Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι compact φωτογραφικές δείχνουν σκληρές για να πεθάνουν, με τη Nikon, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να εμπλουτίζει τη σειρά COOLPIX με τρία νέα μοντέλα.Αρχικά η COOLPIX S3700 διαθέτει αισθητήρα 20MP κάνοντας εύκολη την κοινοποίηση των φωτογραφιών και βίντεο που κάνετε λήψη είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω NFC. Το οπτικό zoom 8x με το φακό NIKKOR επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 16x ενώ η εγγραφή βίντεο γίνεται σε HD ανάλυση και στα 30fps συγκεκριμένα. Η S3700 διαθέτει λεπτό σχεδιασμό ενώ θα κυκλοφορήσει σε αρκετά χρώματα.

Η COOLPIX S2900 διαθέτει και αυτή αισθητήρα με ανάλυση 20MP, με το οπτικό zoom 5x να επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 10x. Υπάρχει επιλογή αυτόματης σκηνής η οποία σας ενημερώνει για τις κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα τη λήψη. Η εγγραφή βίντεο γίνεται και εδώ στην HD ανάλυση ενώ υπάρχει λειτουργία για εύκολη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για μικρότερες απαιτήσεις, η Nikon παρουσίασε και την COOLPIX L31 με ανάλυση 16MP, οπτικό zoom 5x, HD εγγραφή βίντεο και τη δυνατότητα να προσθέσετε ειδικά εφέ στις φωτογραφίες σας.

Δημοσ.

Κυκλοφορουν ακομα compact?

Λιγα τα χρονια που θα κανουν ακομα πωλησεις, το συγκεκριμενο form factor εχει σχεδον πληρως αντικατασταθει απο τα smartphone.

Δημοσ.

haHa συμφωνω εν μερη μαζι σου... οι φωτογραφικες των smartphone εχουν φτασει σε τρελα επιπεδα... αν ομως καποιος ασχολειται περιστασιακα με φωτογραφιες και δεν θελει να χαλασει ενα σκασμο για να παρει ενα τετοιο smartphone μια ψηφιακη με 150 ευρω θα εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα... δεν συγκρινονται με τιποτα τα οπτικα στοιχεια κινητου-ψηφιακης...απο τα λιγα που ξερω... αν καποιος αλλος ξερει περισσοτερα ας μας φωτισει! :)

• Like 3
Δημοσ.

haHa συμφωνω εν μερη μαζι σου... οι φωτογραφικες των smartphone εχουν φτασει σε τρελα επιπεδα... αν ομως καποιος ασχολειται περιστασιακα με φωτογραφιες και δεν θελει να χαλασει ενα σκασμο για να παρει ενα τετοιο smartphone μια ψηφιακη με 150 ευρω θα εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα... δεν συγκρινονται με τιποτα τα οπτικα στοιχεια κινητου-ψηφιακης...απο τα λιγα που ξερω... αν καποιος αλλος ξερει περισσοτερα ας μας φωτισει! :)

Η σωστή φωτογραφία δεν βγαίνει ούτε από τον αριθμό των pixels ούτε από το λογισμικό της φωτογραφικής, αλλά από τα οπτικά στοιχεία της. Γι' αυτό και έχεις απόλυτο δίκιο. Οι φωτό των κινητών σε 100% προβολή είναι κατά πολύ υποδεέστερες των φωτογραφικών. Για να μην μιλήσουμε για τα αυξημένα ISO, όπου εκεί δεν είναι φωτογραφίες αλλά... ζωγραφιές. Γι' αυτό και όσοι ξέρουν και θέλουν την διαφορά αγοράζουν φωτογραφικές και όχι smarphone. Η δική μου πάντως compact εξαετίας των 5mpx βγάζει καλύτερες φωτό από το phone μου των 8mpx. Και αν δεν κάλυπτα πλέον εδώ και πολύ καιρό τις ανάγκες μου με την dslr μου, πάλι θα ξαναγόραζα compact.

Δημοσ.

Ξεχασατε να λαβετε ομως υποψην σας το φυσικο μεγεθος του αισθητηρα(που αυτη ειναι πχ μια βασικη διαφορα μεταξυ compact και dslr) , οπου υπαρχουν smartphone με μεγαλυτερο αισθητηρα απο τις compact.

Και το μεγεθος του αισθητηρα ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας για το θορυβο σε υψηλο iso που εχουν οι compact.

Οσο για τα οπτικα μερη, οι compact εχουν το πλεονεκτημα του zoom  που δεν εχουν τα smartphone. Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι τα οπτικα των smartphones αν δεν χρειαζεσαι το zoom και μαλιστα εχουν πιο "φωτεινους" φακους.

Δεν ειναι τυχαιο το ποσο εχει συρρικνωθει η αγορα των compact.  Δεχεται πιεσεις και απο τα smartphone και απο τις mirrorless dslr.

Δημοσ.

υπαρχουν compact μηχανες, που αν και λιγο πιο παχουλες, καλυπτουν με τον CMOS αισθητηρα μια πληρη γκαμα φωτογραφικων λειτουργιων που κανενα smartphone δε μπορει. Αυτο φυσικα για καποιος που δε θέλει να κουβαλαει dslr. Κι ολα αυτα μεχρι 200€ βαρια βαρια. Τωρα η Nikon βεβαια ξεκιναει το lineup του 15 με σχεδια και κομψοτητα. Ειναι η πρωτη φετος που παρουσιαζει μοντελα. Σημαντικο μιας και οι περισσοτερες εταιρειες λανσαρουν φωτογραφικες καπου τον Μαρτιο.

Δημοσ.

Η διαχρονικη σαβουρο-σειρα "coolpix" της Nikon. Ειχα κανει σοβαρη ερευνα αγορας για αυτη τη σειρα αλλα τελικα τη γλιτωσα. Μακρια παιδια. Μονο η σειρα 9000 ισως αξιζει και αν.

Πολλοι την πατανε λογω μεγαλου ονοματος στις dslr. Δυστυχως μονο εκει ειναι καλη η Nikon.

Δημοσ.

Κυκλοφορουν ακομα compact?

Λιγα τα χρονια που θα κανουν ακομα πωλησεις, το συγκεκριμενο form factor εχει σχεδον πληρως αντικατασταθει απο τα smartphone.

Τα smartphone είναι ακόμα πολύ πίσω

Δημοσ.

Τα smartphone είναι ακόμα πολύ πίσω

Δεν ειναι πολυ πισω.

Μαλιστα καποια smartphone(πχ pureview) χρησιμοποιουν αισθητα καλυτερο και μεγαλυτερο αισθητηρα απο αυτων των compact που τους δινει τη δυνατοτητα να βγαζουν πολυ καλυτερες φωτο σε δυσκολο φωτισμο λογω μειωμενου θορυβου σε υψηλα iso.

Το βασικο μειονεκτημα των smartphone ειναι η απουσια zoom.

Δημοσ.

όπως είπες κάποια smartphone, όχι όλα 

μάλιστα αυτά τα κάποια είναι πολύ λίγα

η δική μου παλιά coolpix πάντως βγάζει σαφώς καλύτερες φωτογραφίες από το Ζ1 μου που θεωρείται ότι έχει καλή κάμερα για smartphone, δηλαδή σε τίποτα διακοπές θα τη προτιμήσω από το να έχω μόνο το κινητό

Δημοσ.

Οποίος έχεις ασχοληθεί έστω και λιγο σοβαρά με φωτογραφία δεν μπορεί να υποστηρίζει πως ένα smartphone βγάζει καλύτερη φωτο απο μια compact.

Το ότι έχει ένα καρο εφέ στο smartphone με αστέρακια ,σεπιες και δεν ξέρω γω τι άλλο ,μπορεί να ειναι καλα για facebook άντε και για να αποθανατισεις μια ευκαιριακη στιγμή .Το κινητό δεν έχει ούτε μέγεθος αισθητήρα ,ούτε σοβαρό τζαμί στους φακούς ,ούτε δυνατό φλας. εδω παγκοσμίος γίνεται μάχη για τις dx vs ff μηχανές και αλοι συγκρίνουν κινητά με αισθητήρα μεγέθους καρφιτσας.

Δημοσ.

καλά δε χρειάζεται να έχεις ασχοληθεί και ιδιαίτερα σοβαρά, είναι προφανές νομίζω και στο μάτι του άσχετου, εγώ για παράδειγμα είμαι άσχετος με τη φωτογραφία και απλά απαθανατίζω στιγμές να έχω να θυμάμαι όταν τα χάσω ή όταν θέλω να με πιάσει νοσταλγία μαζί με κατάθλιψη, δεν παίρνω τη dslr παραμάσχαλα να τραβάω ηλιοβασιλέματα και τις ακρίδες με φόντο τη πρωινή πάχνη και μετά να τα τα επεξεργάζομαι στο photoshop, παρόλα αυτά τη διαφορά τη βλέπω..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποίος έχεις ασχοληθεί έστω και λιγο σοβαρά με φωτογραφία δεν μπορεί να υποστηρίζει πως ένα smartphone βγάζει καλύτερη φωτο απο μια compact. Το ότι έχει ένα καρο εφέ στο smartphone με αστέρακια ,σεπιες και δεν ξέρω γω τι άλλο ,μπορεί να ειναι καλα για facebook άντε και για να αποθανατισεις μια ευκαιριακη στιγμή .Το κινητό δεν έχει ούτε μέγεθος αισθητήρα ,ούτε σοβαρό τζαμί στους φακούς ,ούτε δυνατό φλας. εδω παγκοσμίος γίνεται μάχη για τις dx vs ff μηχανές και αλοι συγκρίνουν κινητά με αισθητήρα μεγέθους καρφιτσας.

Τα καλα κινητα εχουν αισθητηρα παρομοιου μεγεθους με τις compact. Μαλιστα υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν μεγαλυτερο.

Δεν συγκριναμε τα smartphone με dslr(τελειως ακαιρο αυτο που ειπες για ff) , αλλα με τις compact και τους συνηθως αστειους αισθητηρες τους, τον θορυβο σε υψηλο iso, τους φακους τους που συχνα ξεκινανε απο F3.2 κλπ.

Eδω τι ελεγε το DxOMARK το 2012 για τα smartphone:

DxOMark: today’s mobile phone image quality surpasses that of 2007 compact digital cameras

DxOMark included also a interesting statistics in their press release: "Mobile image quality is now superior to that of 5-year-old compact cameras":

Δεν ειναι τυχαιο το ποσο εχει συρρικνωθει η αγορα των compact.  Δεχεται πιεσεις και απο τα smartphone και απο τις mirrorless dslr.

Nikon concerned about shrinking compact digital camera market

The Point-and-Shoot Camera Faces Its Existential Moment

Compact camera sales fall by 30% in 2013, makers trim production

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Η αγορα των compact εχει συρικνωθει,γιατι πλεον ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων θεωρει οτι κουβαλαει φωτογραφικη μαζι του επειδη το κινητο και το ipad του βγαζει φωτογραφιες.

Οταν ομως πας κανα ταξιδι και θες να αποτυπωσεις τις στιγμες σου που ισως δεν ξαναζησεις τοτε καταλαβαινεις την διαφορα.Σου ειπα για dx και fx φορματ γιατι μου λες για κινητα που κανουν 600 και 700 ευρω.

Αν λες για κινητα low και mid range να τα συγκρινεις με δυνατοτητες poinτ and shoot μηχανων.

Οι Mirrorless σαφως και ειναι ανωτερες απο πολλες compact ,εδω ομως συγκρινεις κινητο με compact φωτογραφικη.

Δεν προσπαθω να επιβαλω την αποψη μου μιας και ο καθενας εχει αλλες απαιτησεις απο τον εξοπλισμο του,

δεν μπορω ομως να συγκρινω της φωτο του s4 μου με την canon sx230hs που εχω οπως ουτε της canon με την nikon d5300 μου.

Επισης δεν τονισες αυτο απο το DxOMARK

""Mobile image quality is now superior to that of 5-year-old compact cameras":

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...