Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή σκέφτομαι να βάλω άλλα 8 GB RAM στο σύστημα που περιγράφω στην υπογραφή μου θέλω να ρωτήσω πόσο ρόλο παίζουν τα MHz!

Δηλαδή ένα σύστημα με 16GB RAM στα 2933 mhz π.χ θα έχει ουσιαστική διαφορά με ένα άλλο στα 1600 ?

Επίσης, ποια η σχέση αν υπάρχουν RAM σε διαφορετικά Mhz ? Δηλαδή το ένα Dual Channel να είναι στα 1600 και το άλλο σε παραπάνω!

• Moderators
Δημοσ.

Να μην αλλαξεις.

Ειχα 8GB 1600 και εβαλα 8GB 2133 (επειδη εψαχνα 8 στα 1600 για άλλο PC και βρηκα 2133 στην ιδια τιμη).

Διαφορα ΜΗΔΕΝ!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή σκέφτομαι να βάλω άλλα 8 GB RAM στο σύστημα που περιγράφω στην υπογραφή μου θέλω να ρωτήσω πόσο ρόλο παίζουν τα MHz!

Δηλαδή ένα σύστημα με 16GB RAM στα 2933 mhz π.χ θα έχει ουσιαστική διαφορά με ένα άλλο στα 1600 ?

Επίσης, ποια η σχέση αν υπάρχουν RAM σε διαφορετικά Mhz ? Δηλαδή το ένα Dual Channel να είναι στα 1600 και το άλλο σε παραπάνω!

Εννοείται ότι έχει διαφορά! Και είναι και πανάκριβες επίσης!  Υπάρχουν βιντεάκια στο youtube να δεις διαφορές.

Δημοσ.

αν εχεις επεξεργαστη amd apu θα δεις διαφορες , με την εννοια οτι η παραπανω συχνοτητα βοηθαει . απο κει και περα πρεπει και η μητρικη σου να υποστηριζει την παραπανω συχνοτητα αλλιως χρειαζεται oc . σε γενικες γραμμες οι μνημες στα 1600 ειναι η καλυτερη και η πιο οικονομικη επιλογη

• Like 1
Δημοσ.

Όταν λες να χρειάζομαι O.C ?

Η μητρική μου υποστηρίζει αυτά :

Support for DDR3 3000(O.C.) / 2933(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666(O.C.) / 2600(O.C.) / 2500(O.C.) / 2400(O.C.) / 2200(O.C.) / 2133(O.C.) / 2000(O.C.) / 1866(O.C.) / 1800(O.C.) / 1600 / 1333 MHz memory modules

αλλά όντως τί εννοεί με το O.C ?

Δημοσ.

εννοει οτι για να φτασουν οι μνημες τα mhz που αναφερονται πρεπει να τις πειραξεις μεσα απο το bios . απο κει και περα βεβαια πρεπει ΚΑΙ ο επεξεργαστης να υποστηριζει τις παραπανω συχνοτητες των μνημων

Δημοσ.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, το έχω ψάξει τελευταία και άκρη δεν έχω βγάλει. Αξίζει σε μια μητρική πχ  Ζ87 να καλύψεις και τα 4 slots πχ 4*4 που σκέφτεται ο TS ή καλύτερα 2*8 ? Αρκετοί λένε για την 2η επιλογή για να μην γίνει χειρότερο το Command Rate.

Δημοσ.

Όταν λες να χρειάζομαι O.C ?

Η μητρική μου υποστηρίζει αυτά :

Support for DDR3 3000(O.C.) / 2933(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666(O.C.) / 2600(O.C.) / 2500(O.C.) / 2400(O.C.) / 2200(O.C.) / 2133(O.C.) / 2000(O.C.) / 1866(O.C.) / 1800(O.C.) / 1600 / 1333 MHz memory modules

αλλά όντως τί εννοεί με το O.C ?

Εάν οι μνήμες υποστηρίζουν XMP  Το ενεργοποιείς από τη μητρική και πηγαίνει η ταχύτητα στη ταχύτητα που αγόρασες.

Δηλαδή αγοράζεις μνήμες 3000mhz με xmp,πηγαίνεις το bios το ενεργοποιείς το xmp και τρέχουν οι μνήμες 3000mhz χωρίς OC

Μιας και το έφερε η κουβέντα, το έχω ψάξει τελευταία και άκρη δεν έχω βγάλει. Αξίζει σε μια μητρική πχ  Ζ87 να καλύψεις και τα 4 slots πχ 4*4 που σκέφτεται ο TS ή καλύτερα 2*8 ? Αρκετοί λένε για την 2η επιλογή για να μην γίνει χειρότερο το Command Rate.

Εγώ προτιμώ τη πρώτη επιλογή προσωπικά.

Δημοσ.

Εάν οι μνήμες υποστηρίζουν XMP  Το ενεργοποιείς από τη μητρική και πηγαίνει η ταχύτητα στη ταχύτητα που αγόρασες.

Δηλαδή αγοράζεις μνήμες 3000mhz με xmp,πηγαίνεις το bios το ενεργοποιείς το xmp και τρέχουν οι μνήμες 3000mhz χωρίς OC

Ωραία ! Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Για μένα αξίζει να βάλεις 2x8 (όχι 4x4) στα 2400ΜΗz, γιατί οι τιμές τους είναι κοντά με τις 1600άρες. Κάποιες εφαρμογές ωφελούνται, άλλες όχι. Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα. Θα σου πρότεινα G.Skill 2400άρες (ares, ripjaws κ.λπ.) που έχουν και καλή συμβατότητα με τις διάφορες μητρικές. Εγώ έβαλα μνήμες στα 2400 και είδα κάποιες διαφορές στις εφαρμογές που τρέχω. Αν είναι για gaming και μόνο δεν αξίζει. 

Δημοσ.

Από απλές μετατροπές αρχείων (ειδικά στο Winrar), μέχρι και ως ένα βαθμό στο rendering (1-2%). Αλλά νομίζω ωφελούν και στο media encoding γενικότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...