Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!Φτιάχνω μια εφαρμογή,η οποία παίρνει δεδομένα από ένα js αρχείο μιας ιστοσελίδας και τα εμφανίζει στα αντίστοιχα πεδία της εφαρμογής.Το πρόβλημα είναι το εξής:το πρώτο αρχείο js από το οποίο παίρνω τα δεδομένα,περιέχει μόνο τα πεδία (id,percentage κλπ).εκτός από αυτό,υπάρχει κι ένα άλλο στατικό αρχείο js(static.window) το οποίο περιέχει τα id(ξανά) και τα ονόματα.

εγώ αντέγραψα στη βάση δεδομένων μου το αρχείο με τα id και τα ονόματα.το πρόβλημα είναι πως θέλω όταν η rest συνάρτηση ανακτήσει και εμφανίσει στην εφαρμογή μου τα id και percentage,να ψάξει στη βάση δεδομένων (με το id) και να μου επιστρέψει το αντίστοιχο όνομα.πώς μπορώ στη javascript να κάνω τη σύγκριση μεταξύ του πεδίου της βάσης δεδομένων και του αποτελέσματος που επέστρεψε η rest;
ή έστω,του πεδίου της εφαρμογής στο οποίο έχει εμφανίσει τα id;; 
σας επισυνάπτω πρώτα την εμφάνιση των πεδίων (kwdikos,onoma,percentage) και μια δοκιμαστική εκτέλεση.

το πεδίο "όνομα" είναι αυτό που έχει το πρόβλημα και θέλω να του εμφανίσω αυτό που θα επιστρέφει η βάση δεδομένων.
ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

post-217044-0-77700300-1421116758_thumb.jpg

post-217044-0-10531800-1421116771_thumb.png

Δημοσ.

Αφού τα ονόματα τα είχες σε στατικό αρχείο js (client side) γιατί τα πέρασες στην βάση?

Μπορούσες απλώς να διαβάσεις μέσα απο javascript το αρχείο js με τα ονόματα πχ σε ένα πίνακα και να κάνεις την αντιστοίχιση με τα id μέσα απο εκεί (client side) με javascript πάλι.

Αρκετά απλοποιημένα να κάνεις κάτι σαν το παρακάτω

Προσπάθησε να φέρεις τα δεδομένα από το rest service.

Αν το rest service call ήταν επιτυχές τότε διάβασε το js αρχείο με τα id και τα ονόματα και βάλτα σε ένα javascript array.

Για κάθε αποτέλεσμα από το rest service αντιστοίχισε το id με το όνομα και μετά δείξε τα δεδομένα που θέλεις.

Αν δεν σε ικανοποιεί το παραπάνω και θέλεις να τα αφήσεις στην βάση τότε θα πρέπει να φτιάξεις ένα δικό σου rest service που θα το καλείς για να σου φέρει τα δεδομένα (id,όνομα) από την βάση. Και μετά απο javascript να κάνεις την αντιστοίχιση και να δείξεις τα δεδομένα.

Δημοσ.

όταν δημιουργώ το rest service για το στατικό αρχείο,μου βγάζει πρόβλημα.ENZmpx.jpgκάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω;;σόρυ που σε ρωτάω ξανά,αλλά έχω μπερδευτεί πολύ πραγματικά!

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το κάνεις με restful για το static.

Μπορείς απλά να το κανεις include στην σελίδα σου.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js"></script>
    <script src="http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2012b/stat/statics.js"></script>
</head>
<body>
    <div id="epik"></div>
    <div id="ep"></div>
    <div id="dhm"></div>
    <div id="den"></div>
    <div id="party"></div>
    <script>
    $( document ).ready(function() {
        console.log(window.static.epik);
        console.log(window.static.ep);
        console.log(window.static.dhm);
        console.log(window.static.den);
        console.log(window.static.party);
        $("#epik").html(window.static.epik);
        $("#ep").html(window.static.ep);
        $("#dhm").html(window.static.dhm);
        $("#den").html(window.static.den);
        $("#party").html(window.static.party);
    });
    </script>
</body>
</html>

Δες τα bold κομμάτια στον παραπάνω κώδικα.Επίσης και την κονσόλα στον browser που χρησιμοποιείς.

Το window.static είναι ένα javascript object. Περιέχει τα παρακάτω arrays epik,ep,dhm,den,party. Προσπελαύνεις το καθένα με την μορφή window.static.epik,window.static.ep,window.static.dhm,window.static.den,window.static.party

To παραπάνω είναι σε web δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις ή σε τι πλατφόρμα είσαι πχ mobile ή όχι.

Δημοσ.

καλημέρα φίλε!είμαι στην πλατφόρμα appery.io,όπου και προσπαθώ να δημιουργήσω την εφαρμογή..
μπορεί όπως έχω μπερδευτεί τις τελευταίες μέρες δοκιμάζοντας 1000000 διαφορετικά πράγματα,μήπως και δουλέψει,να κάνω κάτι λάθος,αλλά δεν κατάφερα να το φτιάξω..πάντως,αυτό που πρέπει να γίνει για να δουλέψει σωστά είναι να συνεχίσω να παίρνω δεδομένα από τη μια restful και κάπως να ελέγχει σε αυτό το στατικό αρχείο (αν καταφέρω να το περάσω κάπως και να το κάνω να δουλέψει) για την αντιστοίχιση του id με το όνομα..
καμία ιδέα;;γιατί πραγματικά με έχει αρρωστήσει...

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν το έχω δουλέψει το appery.io και δεν έχω ασχοληθεί με mobile development οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

Διάβασε στο DevCenter.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...