ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Παιδια καλημερα. Ελπιζω καποιος να μπορει να με βοηθησει. Θελω να συνδεσω 2 router για την ακριβεια 2 TG585 v7. Θελω να το κανω για να επεκτεινω το δικτυο wifi μεσα στο σπιτ. Ολοι οι οδηγοι στο ιντερνετ λενε να setareis το πρωτο router οπως θα το εκανες κανονικα και στο δευτερο να απενεργοποιησης το dhcp και να αυξησεις την ip του κατα ενα. Δλδ τι εννοω.Αν για παραδειγμα στο πρωτο εχουμε Ip 192.168.1.1 να γινει 192.168.1.2. Αν ομως το πρωτο δινει Ip 192.168.1.254 το δευτερο τι ip πρεπει να παρει? Την καταληξη σε 255 δν την δεχεται και αναγκαστικα να βαλω 253 αλλα νομιζω πως ειναι λαθος. Μιλαμε για συνδεση lan to lan και οχι για συνδεση Lan to wan. Τα 2 routers συνδεονται με καλωδιο ethernet μεταξυ τους!
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Όπως τα γράφεις είναι, με την διαφορά: α. Ότι μπορείς να του βάλεις οποιαδήποτε διεύθυνση, στο εύρος του δικτύου, αρκεί να μην χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή. β. Η διεύθυνση να είναι έξω από το εύρος του DHCP server στον κύριο router.
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δλδ για να καταλαβω. Εμενα το πρωτο ρουτερ εχει dhcp pool range 192.168.1.64 - 192.168.1.253 και getway 192.168.1.254.Στο δευτερο τι ip θα μπορουσα να βαλω για παραδειγμα?
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Θα μπορούσες να βάλεις μία από την περιοχή 192.168.1.1 έως 192.168.1.63 και πάλι φροντίζεις ότι δεν την έχεις δώσει χειροκίνητα σε κάποια άλλη συσκευή. Λέμε έξω από την περιοχή του DHCP, διότι μπορεί να δώσει αυτόματα την ίδια διεύθυνση σε άλλη συσκευή.
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Κατατοπιστικοτατος και σε ευχαριστω παρα πολυ! Κατι τελευταιο. Στο δευτερο ρουτερ μου εχει και μια ip -10.0.0.139/24 Tην κραταω η να την διαγραψω και να αφησω μονο αυτη η εβαλα τωρα?
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Από περιέργεια ποιο router είναι, που μπορεί να έχει 2 διαφορετικές ΙΡ.; Φαντάζομαι ότι δεν έχει σημασία, είτε την κρατήσεις είτε την διαγράψεις.
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 2 Thomson είναι της forthnet τα ανέφερα στο πρώτο Μνμ.<br> Είμαι από κινητό και δν μπορώ να δώσω λινκ.<br> Το πρόβλημα που συνάντησα είναι πως ενώ έχω <br> Δώσει static ip στο δεύτερο 192.168.1.1 <br> Όταν μπαίνω από το λαπτοπιον και τρέχω ipconfig<br> Μου δείχνει σαν ip την 192.168.1.75.<br> Η οποία ειμαι μέσα στο ip range του πρώτου ρουτερ.<br> Κάτι δν έχει γίνει σωστά?
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Με το ipconfig βλέπεις την διεύθυνση που έχει ο υπολογιστής (.75), o router (.254) και του DNS (πάλι του router, εκτός κι αν χρησιμοποιείς άλλον).
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ωραια οποτε συνοψιζουμε. Αλλαξα την ip σε μια που δν οριζεται απο το πρωτο ρουτερ. Χρειαζεται να ορισω μονο μια η οσες και οι συσκευες που θα συνδεθουν πανω στο 2ο ρουτερ? Το getway στο δευτερο ρουτερ το αλλαζω? Συγνωμη αλλα εχω σχεδον πληρη αμαθεια σε αυτο το θεμα και σε ευχαριστω πολυ που κανεις τον κοπο να με βοηθησεις.
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Σε ένα δίκτυο για να επικοινωνήσουν οι συσκευές μεταξύ τους χρειάζεται να έχουν από μία μοναδική διεύθυνση. Στον 2ο router θα ορίσεις μόνο μία ΙΡ, η οποία δεν θα χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή στο ίδιο δίκτυο. Gateway δεν θα ορίσεις. Όπως έγραψα και προηγούμενα, ο DHCP του 2ου router θα είναι κλειστός, οπότε δεν βάζεις Gateway. Ψάχνοντας να βρω κάποια εικόνα για το router σου, έπεσα σε αυτό το λινκ.
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Το Link με βοηθησε απιστευτα. Το μονο που δν καταφερα ειναι να κανω disable το IPv6 DHCP server. Με telnet δεν ουτε με το config του ρουτερ αλλα νομιζω μικρο το κακο. Οποτε με wire παιζουμε μια χαρα και το wifi δουλευει τελεια αλλα ενα πραγμα που με παραξενευει ειναι τι εξης. Οταν μπαινω σε game στο λολ τα ping στον σταθερο ειναι μια χαρα. Στο λαπτοπ με wifi (1 μετρο απο το ρουτερ )ανα τακτα διαστηματα ανεβαζει τα ping. Γυρω στα 15-20. Υποψιν οταν συνδεομουν ασυρματα στο πρωτο ρουτερ ολα ηταν μια χαρα. Και με speedtest τα ping ειναι μια χαρα. Μονο στο λολ με wifi συνδεδεμενος στο 2ο ρουτερ μου το κανει αυτο.
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Κάνε και μια δοκιμή το LOL με WiFi συνδεδεμένος στο 1ο router. Επίσης τα ασύρματα των 2 routers καλό είναι να έχουν ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά ±5 ψηφία διαφορά (π.χ. 1 και 6), ανάλογα βέβαια και τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα.
ExitFever93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Το LOL στο 1ο ρουτερ ασυρματα τρεχει μια χαρα.Στο δευτερο ασυρματα εχει lag. Tα εχω ρυθμισει ετσι οπως τα λες και το ενα τρεχει στο καναλι 11 και το αλλο στο 1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα