Paris_Kts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας..Μετα απο αρκετο καιρο το Macbook μου εμφανισε το πρωτο του προβλημα...Πιο συγκεκριμενα εχω προβλημα με τον φορτιστη (Magsafe) πριν απο περιπου ενα μηνα παρατηρησα πως το φως του φορτιστη δεν αναβε.. καποια στιγμη αναβε απο μονο του.. και μετα ξανα εσβηνε... δεν εδωσα πολυ σημασια μιας και το mac φορτιζε... λιγο καιρο αργοτερα παρατηρησα πως στο status της μπαταριας ελεγε πως ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα αλλα δεν φορτιζει ενω η μπαταρια εμενε σταθερα στο 100% και αλλες ελεγε πως φορτιζει..... πριν μια εβδομαδα περιπου.. ετυχε να χρησημοποιησω το macbook εκτος ρευματος για περιπου 2,5 ωρες (οσο αντεχει η μπαταρια δλδ) και εκλεισε, συνδεσα το mac στο φορτιστη και πατησα το Power button.. καμια αντιδραση.. το λαμπακι του φορτιστη δεν αναβε (απλα σε απολυτο σκοταδι ισα ισα που φωτιζε με πορτοκαλι χρωμα , και για να το προσεξει κανεις επρεπε να το παρατηρησει πολυ καλα..) Αφησα το macbook μια ωρα στο ρευμα , παω να το ενεργοποιησω ξανα και τιποτα!ηταν 10 το βραδυ.. το αφησα λοιπον στο ρευμα και ειπα να το κοιταξω το πρωι.Μετα απο ενα 12ωρο περιπου στο ρευμα δοκιμαζω να το ενεργοποιησω και τελικα ανοιξε... απο τοτε εχω δοκιμασει αλλες 4 φορες να το αποφορτισω και να το ξαναφορτισω και γινεται καθε φορα το ιδιο πραγμα.. Τι λετε να φταιει?? ο φορτιστης ή ειναι θεμα της motherboard?? η μηπως η μπαταρια??Αν υπαρχει κανενας εμπειρος η καποιος που ειχε παθει το ιδιο προβλημα .. ας ριξει τα φωτα του... :)
ozelot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Αχνό πορτοκαλί χρώμα αλλά που αναβω-σβύνει υποδεικνύει ότι δεν κάνει σωστή επαφή ο connector της μπαταρίας προς την motherboard. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση σου ;.
Paris_Kts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Φιλε @ozelot το λαμπακι παραμενει ναι μεν αχνο πορτοκαλι αλλα δεν αναβω-σβηνει...παραμενει σταθερο και η θα αλλαξει σε κανονικο πρασινο χωρις λογο και θα ξανασβησει και θα γινει παλι πορτοκαλι..(Το οποιο φαινεται μοονο σε απολυτο σκοταδι και με μεγαλη προσοχη...) Στην ουσια φιλε μου θες να πεις πως υπαρχει προβλημα στον connector που βρισκεται πανω στη μητρικη?
ozelot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μια υπόθεση έκανα, παρ' ότι τα συμπτώματα δεν είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά σε έλλειψη σωστής επαφής του connector.
Paris_Kts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Τι να πω... εχω μπερδευτει και εγω μιας και τα συμπτωματα ειναι καπως μπερδεway ...και εδω κατω στην επαρχια οοοοοοοολοι οι τεχνικοι ειναι ασχετοι σε οτι εχει να κανει με Mac os X και με τα μηχανικα μερη των Macs!! Πηγα υποτιθεται να τσεκαρω το φορτιστη και τη μπαταρια του macbook για να δουμε τι προκαλειολα αυτα τα προβληματα και δεν ηξεραν πως να κανουν τις μετρησεις στο φορτιστη λογο του οτι ειχε 5 πινακια οπως και κατι παρομοιο με την μπαταριακαι δεν ηξεραν και ποιες ειναι οι φυσιολογικες μετρισεις τους!!! Οποτε ουτε απο καποιο τεχνικο δε μπορω να παρω μια σαφης απαντηση :(
ozelot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Για την κατάσταση της μπαταρίας πήγαινε > About this Mac > System Report > Power, οπότε στο Battery θα βρεις όλα τα στοιχεία της. Αν δε στο Condition αναφέρει Normal είναι μια χαρά. Κατέβασε το πολύ πρακτικό free utility coconutBatery για πιο οργανωμένη παρακολούθηση αφού μπορείς να κρατάς και αρχείο των μετρήσεων. Να ρωτήσω κάτι άλλο, εφ' όσον αγόρασες το μηχάνημα από το εξωτερικό. Το φις είναι τύπου Schuko ή χρησιμοποιείς αντάπτορα ;.
Paris_Kts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Condition : Normal..Το Mac δεν ειναι αγορασμενο απο εξωτερικο αλλα κανονικα απο ελλαδα..Επειδη εχω χασει το καλωδιο εχω πλεον το φορτιστη συνεδεμενο με το μπριζακι του ...ο φορτιστης δλδ αποτελειται απο αυτα...http://y.pstatic.gr/bp/4611686018442901036/9TqWO.jpg
ozelot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχουν γείωση φίλε μου. Μπας και η έλλειψη της κάνει την ζημιά ;.
Paris_Kts Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δεν το ειχα σκεφτει...Οποτε θα κοιταξω να βρω ενα καλωδιο απο κανενα γνωστο μου που εχει macbook , θα αποφορτισω το macbook μου και θα το δοκιμασω μηπως γινει δουλεα..Μακαρι να ειναι αυτο!!Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου και το χρονο σου φιλε !!!
ozelot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Να είσαι καλά, πάντως ενημέρωσε αν θέλεις για την έκβαση. Ενημερωτικά, πήρα προ μηνός ένα MacBook pro με αγγλικό φις που το άλλαξα μόνος μου σε Schuko. Επειδή πολλά λέγονται για την αναγκαιότητα γείωσης σε notebooks, είναι καθοριστικό στοιχείο για εύρυθμη λειτουργία του μηχανήματος. Βλέπεις ότι το φις έχει γείωση, ενώ το κούμπωμα στις πλαϊνές σχισμές έχει τις αντίστοιχες λάμες γείωσης.
Paris_Kts Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Παλι καλα που το ανεφερες.. γιατι αυτη τη στιγμη προσεξα κατι που δεν το ειχα προσεξει εδω και καιρο!!!το παιδι που μου πουλησε το μηχανιμα απο οτι φαινεται του ειχε χαλασει το αυθεντικο πριζακι (κουμπομα) και αγορασε ενα μιας αλλης εταιριας ονοματι Volex και μοντελο (AP3D - 2.5A )http://www.magsafe.net/wp-content/images/apple-euro-plug.jpgΚαι στο εσωτερικο εκει οπου θηλυκωνει το στρογγυλο συδερακι (γειωσης) του φορτιστη ειναι ολο πλαστικο οποτε καταληγουμε στο οτι δεν υπαρχει γειωση..Σωστα???
ozelot Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Είναι προφανές ότι δεν έχει γείωση, αλλά βλέπεις όταν βάζει κανείς πάνω από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή το κόστος τα πάντα παίζουν πλέον. Το πριζάκια λοιπόν είναι για πέταμα, ιδανικά βρίσκεις από φίλο ένα τροφοδοτικό και βλέπεις τι παίζει. Αν και είμαι επιφυλακτικός ότι το θέμα μπορεί πλέον να είναι τόσο απλό και δεν έχει προκληθεί ζημιά στο power management unit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα