Euclides Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Το ζέσταμα που λες, λέγεται reflow και είναι πεταμένα λεφτά. Το πολύ να σου κρατήσει ένα μήνα. H διαδικασία του ζεστάματος (reflow), περιγράφεται στο παρακάτω video: Δηλαδή εφόσον εγώ τον λύσω δεν μπορώ να καταφέρω κάτι; Αν θες να το κάνεις μόνος σου (και ο θεός βοηθός), δες το παρακάτω video: Αν θέλεις να κάνεις σωστή επισκευή, πρέπει να κάνεις reballing που γίνεται σε εξειδικευμένα εργαστήρια που διαθέτουν reworking station, θα σου κοστίσει περίπου 100€ και θα σου δώσουν τουλάχιστον 3 μήνες εγγύηση. http://www.tolaptop.gr/index.php?screen=video http://www.rebootyourpc.gr/vlavi-laptop/episkevi-kartas-grafikwn/ http://www.laptopfix.gr/episkeyes-Hardware/allagi-i-episkeyi-kartas-grafikon.html http://irepair.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B7-laptop/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-laptop.html http://www.texnikoi.com/laptop-vga-service.html H διαδικασία του reballing περιγράφεται στο παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=XgfryLHhIgk Αν αγοράσεις motherboard, η κάρτα γραφικών είναι κολλημένη πάνω. Το μαγαζί στο eBay που σου πρότεινα έχει 99% positive feedback και δεν είναι ιδιώτης. Και αν αν σου βγεί μάπα (που δεν το πιστεύω), με το PayPall έχεις 15 μέρες να κάνεις claim και αντιστροφή πώλησης. Ρώτα στο εργαστήρι που πήγες και σου είπε να σου ζεστάνει την GPU, πόσο θέλει να σου φορέσει την καινούρια motherboard. Δεν πρέπει να σου ζητήσει πάνω από 30-40 €. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αγοράσεις motherboard από το eBay, να προσέξεις να φορά τον ίδιο επεξεργαστή με τον δικό σου (γιατί κυκλοφορούν και με AMD και με Intel), και να φορά την ίδια GPU (ΑΤΙ ή Nvidia) με το δικό σου (γιατί αν φορά άλλη GPU, ενδεχόμενα θα χρειαστείς επιπλέον και Heat-Sink και Fan). O καλύτερος τρόπος για να παραγγείλεις, είναι με το Part Number της motherboard, που είναι γραμμένο πάνω σε αυτή. 1
aggeloszog93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Euclides αναλυτικός τέρμα! Σε ευχαριστώ.. http://community.acer.com/t5/Notebooks-Netbooks/Acer-Aspire-5552G-power-light-but-only-a-black-screen-on-startup/td-p/2465 Δε θα είναι κρίμα να φταίει μια επαφή και να προκαλεί βραχυκύκλωμα; τι λέω αυτό γιατί στη δεύτερη σελίδα κατι τέτοιο αναφέρει ένας τύπος...μάλλον δε θα μάθω ποτέ.. Ps: παραθέτω εδώ αυτό για το οποίο μιλάω Same problem and I got it fixed by clearing the short circuit it made in one of the usb ports. One of the pins was bent and touched the edge of the port. I took a tiny flat headed screwdriver, bent the pin to the center where it couldn't make contact with nothing else. Then I pressed the power button and it booted up as if nothing had happened. Remembering this I kept searching for a related problem on my Acer and as I said after 1,5 days I found a tiny contact in one of the ram slots that was bent and touched the neighbour. Again with a small screwdriver I tried to bend it back in to place. Even if it didn't look like original after this it didn't make any "short circuit" anymore and booted up just fine. So whenever you face th problem with a laptop apparently booting but blessing you with a black screen, take a chance to verify if it is free of a short circuit somewhere.
aggeloszog93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 .ανοιξε το λαπτοπ...Του εκανα χθες την διαδικασια bios update αλλά δεν έγινε τιποτα...την έκανα και σημερα και το αφησα και περίπου ενα μισάωρο να δουλέυει(ξέρεις,στο φουλ ο ανεμιστηρας οταν το ανοιγεις με συνδυασμο fn+ESC). μετά το εβγαλα απο την πρίζα, το ανοιξα και ολα λειτουργουν...υπάρρχει περίπτωση να είναι "κύκνειο άσμα" και να ανοιξε απλα επειδη η μητρικη ζεστάθηκε λιγο?και ενα update: το εκλεισα μετα απο κανα 10λεπτο, παω να το ανοίξω, παλι δεν ανοιγει, με τη μονη διαφορά οτι τώρα ο ανεμιστήρας δουλεύει και κάνει και διακυμάνσεις, πότε δουλευει αρκετά, πότε λιγότερο...Μας οδηγούν καπου τα παραπάνω?
aggeloszog93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 και ξανά το ίδιο...ΤΟ ανοιξα με fn+ escape ανοιξε με τερμα φουλ το ανεμιστηρακι και το αφησα μια ωωρα να παιδευεται...επειτα το εκλεισα το ανοιξα και ανοξε με επιτυχια..τωρα θα το αφησω ανοιχτο και θα δω πως θα φερθει...λογικα αμα κανω restart δε θα ξαναανοιξει...και πιστευω πως αμα κλεισω το καπακι για να μπει σε αναμονη, παλι μετα δε θα ανοιξει
Euclides Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 To BIOS δεν παθαίνει τίποτα, εκτός και αν γίνει καμιά στραβή την ώρα που κάνεις Update. H GPU είναι που έχει πρόβλημα.
aggeloszog93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Αρχισε να δουλευει κανονικοτατα..Και restart κάνει, και αναμονη, αδρανοποιηση....Και το εκλεισα το αφησα 1 ωρα να κρυωσει και δουλεψε...Ενας φιλος γνωστης ειπε οτι μπορει να εχει στραβωσει ενα pinακι και να θελει διαστολη (δηλαδη να ζεσταθει πρωτα το λαπτοπ) ωστε να δουλεψει..Πως σας ακούγεται αυτό, υπαρχει περίπτωση να ειναι οντως αυτό το πρόβλημα?
honoluluman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 καλησπερα στην παρεα!εχω και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα,με ακριβως το ιδιο μοντελο,με ολη την ιστορια οπως γραφει και ο aggeloszog93! (aggeloszog93 τελικα τι εκανες?) εγω βεβαια εκανα με τα χερακια μου reflow ,και μετα ειδα το φως το αληθινο.Αλλα στην επομενη επανεκιννηση παλι τα ιδια,με 2-3 αποπειρες ανοιγματος και στην 3η να ανοιγει ομως!Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω ,εκανα clear cmos,αναβαθμισα bios,καθαρισα ολη την σκονη,μα θαρω πως πρεπει να ειναι GPU ολη η ιστορια..?
phone-parts Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 καλησπερα στην παρεα!εχω και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα,με ακριβως το ιδιο μοντελο,με ολη την ιστορια οπως γραφει και ο aggeloszog93! (aggeloszog93 τελικα τι εκανες?) εγω βεβαια εκανα με τα χερακια μου reflow ,και μετα ειδα το φως το αληθινο.Αλλα στην επομενη επανεκιννηση παλι τα ιδια,με 2-3 αποπειρες ανοιγματος και στην 3η να ανοιγει ομως!Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω ,εκανα clear cmos,αναβαθμισα bios,καθαρισα ολη την σκονη,μα θαρω πως πρεπει να ειναι GPU ολη η ιστορια..? honoluluman αν εκανες reflow και δούλεψε οκ το βρήκες το πρόβλημα.. το μονο κακο είναι πως αν αποφασίσεις τρ να το δωσεις για reballing στο ηδη υπάρχον chip δεν θα σ δωσουν εγγύηση παρα μονο θα πρεπει να αλλα3ουν το chip .. (ένα Μεγάλο ποσοστο καταστημάτων δεν αναλαμβάνουν καν να κάνουν reballing ειτε αντικατάσταση chip σε πειραγμένες μητρικές με αυτοσχέδιες μεθόδους )
giannis22k Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Αρχισε να δουλευει κανονικοτατα..Και restart κάνει, και αναμονη, αδρανοποιηση....Και το εκλεισα το αφησα 1 ωρα να κρυωσει και δουλεψε...Ενας φιλος γνωστης ειπε οτι μπορει να εχει στραβωσει ενα pinακι και να θελει διαστολη (δηλαδη να ζεσταθει πρωτα το λαπτοπ) ωστε να δουλεψει..Πως σας ακούγεται αυτό, υπαρχει περίπτωση να ειναι οντως αυτό το πρόβλημα? Nαι υπαρχει περιπτωση.Ειχα κα εγω λαπτοπ με προβληματικη σειρα της καρτας γραφικων.Μου εκανε κολπα λογω της ψυχρης κολλησης(κακη ποιοτητα επαφων chipset gpu με motherboard).Αφου το αφηνα να δουλευει με κλειστες τις τρυπες των αεραγωγων ωστε να ζεσταθει ποιο γρηγορα,η οθονη επανρχοταν κανονικα.Οταν ομως κρυωνε το λαπτοπ μπορει να ανοιγε και να εδειχνε κανονικια η οθονη μπορει και καθολου.Κατεληξα τελικα να του κανω reflow το οποιο αντεξε κατι μηνες οποτε και το εδωσα για ανταλλακτικα γιατι δεν αξιζε μετα για reballing(κοστος περιπου 200 ευρω) γιατι υπηρχαν πιθανοτητες να ξαναεμφανισει το προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα