gazp Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια! Το pc που εχει το θεμα ειναι αυτο της υπογραφης μου...Πριν απο λιγο καιρο, ο ενας σκληρος απο τους 2 160αρηδες γινοταν μονος του unmount μεχρι που τελικα...τα παιξε. (σχετικο τοπικιο εδω). Πριν 2 βδομαδες αγορασα εναν Western Digital Blue, 500gb τον οποιο και συνδεσα στο μηχανημα βγαζοντας τον χαλασμενο δισκο. (αλλαξα ομως την θεση των sata, μηπως το προβλημα ειχε δημιουργηθει απο εκει). Δουλεψε 2 μερες κανονικα και μετα...παω να ανοιξω κατι αρχεια και μου βγαζει μηνυμα για ελεγχο κυκλικου πλεονασμου! Μετα απο ενα λεπτο δεν βλεπει πουθενα τον δισκο στο My Computer και το pc παει πολυ αργα. Reboot, τον βλεπει κανονικα. Βαζω το Hard disk sentinel και το διαγνωστικο της Western Digital και βλεπω οτι η κατασταση υγειας του σκληρου εχει πεσει στο 85% και εχουν βρεθει 6 bad sectors!! Ευτυχως ειμαι μεσα στην εγγυηση και θα παω πρωτα ο Θεος τ απογευμα να τον αλλαξω, αλλα θα ηθελα να ρωτησω, εχει κανενας ιδεα τι στο καλο μπορει να συμβαινει? Ειναι τυχαιο που μεχρι στιγμης εχουν πεθανει 2 σκληροι? (καλα, ο πρωτος ειχε χρησιμοποιηθει παρα πολυ, ας πουμε οτι ηταν η ωρα του. ο δευτερος ομως? ). Και οι δυο σκληροι παρουσιασαν το ιδιο προβλημα, δηλαδη το pc δεν τους "εβλεπε" μεσα απ τα windows και μετα απο restart η shutdown, στο επομενο ανοιγμα το pc ειχαν αναχωρησει για τοπο χλοερο, για τοπο αναψυξεως (ο 500αρης δουλευει για τωρα. ο προηγουμενος ειχε μεσα τα αρχεια αλλα δεν διαβαζοντουσαν).
arc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Ηθικό δίδαγμα : Δεν ζητάμε από τον gazp να αγοράσει και να μας εγκαταστήσει δίσκο. Ο πρώτος δίσκος ειχε φάει τα ψωμια του. Στο δευτερο, απλά ήσουν άτυχος γιατί προφανώς έπεσες σε εργοστασιακά προβληματικό δίσκο και αυτό φαίνεται γιατί το πρόβλημα έσκασε σχεδόν αμέσως. Αν στο εμφάνιζε μετά απο 2-3 μήνες θα βλέπαμε και άλλα πράγματα. Σε κάθε περιπτωση, δες αν λειτουργεί σωστά (έστω ικανοποιητικά) η γείωση της πρίζας που χρησιμοποιείς και αν εχεις τη δυνατότητα πάρε και ενα μικρό ups για προστασία από αυξομειώσεις του ρευματος. 2
gazp Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Ηθικό δίδαγμα : Δεν ζητάμε από τον gazp να αγοράσει και να μας εγκαταστήσει δίσκο. Ο πρώτος δίσκος ειχε φάει τα ψωμια του. Στο δευτερο, απλά ήσουν άτυχος γιατί προφανώς έπεσες σε εργοστασιακά προβληματικό δίσκο και αυτό φαίνεται γιατί το πρόβλημα έσκασε σχεδόν αμέσως. Αν στο εμφάνιζε μετά απο 2-3 μήνες θα βλέπαμε και άλλα πράγματα. Σε κάθε περιπτωση, δες αν λειτουργεί σωστά (έστω ικανοποιητικά) η γείωση της πρίζας που χρησιμοποιείς και αν εχεις τη δυνατότητα πάρε και ενα μικρό ups για προστασία από αυξομειώσεις του ρευματος. @arc πεθανα στο γελιο Η αληθεια ειναι οτι πανω στο πολυμπριζο ασφαλειας του pc υπαρχουν κι αλλα πραγματα, δυστυχως ομως δεν παιζουν λεφτα για ups @achilles_g το τροφοδοτικο ειναι η σαπιλα αυτο της υπογραφης μου.
achilles_g_ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Επειδή μπαίνω από κινητό δεν βλέπω την υπογραφή. Πάντως οι σκληροί καταστρέφονται από κακής ποιότητας ρεύματα.
gazp Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Επειδή μπαίνω από κινητό δεν βλέπω την υπογραφή. Πάντως οι σκληροί καταστρέφονται από κακής ποιότητας ρεύματα. RECOM PE-550 PLUS 536 Watt ειναι το τροφοδοτικο μου. Πηγα χτες και αντικατεστησα τον δισκο με εναν ιδιο, αλλα ακομα δεν τον εχω βαλει επανω στο pc...Τι να κανω? Να βγαλω εναν απο τους 2 δισκους που εχω τωρα (εχει απομεινει ενας 160αρης και ενας 80αρης) και να κοτσαρω και τον 500αρη η να τον βαλω κατ ευθειαν επανω χωρις να πειραξω κατι? Αν ξαναπαθει ζημια δεν νομιζω να δικαιουμαι και 2η αντικατασταση...
gazp Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεθαβω αυτο το παλιο τοπικιο γιατι η κατασταση εχει ξεφυγει πια.... Αντικατεστησα οπως ειπα τον δισκο με εναν ιδιο και αγορασα μια θηκη και τον εβαλα μεσα, κανοντας τον εξωτερικο. Ολα καλα, ολα ανθηρα, μεχρι που σημερα παιρνω μηνυμα οτι το health status του εχει πεσει στο 46% και εχει 40 bad sectors!!! Ο δισκος εχει δικια του τροφοδοσια (usb και καλωδιο ρευματος). Ειναι ο 3ος δισκος που τα φτυνει και δεν ηταν ΚΑΝ εσωτερικος (ωστε να παιρνει ρευμα απ το τροφοδοτικο του PC μου) !. Πειτε μου τι στο καλο φταιει και τι να κανω γιατι τα χω παιξει!
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν μπορεί να φταίει κατι αλλο λοιπόν πλέον απο το ρεύμα του τροφοδοτικού και το no name που έχει επάνω , έπρεπε να το ειχες αλλάξει ηδη γιατι ειναι κρίμα για το μηχάνημα το ίδιο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάψει το no name 1
vasi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεθαβω αυτο το παλιο τοπικιο γιατι η κατασταση εχει ξεφυγει πια.... Αντικατεστησα οπως ειπα τον δισκο με εναν ιδιο και αγορασα μια θηκη και τον εβαλα μεσα, κανοντας τον εξωτερικο. Ολα καλα, ολα ανθηρα, μεχρι που σημερα παιρνω μηνυμα οτι το health status του εχει πεσει στο 46% και εχει 40 bad sectors!!! Ο δισκος εχει δικια του τροφοδοσια (usb και καλωδιο ρευματος). Ειναι ο 3ος δισκος που τα φτυνει και δεν ηταν ΚΑΝ εσωτερικος (ωστε να παιρνει ρευμα απ το τροφοδοτικο του PC μου) !. Πειτε μου τι στο καλο φταιει και τι να κανω γιατι τα χω παιξει! την επόμενη μην αγοράσεις τον ίδιο (ελαττωματική παρτίδα)
gazp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν μπορεί να φταίει κατι αλλο λοιπόν πλέον απο το ρεύμα του τροφοδοτικού και το no name που έχει επάνω , έπρεπε να το ειχες αλλάξει ηδη γιατι ειναι κρίμα για το μηχάνημα το ίδιο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάψει το no name Μα τη δευτερη φορα τον εκανα εξωτερικο με δικια του τροφοδοσια....παιζει θεμα τροφοδοτικου εδω? (ρωταω ως ασχετος, γι αυτο αγορασα θηκη με αυτονομη τροφοδοσια για να μην εχω να ασχολουμαι με το τροφοδοτικο μου....)
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα αν πήρες τον ίδιο δίσκο απο το ίδιο κατάστημα μπορεί να έπεσες και ελλατωματική παρτίδα ειναι σπάνιο αλλα συμβαίνει αφου εκει ομως δικιά του τροφοδοσία λογικά δεν εχει θέμα το τροφοδοτικό , απο την αλλη όμως πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό σου οπωσδήποτε αυτα τα no name δεν ειναι καθόλου αξιόπιστα και μπορεί να σου προκαλέσουν ζημιά 2
gazp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα αν πήρες τον ίδιο δίσκο απο το ίδιο κατάστημα μπορεί να έπεσες και ελλατωματική παρτίδα ειναι σπάνιο αλλα συμβαίνει αφου εκει ομως δικιά του τροφοδοσία λογικά δεν εχει θέμα το τροφοδοτικό , απο την αλλη όμως πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό σου οπωσδήποτε αυτα τα no name δεν ειναι καθόλου αξιόπιστα και μπορεί να σου προκαλέσουν ζημιά Nαι, αυτο ειναι κατι για το οποιο μαζευω λεφτα που σχεδιαζω να κανω στο αμεσο μελλον. Το ξερω οτι αυτο το τροφοδοτικο ειναι για τα πανηγυρια και σταυρωνω τα δαχτυλα μου καθε μερα που χρησιμοποιω το pc για τη δουλεια μου... Οποτε τους παω το δισκο πισω και ζηταω τι? Επιστροφη χρηματων? Γιατι να παρω και 3ο ιδιο δισκο και να τα φτυσει μετα απο λιγο δε λεει...
IceFrog Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Παρε αλλη μαρκα και αλλη χωρητικότητα. Εισαι πολυ γκαντεμης
gazp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Παρε αλλη μαρκα και αλλη χωρητικότητα. Εισαι πολυ γκαντεμης Eυχαριστω...γιατι ντα το κρυψομπεν αλλωστε (σαρδονιο γελιο που σβηνει αργα) Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας! 1
achilles_g_ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μήπως η wd είχε δώσει firmware update και δεν το έκανες? Όπως είχε συμβεί με τους seagate?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα