Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την ομήγυρη, έχω ένα PC με 1155 socket και επειδή θέλω να τον αναβαθμήσω προκειμένου να μπορώ να παίξω τους τελευταίους τίτλους racing παιχνιδιών, θα πάω σε 1150 και συγκεκριμένα στην Asrock H97M pro4 (oc και λοιπά κατσαβιδιάσματα δεν είναι για μένα) και το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με τον επεξεργαστή.

Βρίσκομαι ανάμεσα στον I7 - 4771 και στον XEON E3-1275. Ο δεύτερος είναι κατά περίπου 80 ευρώ ακριβότερος και το θέμα είναι αν αξίζει η διαφορά της τιμής.

Φυσικά αν υπάρχει πρόταση για κάποιον άλλο επεξεργαστή είμαι ανοικτός.

Για μνήμη σκέφτομαι να πάρω μια 8Gb. Ποια προτείνετε ως καλή σε μια λογική τιμή;

Επειδή μετά από την αγορά των mobo - CPU - μνήμης, η τσέπη θα έχει αδειάσει και θα περάσει κανένα 2μηνο για να αγοράσω κάρτα γραγικών, μπορώ να παίξω κάποιο παιχνίδι όπως πχ το Project cars βασιζόμενος μόνο στον HD 4600 που διαθέτουν οι δυο αυτοί επεξεργαστές; (Ο ΧΕΟΝ δηλώνει ότι διαθέτει την HD P4600, υπάρχει κάποια διαφορά; ) Αν ναι, πόσο χειρότερη θα είναι η απόδοση;

Σας ευχαριστώ

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/4857210/Intel-Core-i7-4790-Box.html

Αυτον θα παρεις για i7.Γιατι πραγμα τον θες ομως?Αν ειναι αποκλειστικα για games (ποια καρτα σκοπευεις να παρεις?) τοτε ισως και ενας i5 να ηταν μια χαρα

Εγω μεχρι league of legends στο medium με 60-70 fps επαιζα με την hd 4600 :D

Δημοσ.

Μάλλον είναι πιο λογική η λύση που μου προτίνεις για τον επεξεργαστή, απλώς θέλω να πάρω μια δυνατή CPU για να μην βγει σε 5-6 μήνες κάποιο νέο παιχνίδι (προς το παρών μόνο τα παιχνιδάκια με ενδιαφέρουν) που να ζητά επισταμένα Ι7 (το Project cars για παράδειγμα ζητά Ι7 για πλήρη fps) και να αρχήσω τα ξηλώματα - αγγελίες κλπ.

Αν παράλληλα δω ότι με μόνο την ύπαρξη του επεξεργαστή τα παιχνίδια τρέχουν με μια σχετική άνεση, τότε μπορεί να αποφύγω την αγορά της κάρτας γραφικών.

Σε αντίθετη περίπτωση σκέφτομαι την Asus GT-X 970 strix και πιστεύω ότι με ένα τέτοιο πακέτο "καθαρίζω" για την επόμενη 2ετία.

Δημοσ.

Μάλλον είναι πιο λογική η λύση που μου προτίνεις για τον επεξεργαστή, απλώς θέλω να πάρω μια δυνατή CPU για να μην βγει σε 5-6 μήνες κάποιο νέο παιχνίδι (προς το παρών μόνο τα παιχνιδάκια με ενδιαφέρουν) που να ζητά επισταμένα Ι7 (το Project cars για παράδειγμα ζητά Ι7 για πλήρη fps) και να αρχήσω τα ξηλώματα - αγγελίες κλπ.

Αν παράλληλα δω ότι με μόνο την ύπαρξη του επεξεργαστή τα παιχνίδια τρέχουν με μια σχετική άνεση, τότε μπορεί να αποφύγω την αγορά της κάρτας γραφικών.

Σε αντίθετη περίπτωση σκέφτομαι την Asus GT-X 970 strix και πιστεύω ότι με ένα τέτοιο πακέτο "καθαρίζω" για την επόμενη 2ετία.

Αγορα καρτας γραφικων δεν την αποφευγεις.

Επισης η διαφορα ενος i7 με εναν i5 στα games ειναι 2 αντε 6 fps αναλογα το game και την αναλυση

Δημοσ.

Χαιρετώ την ομήγυρη, έχω ένα PC με 1155 socket και επειδή θέλω να τον αναβαθμήσω προκειμένου να μπορώ να παίξω τους τελευταίους τίτλους racing παιχνιδιών, θα πάω σε 1150

Γιατί;

Τώρα ποιον επεξεργαστή έχεις;

Εξτρά Vga τώρα δεν έχεις καμία;

Μπορείς να αλλάξεις μόνο επεξεργαστής και να γλιτώσεις πάρα πολλά έξοδα.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με κάποιο παιχνίδι αυτήν την στιγμή τότε περίμενε μέχρι να βγουν τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν για να δεις πως παίζουν μιας και οι απαιτήσεις που βάζουν  οι εταιρίες συχνά είναι υπέρ φουσκωμένες.

