haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 το 1080p μπορεί να είναι 5-6MB/s μπορεί να είναι και 40+.μπορεί να παίξει με wifi το 40+? Δεν εχω δει 1080p 40MB/s (ΜΒ=MegaByte) . Ισως να θελεις να πεις 40Mb/s . (Μb=Megabit) Οπως και να εχει, το 5ghz wifi (που μπορει να πιασει σε πραγματικη χρηση 400+mbps) ειναι ικανοτερο απο το ethernet 100mbps για πολυ "βαρια" αρχεια. Aκομα και τα τελευταια κινητα εχουν wifi που ειναι πιο γρηγορο απο το 100αρι ethernet http://www.anandtech.com/show/8613/the-samsung-galaxy-note-4-review/9 Φυσικα και δεν ειπα κατι τετοιο για τα 100Mbps. Αυτο ομως δεν σε εμποδισε να πεις κατι που δεν ειπα εγω...Αυτο ηταν το point μου. 1080p με αξιοπρεπες bitrate δεν περναει ευκολα μεσω WiFi. Ειδικα δε αν μιλαμε και για παραλληλη χρηση, το Gigabit switch ειναι μονοδρομος πλεον, Μην εισαι τοσο ασχετος, γελαει το συμπαν Καταλαβαινω οτι η ελλειψη επιχειρηματων σου σε οδηγει σε προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο. Οτι εσυ βεβαια θεωρεις ασχετους την google,amazon,roku που θεωρουν οτι περναει 1080p μεσω wifi και εχουν βγαλει πετυχημενες συσκευες μονο με wifi, θα επρεπε να σε βαζει σε σκεψεις... Το ποιος ειναι λοιπον ασχετος (Hetfield ή οι google/amazon/roku) αφηνεται ως ασκηση στον αναγνωστη...
exor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 φοβερο το γκατζετακι .. pc ακι σε μεγεθος κουμπιου ..αλλα δεν καταλαβα χωρις usb τι ? μονο οτι χωραει στο 1 gb? κριμα γιατι ειναι πολυ ωραιο και φτηνο
Hetfield Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δεν εχω δει 1080p 40MB/s (ΜΒ=MegaByte) . Ισως να θελεις να πεις 40Mb/s . (Μb=Megabit) Οπως και να εχει, το 5ghz wifi (που μπορει να πιασει σε πραγματικη χρηση 400+mbps) ειναι ικανοτερο απο το ethernet 100mbps για πολυ "βαρια" αρχεια. Aκομα και τα τελευταια κινητα εχουν wifi που ειναι πιο γρηγορο απο το 100αρι ethernet http://www.anandtech.com/show/8613/the-samsung-galaxy-note-4-review/9 Αυτο ομως δεν σε εμποδισε να πεις κατι που δεν ειπα εγω...Αυτο ηταν το point μου. Καταλαβαινω οτι η ελλειψη επιχειρηματων σου σε οδηγει σε προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο. Οτι εσυ βεβαια θεωρεις ασχετους την google,amazon,roku που θεωρουν οτι περναει 1080p μεσω wifi και εχουν βγαλει πετυχημενες συσκευες μονο με wifi, θα επρεπε να σε βαζει σε σκεψεις... Το ποιος ειναι λοιπον ασχετος (Hetfield ή οι google/amazon/roku) αφηνεται ως ασκηση στον αναγνωστη... Σε λεω ασχετο γιατι δεν παραθετεις τη δικη σου αποψη, παρα μονο παραθετεις ενα benchmark που διαβασες στο διαδικτυο και που εκτελεστηκε υπο ιδανικες συνθηκες. Εγω τουλαχιστον εχω μπει μεσα και σε ενα εργαστηριο και εχω ασχοληθει λιγο παραπανω απο οτι εσυ με τα δικτυα λογω πανεπιστημιου, εσυ μονο παπαγαλιζεις. Οπως εγω ειμαι ασχετος απο ιατρικη, οικονομικα κτλ ετσι κι εσυ εισαι ασχετος με το θεμα που θιγεις. Παραθετεις ενα αποτελεσμα που επιτυγχανεται με ενα Router των 200$ (αρα ακριβη λυση), που χρησιμοποιει τεχνικες MiMo εκμεταλευομενο πολλαπλα καναλια μεταδοσης στις μπαντες των 2,4Ghz και 5Ghz ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Οταν λοιπον επικρατει το παρακατω χαος στα καναλια των 2,4Ghz τι σε κανει να πιστευεις οτι η αποδοση θα ειναι η ιδια κι οτι το streaming ποιοτικου περιεχομενου θα ειναι απροβληματιστο; Αν δε παρεμβαλονται και 2-3 σοβαδες, τα πραγματα χειροτερευουν και στα καναλια των 5Ghz. Κι ολα αυτα για ενα ρουτερ των 200$, ενω εγω αυτο που ανεφερα ειναι μια λυση των 15€ για Gigabit switch, πραγματι λιγοτερο ευελικτη λυση αλλα παντα αξιοπιστη, σταθερη αποδοση και γρηγορη λυση σε ολες τις συνθηκες. Για ολα τα παραπανω συν την ελλειψη usb, το Xiami mini παραμενει μια τρυπα στο νερο.
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Σε λεω ασχετο γιατι δεν παραθετεις τη δικη σου αποψη, παρα μονο παραθετεις ενα benchmark που διαβασες στο διαδικτυο και που εκτελεστηκε υπο ιδανικες συνθηκες. Εγω τουλαχιστον εχω μπει μεσα και σε ενα εργαστηριο και εχω ασχοληθει λιγο παραπανω απο οτι εσυ με τα δικτυα λογω πανεπιστημιου, εσυ μονο παπαγαλιζεις. Οπως εγω ειμαι ασχετος απο ιατρικη, οικονομικα κτλ ετσι κι εσυ εισαι ασχετος με το θεμα που θιγεις. Παραθετεις ενα αποτελεσμα που επιτυγχανεται με ενα Router των 200$ (αρα ακριβη λυση), που χρησιμοποιει τεχνικες MiMo εκμεταλευομενο πολλαπλα καναλια μεταδοσης στις μπαντες των 2,4Ghz και 5Ghz ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Οταν λοιπον επικρατει το παρακατω χαος στα καναλια των 2,4Ghz Screenshot_2015-01-16-16-11-02.png τι σε κανει να πιστευεις οτι η αποδοση θα ειναι η ιδια κι οτι το streaming ποιοτικου περιεχομενου θα ειναι απροβληματιστο; Αν δε παρεμβαλονται και 2-3 σοβαδες, τα πραγματα χειροτερευουν και στα καναλια των 5Ghz. Κι ολα αυτα για ενα ρουτερ των 200$, ενω εγω αυτο που ανεφερα ειναι μια λυση των 15€ για Gigabit switch, πραγματι λιγοτερο ευελικτη λυση αλλα παντα αξιοπιστη, σταθερη αποδοση και γρηγορη λυση σε ολες τις συνθηκες. Για ολα τα παραπανω συν την ελλειψη usb, το Xiami mini παραμενει μια τρυπα στο νερο. Συνεχιζεις βλεπω και μιλας για 2,4ghz και μιλας και για 2-3 σοβαδες.. Δεν μας ειπες πως θα περασουν τους σοβαδες τα καλωδια. Στα περισσοτερα σπιτια δεν υπαρχει καλωδιωση και ελαχιστοι εχουν καλωδια να τρεχουν μεσα στο σαλονι. Οποτε η συγκριση πρεπει να γινεται με τα ρουτερ διπλα στην τηλεοραση, γιατι διαφορετικα το ενσυρματο δικτυο δεν ειναι καν λυση για τις περισσοτερες τηλεορασεις. (αληθεια, εσενα η τηλεοραση σου ποσο απεχει απο το ρουτερ; Μπορεις να περασεις καλωδιο χωρις να καρφωνεις κλπ; Κατι μου λεει οτι δεν θα απαντησεις....) Τελος , μιλας για router των $200 αλλα ξεχνας τα ρουτερ κατω απο 50€ με 5ghz μπαντα. Συνεχιζεις να νομιζεις οτι συζηταμε αν το wifi μπορει να ξεπερασει το ethernet. Συζηταμε αν αρκει το wifi για 1080p. Eσυ λες οτι δεν αρκει, η google/amazon/roku λενε οτι αρκει. Ποιον να παρουμε υποψην μας;; ----------------------------- Συνεχιζεις και θεωρεις ασχετους την google/amazon/roku και θεωρεις οτι ειναι μια τρυπα στο νερο τα streaming sticks χωρις ethernet/usb, παρολο που κανουν μια χαρα πωλησεις. ------------------------- Aφου μπηκες στο κοπο και παρεθεσες screenshot τι γινεται με τα δικτυα στα 2.4ghz, κανε τον κοπο να παραθεσεις και τι γινεται στα 5Ghz για το οποιο εγινε λογος εξαρχης . Kατι μου λεει οτι θα το αποφυγεις.... Εδω τι γινεται σε 2.4GHz: Εδω τι γινεται στον ιδιο χωρο σε 5GHz: Έλεγες κατι για χαος...
Hetfield Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Εε αρα τι βγαινεις και διαφημιζεις 300Mbps χωρις να ξερεις; Με τετοιες παρεμβολες θα πιανεις πολυ λιγοτερα και με packet loss ακομα κι αν δουλευεις σε πολλα καναλια ταυτοχρονα. Αν παρεμβαλονται 2-3 σοβαδες το Gigabit Ethernet προφανως και δε βολευει τις περισσοτερες φορες, ειναι ομως αξιοπιστο σε αντιθεση με το WiFi στα 5Ghz. Και παμφθηνο. Δεν ειμαστε χαζοι 3-4 ατομα που σχολιασαμε την απουσια USB και Ethernet κι εσυ ο εξυπνος που μιλας χωρις να εχεις ασχοληθει ποτε. Δεν με ενδιαφερουν τα streaming sticks της Google/Amazon/Roku γιατι προοριζονται για streaming κυριως επι πληρωμη περιεχομενου με συγκεκριμενες (και περιορισμενες) ποσοτικες προδιαγραφες. Δεν ειναι πανακεια για να streamαρεις οτι θες. Σχολιασα πανω στη λογικη οτι με μια ακομα προσθηκη (Ethernet ή USB) θα ηταν ισως το ιδανικο media player χαμηλου κοστους. Προφανως η Xiaomi ειχε τους λογους της που δεν εβαλε τιποτα απο τα 2 (οικονομια χωρου και κοστους ή να προωθησει και το μεγαλυτερο της μοντελο) Αλλα παντως η Xiaomi, η Amazon και η Roku εχουν και ethernet στα καλα τους μοντελα αν κοιταξεις. Μαλλον χαζομαρα κανανε με τα high end τους μοντελα αν πιστεψουμε στην παραλογικη σου.
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Εε αρα τι βγαινεις και διαφημιζεις 300Mbps χωρις να ξερεις; Με τετοιες παρεμβολες θα πιανεις πολυ λιγοτερα και με packet loss ακομα κι αν δουλευεις σε πολλα καναλια ταυτοχρονα. Αν παρεμβαλονται 2-3 σοβαδες το Gigabit Ethernet προφανως και δε βολευει τις περισσοτερες φορες, ειναι ομως αξιοπιστο σε αντιθεση με το WiFi στα 5Ghz. Και παμφθηνο. Δεν ειμαστε χαζοι 3-4 ατομα που σχολιασαμε την απουσια USB και Ethernet κι εσυ ο εξυπνος που μιλας χωρις να εχεις ασχοληθει ποτε. Ουτε ειναι χαζοι στην google/amazon/roku που πιστευουν οτι μπορουν να περασουν 1080p απο wifi σε αντιθεση με εσενα. Ουτε οι τοσοι κατοχοι αυτων των συσκευων που τα καταφερνουν. Αφου το ethernet δεν βολευει στις 2-3 σοβαδες, γιατι συγκρινεις το wifi με 2-3 σοβαδες ενδιαμεσα και το ethernet διπλα στην tv? Δυο μετρα και δυο σταθμα. Ακομα να μας πεις ποσο απεχει η τηλεοραση σου απο το ρουτερ και να παραθεσεις 5ghz screenshot για να δουμε παρεμβολες. Εγω οπως βλεπεις δεν θα εχω καθολου.
Havik Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχω λόγια. Απλά καταπληκτικό. Μαζί με το ρουτερ (για όποιον ξέρει τι κάνει το συγκεκριμένο) δεν νομίζω να χρειάζεται κάνεις κάτι παραπάνω για την Tv του . Όσο για το WiFi απλά δοκιμάστε τα 5gh και θα καταλάβετε. To router φαίνετε τούμπανο, αυτό έπρεπε να είναι είδηση
Hetfield Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Ουτε ειναι χαζοι στην google/amazon/roku που πιστευουν οτι μπορουν να περασουν 1080p απο wifi σε αντιθεση με εσενα. Ουτε οι τοσοι κατοχοι αυτων των συσκευων που τα καταφερνουν. Αφου το ethernet δεν βολευει στις 2-3 σοβαδες, γιατι συγκρινεις το wifi με 2-3 σοβαδες ενδιαμεσα και το ethernet διπλα στην tv? Δυο μετρα και δυο σταθμα. Ακομα να μας πεις ποσο απεχει η τηλεοραση σου απο το ρουτερ και να παραθεσεις 5ghz screenshot για να δουμε παρεμβολες. Εγω οπως βλεπεις δεν θα εχω καθολου. Και σου ξαναλεω οτι η Google/Amazon/Roku εχουν βγαλει τα streaming players για να παιζουν συγκεκριμενο περιεχομενο με συγκεκριμενες (και περιορισμενες) ποσοτικες προδιαγραφες. Δεν ειναι media players για ολες τις δουλειες, στοχευουν κατα κυριο λογο στο περιεχομενο τους. Εσυ τωρα καλα εισαι στα 5Ghz, αλλα εσυ εισαι μια περιπτωση. Εγω 5Ghz δεν εχω, γιατι ειχα περασει απο την πρωτη στιγμη καλωδιο και δεν το αλλαζω. Να δω ομως για ποτε θα μπουκωσουν τα μολις 6 καναλια που εχεις ακομα διαθεσιμα οταν διαδωθει περισσοτερο το ac στα routers των ISP (ελεω VDSL).
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Και σου ξαναλεω οτι η Google/Amazon/Roku εχουν βγαλει τα streaming players για να παιζουν συγκεκριμενο περιεχομενο με συγκεκριμενες (και περιορισμενες) ποσοτικες προδιαγραφες. Δεν ειναι media players για ολες τις δουλειες, στοχευουν κατα κυριο λογο στο περιεχομενο τους. Δεν διαφωνει κανενας σε αυτο, γιατι πραγματι αυτα τα sticks δεν απευθυνονται ακριβως στο ιδιο κοινο/ιδια χρηση με τα ακριβοτερα,πιο ολοκληρωμενα media players. Aυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι η η Google/Amazon/Roku μια χαρα ξερουν οτι περναει 1080p απο wifi(σε αντιθεση με εσενα που θεωρεις οτι δεν ισχυει) και πολλοι χρηστες κανουν ακριβως αυτο. Εσυ τωρα καλα εισαι στα 5Ghz, αλλα εσυ εισαι μια περιπτωση. Εγω 5Ghz δεν εχω, γιατι ειχα περασει απο την πρωτη στιγμη καλωδιο και δεν το αλλαζω. Να δω ομως για ποτε θα μπουκωσουν τα μολις 6 καναλια που εχεις ακομα διαθεσιμα οταν διαδωθει περισσοτερο το ac στα routers των ISP (ελεω VDSL). Ειναι εμφανες οτι δεν εχεις ιδεα... Η 5ghz band προσφερει περισσοτερα καναλια απο οτι η μπαντα των 2.4ghz και μαλιστα τα καναλια αυτα δεν κανουν overlap μεταξυ τους, σε αντιθεση με την μπατα των 2.4ghz. Ειναι ενα απο τα βασικα πλεονεκτηματα της μπαντας 5ghz. Mε αντιγραφη περασες το μαθημα και το εργαστηριο που ελεγες τοση ωρα;; Designing Wi-Fi in the 5 GHz band The 5 GHz band, on the other hand, is relatively empty when compared to the 2.4 GHz band. Here you’ll find 802.11a/n/ac capable devices will not encounter adjacent channel interference. Since the available 5 GHz channels don’t overlap, you won’t have to worry about adjacent channel interference, and there are so many channels available that it shouldn’t be difficult to choose one. http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/wireless-networking/tips-assigning-wi-fi-channels.html The 5GHz frequency band offers many more usable channels for Wi-Fi devices. The exact amount of channels depends upon your particular wireless router or access point (AP) and also what region of the World the device is set to. Some APs will only display 8 or 9 channels: typically channels 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161, and sometimes 165. Keep in mind, these channels don’t overlap unless you use larger channel widths, which we’ll discuss later. Some APs support even more channels (up to 15 more) with some limitations. As you see, 5GHz has a huge advantage over 2.4GHz when it comes to the number of channels, interference, and congestion. In a dense area with many neighboring networks, you might see a big improvement of performance when on the higher frequency band. Σε αυτα προσθεσε, οτι το να πιανεις το 5ghz σημα του παρα-παρα-διπλα γειτονα(οπως συμβαινει με τα 2.4ghz) ειναι πιο απιθανο λογω οτι δεν περναει ευκολα τους τοιχους, αρα σπιτι σου θα πιανεις ακομα λιγοτερα(= περισσοτερα ελευθερα καναλια) γειτονικα δικτυα 5ghz. Υπαρχουν βεβαια καποιοι νομικοι περιορισμοι για ποια καναλια μπορεις να χρησιμοποιησεις, αλλα ειναι ευρεως γνωστο οτι η μπαντα των 5ghz ειναι σχετικα αδεια και με πολυ λιγοτερες παρεμβολες.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Haha διαβαζω διαβαζω και οκ ελεος, το 1080 μπορει να ειναι αρχειο απο 1Gb μεχρι και εγω δεν ξερω ποσα ρε φιλε, θα κατσω εγω να ασχοληθω με το WiFi που μονο σταθερο δεν ειναι για να εισαι εσυ οκ και εγω με τα νευρα τσαταλια. Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις δεν μπορω να καταλαβω θελεις WiFi παιξε εσυ εκει και βλεπε YiFi εκδοσεις 1080p και ασε εμας τους αμορφωτους να παιζουμε στην σπηλια μας πραγματικα HD με καλωδιο
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Haha διαβαζω διαβαζω και οκ ελεος, το 1080 μπορει να ειναι αρχειο απο 1Gb μεχρι και εγω δεν ξερω ποσα ρε φιλε, θα κατσω εγω να ασχοληθω με το WiFi που μονο σταθερο δεν ειναι για να εισαι εσυ οκ και εγω με τα νευρα τσαταλια. Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις δεν μπορω να καταλαβω θελεις WiFi παιξε εσυ εκει και βλεπε YiFi εκδοσεις 1080p και ασε εμας τους αμορφωτους να παιζουμε στην σπηλια μας πραγματικα HD με καλωδιο Φιλε μου κανενας δεν σου ειπε να ασχοληθεις. Βγαλε τρελους την Google/Amazon/Roku που θεωρουν οτι περναει 1080p απο wifi. Τελος, οτι το φθηνιαρικο ρουτερ σου δεν εχει 5ghz band και ετσι νομιζεις οτι wifi ειναι 802.11g(αντε στην καλυτερη περιπτωση 802.11n) δεν σου φταιει κανενας. Μην ξεχασεις να περασεις και καλωδιο προς την tv σου μεσα στο σαλονι γιατι θεωρεις οτι λενε ψεμματα η Google/Amazon/Roku που θεωρουν οτι περναει 1080p απο wifi. Αληθεια , τι ρουτερ εχεις? Ειναι gigabit? Η tv σου ειναι διπλα στο ρουτερ? Να καποιες ερωτησεις που δυσκολα θα παρουμε απαντηση...
haHa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μα ποσο ασχετος παιζει να εισαι; Κλασσικα, οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα, περνας στους προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Κλασσικα, οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα, περνας στους προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο. Δοξα το Θεο, ισως μας λυπηθηκε.
leo06 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Φιλε μου κανενας δεν σου ειπε να ασχοληθεις. Βγαλε τρελους την Google/Amazon/Roku που θεωρουν οτι περναει 1080p απο wifi. Τελος, οτι το φθηνιαρικο ρουτερ σου δεν εχει 5ghz band και ετσι νομιζεις οτι wifi ειναι 802.11g(αντε στην καλυτερη περιπτωση 802.11n) δεν σου φταιει κανενας. Μην ξεχασεις να περασεις και καλωδιο προς την tv σου μεσα στο σαλονι γιατι θεωρεις οτι λενε ψεμματα η Google/Amazon/Roku που θεωρουν οτι περναει 1080p απο wifi. Αληθεια , τι ρουτερ εχεις? Ειναι gigabit? Η tv σου ειναι διπλα στο ρουτερ? Να καποιες ερωτησεις που δυσκολα θα παρουμε απαντηση... γιατί να είναι gigabit το ρουτερ?δεν θα συνδέσω τις συσκευές μου πάνω στο ρουτερ αλλά πάνω στο gigabit switch
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα