haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 γιατί να είναι gigabit το ρουτερ?δεν θα συνδέσω τις συσκευές μου πάνω στο ρουτερ αλλά πάνω στο gigabit switch Μια χαρα. Ποσοι ομως απο αυτους που λενε οτι με τα στικακια αυτα δεν μπορεις να δεις 1080p απο wifi(κοινως ισχυριζονται οτι λενε ψεμματα η Google/Amazon/Roku) εχουν gigabit switch και μαλιστα εχουν καλωδιο που παει στην tv τους? Kαι γιατι ισχυριζονται οτι το wifi router διπλα στην tv(και οχι "2-3 σοβαδες πιο περα", μιας και τοτε δεν ειναι καν λυση το ενσυρματο δικτυο) δεν αρκει για 1080p οπως ισχυριζονται η Google/Amazon/Roku; Δοξα το Θεο, ισως μας λυπηθηκε. Οσο μιλας με προσωπικους χαρακτηρισμους λογω ελλειψης επιχειρηματων, απλα θα επιβεβαιωνεις οτι εχεις αδικο.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Google Amazon Roku. Πόσες φορές θα το αναφέρεις, πότε θα κάνεις και μια βόλτα απο τα forums του Plex να δεις με τι encoder settings παίζουν τα Chromecast, πότε θα δεις οτι το Roku έχει και wired σύνδεση και και και.
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Google Amazon Roku. Πόσες φορές θα το αναφέρεις, πότε θα κάνεις και μια βόλτα απο τα forums του Plex να δεις με τι encoder settings παίζουν τα Chromecast, πότε θα δεις οτι το Roku έχει και wired σύνδεση και και και. Το roku stick για το οποιο κανουμε λογο εδω δεν εχει ethernet οπως λανθασμενα λες. Τα encoder settings στο plex για το chromecast ειναι λογω οτι το bottleneck ειναι ο επεξεργαστης του(και δεν μπορει ευκολα να κανει decode αρχεια ανω των 25mbps) , οχι το wifi του που συζηταμε εδω. Διαφορετικα πραγματα που ομως οντας "σχετικος", τα συγχεεις. Με πιο δυνατο επεξεργαστη, θα μπορουσε παλι μεσω wifi να μπορει και πιο "βαρια" αρχεια. Οπως πχ μπορει απο οσο εχω διαβασει το amazon fire stick που εχει πιο δυνατη cpu.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Αναφέρθηκα στο roku 3. Όσο για το encode είναι στα 13000 με AAC ήχο. Τώρα πως αυτά είναι το ίδιο με αυτό που βλέπω εγώ και απο εικόνα και απο ήχο είναι ενα μυστήριο που θα μας απαντήσει η Google/Amazon/Roku και εσύ. Να μου πεις οτι το WiFi είναι εύχρηστο να συμφωνησω αλλά να λες όλα αυτά και να μου παράθεσης άσχετα links ε είναι κάπως. Αυτή την στιγμή εδώ που είμαι είμαι με ενα απλό router 54Mbs αλλά η σύνδεση μου είναι 100/50, μπορείς εσύ να μου πεις πως 2 μέτρα απο το router έχω 22/22 στο τηλέφωνο και 18/21 στο φορητό; Θα έπρεπε να έχω 50/50; Τέλος πάντων όπως είπα είμαι άνθρωπος των σπηλαίων, πάω να αναψω την φωτιά
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Αναφέρθηκα στο roku 3. Όσο για το encode είναι στα 13000 με AAC ήχο. Τώρα πως αυτά είναι το ίδιο με αυτό που βλέπω εγώ και απο εικόνα και απο ήχο είναι ενα μυστήριο που θα μας απαντήσει η Google/Amazon/Roku και εσύ. Να μου πεις οτι το WiFi είναι εύχρηστο να συμφωνησω αλλά να λες όλα αυτά και να μου παράθεσης άσχετα links ε είναι κάπως. Αυτή την στιγμή εδώ που είμαι είμαι με ενα απλό router 54Mbs αλλά η σύνδεση μου είναι 100/50, μπορείς εσύ να μου πεις πως 2 μέτρα απο το router έχω 22/22 στο τηλέφωνο και 18/21 στο φορητό; Θα έπρεπε να έχω 50/50; Τέλος πάντων όπως είπα είμαι άνθρωπος των σπηλαίων, πάω να αναψω την φωτιά Η διαφωνια ειναι οχι αν ειναι ευχρηστο το wifi, αλλα αν το wifi αρκει για 1080p. Φυσικα δεν μιλαμε για την περιπτωση του φθηνιαρικου ρουτερ 802.11g. Οπως και κανενας δεν ειπε οτι το θεωρητικο μεγιστο του wifi ειναι ιδιο με αυτο που θα δεις στην πραξη. Ομως οταν το 5ghz προσφερει θεωρητικο ανω του 1gbps(1300mbps) και στην πραξη μπορεις να δεις ανω των 500mbps(που κ με απλο router κατω των 50€ βλεπεις ανω των 200mbps), καταλαβαινεις ποσο ανετα σηκωνει streaming ταινιας bitrate ακομα και 40mbps. Oτι μερικοι κρινουν το wifi βασει του 802.11g, δεν σημαινει οτι το wifi δεν ειναι τωρα πιο πιο γρηγορο απο το 100αρι ethernet.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχώς με όλες αυτές τις συσκευές δεν πρόκειται ποτέ να δούμε αυτά τα bit rate. Απο την άλλη δεν αλλαζω με τίποτα την αξιοπιστία του σύρματος με καμία super duper WiFi συσκευή. Μάλλον είμαι τυχερός γιατί το router είναι δίπλα στην TV αλλά και στο κάτω όροφο που είναι το gaming room με καλώδιο είμαι γιατί είχα ανεβασμένο ping στα παιχνίδια.
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχώς με όλες αυτές τις συσκευές δεν πρόκειται ποτέ να δούμε αυτά τα bit rate. Απο την άλλη δεν αλλαζω με τίποτα την αξιοπιστία του σύρματος με καμία super duper WiFi συσκευή. Μάλλον είμαι τυχερός γιατί το router είναι δίπλα στην TV αλλά και στο κάτω όροφο που είναι το gaming room με καλώδιο είμαι γιατί είχα ανεβασμένο ping στα παιχνίδια. Για πολλους ομως δεν ειναι ευκολη λυση το καλωδιο, δεν μπορουν να περνανε καλωδια απο την μια ακρη στην αλλη. Και υπαρχουν ατομα που βλεπουν ταινιες bitrate 40mbps σε firetv μεσω wifi.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μιας και δεν εχω δυνατοτητα να δοκιμασω οταν βλεπω κατι τετοια σε πραγματικες συνθηκες δεν ξερω τι να πω http://forum.xda-developers.com/fire-tv/general/firetv-stick-vs-firetv-vs-nexus-player-t2957440 Μπορείς φυσικά να κάνεις το ίδιο τέστ και να δούμε. Απλά παραθέτω ένα απο τα πολλά προβλήματα που αναφέρουν όχι review sites αλλά πραγματική χρήστες. Το Fire TV εαν δεν κάνω λάθος έχει 802.11n
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μιας και δεν εχω δυνατοτητα να δοκιμασω οταν βλεπω κατι τετοια σε πραγματικες συνθηκες δεν ξερω τι να πω http://forum.xda-developers.com/fire-tv/general/firetv-stick-vs-firetv-vs-nexus-player-t2957440 Μπορείς φυσικά να κάνεις το ίδιο τέστ και να δούμε. Απλά παραθέτω ένα απο τα πολλά προβλήματα που αναφέρουν όχι review sites αλλά πραγματική χρήστες. Kαλα , αυτο μου θυμιζει αυτους που επαιρναν φθηνο NAS gigabit(και νομιζαν οτι θα εβλεπαν περι τα 100MB/sec) και εβλεπαν ταχυτητες 5ΜΒ/sec: http://www.tomshardware.co.uk/forum/244028-32-mybook-world-slow-speed I just got the Western Digital 