Προς το περιεχόμενο

nFORCE 2 και AUDIGY 2

ripperakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw enan athlon XP 1700+,MSI K7N2(nFORCE2),ATI 9000 PRO KAI AUDIGY 2.Apo tote pou ebala thn audigy o upologisths pagwnei xwris logo,xafnika,enw einai sta windows!ebala apo thn arxh windows alla tipota!einai tuxaio pou arxisan auta ta problhmata otan ebala thn audigy?dimiourgei kapoio problhma(conflict)h audigy 2 sto nforce 2?epishs exw mia pinnacle dc10+ kai ena modem crypto eswteriko 56k.mhpws xreiazetai kathe pci karta sugekrimeno pci slot?ti proteinete?

ta fwta sas parakalw!!!

Δημοσ.

apenergopoiises tin enswmatwmeni karta ixou mipws kanei conflict me tin audigy 2?

Exw kai egw to idio akrivws mobo me apli audigy kai doulevei mia xara, pote den sunadisa tetoiou eidous problima

Δημοσ.

Οι κάρτες της Creative είναι λίγο ιδιότροπες καμιά φορά.

Αν δεν έχεις απενεργοποιήσει την ενσωματωμένη κάρτα ήχου, μπορεί να φταίει αυτό, μπορεί όμως να φταίει και κάποια από τις άλλες κάρτες που έχεις (οι Pinnacle είναι επίσης ιδιότροπες - πιό πολύ από τις creative).

Κατ' αρχήν, βγάλε το modem και την κάρτα video για να δεις αν όντως φταίει ο συνδιασμός κάρτας ήχου - motherboard και αν δεν είναι αυτό, δοκίμασε να βάλεις τις κάρτες σε άλλα PCI slots...

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι πολλές φορές οι καλές κάρτες ήχου (νομίζω ξεκίνησε από τις SB Live) δεσμεύουν 2 IRQ και όχι ένα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξεις μήπως κάποια διπλανή κάρτα πέφτει στο ίδιο IRQ με την audigy. Εάν αυτό συμβαίνει, μπορεί να λυθεί με το να απελευθερώσεις μια θέση δίπλα στην κάρτα ήχου σου.

Επίσης, πρέπει σίγουρα να απενεργοποιήσεις τυχόν on-board κάρτες ήχου, πιο πολύ επειδή θα σου απελευθερώσει IRQ. Ακόμη, αν δεν χρησιμοποιείς τις COM θύρες σου, μπορείς από το ΒΙΟS να τις απενεργοποιήσεις μήπως και ελευθερωθούν ακόμα περισσότερα IRQ.

Ελπίζω να βοήθησα...

May the Force be with you...

Δημοσ.

μερικες φορες δε καλυπτουν μονο 2 irq DimAslan. Αν και θεωρητικα οι irq ειναι αποιρες (θεωρητικα) μπορει να ξεμεινες. εγω εχω και τις 2 καρτες ηχου ταυτοχρονα (για να εχω monitor και master σε ενα μικτη, οχι ετσι για πλακα) και δεν εχω προβλημα. απλα μου πεταει το μηνυμα: unable to load sb16 emulation λογο irq. Απλα τσεκαρε αν εχει αλλες irq ελευθερες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...