SoTiRiS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 ρε παιδια δεν ειναι αναγκη να τσακωθουμε...μια κουβεντα κανουμε... οντως εχω πολλα χρονια να ασχοληθω με την αγορα των mac, αλλα δεν μου πουλαει κανεις φουμαρα,οτι λεω το λεω απο αυτα που εχω (ειχα) δει εστω και παλιοτερα. εαν διαβασες τα ποστ μου θα ειδες οτι εκθειαζω τα mac και μαλιστα τα θεωρω κατι σαν ferrari στον χωρο των υπολογιστων....και ναι στο stand της Ferrari θα δεις αρκετες μαζεμενες...στο δρομο ειναι που βλεπεις σπανια. εαν λοιπον και τα mac ακολουθουν τις αναβαθμισεις των pc (καθε 3-4 μηνες νεα μοντελα...σε ενα χρονο 3 νεα μοντελα και το δικο σου στο χρονοντουλαπο),αυτο σημαινει οτι ακολουθουν και τα μειονεκτηματα αυτου...δυνατοτερα μηχανηματα....απαιτητικοτερο λειτουργικο και γενικα software οποτε και εδω εισαι συνεχως στο τρυπακι να αναβαθμιζεσε καθε χρονο. για το μονο που δεν μπορεις τουλαχιστον να κατηγορησεις,τουλαχιστον εμενα, ειναι για φοβια και σκοταδισμο,τωρα εαν μιλησες γενικα για την αγορα και τον προσανατολισμο του αγοραστικου κοινου στην Ελλαδα,δεν εχω κανενα λογο να διαφωνησω μαζι σου.
epote Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 "mpampa mpampa ti aytokinito tha paroume?" "ferrari agori mou" "oxi re mpampa fiat na paroume, ferrari den vlepo pote sto dromo axrista tha einai"
SoTiRiS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 epote: den einai anagki na exeis tetoio ifos sta post pou kaneis.den sou epitithete kaneis. den eipe kaneis oti ta mac einai axrista. ego mia paraboli ekana,ena paradeigma edosa, kai malista ebala ta mac stin idia thesi me ta ferrari,toso apo omorfia oso kai apo axiopistia dinatotites. afou loipon simfonoume sto thema,poia einai i ousia tou parapano post sou?
Asterakias Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 eixan kai oi k63 ... POLY PALIO TO FROUTO... para poli palio...
epote Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 sotiris: lol megale den ithela na se prosvalo sygnomh:P einai ena anekdoto ayto pou eixa akousei se ena paliotero mac friendly site gia ta mac kai ta pc kai nomiza oti giayto eleges ferrari esy:P pragmatika sygnomh den to katalava:)
SoTiRiS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 den iparxei problima epote. esto kai apo tixi epesa sto anekdoto mesa....
ktolis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 ρε παιδια δεν ειναι αναγκη να τσακωθουμε...μια κουβεντα κανουμε...nicely put... εαν λοιπον και τα mac ακολουθουν τις αναβαθμισεις των pc (καθε 3-4 μηνες νεα μοντελα...σε ενα χρονο 3 νεα μοντελα και το δικο σου στο χρονοντουλαπο),αυτο σημαινει οτι ακολουθουν και τα μειονεκτηματα αυτου...δυνατοτερα μηχανηματα....απαιτητικοτερο λειτουργικο και γενικα software οποτε και εδω εισαι συνεχως στο τρυπακι να αναβαθμιζεσε καθε χρονο... εδώ είναι και το παράδοξο.. από αναβάθμιση σε αναβάθμιση το λειτουργικό πάει όλο και πιο γρήγορα.. από το 10 στο 10.1 η ταχύτητα ήταν αισθητή.. στο 10.2 ήταν φοβερή η διαφορά και τώρα στο 10.3 το μηχανάκι μου είναι πλέον σαν καινούριο.. αλλιώς θα έτρεχα να πάρω κιόλας νέο μηχανάκι.. όσο για αναβάθμιση που λες γενικότερα ελάχιστους έχω δει να τρέχουν για αναβάθμιση και εκείνο αφορά ως επί το πλείστον σκληρούς δίσκους μεγαλύτερης χωρητικότητας... ...εαν μιλησες γενικα για την αγορα και τον προσανατολισμο του αγοραστικου κοινου στην Ελλαδα,δεν εχω κανενα λογο να διαφωνησω μαζι σου... αυτό ακριβώς εννοώ.. απλά τί συμβαίνει.. ο καθένας μας βάζει και ένα λιθαράκι.. είναι σαν να λέμε α.. καλό το isdn.. καλύτερο από το pstn.. έβαλα το netmod και είδα φως.. πάμε καλά?.. βάλτε ένα πραγματικό isdn modem να δείτε διαφορά.. ακούς εκεί 7.1k/sec ταχύτητα.. και στο δικαναλικό 12Κ μέγιστη.. αν είναι δυνατόν...μια τέτοια κατάσταση επικρατεί και στην Ελλάδα όσο αφορά τους Macintosh... ο σκοταδισμός είναι γεγονός και στην Ελλάδα μας..
KWSN_Men Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Εντάξει ρε παιδιά, έχετε δίκιο... Οι Mac είναι 1000% καλύτεροι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι οι Mac δεν έχουν παγκόσμια κυριαρχία. Από την μιά είναι οι Ferrari των υπολογιστών, από την άλλη έχουν τιμή λίγο πάνω από τα PC, και στην τελική, ο κόσμος είναι γεμάτος ελιτιστές και κοπελίτσες που αγοράζουν με πρώτο κριτήριο αν πηγαίνει κάτι με την καινούργια σαγιονάρα τους... Παρεπιπτόντως: Ναι, έχω δουλέψει σε Mac, δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα κιόλας... Και food for thought: Δεν υπάρχουν ιοί για Mac επειδή είναι τόσο τέλιοι που είναι αδύνατον ή έπειδή δεν ασχολείται μαζί τους ούτε καν ένας κακόβουλος προγραμματιστής;
ikosto Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 KWSN_Men file mou den einai akribws etsi. to oti oi mac den poulane toso sthn ellada de mporoume na to genikeysoyme ... Tis perasmenes giortes twn xristougennwn hmouna sto londino. Emena sthn Tottenham Road pou 8ewreitai h stournarh ths a8hnas (Olos o dromos gematos me magazia gia ypologistes). Ayto pou mou ekane entypwsh htan pws perissoterous mac kai periferiaka gia mac poulagan para pc. Kati paromoio 3erw kai apo germania. De 3erw an o kosmos ektos elladas protimaei tous mac, alla sigoura to agorastiko koino einai poly megalo kai sygkrisimo me ayto ton pc.
dop Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Τα μηχανάκια είναι πολύ ωραία, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται αν είσαι developer (είτε oftware είτε hardware).. Να υποθέσω πως οτιδήποτε GNU/GPL γίνεται compile στο MACOS X (ελπίζω όχι με πολύ porting).... Ειδάλλως τι;
epote Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι οι Mac δεν έχουν παγκόσμια κυριαρχία. Από την μιά είναι οι Ferrari των υπολογιστών, από την άλλη έχουν τιμή λίγο πάνω από τα PC to anekdoto me tis ferrari kai ta fiat to diavases? marketing...ta saab einai aneta sigrisima me tis midle class mercedess kai pio ftina, parolayta oloi mercedes pairnoun...giati? marketing, shnithia kai egatestimenh vash ta mac den kyriarxoun logo tou oti paliotera htan pragmati poly akriva, kai epeidh den exoun paixnidia. Ego giati den exo ena G5 as we speak? Giati einai diskolo na vreis peiratiko software gia mac (sthn ellada) kai giati den tha exei to half life 2 (gia paradeigma). OMOS ayto den shmainei oti sta xartia ta mac den einai isaksia toulaxiston kai en polois kalytera. nomizo pos oloi symfonoume oti to unix einai poly kaltero leitourgiko apo ta windows alla den einai proto pagosmios gia ligo diaforetikous logous. den exei paixnidia kai einai diskolo sthn ekmathish. και στην τελική, ο κόσμος είναι γεμάτος ελιτιστές και κοπελίτσες που αγοράζουν με πρώτο κριτήριο αν πηγαίνει κάτι με την καινούργια σαγιονάρα τους... nai alla den eina aytoi pou agorazoun ypologistes kaia mhn ksexnas to marketing, h kopelitsa pou agorazei me vasi th sagionara ths tha parei windows giati exei 500 gigantoafhses. mhn ksexnas thn dynamh ths shnhthias kwsn. poly dynato pragma kai na se rotiso kati? ena meso SGI mhxanima einai POLY pio akrivo kai ligotero ikano apo ena kalo P4. parolayta giati oloi oi "megaloi" sthn 3d industry doulevoun me Silicon? apantontas...kalytero statherotero leitourgiko, ypostiriksh apo thn mama eteria ktl Ναι, έχω δουλέψει σε Mac, δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα κιόλας... e kala to na exeis katsei kai na exeis anoiksei dio parathira den metraei:P thes na poume gia tis texnikotites? anoikse ena egrafo photshop, giati sta windows prepei na exei mia mpara gia ton elegxo tou parathirou kai mia gia ta menou KAI thn taskbar, praktika kanontas mia 19ara othonh 17ara? want more? Και food for thought: Δεν υπάρχουν ιοί για Mac επειδή είναι τόσο τέλιοι που είναι αδύνατον ή έπειδή δεν ασχολείται μαζί τους ούτε καν ένας κακόβουλος προγραμματιστής; vasika gia dio logous proton oi hackers agapoun pashs fyshs meionotita opote endexomenos na mhn grafoun ious, deyteron pio kalogrameno leitourgiko. oi security updates gia to OSX olo to xrono htan poses 6-7? kati tetoio den eimai kai sigouros. oi security updates ths microsoft einai mia thn vdomada, kai ayta einai osa vriskoun internaly oi programatistes oxi oi yioi pou prokiptoun kai den eixan dei! pantos to apotelesma metraei, ego ayto pou ksero einai oti EITHER way me ena mac eisai pio asfalhs:P o logos? who gives a fuck? Τα μηχανάκια είναι πολύ ωραία, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται αν είσαι developer (είτε oftware είτε hardware).. den katalavaino ti ennoeis? an eisai developer sto ps2 ti kaneis? se c grafeis ta men se c kai ta de.
dop Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Λάθος, μπορείς να γράφεις σε αρκετές γλώσσες... Μέχρι στιγμής το Linux υποστηρίζει κάθε γνωστή και άγνωστη γλώσσα... Ο compiler όμως πόσο εύκολα γίνεται port στο MACOS X; (Δεν ξέρω, ρωτάω)....
ktolis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Τα μηχανάκια είναι πολύ ωραία' date=' αλλά το θέμα είναι τι γίνεται αν είσαι developer (είτε oftware είτε hardware).. Να υποθέσω πως οτιδήποτε GNU/GPL γίνεται compile στο MACOS X (ελπίζω όχι με πολύ porting).... Ειδάλλως τι;[/quote'].. οτιδήποτε.. σχεδόν όλα γίνονται compile με τη μια.. αν όχι τότε κάθεσαι και το κάνεις port.. πάντως ήδη πολλοί άρχισαν να κάνουν porting και είναι πλέον officially supported πλατφόρμα.. Λάθος' date=' μπορείς να γράφεις σε αρκετές γλώσσες... Μέχρι στιγμής το Linux υποστηρίζει κάθε γνωστή και άγνωστη γλώσσα... Ο compiler όμως πόσο εύκολα γίνεται port στο MACOS X; (Δεν ξέρω, ρωτάω)....[/quote'].. για τα developer tools του gnu λες? gcc g++ κτλ κτλ.. ναι.. ΟΛΑ υπάρχουν και για OSX.. όχι μόνο αυτό αλλά η ίδια η Apple έχει φτιάξει και δικό της IDE που χρησιμοποιεί το gcc και είναι από τα πιο γαμάτα IDE που έχω δουλέψει...
ksenos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Αν και δεν έχω ιδέα απο Mac πιστεύω οτι είναι πολύ ανώτερα ακόμα και από ένα αντίστοιχο σε τιμή pc. Το μόνο κακό για μένα είναι η έλειψη παιχνιδιών. Ειδάλλως δεν θα δίσταζα. Αλήθεια με linux σε mac τι πλεονεκτήματα μπορεί να έχει κανείς?
ktolis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Το μόνο κακό για μένα είναι η έλειψη παιχνιδιών. Ειδάλλως δεν θα δίσταζα.Δεν θα το έλεγα.. τα πιο major titles βγαίνουν ταυτόχρονα ... βλέπε halo.. =) αν και είχε βγει πρώτα για mac... Αλήθεια με linux σε mac τι πλεονεκτήματα μπορεί να έχει κανείς?γενικότερα εξαιτίας του ppc επεξεργαστή έχεις καλύτερες επιδόσεις σε αναπάντεχα σημεία του κώδικα εξαιτίας καλύτερης σχεδίασης τώρα για πιο συγκεκριμένα θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον που έχει ppc π.χ τον Ρικούδη στο Αριστοτέλειο στη Θεσ/νίκη ή κάποιον που έχει κάνει σωστά banchmarks.. η yellowdog για να καταλάβεις πουλάει servers στα 400 και 500Mhz γιατί παραπάνω δεν χρειάζεσαι σε ppc με το Linux.. άρα και εμπορικά να το δεις αξίζει περισσότερο.. (την ώρα που άλλοι πουλάνε racks της τάξης μερικών Ghz αυτοί μιλάνε για Mhz...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.