2TB Mybook World edition NAS with gigE network interface. I got it working and have been testing it. i cant break ~5MB/sec writes and ~7MB/sec reads. i tried different ports, different cables. different computers, multiple transfers. i tested my other comps again and they all are transferring just fine with 25-40MB/sec speeds. when i login to the mybook manager it says its connected at 1000mbit. Θα επρεπε τοτε αυτος να βγει να πει οτι το προβλημα ειναι στο gigabit και οτι το gigabit φθανει μεχρι 5ΜΒ/sec??? Oχι, υπαρχουν διαφοροι λογοι που υπαρχουν χαμηλες ταχυτητες και το μεσο(gigabit σε αυτο το παραδειγμα, wifi στο δικο σου) δεν ειναι το προβλημα. Οπως αλλωστε γραφουν πιο κατω στο παραδειγμα σου, καποιος με απλο τεστ επιασε πανω απο 10ΜΒ/sec, δηλαδη πανω απο 80Mbps , ενω καποιος αλλος: As for streaming though, I've streamed full BD rips (40GB @36Mb/s) without any issues. Βλεπεις λοιπον, οτι ακομα και με ενα firetv stick μπορεις να κανεις streaming απαιτητικων(40GB @36Mbps) 1080p.
kurkosdr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Aκομα και τα τελευταια κινητα εχουν wifi που ειναι πιο γρηγορο απο το 100αρι ethernethttp://www.anandtech.com/show/8613/the-samsung-galaxy-note-4-review/9 Το UDP δεν παρέχει ασφάλεια ότι θα δεδομένα θα φτάσουν. Σωστά; Οπότε είναι το κλασσικό κόλπο που χρησιμοποιείται στα ασύρματα δίκτυα όταν θέλουν να τα παρουσιάσουν ως εφάμιλα με τα ενσύρματα, δηλαδή κουκουρούκου μετρήσεις. Μετράνε gross bitrate (μάζι με τα bits του κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων), μετράνε υπο ιδανικές συνθήκες, κάνουν μέτρηση με UDP και άλλα ωραία. Εκτός και αν το UDP στην προκειμένη περίπτωση σημαινει κάτι άλλο οπότε γράψτε λάθος.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Πάλι πήρες κομμάτια..... Ο τύπος που έχει πρόβλημα έχει n8000. Τέλος πάντων, έβγαλε μια μέτρηση υπο πραγματικές συνθήκες εαν μπορείς να κάνεις το ίδιο και να δώσεις τα στοιχεία σου μιας και όπως είδα έχεις ιδανικές συνθήκες.
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Πάλι πήρες κομμάτια..... Ο τύπος που έχει πρόβλημα έχει n8000. Τέλος πάντων, έβγαλε μια μέτρηση υπο πραγματικές συνθήκες εαν μπορείς να κάνεις το ίδιο και να δώσεις τα στοιχεία σου μιας και όπως είδα έχεις ιδανικές συνθήκες. Μα το πρόβλημα του δεν ειναι το μεσο(wifi). Οπως βλέπεις αλλοι εχουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Εκτος αν θεωρεις οτι το firetv μπορει να μεταφερει(ουτε καν να παιξει) με 12mbps...
nickos vl. Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Ψάχνοντας τυχαία στην χ.ε.είδα καταχωρημένες 4 αγγελίες για το συγκεκριμένο box με χθεσινή ημερομηνία, ίδια σχεδόν περιγραφή, διαφορετικές περιοχές ,διαφορετικες τιμές,αλλά αναφορά στο ίδιο site αγοράς expertphone.gr Και στα 4 τηλέφωνα που κάλεσα είναι όλα απενεργοποιημένα,τυχαίο,μούφα η απλά ξενύχτηδες του Σ/κ; Έχει αγοράσει κανείς από το site αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα