TheoKondak Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Έχω ένα πρόβλημα. Κατά την μεταφορά αρχείων από ένα σκληρό σε άλλον, για κάποιο λόγο (άσχετο με το θέμα μας) σβήστηκαν πολλά αρχεία. Πιο συγκεκριμένα, ήταν ένας φάκελος, με αρκετούς υποφακέλους, με video. Κάποιοι από τους υποφακέλους έχουν σβηστεί εντελώς κάποιοι άλλοι είναι εκεί αλλά από μέσα λείπουν διάφορα αρχεία και κάποιοι άλλοι έχουν όλα τα αρχεία.Τα αρχεία όλα ευτυχώς τα έχει ένας φίλος μου σε δικό του αντίγραφο και μπορεί να μου τα στείλει.Επειδή όμως το συνολικό μέγεθος του φακέλου είναι περίπου 250gb δεν είναι δυνατόν να τον στείλει ολόκληρο. Οπότε σκέφτηκα, βρίσκοντας ένα τρόπο να πάρω μια λίστα με τα filenames όλων των αρχείων που έχω και στη συνέχεια συγκρίνοντας την με μια ανάλογη λίστα που θα κάνει ο φίλος μου , να μπορώ να βρω πιά αρχεία λείπουν και πια όχι και εν συνεχεία να του τα ζητήσω. Ψάχνω λοιπόν ένα τρόπο να το πετύχω.Δοκίμασα με windows cmd αλλά εκτυπώνει μόνο το τρέχον directory.
Euclides Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί δεν παίρνεις τον δίσκο του και να κάνεις synchronization με κάποιο πρόγραμμα, σαν το freefilesync που χρησιμοποιώ κι' εγώ, οπότε και θα μετεφερθούν μόνο τα αρχεία που λείπουν? http://sourceforge.net/projects/freefilesync/
TheoKondak Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί ο φίλος μου είναι στο Ισραήλ κι εγώ στην Ελλάδα.
TheELF Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Οι εντολή για να ψάξεις «παντού» για έναν τύπο αρχείων και να σου βγάλει λίστα είναι αυτή,όπου mkv βάλε την κατάληξη που θες. cd στον εν λόγο δίσκο και μετά dir /s /b *.mkv >mkvlist.txt Την στέλνεις στον φίλο σου και αυτός τρέχει την ίδια εντολή για να βγάλει δικιά του λίστα,πες πως εσύ το ονομάζεις το αρχείο που θα βγάλεις less.txt μιας και έχεις λιγότερα αρχεία και ο φίλος σου more.txt μιας και έχει ποιο πολλά. Αν ο φίλος σου τρέξει την εντολή fc /a more.txt less.txt >> differences.txt θα του βγάλει της διαφορές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα