Προς το περιεχόμενο

Minority Report

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μια αναζήτηση γι αυτή την ταινία και δεν είδα σχόλια. Παράξενο, δεν τη συζητήσατε όταν βγήκε; Εγώ την είδα πριν από λίγο σε DVD και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν μπορώ (και δε θέλω) να σχολιάσω την σκηνοθεσία (εποτε, ανέλαβε σε παρακαλώ :wink: ) αλλά μπορώ (και θέλω) να σχολιάσω το σενάριο το οποίο το βρήκα εκπληκτικό. Η ανατροπή ήταν φοβερή, ενώ το όλο στορυ δεν είχε καμία τρύπα, παρόλο που ήταν πολύπλοκο και θα μπορούσε να ξεφύγει σε κάποια σημεία αν δεν ήταν τόσο σφιχτοδεμένο. Νομίζω ότι είναι βασισμένο πάντως σε κάποιο διήγημα, το οποίο θα πάω τώρα να ψάξω να βρω για να διαβάσω. Έφυγααααααα!!

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Είναι βασισμένο σε διήγημα του Philip K. Dick. Το έχω διαβάσει και δεν έχει και πολύ σχέση με την 'δραματοποίησή' του στην ταινία. Πολύ καλό πάντως.

2. Εεεε, όχι δεν έχει τρύπες το σενάριο. Μπορώ να σου πω μία καραμπινάτη...

*** SPOILER START ***

Ωραία, βγαίνει ότι ο John Anderton (Tom Cruise) θα είναι ο επόμενος δολοφόνος. Αρχίζουν να τον κυνηγούν. Γιατί δεν σβήνουν από το σύστημα αναγνώρισης της ίριδας τα δικά του χαρακτηριστικά ώστε να μην μπορέσει να μπει στο κτίριο της αστυνομίας; Το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι αυτό.

*** SPOILER END ***

Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες, δεν το 'χω πολυψάξει. Πάντως η ταινία έχει εκπληκτική φωτογραφία, αυτό το μπλε που κυριαρχεί κι αυτός ο χοντρός κόκκος συμβάλουν πολύ στη δημιουργία ατμόσφαιρας film noir. Γενικά από τις λίγες ταινίες του Steven Spielberg που μου άρεσαν πολύ.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω διαβάσει (ακόμα) το βιβλίο, βγαίνοντας από το σινεμά, είχα την αίσθηση πως "κάτι έλειπε", σαν να είχαν συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας της ταινίας και προσπάθησαν να "συμπιέσουν" την υπόθεση ώστε να "χωρέσει" μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα... :(

Δημοσ.

To "vivlio" einai akomh mikrotero,ousiastika ena dihghma..H idea fusika einai fantastikh -opws alloste mas exei sunh8isei o mr Philip K. Dick alla kai h (ais8htikh) apopsh tou Spielberg me ikanopoihse!

*********oxi akrivws spoiler alla peripou *****************

To skhniko ths katadiwxhs me ta autokinhtoxhmata(!) htan apsogo!

Kai fusika edwse resta h gunaika precog!!

Gia na mh sxoliasw kai to eurhma me tis araxnes pou elegxoun thn irida!

Kataplikthko!!!

An kai apexei arketa-dhl kamia sxedon sxesh me thn upo8esh tou dihghmatos- pisteuw htan mia apo tis polu kales tainies!!

Δημοσ.

<<<<<<<<<<<<<<<Spoiler>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Re paidia , ama o cruise den eixe dei tin prognosi 8a ekane ton fono?

Gia skefteite to ligo......Einai kapos megali tripa pantos.

To aitio gia ton fono einai o idios o fonos????

An mporeite na mou to eksigisete......

Δημοσ.

SPOILER START

SPOILER START

SPOILER START

S'auto akrivws paizei olh h idea!!!!!!

Sto kata poso dhladh 8a ekane kati an ma8ene ti 8a ginei h oxi..

Sto an telika mporei na elegxei to mellon tou h an o,ti einai grafto na ginei ginetai etsi ki alliws asxeta me to ti 8a mporouse na kanei o ka8enas gia na to stamathsei...

SPOILER END

SPOILER END

SPOILER END

Δημοσ.

egw to mono pou exw na pw einai oti enw imoun asxima proideasmenos giati genika o Spielberg de me trelainei, telika i tainia mou arese poly kai eixe foberes skines dramatopoiimenou action(blepe skini me araxnes!!)

tespa, tin brika poli kali an kai kapoies trypes tis eixe. (blepe toy paredwse)

Omws oles exoyn,opote min enoxleiste!

GENIKA itan piasariki tainia...

Δημοσ.

*** SPOILER BEGIN ***

Παρεδώσε, δε νομίζω ότι ήταν λάθος να αφήσουν την ίριδα του στη μνήμη του συστήματος. Πρώτα απ' όλα δεν πίστευαν ότι θα τολμούσε να επιστρέψει αλλά και αν τολμούσε, αυτό ακριβώς το σύστημα θα τον εντόπιζε πριν προλάβει καν να μπει. Όπως κι αν είναι, μιλάμε για ένα λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί, κι όχι για "τρύπα" του σεναρίου.

*** SPOILER END ***

Χαίρομαι πάντως που άρεσε και σε άλλους :) :)

edited by paredwse

EDIT: Είπαμε, προσοχή στα SPOILERS!!!! :( :(

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο για την τρύπα και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί:

*** SPOILER BEGINS *** SPOILER BEGINS ***

Όταν βγαίνει ο Anderton ως δολοφόνος, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν θα έπρεπε να είναι είτε να του αφαιρέσουν access από το κτίριο ή να φτιάξουν έτσι το σύστημα ώστε αν μπει ο Anderton να κατέβουν όλα τα SWAT της περιοχής. Δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Ο Anderton μπαίνει μέσα σαν κύριος, κυριλέ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε μας δείχνει κάποιον συναγερμό να βαράει ούτε τίποτα...

*** SPOILER ENDS *** SPOILER ENDS ***

;)

Δημοσ.

Sumfonw..

Kai kati akoma...

************ SPOILER **********************

Den sas fainete periergo oti apo thn dexamenh pou vriskontai oi precog molis efuge to nero vre8hkan kateu8eian exw?

Dhladh travas kazanaki kai amesws sthn apoxeteush??

************ SPOILER ENDS ****************

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...