jimbik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σας! Έχω ένα πρόβλημα εδώ και δυο χρόνια με τον Η/Υ μου! το έχω πάει σε πολλούς τεχνικούς αλλά τίποτα... Ζούσα σε ένα σπίτι που δεν είχε και το καλύτερο ρεύμα, μετά από ένα ταξίδι που έκανα( ενώ μέχρι τότε το PC λειτουργούσε ρολόι ) γύρισα σπίτι και προσπάθησα να το ανοίξω αλλά δεν άνοιξε ποτέ. Άνοιγε και έκλεινε συνεχώς χωρίς να εμφανίζει τίποτα στην οθόνη(Στην συνέχεια κατάλαβα οτι δεν άνοιγε μετα απο πιεση(σε παιχνιδια)). Το πήγα στο κατάστημα όπου το αγόρασα και μου είπαν ότι δεν είχε τοποθετηθεί σωστά η GPU. παίρνω πίσω το μηχάνημα αλλά δεν είχε φτιαχτεί το πρόβλημα. το έδωσα σε άλλους τεχνικούς και δεν τους έκανε απολύτως τίποτα μέχρι που βρήκα έναν (τεχνικό) που του έκανε το πρόβλημα αυτό, μόνο όταν του έδινε ρεύμα για πρώτη φορά. Αλλάξαμε PSU και πείρα επίσης και UPS αλλά δεν άλλαξε κάτι. Πριν αλλάξω PSU ο τεχνικός μου ειχε πει οτι φταίει η μητρική ή το PSU. είχα μια μητρική extra και την δοκίμασα αλλά επισης δεν εγινε τίποτα. Δοκίμασα και άλλη GPU με την extra μητρική και λειτουργούσε κομπλέ. Πείρα λοιπόν τη GPU και πήγα να εξαργυρώσω την εγγύηση της αλλά δεν μου βρήκαν πρόβλημα... Εντωμεταξύ καθώς ελέγχανε την GPU εγώ λειτουργούσα το PC με το chip της μητρικής και δεν μου ειχε βγάλει κανενα πρόβλημα. Εν τέλη πήγα το PC να το ελέγξουν και μου είπαν οτι φταίει και η μητρική και το καινούργιο PSU! Αλλα εγώ δεν εχω την διάθεση να ρισκάρω και αλλα λεφτα και στο τελος να μην φτιαχτει το μηχάνημα. Ελεγξα επίσης την GPU και σε ενα αλλο pc και εκανε το ίδιο προβλημα και ξεκούμπωσα την GPU απευθείας! Ρώτησα εναν γνωστου μου και μου ειπε οτι μπορει να γίνεται corrupted το BIOS ή οτι μπορεί να γινεται overclocking απο την motherboard στην pci τηs GPU. Εσείς τι λετε;;; να αλλαξω μητρικη;;; έχετε δει παρομοιο προβλημα που να εχει λυθεί;;;;; ευχαριστω εκ τον προτέρων GPU=SAPPHIRE HD 7950 PSU=Corsair TX850M
crazy_gamer21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικά δεν έχω δει παρόμοιο πρόβλημα αλλά όταν λες ότι δεν βρήκαν πρόβλημα στο hardware μάλλον είναι από υπερβολικό overclock. Αν δεν το πείραξες εσύ τότε κάτι φταίει με την κάρτα. Ίσως να ζητήσεις με την εγγύηση επαναφορά του overclocking (αν αυτό γίνεται) και ίσως λυθεί το πρόβλημα. Γιατί να αλλάξεις μητρική εφόσον το πρόβλημα είναι στην κάρτα και όχι στην μητρική; Δες τέλος αν η κάρτα είναι απλά καμμένη. Sent from my iPhone using Insomnia
Notis_xalandri Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Συνηθως για να βρεις τι φταιει πας με αποκλεισμο,δηλαδη αλλαξες PSU και εκανε το ιδια ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι psu, αλλα μπορει να ειναι κανενα βυσμα χαλασμενο, τωρα για το psu το ειπα ενδεικτικα να το πας για επισκευη σε service που εχουν ανταλλακτικα να κανουν τα πειραματα αυτα.
jimbik Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μέσα σε όλα αυτά έχω δοκιμάσει και την αρχική μητρική με την 2η GPU και μετά από 1-5 λεπτά λειτουργίας του Η/Υ μου έβγαζε μπλε οθόνες (4ης νομίζω) και μετά την τέταρτη άρχισε να ξανά-αναβοσβήνει. Τώρα σκοπεύω να ξανά-κουμπώσω την εξτρα GPU (τώρα το δουλεύω με το CHIP της MoBo) και αν μου ξαναβγάλει μπλε οθόνη να καταγράψω τον κωδικό του σφάλματος! Φίλε Νότη παίζει να είμαι τοσο άτυχος που το καινούργιο PSU να είναι ελαττωματικό.
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Βάλε το Pci express frequency στα 100mhz ή στα 101 "κλειδωμένα". Αν και αλλάζοντας μητρική το εξάλειψες αυτό, απλά για τον "φόβο των Ιουδαίων"... Μπας και βραχυκυκλωνει με τα front panel (power button, led, reset κτλ)... Καλή τύχη!
Notis_xalandri Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Περασαν πολλοι μηνες αλλα τελικα βρηκες τι ειχε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα