thiva7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα. Έχω μια απορία και θα ήθελα να με βοηθήσετε άμα γίνεται έχουμε δύο πίνακες στο mysql ένα με χρήστες και ένα με βίντεο ο πίνακας χρήστες ας υποθέσουμε ότι έχει τα εξής Id username password και το video έχει Id title source κτλπ πως 'συνδεουμε' το video με το user? πχ όταν πας στο προφίλ του χρήστη thiva7 βλέπεις ποια βίντεο ανέβασε . άμα ο πίνακας video είχε και uploaded - by κτλπ θα το καταλάβαινα αλλά επειδή έχω ένα σκριπτ που δεν αναφέρει πουθενά στο db απο ποιον ανέβηκε το βίντεο με μπερδεύει. Ευχαριστώ
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει το table με τα βίντεο να έχει κι ένα foreign key που θα δείχνει στο user id. Αυτό με το script δεν το κατάλαβα.
thiva7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 ότι αυτό που περιέγραψα το έχω δει σε σκριπτ . βασικά σε πολλά το έχω δει αλλά αυτήν την περίοδο προσπαθώ να κατανοήσω το κώδικα σε ένα tube script . να το googlαρο όπως μου το έγραψες? υπάρχει κάποιο λινκ να δω πως γίνεται κτλπ? ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
libereas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Πρεπει να δημιουργησεις ενα ακομα column στο table των video του τυπου πχ user_id και διπλα στη καθε καταχωρηση θα εχει το id του χρήστη που το καταχωρησε. το query μετα της sql θα ειναι κατι σαν SELECT * FROM videos WHERE user_id = 1 και σε μια ελευθερη μεταφραση ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ video ΟΠΟΥ ΤΟ user_id ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1(πχ ο user 1 ειναι ο thiva7) και θα επειλεξει ολα τα video που εχεις καταχωρησει εσυ
thiva7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Πρεπει να δημιουργησεις ενα ακομα column στο table των video του τυπου πχ user_id και διπλα στη καθε καταχωρηση θα εχει το id του χρήστη που το καταχωρησε. το query μετα της sql θα ειναι κατι σαν SELECT * FROM videos WHERE user_id = 1 και σε μια ελευθερη μεταφραση ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ video ΟΠΟΥ ΤΟ user_id ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1(πχ ο user 1 ειναι ο thiva7) και θα επειλεξει ολα τα video που εχεις καταχωρησει εσυσε ευχαριστώ για την απάντηση. αλλά το θέμα είναι δεν βρίσκω ο πίνακας να έχει user _ Id η κάτι παρόμοιο.Εγώ απλοποίησα το παράδειγμα μου για να γίνει και για σας και για μένα πιο κατανοητό. άμα θέλεις μπορώ να δώσω και άλλο παράδειγμα για να καταλάβεις τι λέω.το θέμα είναι τι γίνεται άμα δεν υπάρχει user_id? πχ έφτιαχνα ένα σκριπτ για μένα όπου κατά χωρούσα αμάξια στον ένα πίνακα και πόλης σε έναν άλλο και ήθελα να βγάλω αποτέλεσμα ότι πχ η BMW έχει πάει Αθήνα και Θεσσαλονίκη. rover Λαμία . κτλπ....χωρίς όμως να προσθέσω column στους δύο πίνακες πως θα το έκανα? ( τελικά δεν μπόρεσα να βρω λύση και έβαλα αλλά .....) από τι κατάλαβα κάτι με το mysql join πρέπει να είναι αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ
libereas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 εσυ θα το δημιουργησεις το user_id. θα το προσθεσεις extra. ακομα και join να θελεις να κάνεις θελεις ενα ακομα πεδιο να τα συνδεεις. το αλλο παραδειγμα ειναι παρομοιο. απλα ο ενας πινακας θα ειναι cities κ θα εχει id name και ο αλλος cars και θαχει id model city_id οτι id θα εχει καθε city θα εχει και το city_id στα cars.
thiva7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 εσυ θα το δημιουργησεις το user_id. θα το προσθεσεις extra. ακομα και join να θελεις να κάνεις θελεις ενα ακομα πεδιο να τα συνδεεις. το αλλο παραδειγμα ειναι παρομοιο. απλα ο ενας πινακας θα ειναι cities κ θα εχει id name και ο αλλος cars και θαχει id model city_id οτι id θα εχει καθε city θα εχει και το city_id στα cars. κατάλαβα τι λες. .κάπως έτσι το δουλεύω και γω....Απλά έχω ένα σκριπτ που δεν το έχει έτσι και θέλω να μάθω πως βλέπει ο ένας πίνακας τον αλλο
libereas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 υποχρεωτικά με ενα extra πεδίο. ας ειναι το city_name ή οτι θες εσυ απλα το id βολευει γιατι ειναι autoincrement και δεν μπλεκεσαι με ιδια ονοματα.
Xvipes Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 από τι κατάλαβα κάτι με το mysql join πρέπει να είναι αλλά δεν είμαι σίγουρος. http://www.w3schools.com/sql/sql_join.asp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα