Bigi444444 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα μιας και βλέπω ότι υπάρχει κόσμος που προφανώς τα αγνοεί.Δεν είναι κακό να μην ξέρεις, είναι όμως να επιμένεις για κάτι που δεν ξέρεις και ακόμα περισσότερο όταν δεν έχεις προσωπική εμπειρία. Μετά από κοντά μια 5ετία συμβίωσης με τον παππού της 2715, την 2711, πρέπει να ομολογήσω πως αυτό το πράγμα που διαπίστωσε ο φίλος το εντόπισα κι εγώ με το που την έβαλα και προσπάθησα να δω για bleeding λπ.Και φυσικά το ξενέρωμα ήρθε σε χρόνο μικρότερο του input lag της.Τότε βέβαια δεν ξέραμε, πηγαίναμε ψαχτά και τα πάντα μας φαίνονταν πρωτόγνωρα.Πλέον επειδή δε μου είναι πρωτόγνωρα, δυσκολεύομαι τα μέγιστα να δεχτώ ότι μια τέτοια οθόνη έχει τόσο έντονο bleeding και ότι δεν είναι το γνωστό θεματάκι με τη γυαλάδα.Τέτοιο bleeding δεν είχε μια viewsonic 768p, που είχε πάρει η κοπέλα μου πριν 4 χρόνια, θα το έχει μια σημερινή τέτοια οθόνη που λογικά έχει περάσει και από ξεχωριστό calibrάρισμα το κάθε κομμάτι της;Εδώ ερχόταν calibrated ο παππούς, δε θα καλιμπράρουν την 2715;Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι θα περνούσε τον έλεγχο τέτοιο προβληματικό κομμάτι.Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη μήπως είναι θέμα φωτογραφίας, αλλά όπως είπα, μικρή και μόνο. Αυτό το πράγμα που φαίνεται στην οθόνη λοιπόν είναι η γυαλάδα που βγάζει η ag (anti glare) επίστρωση που έχει η οθόνη όταν πέφτει το φως επάνω της και εμφανίζεται ιδίως σε μαύρο φόντο, όταν ο φωτισμός είναι πίσω μας και κυρίως στις τέσσερις άκρες της οθόνης.Μη με ρωτάτε γιατί τη λένε λοιπόν anti glare ενώ βγάζει τέτοια γυαλάδα.Το ερώτημά σας στους υπευθύνους.Είναι σαν την κοινή λογική που δεν υπάρχει σε όλους κι αυτή.Ανεξάρτητα από αυτά, το θέμα είναι ότι αυτή η γυαλάδα είναι χαρακτηριστική στις ips οθόνες, ιδίως αυτές της dell.Η 2711 το έκανε, η 2713 το έκανε, η 2715 φαίνεται να το κάνει, οι μικρότερες της σειράς επίσης (η 2313 που έχω το κάνει επίσης αν και όχι τόσο έντονα λόγω λιγότερο έντονης επίστρωσης και ίσως και μικρότερου κάδρου). Οπότε ξανασυμβουλεύω, πριν ξεκινήσεις να πακετάρεις για να δώσεις την καινούρια σου οθόνη για να πάρεις μια ανακατασκευασμένη και να πεις κι ευχαριστώ που θα βλέπεις πάλι το ίδιο, σιγουρέψου ότι είναι όντως glow.Αλλιώς μέχρι τη δευτέρα παρουσία θα στέλνεις οθόνες στη dell εκτός εαν δε μπορείς να ζήσεις με αυτό και ζητήσεις καμιά επιστροφή χρημάτων.Προσωπικά μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης το έχω πλέον συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό παρόλο που όταν το πρωτοαντίκρησα δεν το περίμενα ότι θα το χώνευα.Προσπαθώ να μην έχω φως πίσω από την οθόνη και ζω με αυτό.Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όσο ευχαριστημένος και αν είμαι από τον πάππο μου, όταν θα έρθει η ώρα της αντικατάστασης, θα κοιτάξω να μην το ξαναφάω στη μάπα. Ανέβασα ένα δοκιμαστικό βίντεο να δεις και να συγκρίνεις.Δες και άλλα σχετικά και θα καταλάβεις.Καλώς ή κακώς είναι μάστιγα για τα ips πάνελ αυτό το πράγμα γενικά.Πρόσεξε στο βίντεο ότι το "άσπρο bleeding" δεν παραμένει σταθερό.Όσο κουνιέμαι κινείται και αυτό, αυτό είναι αντανάκλαση που ακολουθεί εαν προσέξεις την κίνησή μου σαν κύμα.Το bleeding εν αντιθέσει παραμένει σταθερό και δε σε ακολουθεί.Εαν κάποιος έβλεπε την οθόνη μου από κοντά και είχε λίγη εμπειρία θα καταλάβαινε πως δεν έχει το παραμικρό bleeding άσπρου οπίσθιου φωτισμού.Γυαλίζει όμως σίγουρα.Μάλιστα υπάρχουν οδηγοί στο net (μακριά από τους μη @@τους τύπους) που δείχνουν πώς να βγάλεις αυτή την ηλίθια επίστρωση που προκαλεί αυτή τη γυαλάδα. Φιλικά ένας χρόνια πάσχων. https://www.youtube.com/watch?v=A0fA7LC-1oM 1
viper2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Τσιμπισα μια , μου ηρθε με απογοητευτικο backlight bleed , κατα τα αλλα ειναι οτι καλιτερο απο οθονη εχει πεσει στα χερια μου , γρηγορο pixel responde και καθολου input lag. Θα την στειλω για αντικατασταση βεβαια λογω backlight bleed αλλα ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με τα χαρακτιριστικα της. τι ειναι αυτη η λευκη κουκιδα πανω αριστερα?
