Προς το περιεχόμενο

Στις 13 Φεβρουαρίου η κυκλοφορία των Nintendo 3DS και Nintendo 3DS XL

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λες και το προϊον απευθύνεται μονο σε fanboys που αυτονόητα έχουν αγοράσει τη προηγούμενη έκδοση...

Για αυτό πιάνεις μωρή πάτο στις πωλήσεις.

ενω το βιτα που δινει φορτιστη εχει ξεπουλησει.........

Δεν θέλω να ξεκινήσω Console Wars αγαπητέ efo355, αλλά το να λες ότι το Wii U είναι καλύτερη επιλογή από PS4 και Xbox One είναι επιεικώς τραγικό!

Έχει hardware 7ετίας, σκληρό δίσκο μόνο 32GB, δεν έχει ethernet port, σχεδόν κανένας 3rd party developer δεν το υποστηρίζει και τα μόνα αξιόλογα παιχνίδια που έχει είναι επανακυκλοφορίες από παλαιότερους τίτλους (εξαιρούνται τα Mario Kart 8, Bayonetta 2, SSB).

Μέχρι και ο ίδιος ο Miyamoto δήλωσε πως ο επόμενος Mario τίτλος θα κυκλοφορήσει στην επόμενη κονσόλα της Nintendo κι όχι στο Wii U...

Όσο για τα exclusives, η Sony θα κυκλοφορήσει περισσότερα (και καλύτερα) μέσα στο 2015.

ΥΓ: Ο μόνος λόγος που κάποια παιχνίδια τρέχουν σε 1080p 60fps είναι ότι από άποψη γραφικών έχουν μηδενικές απαιτήσεις. Ένα πραγματικό next-gen παιχνίδι δεν μπορεί καν να τρέξει στο Wii U δίχως να κατακρεουργηθεί.

ναι αλλα βγαζει παιχνιδια... κατι που μεχρι στιγμης οι αλλες δυο εταιριες αγνοουν και κοντραρονται για το ποιος εχει το πιο δυνατο hardware. Ευτυχως υπαρχει και η νιντεντο και παιζουμε κανα παιχνιδι της προκοπης γιατι στις αλλες δυο κονσολες κατα 95% ειναι μουλτιπλατφορμ, η στο ps4 remaster...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν κάνουμε κουβέντα. Την άποψή μου είπα κι εγώ όπως εσύ την δική σου. :-)

Απλώς όποιος έχει στοιχειώδη γνώση από hardware γνωρίζει ότι το Wii U είναι μακράν η πιο αδύναμη κονσόλα στην αγορά αυτή την στιγμή (από τις next-gen). Αν εσένα σου αρέσει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά επέτρεψέ μου να έχω την άποψη ότι είναι πεταμένα λεφτά. Είναι πάνω από δυο χρόνια στην αγορά και μετά βίας βρίσκεις 10 καινούρια παιχνίδια άξια αναφοράς.

Καλός ο Mario και η Zelda δεν αντιλέγω, αλλά στο PS4 από exclusives έρχονται τα: Bloodborne, Deep Down, Until Dawn, The Order 1886, Street Fighter V (console exclusive), Ratchet & Clank Reboot, No Man's Sky (console exclusive), Hellblade, Persona 5, Uncharted 4.

Και από 3rd party developers τα:

Doom, Resident Evil Revelations 2, Batman Arkham Knight, Dead Island 2, Dying Light, Rise Of The Tomb Raider, Star Wars Battlefront, The Witcher 3, Metal Gear Solid V, Mortal Kombat X, Final Fantasy XV, Silent Hills, Evolve.

Όπως βλέπεις ο λόγος που διαφωνώ μαζί σου όταν λες ότι το Wii U είναι καλύτερη επιλογή από το PS4, είναι δικαιολογημένος κι όχι από φανατισμό. Φιλικά.

Δεν είπε κανείς ότι είναι για πέταμα, αλλά η έλλειψη ethernet port είναι σημαντικότατη όταν παίζεις online παιχνίδια και κυρίως όταν κάνεις update (πράγμα για το οποίο η Nintendo έφαγε τρελό κράξιμο λόγω του τεράστιου χρόνου που απαιτείται, κυριολεκτικά ώρες).

Για σένα μπορεί να μην είναι πρόβλημα αλλά για πολλούς άλλους είναι, ειδικά όταν μιλάμε για next-gen.

Όσο για το Mario Kart 8 ασφαλώς και μπορώ να πω ότι δεν έχει πολλές απαιτήσεις στα γραφικά. Είναι πασίγνωστο ότι τα παιχνίδια με τις λιγότερες απαιτήσεις είναι τα racing και τα sports. Δες την σύγκριση του Watchdogs μεταξύ Wii U και PS4 και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Και για να συγκρίνουμε racing games, αν πιστεύεις ότι το Mario Kart 8 είναι απαιτητικό, τότε δες αυτά τα γραφικά και πες μου αν το Wii U μπορεί να τα αναπαράγει ακόμα και σε 30fps (θυμήσου, συγκρίνουμε hardware αυτή την στιγμή κι όχι gameplay):

https://www.youtube.com/watch?v=dg7EEbsX54M

Συνεχίζεις να μιλάς για γνώσεις hardware αλλά δυστυχώς εκτίθεσαι. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι hardware φοράει το Wii u. Όλοι μιλούσαν για αδύναμο hardware επειδή κοιτούσαν τα watt που τραβάει η κονσόλα κατ την συχνότητα της CPU. Και μετά ήρθε το bayoneta και πέσανε τα σαγόνια στο πάτωμα...

Το Wii u είναι power PC με CPU στα 1.3. Αυτό ξέρουμε όλα τα άλλα είναι υποθέσεις.

• Like 1

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν κάνουμε κουβέντα. Την άποψή μου είπα κι εγώ όπως εσύ την δική σου. :-)

Απλώς όποιος έχει στοιχειώδη γνώση από hardware γνωρίζει ότι το Wii U είναι μακράν η πιο αδύναμη κονσόλα στην αγορά αυτή την στιγμή (από τις next-gen). Αν εσένα σου αρέσει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά επέτρεψέ μου να έχω την άποψη ότι είναι πεταμένα λεφτά. Είναι πάνω από δυο χρόνια στην αγορά και μετά βίας βρίσκεις 10 καινούρια παιχνίδια άξια αναφοράς.

Καλός ο Mario και η Zelda δεν αντιλέγω, αλλά στο PS4 από exclusives έρχονται τα: Bloodborne, Deep Down, Until Dawn, The Order 1886, Street Fighter V (console exclusive), Ratchet & Clank Reboot, No Man's Sky (console exclusive), Hellblade, Persona 5, Uncharted 4.

Και από 3rd party developers τα:
Doom, Resident Evil Revelations 2, Batman Arkham Knight, Dead Island 2, Dying Light, Rise Of The Tomb Raider, Star Wars Battlefront, The Witcher 3, Metal Gear Solid V, Mortal Kombat X, Final Fantasy XV, Silent Hills, Evolve.
Όπως βλέπεις ο λόγος που διαφωνώ μαζί σου όταν λες ότι το Wii U είναι καλύτερη επιλογή από το PS4, είναι δικαιολογημένος κι όχι από φανατισμό. Φιλικά.

Δεν είπε κανείς ότι είναι για πέταμα, αλλά η έλλειψη ethernet port είναι σημαντικότατη όταν παίζεις online παιχνίδια και κυρίως όταν κάνεις update (πράγμα για το οποίο η Nintendo έφαγε τρελό κράξιμο λόγω του τεράστιου χρόνου που απαιτείται, κυριολεκτικά ώρες).

Για σένα μπορεί να μην είναι πρόβλημα αλλά για πολλούς άλλους είναι, ειδικά όταν μιλάμε για next-gen.

Όσο για το Mario Kart 8 ασφαλώς και μπορώ να πω ότι δεν έχει πολλές απαιτήσεις στα γραφικά. Είναι πασίγνωστο ότι τα παιχνίδια με τις λιγότερες απαιτήσεις είναι τα racing και τα sports. Δες την σύγκριση του Watchdogs μεταξύ Wii U και PS4 και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Και για να συγκρίνουμε racing games, αν πιστεύεις ότι το Mario Kart 8 είναι απαιτητικό, τότε δες αυτά τα γραφικά και πες μου αν το Wii U μπορεί να τα αναπαράγει ακόμα και σε 30fps (θυμήσου, συγκρίνουμε hardware αυτή την στιγμή κι όχι gameplay):

https://www.youtube.com/watch?v=dg7EEbsX54M

Άνετα τα βγάζει. Κάτσε και βγάλε τα μάτια σου για την Nintendo. Ζήλια ψώρα θα σου πω εγώ. 

Συνεχίζεις να μιλάς για γνώσεις hardware αλλά δυστυχώς εκτίθεσαι. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι hardware φοράει το Wii u. Όλοι μιλούσαν για αδύναμο hardware επειδή κοιτούσαν τα watt που τραβάει η κονσόλα κατ την συχνότητα της CPU. Και μετά ήρθε το bayoneta και πέσανε τα σαγόνια στο πάτωμα...

Το Wii u είναι power PC με CPU στα 1.3. Αυτό ξέρουμε όλα τα άλλα είναι υποθέσεις.

Προσυπογράφω 

ναι αλλα βγαζει παιχνιδια... κατι που μεχρι στιγμης οι αλλες δυο εταιριες αγνοουν και κοντραρονται για το ποιος εχει το πιο δυνατο hardware. Ευτυχως υπαρχει και η νιντεντο και παιζουμε κανα παιχνιδι της προκοπης γιατι στις αλλες δυο κονσολες κατα 95% ειναι μουλτιπλατφορμ, η στο ps4 remaster...

Για να μη λέτε ότι λέω μακακίες, θα πω πως εμένα δεν με πειράζει το multiplatform, φίλε. Και τα PS4 remaster για να πούμε την αλήθεια είναι σα remakes. Κοίταξε, εμένα δεν με τρελαίνουν της Nintendo τα γκειμς (εξαίρεση το Legend of Zelda). 

1ον Αν νομιζετε οτι θα βγαλει η Νιντεντο παιχνιδια μονο και μονο για το καινουριο 3ds που εχει λιγο καλυτερο επεξεργαστη, Γελιεστε. Θυμηθειται τι εκανε με το dsi.

2ον Τι τιμες ειναι αυτες στα παιχνιδια σου μωρη Νιντεντο? Ε? Μενω αφωνος.

Κανονικα επρεπε να δινει στο ενα παιχνιδι, 3 δωρο.

3ον ψαχνω να βρω ποιοτικο παιχνιδι να παιξω dsi μου. Εκτος απο το Μαριο. Κι εχω αρκετα στη συλλογη μου. Πειτε μου εσεις.

Εννοειται οτι με εχασε. Δε γυριζω πισω παλι.

Εσύ εκτίθεσαι και δεν το καταλαβαίνεις! Επειδή εσύ είσαι άσχετος από hardware δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους άλλους, δες και μόνος σου:

http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_vs._Wii_U_Comparison_Chart

Άνετα τα βγάζει. Κάτσε και βγάλε τα μάτια σου για την Nintendo. Ζήλια ψώρα θα σου πω εγώ. 

Προσυπογράφω 

Για να μη λέτε ότι λέω μακακίες, θα πω πως εμένα δεν με πειράζει το multiplatform, φίλε. Και τα PS4 remaster για να πούμε την αλήθεια είναι σα remakes. Κοίταξε, εμένα δεν με τρελαίνουν της Nintendo τα γκειμς (εξαίρεση το Legend of Zelda). 

Η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της... Με το Wii U στον ύπνο σου ίσως δεις τέτοια γραφικά, στην πραγματικότητα ποτέ!

Όσο για το ζήλια... χα-χα-χα! Νά 'σαι καλά ρε φιλαράκι που με έκανες και γέλασα!

Ένας που οδηγεί Ferrari σιγά μην ζηλέψει τον τύπο με το Yugo!

Δες μπας και ξεστραβωθείς:

Έτσι, ξεστράβωσέ τους!

Γραφικά ρε!

Δεν εκθειάζω τα γραφικά εξυπνάκια, το ξέρω ότι τα γραφικά δεν κάνουν ένα παιχνίδι απαραίτητα καλό (το γράφω και πιο πάνω), χαίρω πολύ. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να ισχυρίζονται ορισμένοι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν το Wii U έχει ξεπερασμένο hardware, δεν θα μας τρελάνουν με το έτσι θέλω.

Έχω όλες τις κονσόλες της Nintendo (εκτός από το Virtual Boy και προφανώς το Wii U), της SEGA (εκτός από το 32Χ), της Sony, της Microsoft (εκτός από το Xbox One), ένα Neo Geo CD , ένα Neo Geo Pocket Color κι ένα Turbografx-16... δεν είμαι χθεσινός στο gaming ούτε Nintendo hater.

Εσύ δηλαδή που διαφωνείς όταν λέω ότι το Wii U είναι η πιο αδύναμη από τις next-gen κονσόλες;

Θα σε χαλούσε να ήταν το Wii U το ίδιο ισχυρό με το PS4 κι εκτός από τα exclusives της Nintendo να είχε και πλήρη υποστήριξη από τους 3rd party developers;

Εσύ εκτίθεσαι και δεν το καταλαβαίνεις! Επειδή εσύ είσαι άσχετος από hardware δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους άλλους, δες και μόνος σου:

Η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της... Με το Wii U στον ύπνο σου ίσως δεις τέτοια γραφικά, στην πραγματικότητα ποτέ!

Όσο για το ζήλια... χα-χα-χα! Νά 'σαι καλά ρε φιλαράκι που με έκανες και γέλασα!

Ένας που οδηγεί Ferrari σιγά μην ζηλέψει τον τύπο με το Yugo!

Δες μπας και ξεστραβωθείς:

Όχι φίλε μου επιμένω. Δεν ξέρεις τι CPU εχει το Wii u και συνεχίζεις να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Διαφορετικές αρχιτεκτονικές...

Όχι φίλε μου επιμένω. Δεν ξέρεις τι CPU εχει το Wii u και συνεχίζεις να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Διαφορετικές αρχιτεκτονικές...

Εντάξει ρε φίλε επέμενε, τι να σου πω... εγώ πάντως σου έδειξα αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε κονσόλας, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. ΄Άσχετος δεν είμαι πάντως...

Σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική, έχεις δίκιο, είναι όντως διαφορετικές αλλά όχι προς εύνοια του Wii U. Το Wii U (εκτός από το κατώτερο hardware) χρησιμοποιεί παρόμοια αρχιτεκτονική με αυτή των PS3/Xbox 360 ενώ τα PS4/Xbox One παρόμοια αρχιτεκτονική με αυτή των PC, κάτι που τις κάνει πολύ πιο ευέλικτες κι εύκολες στον προγραμματισμό, απόδειξη ότι σχεδόν όλοι οι 3rd party devs μιλούν για ξεπερασμένη τεχνολογία και το δεν υποστηρίζουν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Nintendo, ο S.Iwata, το παραδέχτηκε σε συνέντευξή του (γκούγλαρέ το) ότι έπραξαν έτσι για να μειώσουν το κόστος... αν δεν πιστεύεις εμένα, τουλάχιστον πίστεψε αυτόν!

Σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική, έχεις δίκιο, είναι όντως διαφορετικές αλλά όχι προς εύνοια του Wii U. Το Wii U χρησιμοποιεί παρόμοια αρχιτεκτονική με αυτή των PS3/Xbox 360 ενώ τα PS4/Xbox One παρόμοια αρχιτεκτονική με αυτή των PC, κάτι που τις κάνει πολύ πιο ευέλικτες κι εύκολες στον προγραμματισμό

Άσχετο με το θέμα της αντιπαράθεσης σας όμως. Όσο για την αρχιτεκτονική του Wii U, καλύτερα να ψαχτείς λιγάκι, γιατί το σύστημα δεκαετίας κρατάει πολύ καλύτερα πό ότι περίμενε κανείς.

Άσχετο με το θέμα της αντιπαράθεσης σας όμως. Όσο για την αρχιτεκτονική του Wii U, καλύτερα να ψαχτείς λιγάκι, γιατί το σύστημα δεκαετίας κρατάει πολύ καλύτερα πό ότι περίμενε κανείς.

Δεκτή κάθε φιλική παρέμβαση. :-)

Κοίτα, αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι δώσε ένα link να το δούμε κι εμείς. Εγώ μιλάω με βάση αυτά που διάβασα στο IGN, στο VGChatz, στο Gamespot και σε παρόμοιες σελίδες.

Δες για παράδειγμα αυτό το βίντεο με το γράφημα των επιδόσεων ενός multiplatform παιχνιδιού, δεν είμαι παράλογος!

Ο μόνος λόγος που κρατιέται (σχετικό είναι αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις) είναι επειδή η Nintendo διαθέτει κάποια από τα διασημότερα franchises.

ΥΓ: Τουλάχιστον είναι φτηνό, όταν βγει το νέο Zelda και κανά 5άρι ακόμα "δυνατοί" τίτλοι ΙΣΩΣ πάρω κι εγώ ένα... κι αυτό μεταχειρισμένο.

Δεκτή κάθε φιλική παρέμβαση. :-)

Κοίτα, αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι δώσε ένα link να το δούμε κι εμείς. Εγώ μιλάω με βάση αυτά που διάβασα στο IGN, στο VGChatz, στο Gamespot και σε παρόμοιες σελίδες.

Δες αυτό (και την 2η σελίδα): http://www.cinemablend.com/games/Wii-U-Memory-Bandwidth-GPU-More-Powerful-Than-We-Thought-62437.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μμμ, πράγματι ενδιαφέρον άρθρο. Όπως αναφέρει κι ένα παλικάρι στα σχόλια, το θέμα είναι πως το εύρος ζώνης της μνήμης είναι ανούσιο δίχως ισχυρό επεξεργαστή γραφικών (GPU). Για παράδειγμα, φαντάσου ότι έχεις ένα αυτοκίνητο που έχει τελική 300 χλμ/ω αλλά είναι υποχρεωμένο να τρέχει σε έναν δρόμο με όριο ταχύτητας 150 χλμ.

Η έλλειψη ισχυρής GPU (περίπου 350 gigaflops έναντι 1.84 terraflops του PS4) περιορίζει κατά πολύ το Wii U στο να τρέχει πολύπλοκα και απαιτητικά παιχνίδια, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι τα παιχνίδια που μπορεί να τρέξει να είναι σταθερά στα 60fps.

Αν το δούμε καθαρά από άποψη απόδοσης, έχει κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε παιχνίδια οπτικά ελαφρώς καλύτερα από αυτά του PS3 αλλά στα 60fps (Wii U) ή σε next-gen παιχνίδια στα 30fps (PS4). Εγώ προσωπικά επιλέγω το 2ο, χωρίς να με χαλάει και η ιδέα να έχω στην κατοχή μου ένα Wii U αργότερα, προς το παρόν η έλλειψη παιχνιδιών είναι deal breaker για μένα.

Επεξ/σία από serros

No offence, αλλά να κατηγορεί ένας fan της Nintendo τις άλλες κονσόλες για remaster παιχνίδια είναι επιεικώς τραγικό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...