Προς το περιεχόμενο

===QUESTIONS: GA-7N400 PRO2===

coby

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

πριν μια εβδομάδα πήρα την συγκεκριμένη motherboard της GIGABYTE και έχω κάποια προβλήματα-απορίες.

1)Έχω τα cambridge soundworks DTT2500 και τα έχω συνδέσει μέσω του SPDIF στην κάρτα ήχου της motherboard. Όλα καλά και ήχο έχω στις ταινίες DVD 5.1 αλλά στα παιχνίδια και στα mp3s δεν δουλεύουν τα πίσω ηχεία παρά μόνο τα Front. Πρέπει να κάνω κάτι;

2)Ποιούς drivers ήχου να βάλω τους AC97 ή της NVIDIA?

3)Στην motherboard έχει ένα ανεμιστηράκι που λέει επάνω AGP8X αυτό ενώ είναι στο ON δεν δουλεύει... Είναι πρόβλημα ή θα λειτουργήσει αν βάλω AGP8X κάρτα γραφικών;

4)Το mic δε δουλεύει... (Με drivers AC97 το δοκίμασα.)

5)Θερμοκρασία CPU όταν παίζω παιχνίδια είναι 64 βαθμούς είναι ok ή θα έχω πρόβληματα;

6)Να βάλω την SBLIVE Retail (Πρώτο μοντέλο όχι 5.1 αλλά και ούτε 1024 με extra spdif καρτα)που έχω ή να αφήσω της motherboard;

Ποιά θεωρείται καλύτερη;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1) To ρυθμίζεις από το πρόγραμμα της κάρτας ήχου. Δεδομένου ότι δουλεύεις με AC97 driver, η λύση είναι...

2) ...να βάλεις τους nVidia sound drivers

3) Αυτό το ανεμηστηράκι είναι για το Northbridge. Αν δεν δουλεύει, κατι δεν πάει καλά. Δες αν το βύσμα του είναι τοποθετημένο σωστά στη μητρική

4) Δες το 2)

5) Κάπως ψηλή, αλλά υποθέτω ότι στο λέει το πρόγραμμα της Gigabyte οπώτε μάλλον είναι εικονικό

6) Αυτή που έχει η motherboard είναι τουλάχιστον ισάξια

Δημοσ.

Μην ανησυχείς για τα ηχεία. Απλά τα παιχνίδια και τα mp3 που χρησιμοποιείς είναι όλα στερεοφωνικά=2 ηχεία. Σε κάποια παιχνίδια μπορείς να βάλεις 4 ή ισως και 5 ηχεία αλλά θα πρέπει να το επιλέξεις πάντα μέσα από τα μενού του παιχνιδιού. Όσο αφορά τα mp3 ίσως κυκλοφορεί κάποιο πρόγραμμα/Plugin για upsampling σε πολλά ηχεία( σε εμένα το κάνει η Audigy 2 πού έχω πάρει αν χρησιμοποιήσω το play center που δίνει)

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας...

Συνεχίζω λοιπόν.

3) Αυτό το ανεμηστηράκι είναι για το Northbridge. Αν δεν δουλεύει, κατι δεν πάει καλά. Δες αν το βύσμα του είναι τοποθετημένο σωστά στη μητρική

Έστειλα mail στην gigabyte και μου είπαν απλά να βάλω always on το smartfan από το easytune! Ξέχασα να σας πω ότι όταν το έβαλα στο OFF το button της AGP8X το ανεμιστηράκι άρχισε να δουλέυει αλλά τότε η cpu δούλευε στα 1000+ ΜΗΖ!

2) ...να βάλεις τους nVidia sound drivers

Έπρεπε να εμφανίζει και panel στο taskbar όπως στους AC97;

κάποιο πρόγραμμα/Plugin για upsampling σε πολλά ηχεία

Υπάρχει plugin για winamp;

κάποιες ακόμα ερωτήσεις....

1)Στο παιχνίδι tony hawk 4 όταν πατάω πολλά πλήκτρα μαζί ακούγεται το ηχείο της μητρικής.

Υπάρχει τρόπος να ληθεί αυτό με κάποιο τρόπο είτε μέσα από windows ή με άλλο keyboard;

2)Το soundstorm της nvidia τι είναι;

Δημοσ.

Δεν εμφανίζεται απαραίτητα στο taskbar το πρόγραμα της nVidia, μπορείς όμως να το εκκινήσεις από το start menu όταν το εγκαταστήσεις. Δεν χρειάζεσαι plugin για το WinAmp, απλά από τον Mixer του προγράματος αυτού θα επιλέξεις "5.1 Speakers" και "Use SPDIF" (δεν έχω χρησιμοποιήσει nVidia MCP-T, αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφέρει πολύ από άλλες on-board υλοποιήσεις που έχω δει).

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι και γι'αυτά εδώ

Quote:

Έστειλα mail στην gigabyte και μου είπαν απλά να βάλω always on το smartfan από το easytune! Ξέχασα να σας πω ότι όταν το έβαλα στο OFF το button της AGP8X το ανεμιστηράκι άρχισε να δουλέυει αλλά τότε η cpu δούλευε στα 1000+ ΜΗΖ!

1)Στο παιχνίδι tony hawk 4 όταν πατάω πολλά πλήκτρα μαζί ακούγεται το ηχείο της μητρικής.

Υπάρχει τρόπος να ληθεί αυτό με κάποιο τρόπο είτε μέσα από windows ή με άλλο keyboard;

Δημοσ.
Δεν εμφανίζεται απαραίτητα στο taskbar το πρόγραμα της nVidia, μπορείς όμως να το εκκινήσεις από το start menu όταν το εγκαταστήσεις.

Δεν το βρήκα είσαι σίγουρος ότι ισχύει στο MCP και όχι στο MCP-T????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...