Hal9000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Νέα έκδοση του Firefox, η 35η συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμη από σήμερα, φέρνοντας εκτός από τις καθιερωμένες διορθώσεις σε διάφορα προβλήματα, μια πιο απλοποιημένη έκδοση της υπηρεσίας Firefox Hello για βιντεοκλήσεις χωρίς κόπο.Μέσω της υπηρεσίας, η Mozilla κάνει πιο εύκολη την εκκίνηση μιας βιντεοκλήσης, χρησιμοποιώντας το ανοιχτό πρότυπο Web-RTC και χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια εγγραφή αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλετε ένα ειδικό link (σύνδεσμο) στο συνομιλητή σας. Μάλιστα αυτός, δε χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποιο plugin η να χρησιμοποιεί το Firefox αλλά μπορεί να συμμετέχει στη βιντεοκλήση ακόμα και αν χρησιμοποιεί τον Chrome ή τον Opera browser. Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, ο χρήστης μπορεί να συνεχίζει την πλοήγηση του σε άλλες ιστοσελίδες, ενώ το ίδρυμα Mozilla δε κρύβει τις προθέσεις του να προσθέσει στην υπηρεσία δυνατότητες όπως το διαμοιρασμό οθόνης καθώς και την ενσωμάτωση εργαλείων παράλληλης εργασίας μεταξύ των δύο μελών μιας συζήτησης. Με την ευκαιρία της σημερινής κυκλοφορίας, η Mozilla υπενθυμίζει και μια άλλη πρόσφατη ενσωμάτωση υπηρεσίας της στο browser της, το Firefox Share, η οποία επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό συνδέσμων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, προσθέτοντας όμως στο τέλος την πρόταση "via @Firefox". Site: Firefox 35 για Windows | OS X | Linux (Αγγλική έκδοση) Site: Firefox 35 για Windows | OS X | Linux (Ελληνική έκδοση) Site: TechCrunch
buffos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι και κάτι "φοβερό". Οι κορυφαίοι browsers σιγά σιγά υποστηρίζουν το webrtc (για p2p συνδέσει μεταξύ browsers).Όταν η τεχνολογία υποστηριχθεί πλήρως, οι web apps θα πάνε σε άλλο επίπεδο (και κυρίως το online gaming) Στην παρούσα φάση είναι απλή υλοποίηση του getUserMedia και απλά κάνει push την διεύθυνση σου.Ένας από τους λόγους που απλά δεν αξίζει τον κόπο καν να ασχολείται άλλους browsers κάποιος πλην Chrome και Firefox (με αυτή την σειρά)
NEFTIS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Υπηρξα φανατικος χρηστης του firefox για 10 ολοκληρα χρονια, μεχρι την ver24. Μεταπηδησα στον Opera, οταν ειδα οτι προσπαθει απεγνωσμενα να αντιγραψει (o firefox) τον Chrome. Εκει που υποτειθεται ηταν open source, την ειδαν εταιρεια. Μπηκαν μετοχοι στη μεση. Μυριστηκαν χρημα. Τους σιχαθηκα. Χιλιες φορες καλυτερα ο Chrome. Τουλαχιστον αυτος ειναι ετη φωτος μπροστα, τεχνολογικα, και σχεδιαστηκα. ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ. Κι αν μπει το χρημα μπροστα, μεταδιδεται η "σαπια αυρα" στον τελικο χρηστη. Πειτε μου, κανω λαθος, ρε παιδια? Αυτη την εντυπωση εχω. Μπορει να κανω λαθος. Παρακαλω απαντηστε μου. 3
talos_2002 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καμιά βελτίωση στις επιδόσεις του έκαναν ή στα βαριά site θα συνεχίσουμε με IE11 όσοι έχουμε παλιά pc;
kxs14 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 έχω βαρεθεί να μετράω κρασσαρίσματα, ειδικά σε βίντεο στο youtube.. Μακράν από τους χείριστους browser Πια..
Human Soul Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Firefox σε flash crash,σε youtube crash (δηλαδή το ίδιο) κανά browser παιχνιδάκι ούτε καν,το scrolling σε text(!) σελίδες των forum κολάει,δε ξέρω,προσπάθησα πραγματικά να επιστρέψω σε firefox αλλά απέτυχα και έμεινα σε chrome.
nikosgalis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Υπηρξα φανατικος χρηστης του firefox για 10 ολοκληρα χρονια, μεχρι την ver24. Μεταπηδησα στον Opera, οταν ειδα οτι προσπαθει απεγνωσμενα να αντιγραψει (o firefox) τον Chrome. Εκει που υποτειθεται ηταν open source, την ειδαν εταιρεια. Μπηκαν μετοχοι στη μεση. Μυριστηκαν χρημα. Τους σιχαθηκα. Χιλιες φορες καλυτερα ο Chrome. Τουλαχιστον αυτος ειναι ετη φωτος μπροστα, τεχνολογικα, και σχεδιαστηκα. ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ. Κι αν μπει το χρημα μπροστα, μεταδιδεται η "σαπια αυρα" στον τελικο χρηστη. Πειτε μου, κανω λαθος, ρε παιδια? Αυτη την εντυπωση εχω. Μπορει να κανω λαθος. Παρακαλω απαντηστε μου. Νομιζω ότι κάνεις εντελώς λάθος. Τουλαχιστον οσον αφορα το εμπορικο κομματι... Καταρχην, η Mozilla δεν ειναι κερδοσκοπικη εταιρια. Πότε σου ζήτησε χρήματα; Μέχρι τώρα τη χρηματοδοτούσε η Google, και τωρα έκανε μια συμφωνία με τη Yahoo. Άντε και από κανένα donation... Αντιθέτως η Google θέλει να βγάλει λεφτά από εσένα. Και φυσικά, τον chrome δεν τον έβγαλε για να σε ευχαριστησει, αλλά κάτι εκμεταλλεύεται από την χρήση του... Εγω, για ιδεολογικους λόγους, παραμένω στον Firefox (ανοικτος 24ωρες το 24ωρο, λόγω επαγγελματος, και χωρις να συναντω προβλήματα). 13
discoboyminimal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 εγω λογο ιδεολογιας μενω στον Aurora.. καλα ολα αυτα με τις video κλησεις και τα webrtc ΑΛΛΑ εχει ενα 4μηνο μην πω και παραπανω , video στο youtube αλλα και flash , τρωνε ασχημα κρασαρισματα! και τρωει και πολυ ram! με 8gb εχει τυχει να γωνατησει αρκετες φορες!!memory leak ..ναι συμβαινει..αλλα για μισο χρονο??τι φαση.. αρχιζω να σκεφτομαι κ εγω προς αλλαγη κατευθηνσης..
lelos84 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Και εγω ειμαι φανατικος του firefox και δεν το εχω παρατησει ακομα αλλα ρε παιδακι μου ολο βαζουν βαζουν βαζουν πραγματα και το κανουν ασηκωτο.ποιος λαλακας τους κεει οτι χρειαζονται τοσα προσθετα στον κωδικα να τρωνε τοσο μνημη και κρασαρισματα.Βγαλτε ρε φουστη μου μια νορμαλ εκδοση και αφηστε οποιον θελει ta special features να τα βαζει με addons.Πολυ microsoft εχει καταντησει και η mozilla. Sent from my iPhone using Insomnia
Regulus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Firefox δουλεύω συνέχεια και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Όσο για τον chrome αρκετά παίρνει η google από μένα, δεν θα της δίνω και τις συνήθειες μου στο σερφάρισμα. 4
KilliK Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 μπορεις να απενεργοποιησεις το feature αν θελεις: πας στο about:config και βαζεις false στις ρυθμισεις loop.enabled loop.throttled oι απο πανω που εχουν θεμα με memory leaks και crashes, καλο θα ηταν να κανουν ενα reset στο προφιλ γιατι αυτα που γραφουν δεν ισχυουν εδω και χρονια... 4
jmirko15 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Για τα παιδιά που λένε ότι έχουν προβλήματα με το YouTube -> https://www.youtube.com/html5
buffos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 O browser δεν είναι αυτό που βλέπετε σαν end result.α) Καταρχήν είναι τι ποσοστό από τα W3C standards υποστηρίζει. Στο κομμάτι αυτό Chrome ,Opera και από κοντά Firefox.Αυτό για έναν που γράφει webapps σημαίνει υπερπολλαπλάσια δουλειά. πχ για HTML5 Chrome και Οπερα υποστηρίζουν το 90% των standard, ο Firefox το 70% , ΙΕ 50%, Safari 60%β) Με το ecma 6 προ των πυλων (δηλαδή javascript 6) οι άλλοι browsers θα μείνουν πολύ πίσω σε σχέση με chrome & firefox γ) Ταχύτητα... Chrome hands down. O V8 Jit compiler είναι ότι γρηγορότερο υπάρχει. Γιαυτό εξάλλου και το nodejs στηρίζεται πάνω του (και ενα σωρό εταιρίες το γυρνάνε σε nodejs).Η επιλογή δεν έχει να κάνει με fanboισμους. Εχει να κάνει με την πλατφόρμα με τις περισσότερες δυνατότητες και αυτή είναι ο Chrome (και από κοντά Opera και firefox) 1
wnet Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Αυτό που όταν υπάρχει μια είδηση για ένα browser ... αμέσως ξεκινάει από κάτω ποιος browser είναι καλύτερος, δεν το αντέχω άλλο! Δεν υπάρχει καλύτερος.... Ο καθένας τον διαλέγει για τους λόγους του... Άλλος θέλει το 0,3 sec που ανοίγει πιο γρηγορα ο ΧΧΧ, άλλος την καλύτερη ιδιωτικότητα του ΥΥΥ, άλλος τα plugins του ΖΖΖ.... και άλλος την ομορφιά του WWW.... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα