nvel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 στις ενσύρματες επικοινωνίες εμφανίζεται το φαινόμενο του crosstalk το οποίο συνήθως επιτρέπει την μεταφορά πακέτων μεταξύ των φάσεων. Αν η τοπολογία της EHE δεν επιτρέπει η επαρκή σύζευξη των φάσεων υπάρχουν ραγουλικά που τοποθετούνται στην πίνακα που υπάρχουν και οι τρεις φάσεις τις οποίες ενοποιούν στις συχνότητες λειτουργίας των plc
arc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 @evoracing Για το project που έχεις, το καλώδιο είναι η βέλτιστη λύση όσων αφορά την αξιοπιστία, ταχύτητα, αξιοπιστία/αντοχή στο χρόνο και επεκτασιμότητα σε χρήσεις. Δεν ξέρω τι εννοείς αστρονομικό ποσό και τι περιλαμβάνει το πακέτο, οπότε δεν θέλω να συμφωνήσω ή διαφωνήσω μαζί σου. Έχε υποψη οτι σε επαγγελματικους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, γραφεία, εταιρείες, κλπ) εφαρμόζουμε πιο αξιοπιστες λύσεις για διάφορους λόγους. Αν αυτο περιλαμβάνει rack,switch,server, ups, κανάλια, καλώδια, πρίζες, τοτε το ποσο δεν ειναι αστρονομικό (σε σχέση με το αποτέλεσμα), αλλά αν το συγκρίνεις με 5 powerlines, ναι σου φαίνεται αστρονομικό. Τα powerlines ειναι βολικά για κοντινές αποστάσεις με ίδια παροχή ρευματος (ναι τα ακριβά plc παίζουν και σε τριφασικό), όπου το καλώδιο δεν ειναι εφαρμόσιμη λύση. Θα χρειαστείς 5 plc (ένα πομπό και 4 δέκτες) που πρέπει να συντονίσεις (ειναι απλό) και δεν είναι αναγκαίο να ειναι της ίδια μάρκας. Π.χ. σε φίλο μου συνδυάζουμε 1 devolo με 2 tp-link και παίζει καμπάνα. Αν βέβαια οι υπολογιστές δέκτες ειναι διπλα-διπλα, μπορείς να πάρεις plc δέκτες με 2πλες εξόδους και με ένα plc να παρέχεις δίκτυο σε 2 υπολογιστές. Γιατί δε σου προτείνω plc για το project που εχεις. Πρωτον όσο μεγαλώνει η απόσταση, τόσο πέφτει η ταχυτητα και σε περιπτώσεις η/υ σε μεγάλες αποστάσεις/όροφο/κλπ θα γνωρίσετε εποχές dialup. Ειναι πιο ευαίσθητα σε καψίματα λόγω ρευματος γιατί δεν μπορούν να μπουν πίσω απο ups/πολύπριζα ασφαλείας. Τέλος «κλέβονται» εύκολα και σε dt (εισαι σε πολυσυχναστο περιβάλλον, οχι σπιτι σου). Για μεμονωμένες περιπτωσεις τα plc ειναι ιδανική και φθηνότερη λύση, αλλά για full use σε επαγγελματικό χώρο, δε με πείθει. Αν τώρα θέλετε να το δοκιμάσετε, αγοράστε ένα σετάκι (2) και κάντε δοκιμές σε ταχυτητες, stream, κλπ. Το αποτελεσμα θα δειξει τι πρεπει να κανετε. Τελος μια εντελως προσωπικη αποψη και μακαρι να βρεθει καποιος με επιχειρηματα να την διαψευσει. Σκεφτομαι εγω με το ταπινο μου μυαλο οτι θελαμε ανεκαθεν να αποφευγουμε παρεμβολες απο γραμμες τασης σε γραμμες δεδομενων. Παρολαυτα εχουν βγει αυτα τα μαραφετια που υποσχονται πλεον εξωφρενικες ταχυτητες. Πως ειναι δυνατον να περνας δεδομενα απο εκει χωρις παρεμβολες και χωρις errors ωστε να πιασεις εστω και λιγο μια νορμαλ ταχυτητα για τοπικο δικτυο; Και αν την πιασεις ποσο αξιοποστο θα ειναι αυτο καθολη τη διαρκεια της συνδεσης; Νικο, καμία τεχνολογία μεταδοσης δεδομένων δεν ειναι error free. Τα plc χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό καλωδιο σαν φορέα σε διαφορετικές συχνότητες από του ρευματος (όπως αμαξια μπορουν να κινουνται σε διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας). Η τεχνολογία υπάρχει και εχει αποδειχτεί πραγματικά αποτελεσματική, ώστε να εχουμε ικανοποιητικό αποτελεσμα. Δεν ειναι καλώδιο, αλλά για αναλογα με τις συνθήκες παρέχει λύσεις. Σε υπολογιστές που είχα κοντά, με καλώδιο utp έπιανα γραμμή 950+Mbps και με τα powerlines 380+Μbps και τα νουμερα ειναι απο δοκιμές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα