Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους τους φίλους!!!!

Υπάρχει περίπτωση να αυξάνετε το health και η χωρητικότητα της μπαταρίας?

Εχω ένα macbook air 11" mid 2013 και ενω το health βρισκόταν στο 95% με μεγιστη χωρητικότητα τα 4845mAh από τα 5100mAh original εδω και 3 ημερες ανεβαίνει σταθερά και πλέον έχει φτάσει στο 99% health με μεγιστη χωρητικότητα τα 5024mAh. Η μπαταρία έχει 105 κύκλους φόρτισης.

post-299665-0-73372800-1421320408_thumb.png

post-299665-0-24244200-1421320417_thumb.png

Δημοσ.

Αν περάσει το 100% να ανησυχείς! :P

χαχαχαχ λες?

Να σημειώσω ότι το πήρα μεταχειρισμένο και το εχω λιγοτερο απο μήνα. Επισης οπως θα καταλάβατε ειμαι newμπας σε mac και osx

• Like 1
Δημοσ.

Είναι απόλυτα λογικό. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μεταβάλλεται συνεχώς.

Το οτι ανέβηκε η χωρητικότητα της δείχνει οτι η "ζωή" της είναι σε παρα πολύ καλά επίπεδα και οτι η χρήση που του κάνεις είναι σωστή.

Άποψη μου (κάτοχος macbook pro 13 5 χρόνια τώρα) είναι να χαρείς το μηχάνημα σου

και να μην αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα.

Αν μπορείς,ΑΝ μπορείς και δε σε δυσκολεύει να κάνεις τα 2 πραγματάκια για να παρατείνεις τη διάρκεια της μπαταρίας σου:

1. Να προσπαθείς να φορτίζεις τη μπαταρία σου στο 30-40% μέχρι το 90-100% και να μην την αφήνεις να πέφτει κάτω απο το 30%.

(εδώ να προσθέσω ότι ακόμα και για 10 λεπτά να το φορτίσεις (απο το 60% μέχρι το 70% πχ) είναι απόλυτα υγιές για την μπαταρία).

2. 1 φορά το μήνα/2μηνο να την αφήνεις να αδειάζει τελείως(να κλεινει ο υπολογιστής),να τον αφήνεις κλειστό για 5 ώρες και μετά να τον βάζεις στο ρεύμα μέχρι το 100% (χωρίς να το διακόψεις).

Εγώ τηρώντας τα παραπάνω (οχι πάντα φυσικά) και με χρήση του λάπτοπ 24/7 σαν σταθερό υπολογιστή,

μετά απο 5 χρόνια και 400 κύκλους μπαταρίας έχω 75% health. 

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι ανέβηκε η χωρητικότητα της δείχνει οτι η "ζωή" της είναι σε παρα πολύ καλά επίπεδα και οτι η χρήση που του κάνεις είναι σωστή.

Άποψη μου (κάτοχος macbook pro 13 5 χρόνια τώρα) είναι να χαρείς το μηχάνημα σου

Αν μπορείς,ΑΝ μπορείς και δε σε δυσκολεύει να κάνεις τα 2 πραγματάκια για να παρατείνεις τη διάρκεια της μπαταρίας σου:

1. Να προσπαθείς να φορτίζεις τη μπαταρία σου στο 30-40% μέχρι το 90-100% και να μην την αφήνεις να πέφτει κάτω απο το 30%.

(εδώ να προσθέσω ότι ακόμα και για 10 λεπτά να το φορτίσεις (απο το 60% μέχρι το 70% πχ) είναι απόλυτα υγιές για την μπαταρία).

2. 1 φορά το μήνα/2μηνο να την αφήνεις να αδειάζει τελείως(να κλεινει ο υπολογιστής),να τον αφήνεις κλειστό για 5 ώρες και μετά να τον βάζεις στο ρεύμα μέχρι το 100% (χωρίς να το διακόψεις).

Εγώ τηρώντας τα παραπάνω (οχι πάντα φυσικά) και με χρήση του λάπτοπ 24/7 σαν σταθερό υπολογιστή,

And when lithium-ion batteries get too low—like, literally zero percent—they get seriously unstable, and dangerous to charge. 

http://gizmodo.com/how-to-take-care-of-your-smartphone-battery-the-right-w-513217256

Δεν νομίζω πως είναι καλό να αφήνεις μια μπαταρία λιθίου στο 0%

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ papaniki για την αναλυση. Καπως έτσι το δουλεύω κι εγω 24/7. Δεν με αγχώνει η μπαταρία απλά μου έκανε εντύπωση γι'αυτό και ρώτησα. Τις επόμενες μέρες αν βολέψει θα κάνω και ένα calibration γιατί οπως προανέφερα τον πήρα μεταχειρισμένο και δεν γνωρίζω ακριβώς την χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τους απο πάνω για το 0% και ακριβώς αυτό λέω στο 1. Γενικά αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές σας(πλέον) και να το προσέχετε.

Δεν είναι όπως οι μπαταρίες παλαιότερης τεχνολογίας που είχαν μνήμη.

Συγκεκριμένα όμως για τα apple μηχανήματα(μπορεί και άλλες εταιρίες να το έχουν προβλέψει) υπάρχει ασφάλεια όσον αφορά την πλήρη εκφόρτιση της μπαταρίας που μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο deep discharge το οποίο είναι μια απρόβλεπτη κατάσταση.

Συγκεκριμένα στο site της αναφέρει και κάνω bold το ζουμί:

-Disconnect the power adapter while the computer still on and start running the computer off battery power. You may use your computer during this time. When your battery gets low, the low battery warning dialog appears on the screen.

-At this point, save your work.  Continue to use your computer; when the battery gets very low, the computer will automatically go to sleep.

-Turn off the computer or allow it to sleep for five hours or more.

-Connect the power adapter and leave it connected until the battery is fully charged again.

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους τους φίλους!!!!

Υπάρχει περίπτωση να αυξάνετε το health και η χωρητικότητα της μπαταρίας?

Εχω ένα macbook air 11" mid 2013 και ενω το health βρισκόταν στο 95% με μεγιστη χωρητικότητα τα 4845mAh από τα 5100mAh original εδω και 3 ημερες ανεβαίνει σταθερά και πλέον έχει φτάσει στο 99% health με μεγιστη χωρητικότητα τα 5024mAh. Η μπαταρία έχει 105 κύκλους φόρτισης.

Είναι λογικό και πολύ συνηθισμένο  στα καινούργια Macbook με Haswell.  Με την ίδια ευκολία που ανεβαίνει στα 99% μπορεί να το δεις να ξαναπέφτει στο 95% ή και ακόμη πιο κάτω. Γενικά είναι λίγο ψυχαναγκαστικό να κοιτάμε συνέχεια το health της μπαταρίας (και εγώ το ίδιο κάνω). Στην πράξη οι μπαταρίες αυτές αντέχουν πάνω από 1000 κύκλους φόρτισης για να πέσουν στο 80% της αρχικής τους χωριτηκότητας. Θα έλεγα και εγώ να χαρείς το Macbook σου, φορτίζοντας και ξεφορτίζοντας το σαν να είναι ένα ipad. Μην πολυασχολείσαι με την μπαταρια.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν περάσει το 100% να ανησυχείς! :P

Να υποθέσω πως ήρθε η ώρα να αρχίσω να ανησυχώ ετσι? Να δουμε τι άλλο θα δω πλέον!!!!!!!

post-299665-0-12759800-1423877358_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...