Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Χθες αγόρασα ένα laptop Dell Inspiron 15. Προσπάθησα να το συνδέσω με την τηλεόρασή μου μέσω καλωδίου HDMI. Έχω όμως κάποια προβλήματα…

Με το που συνέδεσα την τηλεόραση με το laptop και έβαλα την τηλεόραση σε εξωτερική λειτουργία (HDMI/DV2 νομίζω λεγότανε) είδα κανονικά εικόνα στην τηλεόραση, αλλά μικρή. Η οθόνη της τηλεόρασης είναι πολύ μεγάλη όμως και το αποτέλεσμα ήταν να τα βλέπω όλα πολύ μικρά. Έκανα διάφορα κόλπα για να το αλλάξω αυτό και τελικά έπιασε κάπως το εξής: Από την τηλεόραση άλλαξα το μέγεθος της εικόνας σε 4:6 (το χαμηλότερο που υπήρχε!) Νομίζω όμως ότι επηρέασα την ανάλυση. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να το ρυθμίσω αυτό;

Το δεύτερό μου πρόβλημα και σοβαρότερο είναι ότι με το που συνδέσω το καλώδιο hdmi στο laptop, σβήνει η οθόνη του!!! Δοκίμασα διάφορα για να το αλλάξω κι αυτό… Πατούσα το κουμπί των Windows
+ P και μου βγαίναν κάποιες επιλογές: Αναπαραγωγή, Επέκταση οθόνης, Προβολή μόνο σε δεύτερη οθόνη κλπ. Τα δοκίμασα όλα αλλά δε λύθηκε το πρόβλημα. Ειδικά με την επέκταση οθόνης δεν περνούσε καν η εικόνα στην τηλεόραση! Ποια επιλογή πρέπει να ενεργοποιήσω;

To τελευταίο μου πρόβλημα είναι ότι ενώ αρχικά δούλευε κανονικά, ο ήχος προέρχεται από το laptop και όχι από την τηλεόραση. Αυτό επιλύεται με Fn + F1. Σωστά;;;

Αχ, παιδιά σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος γιατί πελάγωσα χθες! Μέχρι τις 3 η ώρα το πάλευα και έψαχνα… Στο google όμως που έψαξα έβρισκα μπερδεμένες πληροφορίες. Μπορεί κάποιος να μου πει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!

Δημοσ.

Θα πας στις ιδιότητες την κάρτας γραφικών στα windows και πρώτα θα επιλέξεις αναπαραγωγή οθωνών ωστε να δείχνει και στις 2 και μετα θα επιλέξεις απο πανω απο ατα βελάκια την τηλεόραση και θα βάλεις την ανάλυση που θέλεις

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ αλλά γιατί να πάω μέσω της κάρτας γραφικών; Αν πατήσω Windows + P νομίζω βγαίνει η πρώτη επιλογή που μου λες (αναπαραγωγή) ...  Αυτό εννοείς;

Δημοσ.

Δεν ξέρω εγω μέσω της κάρτας γραφικών το κάνω απο τις ιδιότητες εκει που σου ειπα γιατι μπορείνς να πειράξεις την ανάλυση κτλπ , και αμα θέλεις να στα δείχνει μεγαλύτερα μαλλον και εσυ απο εκει πρέπει να πας

Δημοσ.

Δεξι κλικ σε οποιοδηποτε κενο στην επιφανεια εργασιας--> αναλυση οθονης.

Θα εχεις συνδεδεμενο το hdmi επανω. Στις οθονες θα αναγνωριζονται 2 οθονες. Η μια του λαπτοπ και η αλλη η TV.

Αν θες να εχεις και στις 2, εχει ρυθμιση να βλεπεις και στις 2. Αν θες μονο στις ΤV, τοτε 'αναπαραγωγη μονο στην 2η οθονη'.

Αν η τηλεοραση σου ειναι Full hd (1920x1080) και το λαπτοπ hd (1366x768) θα παιζει στην αναλυση του λαπτοπ (την κατωτερη δηλαδη).

Για να πιασεις το μεγιστο (1920χ1080) θα πρεπει να ορισεις να δουλευει η εικονα μονο στην τηλεοραση και οριζεις παλι μεσω της αναλυσης, το 1920x1080.

• Like 1
Δημοσ.

Χριστόφορε σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτό που έκανα και τελικά μου δούλεψε ήταν Επέκταση. Αμέσως μετά έκανα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας-> ανάλυση οθόνης, κλικ στην τηλεόραση και επιλογή της ανάλυσης 1920x1080 (1080p). Η ανάλυση καλή ήταν , απλά εννοείται ότι αν γίνεται να βελτιωθεί με αυτό που μου προτείνεις, το προτιμώ! Να το προσπαθήσω και έτσι; Και τέλος η ρύθμιση της ανάλυσης που μου προτείνεις πάλι θα γίνεται μέσω του laptop ή μέσω της τηλεόρασης; Σ' ευχαριστώ και πάλι πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...