Με την ενσωματωμένη δεν παίζεις «σοβαρά» θα πρέπει να κατεβάσεις την ποιότητα και την ανάλυση πάρα πολύ για να παίξεις,αλλά και εδώ είναι ανάλογα της πραγματικές απαιτήσεις του παιχνιδιού. 

Δημοσ.

Γιατί;

Τώρα ποιον επεξεργαστή έχεις;

Εξτρά Vga τώρα δεν έχεις καμία;

Μπορείς να αλλάξεις μόνο επεξεργαστής και να γλιτώσεις πάρα πολλά έξοδα.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με κάποιο παιχνίδι αυτήν την στιγμή τότε περίμενε μέχρι να βγουν τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν για να δεις πως παίζουν μιας και οι απαιτήσεις που βάζουν  οι εταιρίες συχνά είναι υπέρ φουσκωμένες.

Με την ενσωματωμένη δεν παίζεις «σοβαρά» θα πρέπει να κατεβάσεις την ποιότητα και την ανάλυση πάρα πολύ για να παίξεις,αλλά και εδώ είναι ανάλογα της πραγματικές απαιτήσεις του παιχνιδιού. 

Επεξεργαστή τώρα έχω ένα Pentium dual core στα 3,2 και ο λόγος που θέλω να αλλάξω socket είναι καθαρά για να μην επενδύσω χρήματα σε παλαιότερη τεχνολογία. Το να πάρω με λιγότερα από 90 ευρώ την 1150 μητρική, δεν είναι κάποιο τρελό έξοδο. Το κόστος της CPU είναι παραπλήσιο και στις 2 περιπτώσεις.

Κάρτα γραφικών δεν έχω και με αυτά που γράφετε δε την γλυτώνω, απλώς θα ξεκινήσω με τα βασικά και στην πορεία "κτυπάω" και την GPU αλλά πρέπει να αλλάξω πρώτα το τροφοδοτικό διότι 500άρι που τώρα έχω θα τα φτύσει με την έλευση της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

σε ρωτησα γιατι αν ειχες κανεναν ι5 δεν υπηρχε λογος να αλλαξεις . ΟΚ λοιπον αξιζει η αναβαθμιση σε ι5 1150 socket

Ως νέος στο αντικείμενο, χαίρομαι που συμφωνούμε!

Δημοσ.

Δεν είναι καλός ο λόγος σου για να μεταβείς σε i7 δεν τον χρειάζεσαι, καλύτερα κάτι σε 4690 i5 το οποίο επίσης έχει hd4600.

Όταν παλιώσει αυτός θα είναι εξίσου παλιός και ο i7 που σκέφτεσαι να πάρεις

Δημοσ.

Δεν είναι καλός ο λόγος σου για να μεταβείς σε i7 δεν τον χρειάζεσαι, καλύτερα κάτι σε 4690 i5 το οποίο επίσης έχει hd4600.

Όταν παλιώσει αυτός θα είναι εξίσου παλιός και ο i7 που σκέφτεσαι να πάρεις

Παρατηρώ ένα γενικότερο κλίμα οικονομίας - συνετής διαχείρησης του χρήματος στην παρέα και αυτό είναι ευχάριστο. Πιστεύεις ότι με τον i5 και την κάρτα της Asus (GT-X 970 strix) είμαι καλυμένος ή μήπως και η κάρτα γραφικών είναι υπερβολική;

Ο i7 σε ποιες περιπτώσεις θα ήταν προτιμότερος;

Με το θέμα του τροφοδοτικού ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση; (watt & εταιρία)

Δημοσ.

Ο i7 σε ποιες περιπτώσεις θα ήταν προτιμότερος;

αν ηθελες να χρησιμοποιησεις προγραμματα σχεδιουασμου τυπου cad θα τον χρειαζοσουν για γρηγορο rendering...οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ο i5 για gaming αυτη την στιγμη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις σε αποδοση/χρημα

Δημοσ.

αν ηθελες να χρησιμοποιησεις προγραμματα σχεδιουασμου τυπου cad θα τον χρειαζοσουν για γρηγορο rendering...οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ο i5 για gaming αυτη την στιγμη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις σε αποδοση/χρημα

Οκ παιδιά ι5 ή γιώτα ευτυχία, όπως το λέγαμε στο στρατό. Για την κάρτα γραφικών και για το τροφοδοτικό, τι άποψη έχετε;

Δημοσ.

Η Asus 970 είναι πολύ καλή επιλογή. Για τροφοδοτικό δες αυτό..είναι ΑΡΙΣΤΟ

http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-550w-sf-550p14xe-p-PER.811708

Δηλαδή με 550w τροφοδοτικό υπάρχει επάρκεια σε ένα τέτοιο σύστημα; Καλό... νόμιζα οτι χρειάζομαι περισσότερη ισχύ. Το συγκεκριμένο που μου προτίνεις πρέπει όντως να αποτελεί άριστη επιλογή και λέω να το εντάξω στη λίστα.

Από εκεί και έπειτα θέλω να πάρω μια 8άρα μνήμη στα 1600Μhz φυσικά. Υπάρχει κάτι αξιόλογο να μου προτείνετε;

Γενικότερα θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και για τις προτάσεις σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...