Προς το περιεχόμενο

show/hide li Jquery

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω φτιάξει μία σελίδα όπου έχω  μία λίστα <u>...</u> και  μέσα στο <ul> έχω 4 <li>. Τα 3 από τα 4 είναι hidden. H λίστα είναι sortable δηλαδή μπορεί ο χρήστης να τους αλλάξει σειρά πάνω-κάτω. Όταν ο χρήστης θελήσει να εμφανίσει ένα επιπλέον <li> πατάει ένα κουμπί και εμφανίζεται ακριβώς από κάτω από το ήδη υπάρχον. (πχ είναι σε σειρά 1 - 2).  Αν τους αλλάξει σειρά και γίνει 2 - 1 και κάνει hidden το πρώτο δηλαδή το 2 και ξαναπατήσει το κουμπί για να εμφανίσει κάποιο <li>, τότε αυτό εμφανίζεται πάνω από  αυτό που υπάρχει ήδη, ενώ εγώ θα ηθέλα κάθε φορά που πατάει το κουμπί (Προσθήκη) να εμφανίζεται κάτω από αυτά που ήδη υπάρχουν. Καμιά ιδέα για το  πως μπορεί να γίνει.

Ευχαριστώ.

<ul id="sortable">

<li class="default"  id="Item_1"  style="cursor:pointer">....</li>

<li class="default"  id="Item_2" hidden style="cursor:pointer">....</li>

<li class="default" id="Item_3" hidden style="cursor:pointer">....</li>

<li class="default"  id="Item_4" hidden style="cursor:pointer">....</li>

</ul>

<input type="button" id="b1" value="Προσθήκη"   style="cursor:pointer"/>

Δημοσ.

Υπάρχει η append https://api.jquery.com/append/

<script>
$("#b1").on("click",function(){
    $("#sortable").append( "<li class='default'  id='Item_4' style='cursor:pointer'>New item</li>" );
});
</script>

Όταν πατάει το Προσθήκη εμφανίζεται ένα νέο li με όνομα New Item. Πρέπει να βρεις τρόπο να του δίνεις νέο και ξεχωριστό id

Δημοσ.

Αν ήθελα να έχω μέσα στο <li>

<select name="SelectName_Pro1" id="SelectName_Pro1" class="SelectRequest" onchange="OnSelectionChange1(this)">                                 <option id="selected" value="-1" selected>Όνομα-Επώνυμο</option>
                                           <?php
                                                include 'firstname_lastname.php';
                                                $arrayfirst = $_SESSION['arrayfirst'];
                                                $arraylast = $_SESSION['arraylast'];
                                                $arrayidpro = $_SESSION['idpro'];
                                                $length = count($arraylast);

for ($i = 0; $i < $length; $i++) {  
                                                    echo "<option value=\"$arrayidpro[$i]\">$arrayfirst[$i] $arraylast[$i]</option>\n";
                                                }
                                            ?>
                                </select>

η php με το include firtsname_lastname; πως θα γινόταν μέσα στην εντολή append;

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
Δημοσ.

δεν ξέρουμε τι έχεις αποθηκεύσει στα array σου αλλά εστω 3 κανονικά array

$arrayfirst = array("mpananes", "mila", "axladia");
 $arraylast = array("mpiskota", "axladia", "karota");
 $arrayidpro = array(1, 2, 3);

το scriptάκι που θες είναι κάπως έτσι...

<html>
<head>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready(function(){
$("#button").click(function(){
$("#menu").append($("#select"));
});
});
</script>
</head>
<body>
<select name="SelectName_Pro1" id="SelectName_Pro1" class="SelectRequest" onchange="OnSelectionChange1(this)">                 
                <option id="selected" value="-1" selected>name</option>
                                           <?php

$arrayfirst = array("mpananes", "mila", "axladia");
                                                $arraylast = array("mpiskota", "axladia", "karota");
                                                $arrayidpro = array(1, 2, 3);

echo "<option id='select' value=\"$arrayidpro[$i]\">$arrayfirst[$i] $arraylast[$i]</option>\n";
                                                }
                                            ?>
                                </select>
<div id="menu">
</div>
<button id="button">append</button>
</body>
</html>

δες περίπου πως δουλεύει.  

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο κώδικας που παρέθεσες.

Θέλεις όταν πατάς το button append να κάνει append ένα option στο select χρησιμοποιώντας php?

Η όταν πατάς το append να βάζει ένα li που περιέχει το select και τα options του και γίνεται generate από τον κώδικα php?

Δημοσ.

Το 2, κάθε li περιέχει ένα select και κάποια <input type=tetx>.

Πως θα χρησιμοποιήσω τον παραπάνω κώδικα έτσι ώστε να γεμίζω το select σε σχέση με την append και την php. 

Τις τιμές τις παίρνω από το αρχείο include 'firstname_lastname';

Δημοσ.

Για δοκίμασε μια το παρακάτω

<ul id="sortable">
  <li class="default"  id="Item_1"  style="cursor:pointer">Item_1</li>
  <li class="default"  id="Item_2" style="cursor:pointer">Item_2</li>
  <li class="default" id="Item_3" style="cursor:pointer">Item_3</li>
  <li class="default"  id="Item_4" style="cursor:pointer">Item_4</li>
</ul>
<button id="b1">append</button>
<script>
$("#b1").on("click",function() {
    $("#sortable").append("<?php

$select = "<li><select name='SelectName_Pro1' id='SelectName_Pro1' class='SelectRequest' onchange='OnSelectionChange1(this)'><option id='selected' value='-1' selected>name</option>";
        $htmlToAppend = $select;
            $htmlToAppend = $htmlToAppend . "<option value='$arrayidpro[$i]'>$arrayfirst[$i] - $arraylast[$i]</option>";
        }
        $htmlToAppend = $htmlToAppend . "</select></li>";
        echo($htmlToAppend);
    ?>");
});
</script>

Στην ουσία κάνει generate τον html κώδικα για το select και τα options σε μια php μεταβλητή και μετά απλώς το κάνει echo στην javascript.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε ωραίο αυτό σαν απάντηση δουλεύει μια χαρά αλλά έχω πρόβλημα στην εμφάνισει

Αν έχω αυτό τον κώδικα που θέλω να εμφανίζεται κάθε φορά μέσα στο li

<li title="Πατήστε επάνω για να μετακινήσετε τα πεδία με την σειρά την οποία θέλετε." class="default" value="l1" id="Item_1"  style="cursor:pointer">Επιβλέπων:  
                            <select name="SelectName_Pro1" id="SelectName_Pro1" class="SelectRequest" onchange="OnSelectionChange1(this)">
                                <option id="selected" value="-1" selected>Όνομα-Επώνυμο</option>
                                           <?php

echo "<option value=\"$arrayidpro[$i]\">$arrayfirst[$i] $arraylast[$i]</option>\n";
                                                }
                                            ?>
                                </select>  Συνεπιβλέπων: <input id="textpro1" type="text" size="25" disabled/><br><br>
                                <div class="ui-widget">
                                        Tίτλος:       
                                        <input type="text" name="textsubj1" id="textsubj1" class="clearable" maxlength="200"  style="border:1 solid #C2C2D6"/>
                                        <br><br>
                                </div>

Συνεργάτης:  <input type="number" name="numberid_stud1" disabled id="numberid_stud1" maxlength="50" class="text2" style="border:1 solid #C2C2D6"/>
                                <span class="tab"></span><input type="button" id="mybutton" value="Διαγραφή" disabled onclick="delete_div(this.id)"  style="cursor:pointer"/>
                    </li>

μέσα στην εντολή append σε αντιστοιχία με τα παραπάνω πως πρέπει να γραφτούν γιατί δεν τα εμφανίζει καθόλου ωραία και δεν μπορώ να βρω το λάθος να και ο κώδικας με την append

$("#sortable").append( "<li class='default'  id='Item_'" + iCnt + "style='cursor:pointer'>Επιβλέπων:  
                            <?php include 'firstname_lastname.php'; 
                            $select = "<li><select name='SelectName_Pro1' id='SelectName_Pro1' class='SelectRequest' onchange='OnSelectionChange1(this)'>
                            <option id='selected' value='-1' selected>name</option>"; 
                            $htmlToAppend = $select; 
                                  $htmlToAppend = $htmlToAppend . "<option value='$arrayidpro[$i]'>$arrayfirst[$i] - $arraylast[$i]</option>"; 
                            } 
                            $htmlToAppend = $htmlToAppend . "</select></li>"; echo($htmlToAppend); ?> 
                              Συνεπιβλέπων: <input id='textpro1' type='text size='25' disabled/><br><br><div class='ui-widget'>
                            Tίτλος:       <input type='text' name='textsubj'" + iCnt + " id='textsubj'"+ iCnt +" class='clearable' maxlength='200 style='border:1 solid #C2C2D6'/><br><br></div>
                            Συνεργάτης: <input type='number' name='numberid_stud1' disabled id='numberid_stud1' maxlength='50' class='text2'  style='border:1 solid #C2C2D6'/><span class='tab'></span>
                            <input type='button' id='mybutton' value='Διαγραφή'  onclick='delete_div(this.id)'  style='cursor:pointer'/>

</li>" );
Δημοσ.

'Ανοιξε τα developer tools του browser που χρησιμοποιείς. Google για το που είναι ανάλογα με τον browser σου και κοίτα στην Console.Δες εκεί τα λάθη.

Βλέποντας αυτό

<li title="Πατήστε επάνω για να μετακινήσετε τα πεδία με την σειρά την οποία θέλετε." class="default" value="l1" id="Item_1" style="cursor:pointer">Επιβλέπων:  
<option id="selected" value="-1" selected>Όνομα-Επώνυμο</option>
<?php

}
?>
</select>  Συνεπιβλέπων: <input id="textpro1" type="text" size="25" disabled/><br><br>
<div class="ui-widget">
Tίτλος:       
<input type="text" name="textsubj1" id="textsubj1" class="clearable" maxlength="200" style="border:1 solid #C2C2D6"/>
<br><br>
</div>

Συνεργάτης:  <input type="number" name="numberid_stud1" disabled id="numberid_stud1" maxlength="50" class="text2" style="border:1 solid #C2C2D6"/>
<span class="tab"></span><input type="button" id="mybutton" value="Διαγραφή" disabled onclick="delete_div(this.id)" style="cursor:pointer"/>
</li>

Πρώτα απ' όλα το element <li> δεν έχει attribute title. Επίσης αφήνεις κενά με   μην ξεχνάς ότι είσαι μέσα σε script (javascript) για το append.

Μήπως καλό είναι να υπάρχει αρχικά η λίστα και απο κάτω σε ξεχωριστή φόρμα τα πεδία που θες να βάλεις μέσα στο li?

Βγαίνει το append και μπαίνει insert.Η δουλειά της φόρμας είναι απλώς να βάζει τα δεδομένα στην λίστα. Μετά φτιάχνεις το order και υπάρχει και εκεί save.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...