Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω να μάθω κάποια πράγματα για τα powerline για τα οποία δεν κατάφερα να βρω και πολλά.

Καταρχήν τι ελαττώματα έχει? γιατί δηλαδή να βάλω powerline και όχι ethernet όταν έχω και τις 2 επιλογές?

Ας πούμε ότι είμαστε σε κάποια μεζονέτα με 4 υπολογιστές. Η διαδικασία είναι να πάρω 4 ζευγάρια (άρα 8) powerline και σε ένα πολύπριζο βάζω τα 4 οι οποίες θα είναι οι έξοδοι από το router και μετά τα άλλα 4 ζευγάρια τους θα πάω να τα συνδέσω σε κάθε πρίζα ή παίρνω 5 powerline (αναγκαστικά 6) και το ένα το έχω στο router και τα άλλα τα στα pc? Δηλαδή μπορώ με μια έξοδο από το router να τροφοδοτήσω 4 pc? Γενικά με περιορίζει σε κάτι? δηλαδή μήπως πρέπει να έχω μόνο το 1 σε λειτουργία? ή μπορώ ακόμα και 10 να τα έχω παράλληλα συνδεδεμένα?

Δημοσ.

Για το δευτερο δε μπορω να σου απαντησω αλλα για τα ελλατωματα απλα σκεψου το κοστος... Ειναι απο μονο του ενα μεγαλο ελλατωμα. Μετα σκεψου το ποσο κοπο θα κανεις για να γινουν pair μεταξυ τους αυτες οι συσκευες ειδικα αν η ηλεκτρολογικη εγκατασταση δεν ειναι σε μια φαση. Πλεον εχω ακουσει οτι καποια απο αυτα παιζουν και σε τριφασικο αλλα ποιος θα σου το επιβεβαιωσει με 100% σιγουρια; Τελος μια εντελως προσωπικη αποψη και μακαρι να βρεθει καποιος με επιχειρηματα να την διαψευσει. Σκεφτομαι εγω με το ταπινο μου μυαλο οτι θελαμε ανεκαθεν να αποφευγουμε παρεμβολες απο γραμμες τασης σε γραμμες δεδομενων. Παρολαυτα εχουν βγει αυτα τα μαραφετια που υποσχονται πλεον εξωφρενικες ταχυτητες. Πως ειναι δυνατον να περνας δεδομενα απο εκει χωρις παρεμβολες και χωρις errors ωστε να πιασεις εστω και λιγο μια νορμαλ ταχυτητα για τοπικο δικτυο; Και αν την πιασεις ποσο αξιοποστο θα ειναι αυτο καθολη τη διαρκεια της συνδεσης;

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι και εγω για τα powerline, αλλα εχεις ποσταρει σε λαθος μερος.

Ζητα να κλειδωθει ή να μεταφερθει στο Συνδεσεις VDSL&ADSL ή στο δικτυα και ασφαλεια που ειναι πιο σχετικα.

Σιγουρα οι απαντησεις θα ειναι περισσοτερες και απο ατομα που ξερουν και ισως δεν συχναζουν εδω...

ΥΓ. Για 4 υπολογιστες νομιζω χρειαζεσαι 4 powerline.

Δημοσ.

Τελος μια εντελως προσωπικη αποψη και μακαρι να βρεθει καποιος με επιχειρηματα να την διαψευσει.

Εχω αυτά http://www.skroutz.gr/s/3007431/Devolo-dLAN-500-duo-Starter-Kit.htmlένα χρόνο περίπου τώρα

1) Δουλεύουν σε τριφασικό

2) Το pair γίνεται πανευκολα. Απλα τα βαζεις και δουλευει. Έχει και ενα κουμπάκι που πατας και στα δύο για να ανταλλάξουν κλειδιά μεταξυ τους ώστε να ειναι κρυπτογραφημένη η μεταξύ τους επικοινωνία.

3) Διαφορά στην ταχύτητα με τον υπολογιστή που έχει απευθείας εθερνετ δεν έχω παρατηρίσει, πιανουν και τα δύο τις ιδιες ταχύτητες.

Δημοσ.

Απλά κάνω μια μικρή έρευνα για εγκατάσταση τέτοιων σε σχολικούς χώρους. Είχα μια συζήτηση με έναν διευθυντή σχολείου και μου έλεγε ότι πρόκειται να βάλουν δίκτυο για καλώδια ethernet και τα ποσά εγκατάστασης ήταν αστρονομικά (όχι για την εγκατάσταση αλλά γενικά) οπότε πιστεύω συμφέρουν περισσότερο αυτά.

ΥΓ. Για 4 υπολογιστες νομιζω χρειαζεσαι 4 powerline.

5 είναι και του router...

Ναι συγνώμη αν είναι εύκολο από κάποιον mod να το μεταφέρει! :)

Εχω αυτά http://www.skroutz.gr/s/3007431/Devolo-dLAN-500-duo-Starter-Kit.htmlένα χρόνο περίπου τώρα

1) Δουλεύουν σε τριφασικό
2) Το pair γίνεται πανευκολα. Απλα τα βαζεις και δουλευει. Έχει και ενα κουμπάκι που πατας και στα δύο για να ανταλλάξουν κλειδιά μεταξυ τους ώστε να ειναι κρυπτογραφημένη η μεταξύ τους επικοινωνία.
3) Διαφορά στην ταχύτητα με τον υπολογιστή που έχει απευθείας εθερνετ δεν έχω παρατηρίσει, πιανουν και τα δύο τις ιδιες ταχύτητες.

Μόνο σε τριφασικό? ή τα συγκεκριμένα? 

Δημοσ.

Μόνο σε τριφασικό? ή τα συγκεκριμένα?

Για τα συγκεκριμένα μιλάω, δουλευουν σε τριφασικο(τετοιο εχω στο σπιτι μου). Φανταζομαι θα δουλευουν και σε μονοφασικό αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει αλλού.

Δημοσ.

Για τα συγκεκριμένα μιλάω, δουλευουν σε τριφασικο(τετοιο εχω στο σπιτι μου). Φανταζομαι θα δουλευουν και σε μονοφασικό αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει αλλού.

Μια διευκρίνηση. Σε ένα σπίτι στις πρίζες έρχεται μια φάση και όχι 3. Στον πίνακα ναι έχεις 3 αλλά από εκεί μοιράζεται στους χώρους (πχ υπνοδωμάτια η μια φάση, κουζίνα η άλλη κλπ) οπότε μην μπερδεύεστε. Τώρα αν υπάρχει διαφορά που στον πίνακα έχεις 3 με το τι δίνει η συσκευή αυτό δεν το ξέρω μπορώ να πω...

Τώρα απλά κάποιος αν γνωρίζει να μου πει για το 2ο ερώτημα με τους υπολογιστές αν ξέρει :)

Δημοσ.

γιατί δηλαδή να βάλω powerline και όχι ethernet όταν έχω και τις 2 επιλογές?

Αυτό δεν το έπιασα, μας λες να σε πούμε τα ελλατώματα αλλά ταυτόχρονα μας λες ότι μπορείς να έχεις μόνο ethernet ?

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση. Σε ένα σπίτι στις πρίζες έρχεται μια φάση και όχι 3. Στον πίνακα ναι έχεις 3 αλλά από εκεί μοιράζεται στους χώρους (πχ υπνοδωμάτια η μια φάση, κουζίνα η άλλη κλπ) οπότε μην μπερδεύεστε. Τώρα αν υπάρχει διαφορά που στον πίνακα έχεις 3 με το τι δίνει η συσκευή αυτό δεν το ξέρω μπορώ να πω...

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς αλλά και στην σελίδα τους λέει οτι δουλευουν σε και σπίτια με πολλαπλές φάσεις (Yes, devolo products also work if you have multiple circuits (phases) in the house. You do not have to modify the mains supply, such as by installing a phase coupler.)

Τώρα απλά κάποιος αν γνωρίζει να μου πει για το 2ο ερώτημα με τους υπολογιστές αν ξέρει :)

Σύμφωνα με αυτό το video youtube.com/watch?v=CvAMIr4L_50 αρκεί 1 powerline στο router. Φαντάζομαι θα πρέπει να είναι όλα ιδιας μαρκας για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Δημοσ.

Η μετάδοση πληροφορίας μέσω δικτύου εναλασσόμενου ρεύματος είναι φτιαγμένη για πολύ ιδαίτερες συνθήκες.

Όπου είναι εφικτό προτιμήστε στήσιμο Ethernet ή WiFi δικτύου.

/sc   

Δημοσ.

ένα συνδέεις στο ρουτερ και απο εκει παίρνει το καθε ενα powerline που συνδέσεις σε κάθε απομακρυσμένο pc.

σε εμένα έχει τύχει να μη δουλεύει σε πολύπριζο θέλει απευθείας στο τοίχο, αλλα σε άλλους έχω δει οτι δουλεύει σε πολύπριζο.

Δημοσ.

Λοιπόν, σαν χρόνια χρήστης έχω να πω ότι:

Δίκτυο μπρούμε να έχουμε με καλώδιο ethernet, wifi ή powerline. Η ιδανική περίπτωση είναι το καλώδιο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό η δεύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι το powerline για πολλούς λόγους (ισχύς σήματος, ασφάλεια, ταχύτητα, κλπ. όλα δηλαδή τα υπέρ του καλωδίου χωρίς να περαστεί καλώδιο) Σε τελευταία ανάλυση τα powerline δεν παύουν να είναι ενσύρματη σύνδεση.

Το να έχει ένα σπίτι τριφασικό (το δικό μου έχει) δεν είναι από μόνο του αποτρεπτικό αφού, όπως ειπώθηκε, δεν πάνε όλες οι φάσεις στην ίδια πρίζα. Είναι υποχρεωτικό όμως ότι για να δουλέψει το ζευγάρι πρέπει να είναι στην ίδια φάση. Και αυτό γιατί άλλη φάση στην ουσία σημαίνει άλλο καλώδιο. Άρα αν το ένα είναι στη μία και το άλλο στην άλλη ουσιαστικά δεν έχουν φυσική επαφή.

Γενικά λένε ότι σε πολύμπριζα δεν δουλεύουν. Στην πράξη εξαρτάται από το πολύμπριζο. Αν είναι απλό (χωρίς προστασίες και τα ρέστα) ή ένας απλός "σταυρός" τότε δουλεύει.

Μπορεί να συνδεθεί ένας "transmitter" με περισσότερα "receivers" (τουλάχιστον στα belkin που χρησιμοποιώ). Μάλιστα υπάρχουν receivers που βγάζουν 3 εξόδους ethernet για την περίπτωση που τα πχ pc είναι στον ίδιο χώρο. Όπως είναι φυσικό βέβαια η ταχύτητα της σύνδεσης θα μοιράζεται αφού είναι συγκεκριμένη (όπως θα συνέβαινε και αν υπήρχε απλά καλώδιο ethernet)

Δημοσ.

Το να έχει ένα σπίτι τριφασικό (το δικό μου έχει) δεν είναι από μόνο του αποτρεπτικό αφού, όπως ειπώθηκε, δεν πάνε όλες οι φάσεις στην ίδια πρίζα. Είναι υποχρεωτικό όμως ότι για να δουλέψει το ζευγάρι πρέπει να είναι στην ίδια φάση. Και αυτό γιατί άλλη φάση στην ουσία σημαίνει άλλο καλώδιο. Άρα αν το ένα είναι στη μία και το άλλο στην άλλη ουσιαστικά δεν έχουν φυσική επαφή.

οι επικοινωνίες τύπου plc δεν χρειάζονται απαραίτητα να είναι στην ίδια φάση για την λειτουργία τους, η μετάδοση των πακέτων μεταξύ των φάσεων μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους

Δημοσ.

Στο δικό μου σπίτι, μεζονέτα με τριφασικό, κάτω το μόντεμ, πάνω το pc:

-Καλώδιο ethernet: 1000 Mbps (η καλύτερη λύση, αρκεί να μπορεί να κρυφτεί το καλώδιο)

-Powerline Devolo 200: 120 Mbps (η 2η καλύτερη λύση, αλλά ακριβή)

-Wifi: ό,τι να' ναι (η τελευταία λύση σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα)

Αν δεν είχαμε κινητά και ταμπλέτες, θα έκλεινα εντελώς το wifi, αλλά αυτή τη στιγμή δε βλέπω τρόπο να απαλλαχτώ από αυτό.

Δημοσ.

οι επικοινωνίες τύπου plc δεν χρειάζονται απαραίτητα να είναι στην ίδια φάση για την λειτουργία τους, η μετάδοση των πακέτων μεταξύ των φάσεων μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους

Τι εννοείς "άλλους τρόπους";

Αφού η επικοινωνία είναι ενσύρματη ανάμεσα στα δύο powerline (μέσω της ηλεκτρικής δικτύωσης) πως ακριβώς θα "συνεννοηθούν" όταν είναι σε άλλη φάση και άρα δεν υπάρχει κοινή γραμή μεταφοράς (αφού οι φάσεις, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι, δεν συνδέονται ηλεκτρολογικά). Η μόνη συνεχής τους επαφή παραμένει ο (κοινός) ουδέτερος ο οποίος όμως δεν αρκεί (μόνο ένα καλώδιο) για επικοινωνία (και μάλιστα αμφίδρομη).

Ενδεχομένως θα μπορούσε να εξεταστεί επαγωγική "επαφή" αλλά αυτό είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο" αφού τα powerline δεν έχουν φτιαχτεί για τέτοιες καταστάσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...