Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε ppetr το προσπάθησα και είχα και εγώ ελπίδες. Δεν.... Ευτυχώς το mgmanager που τον πήρα είπε ότι μπορεί να μου κόψει πιστωτικό. Οπότε μάλλον για εκεί με βλέπω.

Δες και αυτό γιατι κατι δεν εχεις καταλαβει

https://www.youtube.com/watch?v=_bXY7sDKxhU

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να τον επιστρεψεις. Δεν έχει σχέση το uefi απο τη στιγμή που δεν θες να bootαρεις απο το δίσκο.

Οπως σου ειπαν και παραπανω σβήσε το gpt partition table και ξαναδημιουργησε το.

Mεσα απο windows στο disk management , αφου σβήσεις τα partition στο δίσκο επέλεξε απο αριστερα convert to mbr disk και μετά ξανά convert to gpt disk και μετα δημιουργησε το partition που θες στο δίσκο.

Λογικα θα γίνεται και με αλλο τροπο (εντολες command prompt) να δημιουργησεις καινουριο gpt partition table  αλλα προσωπικα δεν χρησιμοποιω τα windows για αυτο το σκοπο οποτε δεν ξερω ποιες ειναι οι εντολες.

Τωρα ο πιο σίγουρος τροπος ειναι να κατεβασεις το gparted και να το γραψεις σε ενα bootable cd/usb, να bootαρεις απο εκει, επιλεγεις το δισκο που θες. Μετα απο το menu create new partition table, επιλεγεις gpt,  και μετα δημιουργεις τα partition που θες. Προσωπικα αυτον τον τροπο χρησιμοποιω αλλα και ο παραπανω απο τα windows λογικα θα σου κάνει τη δουλεια..

Φανταζομαι απο το bios εχεις γυρισμένο σε ahci τον sata controller και οχι σε ide που ισως σου δημιουργει πρόβλημα (αν και δεν το νομιζω)

Φίλε EddieObscurant αυτό που μου είπαν να σβήσω το gpt partition table και να το ξαναδημιουργήσω το έκανα αρκετές φορές. Το πρόβλημα είναι μετά από αυτό το βήμα όταν πάω να το δημιουργήσω: εκεί βλέπω μόνο 1,6TB. Δηλαδή με screenshots:

post-167684-0-04979700-1421440262_thumb.jpg

Μετά κάνω mbr> gpt και μετά new simple volume.

post-167684-0-08090200-1421440263_thumb.jpg

Δεν μπορώ δλδ να δημιουργήσω partition όσο είναι ο δίσκος που αγόρασα παραμόνο μέχρι 1,6TB και όχι 4ΤΒ.

Για το gparted δεν το έχω κάνει. Αν καταφέρω ας πούμε να δημιουργήσω partition 4ΤΒ με το gparted+bootable cd/usb που αναφέρεις μετά στα windows μέσα θα τον βλέπω σαν 4 ή πάλι θα μου διαβάζει μόνο το 1,6TB;

Σχετικά με το bios σωστά μάντεψες. Το έχω ahci και όχι ide. Θα το δοκιμάσω όμως και αυτό.

Δες και αυτό γιατι κατι δεν εχεις καταλαβει

https://www.youtube.com/watch?v=_bXY7sDKxhU

ppetr αυτό κάνω. Αλλά ο φίλος στο video βλέπει 2 unallocated spaces στον δίσκο του. Βλέπει δλδ 1 space, έναν με 2TB στα αριστερά του δισκου και έναν με 1,6TB στα δεξιά του δίσκου. Μετά κάνει τα υπόλοιπα κλπ κλπ.

post-167684-0-21383400-1421440654_thumb.jpg

Σε μένα το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω ΚΑΝ 2 unallocated spaces. Βλέπω μόνο 1 με χωρητικότητα 1,6TB. Οπότε και το mbr> gpt και μετά new simple volume που κάνω δεν αλλάζει κάτι.

Σωστά;  :blink:

Δημοσ.

Δοκίμασε και με το gparted που σου ειπα, oλοκληρο θα τον βλεπει δεν θα χρειαζεται να κανεις τπτ αλλο. Στα windows στο disk management απο τη στιγμη που τον εκανες gpt θα πρεπε να φαινεται ολοκληρος σαν unallocated. Φανταζομαι οτι δεν τον εχεις κανει dynamic καταλαθος έτσι? Αν τον εχεις dynamic γυρισε τον σε κανονικο καθως δεν ξέρω τι περιορισμους έχει.

Τέλος φανταζομαι ότι το δισκο τον έχεις συνδέσει στον intel sata controller που εχει 6 θεσεις πάνω απο τον ide controller στη μητρική σου και οχι στις 2 sata που έχει απο κατω και ειναι της silicon image έτσι? Αν το έχεις στις silicon image βαλτον στον ιντελ controller. Δες το manual σου αν δεν καταλαβες ποιες σου λέω.

αν το γυρισεις σε ide και εχεις πανω δίσκο με windows δεν θα bootαρει μετα αν δεν κάνεις πρωτα κάποιες αλλαγες στη registry οποτε μην το δοκιμασεις καθως δεν χρειαζεται

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...