Προς το περιεχόμενο

WiFi Hotspot από iOS σε Yosemite ?

atheatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ερώτηση. Εχει δοκιμάσει κανείς σε Yosemite να κάνει sharing την usb modem συνδεση από κινητό πχ. μέσω wifi? Ενώ μου δούλευε κανονικά με mavericks δεν δουλεύει  με Yosemite. Με τα mavericks  μπορώ και  σηκώνω wifi hotspot μοιράζοντας την usb σύνδεση internet του ipad ενω με Yosemite όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά εχει θέμα το Yosemite....δοκίμασα με Νote 3 και άλλα κινητα,που παλαιότερα με Mavericks μπορούσα να σηκώσω μέσο sharing, wifi hotspot απο το Μac μου,αλλα δυστυχώς,τίποτα.Επιστρέφω σε Mavericks μέχρι να λυθεί το θέμα. ΄Εχω ενημερωσει το apple support και περιμένω.....

Επεξ/σία από atheatos

• 2 εβδομάδες αργότερα...

to πρόβλημα συνεχίζεται ακομα , με το update σε 10.10.2

Το κακό είναι επίσης οτι δεν κάνει disconnect απο το wifi  ενός δικτύου, που ειχε συνδεθει ο υπολογιστής ωστε να κανει to wifi hotspot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ κάνω από το iPhone ασύρματο hotspot. Συνδέω το MacBook κανονικά σαν με WiFi. OS X 10.10.2 + iOS 8.1.3

Ναι ...το πρόβλημα ειναι να κάνεις το macbook wifi hotspot,μοιράζοντας το internet που έχει πάρει μέσω usb είτε απο iPhone,iPad cellular είτε από οποιοδήποτε USB modem στους υπόλοιπους. Ανέκαθεν υπηρχε η επιλογή sharing στις ρυθμίσεις συστήματος στο os x για να κάνεις sharing μέσω wifi την σύνδεση internet που είχες. Αυτο το sharing και η δημιουργία δικτύου γίνεται κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο στο internet μέσω Ethernet, αλλά δεν γίνεται όταν ειναι συνδεδεμένο στο internet μέσω usb ή Bluetooth.

Δηλαδή αν έχεις ενα usb στικάκι modem συνδεδεμένο στο Mac και θέλεις να μοιράσεις την σύνδεση μέσω wifi hotspot , στους υπόλοιπους, στο Mavericks γίνεται, στο Yosemite όχι.

Θα μου πεις αδιάφορο γιατι την βάζω στο iPhone την sim και κάνω απο εκεί sharing. Πήγαινε να μοιράσεις το internet όμως σε πάνω από 3....εδώ το note το μοιράζει με την ίδια sim σε 10....και ένα οποιαδήποτε σοβαρό laptop σε πολλούς παραπάνω.

Θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις ένα wifi router modem για να κανεις την σύνδεση από εκεί, αλλά εγώ ξαναλέω η επιλογή sharing μέσω wifi hotspot υπηρχε ανέκαθεν στο OS X και υπάρχει και στο Yosemite , όπου την τικαρεις για να κάνεις sharing και άλλες συνδέσεις internet που μπορείς να έχεις,πέρα απο Ethernet. Στα μεν Mavericks και πίσω λειτουργικά γίνεται , ενώ στο Yosemite τζίφος.....

ΥΓ. Ο τίτλος του thread ειναι λάθος. Το είχα γράψει στο τοπικ του Yosemite ως bug του Yosemite, το οποίο είναι πραγματικά bug, αλλά "κάποιος" θεώρησε σωστό να το κάνει ένα καινούργιο τοπικ.

Δεν έχει καμία σχέση με iOS αν και έτσι μπορεί να φάνηκε στην αρχή....

ΥΓ 2. Ίσως πιο σωστός αν και όχι ακριβής θα ήταν ο τίτλος wifi hotspot απο Yosemite

Επεξ/σία από atheatos

Ναι ...το πρόβλημα ειναι να κάνεις το macbook wifi hotspot,μοιράζοντας το internet που έχει πάρει μέσω usb είτε απο iPhone,iPad cellular είτε από οποιοδήποτε USB modem στους υπόλοιπους. Ανέκαθεν υπηρχε η επιλογή sharing στις ρυθμίσεις συστήματος στο os x για να κάνεις sharing μέσω wifi την σύνδεση internet που είχες. Αυτο το sharing και η δημιουργία δικτύου γίνεται κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο στο internet μέσω Ethernet, αλλά δεν γίνεται όταν ειναι συνδεδεμένο στο internet μέσω usb ή Bluetooth.

Δηλαδή αν έχεις ενα usb στικάκι modem συνδεδεμένο στο Mac και θέλεις να μοιράσεις την σύνδεση μέσω wifi hotspot , στους υπόλοιπους, στο Mavericks γίνεται, στο Yosemite όχι.

Θα μου πεις αδιάφορο γιατι την βάζω στο iPhone την sim και κάνω απο εκεί sharing. Πήγαινε να μοιράσεις το internet όμως σε πάνω από 3....εδώ το note το μοιράζει με την ίδια sim σε 10....και ένα οποιαδήποτε σοβαρό laptop σε πολλούς παραπάνω.

Θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις ένα wifi router modem για να κανεις την σύνδεση από εκεί, αλλά εγώ ξαναλέω η επιλογή sharing μέσω wifi hotspot υπηρχε ανέκαθεν στο OS X και υπάρχει και στο Yosemite , όπου την τικαρεις για να κάνεις sharing και άλλες συνδέσεις internet που μπορείς να έχεις,πέρα απο Ethernet. Στα μεν Mavericks και πίσω λειτουργικά γίνεται , ενώ στο Yosemite τζίφος.....

ΥΓ. Ο τίτλος του thread ειναι λάθος. Το είχα γράψει στο τοπικ του Yosemite ως bug του Yosemite, το οποίο είναι πραγματικά bug, αλλά "κάποιος" θεώρησε σωστό να το κάνει ένα καινούργιο τοπικ.

Δεν έχει καμία σχέση με iOS αν και έτσι μπορεί να φάνηκε στην αρχή....

ΥΓ 2. Ίσως πιο σωστός αν και όχι ακριβής θα ήταν ο τίτλος wifi hotspot απο Yosemite

αα τωρα καταλαβα τι εννοεις. Δεν ξερω αν γινεται αυτο απο το Yosemite. Πρωτη φορα ειναι που το ακουω να σου πω την αληθεια! (Οντως ο τιτλος ειναι λιγο ακυρος)

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...