ppetr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή, αντί να πάει να πάρει άμεσα μία μπαταρία με 10 ευ και να την αλλάξει το θεωρείτε σκοπιμότερο να πάρει/ βρει πολύμετρο, να ανοίξει το ups να ψάχουλέψει πιος πυκνωτής έχει πρόβλημα, αν είναι από πυκνωτή. Με το πολυμετρο μετρας και αλλα πραματα σε ένα σπιτι, δεν είναι για μια χρηση Και δεν ειπα να ελενξει τους πυκνωτες, αλλα την ταση της μπαταριας Θα το ανοιξει ετσι και αλλιως το UPS για να αλλαξει τη μπαταρια. Πριν την αλλαξει θα τη μετρησει Να διαβαζεις προσεκτικα και να μη βγαζεις δικα σου συμπερασματα 99% φταιει η μπαταρια Επειδη δεν εχω γνωσεις μικροηλεκτρονικης,να ρωτησω κατι γενικο.Απο την στιγμη που μια μπαταρια μπορει να τροφοδοτησει μια συσκευη που λειτουργει κανονικα με 220v,δεν ειναι επικινδυνο να επεμβεις σε αυτη?Εστω και να ελενξεις την ταση της? Η ταση της μπαταριας είναι χαμηλη και συνηθως 12V, οποτε την ακουμπάς με γυμνο χερι κανονικα Δεν υπαρχουν μπαταριες οικιακης χρησης με επικινδυνη ταση Αν η μετρηση της τασης της μπαταριας ή το ανοιγμα του UPS σου φαινονται βουνο βρες καποιον που γνωριζει να το κανει Χαλάρωσε λίγο. Δεν είναι δα κι επιστήμη να ανοίξει το κουτί να δει τι γίνεται μέσα. Τέλος, το ups δεν έχει 1 μπαταρία. Μπορεί να έχει 4 η παραπάνω. Οπότε πρέπει να βρει ποια έχει πρόβλημα. Πρεπει να αλλαχτουν ολες αλλιως θα χαλασει γρηγοροτερα και η καινουρια που θα βαλει
panos0100 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 το σιγουρο ειναι πως οι μπαταριες ειναι τελειωμενες δηλαδη ειναι για πεταμα, το ιδιο ειχα παθει κι εγω, ηταν καλοκαιρι ειχε βγαλει μια μυρωδια σαν καμενο καρβουνο και εβγαζε καπνους, οι μπαταριες χαλασαν, εβαλα καινουριες και ολα ειναι καλα, οι μπαταριες κρατανε το πολυ 2 χρονια αν το ups ειναι 24/7 ανοιχτο
Roger Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Επειδη δεν εχω γνωσεις μικροηλεκτρονικης,να ρωτησω κατι γενικο.Απο την στιγμη που μια μπαταρια μπορει να τροφοδοτησει μια συσκευη που λειτουργει κανονικα με 220v,δεν ειναι επικινδυνο να επεμβεις σε αυτη?Εστω και να ελενξεις την ταση της? Nαι ,ενα ups ειναι ενα πολυ επικινδυνο μηχανημα και για καποιον που ξερει και για καποιον που δεν ξερει,παρολαυτα τα περισσοτερα εχουν ειτε μια προσοψη ειτε ενα πλαστικο καπακι το οποιο αν το αφαιρεσεις εχεις προσβαση μονο στις μπαταριες και οχι στις πλακετες που ειναι επιφοβες.Λιγα ειναι αυτα τα οποια πρεπει να λυθει ολο το μηχανημα για να φτασεις στην μπαταρια,οπως αυτο για παραδειγμα http://www.insomnia.gr/topic/555771-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-ups/ το οποιο μπορει να ειναι μικρο στο ματι ,ομως για να αλλαξεις μια μπαταρια ειναι ολα εκτεθειμμενα και καποιες φορες αλλαζοντας μπαταρια σκαει η πλακετα,για καποιον αγνωστο λογο. Ειναι ενα πολυ επικινδυνο ups.
ppetr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 το σιγουρο ειναι πως οι μπαταριες ειναι τελειωμενες δηλαδη ειναι για πεταμα, το ιδιο ειχα παθει κι εγω, ηταν καλοκαιρι ειχε βγαλει μια μυρωδια σαν καμενο καρβουνο και εβγαζε καπνους, οι μπαταριες χαλασαν, εβαλα καινουριες και ολα ειναι καλα, οι μπαταριες κρατανε το πολυ 2 χρονια αν το ups ειναι 24/7 ανοιχτο Οι sunlight που ειχα από την αγορα κρατησανε 3 χρονια Εβαλα τέτοιες http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146 λενε ότι κρατανε περισσοτερο
panos0100 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Οι sunlight που ειχα από την αγορα κρατησανε 3 χρονια Εβαλα τέτοιες http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146 λενε ότι κρατανε περισσοτερο χαχαχα κοιτα να δεις αυτες ηταν που πηραν φωτια, εμενα πηγαν 1,5 χρονο, ευτηχως ηταν σε εγγυηση και το πηγα και με βαλανε αλλες μαρκας τωρα ultracell οι οποιες κι αυτες πηγαν 2 χρονια και κατι αρκετα καλα, αυτες οκ απλα εφτασαν σε ενα σημειο το οποιο δεν γεμιζαν δηλαδη δεν φωρτιζαν μεχρι τελος και οταν ειχε διακοπη εσβηνε και το ups τωρα εχω βαλει μεσα κατι μπαταριες μαρκας ΜΚ καπως ετσι ειναι αυτες πρεπει να ειναι καλες. Μιλαμε για 2 μπαταριες των 7ΑH η μια (παντως ειναι οι καλυτερες αυτες που εβαλες ειναι και λιγο ακριβες αλλά κρατάνε αληθεια ειναι επισης πολυ καλες ειναι και οι APC ειναι λιγο ακριβες και αυτες, οτι πληρωνεις παιρνεις θα μου πεις)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα