Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, ψάχνω να βρω pleΧiglass στη Λάρισα, θέλω ένα διάφανο φύλλο συγκεκριμένων διαστάσεων.

Οποιος ξέρει κάποιο μαγαζί κοντά στο κέντρο και τιμές θα με βοηθήσει πάρα πολύ!

Κατά λάθος, έγραψα λάθος το Plexiglass στον τίτλο του θέματος, αν κάποιος ξέρει πως διορθώνεται ας δώσει τα φώτα του να το φτιάξω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχετε στη λάρισα αλλα σίγουρα έχει στα Praktiker γιατί πήρα προχθές (απο θεσ/νικη). 

Αυτοί είχαν standard φύλλα που τα κόβεις εσύ.

Αν δεν έχεις τρόπο να το κόψεις ρώτα σε κανένα τζαμτζή. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχετε στη λάρισα αλλα σίγουρα έχει στα Praktiker γιατί πήρα προχθές (απο θεσ/νικη). 

Αυτοί είχαν standard φύλλα που τα κόβεις εσύ.

Αν δεν έχεις τρόπο να το κόψεις ρώτα σε κανένα τζαμτζή. 

να ρωτησω τι διαστασεις ειχαν τα στανταρ φυλλα που πουλανε? και ποσο ?

Δημοσ.

να ρωτησω τι διαστασεις ειχαν τα στανταρ φυλλα που πουλανε? και ποσο ?

Είχε μικρά και μεγάλα και μετά τρίμετρα.

Το μικρό που πήρα εγώ έκανε 7€ και ήταν γύρω στα 40χ40-50χ50 more or less (δε μέτρησα ακριβώς γιατί χρειαζόμουν λιγότερο ούτως η άλλως). Περίπου όσο όλο το πλαϊνό απο ένα midi tower. Το πάχος ήταν το μικρότερο και δε γέμιζε το μάτι αλλα αυτό δεν ήταν θέμα μιας και μπόρεσα να το κολλήσω εύκολα με διπλής όψης και με βόλεψε.

Τα μεγάλα ήταν καπου στο 0,50x1,00 νομίζω, και τα τρίμετρα δεν έχω ιδέα. Πιθανόν να έβρισκα φθηνότερα/καλύτερα/πιο custom σε κάποιο μαγαζί αλλα το βιαζόμουν οπότε ήταν ΟΚ.

Δημοσ.

Δεν είναι και τα πιο λεπτά. Είναι 3, 4, 5 χιλιοστά το πάχος. Υπάρχουν και 1 και 2 χιλιοστά σε μαγαζί τις προκοπής. Επίσης οι τζαμάδες δεν κόβουν plexyglass (τουλάχιστον όπου έχω ρωτήσει) Αν το κόψεις με το χέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριόνι ή σέγα (με την σέγα προσοχή μη το γρατζουνίσεις όπως θα περνάς από πάνω του, παρόλο που έχει μεμβράνη για προστασία μπορεί να την σκίσεις με την σέγα) Αλλιώς κόβεται σε cnc αλλά προφανώς και δε συμφέρει ειδικά αν θες κάνα ίσιο εύκολο κομμάτι.

Εγώ το κόβω με αυτό το οποίο ήταν για ξύλα αλλά κόβει πολύ όμορφα το πλεξυ αν το κάνεις στη σωστή γωνία και δεν μαγκώνει. Μπορείς και με σιδιροπρίονο αλλά θα ζοριστείς. Όταν κόβω με σέγα, κολλάω πάνω από το πλεξυ χαρτοταινία για να μην έχω πρόβλημα με γρατζουνιές.

Πάρε εδώ τιμές από το πρακτικερ της περιοχής μου. (διαφανές θες εσύ, το λέω γιατί στις φωτό φαίνονται κι άλλες τιμές από άλλο είδος που γράφει Οπαλ)

post-121105-0-50007000-1421411804_thumb.jpg

post-121105-0-78907400-1421411822_thumb.jpg

post-121105-0-48932500-1421411840_thumb.jpg

Δημοσ.

Σωστός ο φίλος. Εγώ το έκοψα με τροχό ας πούμε. Δεν είναι και τίποτα να κόψεις plexi αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια σου και να έχεις ιδέα τι κάνεις.

Αν είναι για case όπως φαντάζομαι, το δύσκολο part θα είναι το αλουμίνιο του panel και σίγουρα όχι το plexi.

Δημοσ.

Και με τροχό θέλει μαγκιά γιατί μπορεί να το κάψεις από την θερμοκρασία που θα αναπτύξει εκεί που κόβεις και μετά στην άκρη φαίνεται λιωμένο και όχι καθαρό κόψιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...