pabou13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ειμαι κατοχος της P2715Q και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος! Απιστευτα χρωματα, πολλα inputs, ελαχιστο εως καθολου bleeding. Εγω με τις δυο 7950 την τρεχω ανετα σε medium ρυθμισεις σε πολλα παιχνιδια, η διαφορα με 1080p full settings ειναι απλα χαοτικη, τρελη λεπτομερεια και ποιοτητα. Για τα λεφτα που βρισκεται ειναι απιστευτη, οι τιμες εχουν πεσει απιστευτα στα pc monitors, εγω την πηρα στα 700 ευρω με το που κυκλοφορησε.
Fulgore Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ειμαι κατοχος της P2715Q και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος! Απιστευτα χρωματα, πολλα inputs, ελαχιστο εως καθολου bleeding. Εγω με τις δυο 7950 την τρεχω ανετα σε medium ρυθμισεις σε πολλα παιχνιδια, η διαφορα με 1080p full settings ειναι απλα χαοτικη, τρελη λεπτομερεια και ποιοτητα. Για τα λεφτα που βρισκεται ειναι απιστευτη, οι τιμες εχουν πεσει απιστευτα στα pc monitors, εγω την πηρα στα 700 ευρω με το που κυκλοφορησε. Παντως η P2815Q ειναι μαπα το καρπουζι
pabou13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ειναι σαν να συγκρινεις μηλα με αχλαδια, προκειται για δυο τελειως διαφορετικα μοντελα, η P2815Q ειναι πιο παλια, εχει ΤΝ Panel και 30Hz ενω η P2715Q μολις κυκλοφορησε, εχει AH-IPS Panel απο LG στα 60Hz και SST. http://www.digitaltrends.com/monitor-reviews/dell-p2715q-review/
pabou13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το εψαξα αρκετα προτου την αγορασω, στο μονο που μοιαζουν ειναι στο design και στην αναλυση!
raxanas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το μονο αρνητικό στο να πάρεις 4Κ τωρα ειναι οτι εκτος απο τα 600+ που θες για μια καλη οθονη θες τουλαχιστον 970 sli για 30+ fps και σε κανα χρόνο αν δεν κανεις αναβάθμιση ισως να χρειαστει να ριξει ρυθμίσεις. Αποψη μου είναι οτι 1440p ειναι το καταλληλο σημειο ως προς ποιοτητα εικονας προς απαιτουμενο hardware. 4Κ σε 3 χρονια που θα ειναι πιο φθηνό βλέπουμε η Dell U2515H που βγαίνει συντομα στα ~300 φαινεται οτι θα ειναι το sweet spot τιμή/ποιοτητα εικονας και η Acer G257HU που θα βγει το Μαρτιο.
Fulgore Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Προτιμαω τις 27ιντσες για τετοια αναλυση παντως απο τις 25 της καινουργιας Dell αν και η τιμη ειναι αρκετα καλη.
booZe Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Ειμαι κατοχος της P2715Q και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος! Απιστευτα χρωματα, πολλα inputs, ελαχιστο εως καθολου bleeding. Πώς είναι η εργασία σε 27άρι 4Κ σε Windows; Είναι πολύ μεγάλη ανάλυση για αυτή τη διάσταση, οπότε τι scaling χρησιμοποιείς και γενικά τι θέματα έχεις αντιμετωπίσει;
viper2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Ειμαι κατοχος της P2715Q και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος! Απιστευτα χρωματα, πολλα inputs, ελαχιστο εως καθολου bleeding. Εγω με τις δυο 7950 την τρεχω ανετα σε medium ρυθμισεις σε πολλα παιχνιδια, η διαφορα με 1080p full settings ειναι απλα χαοτικη, τρελη λεπτομερεια και ποιοτητα. Για τα λεφτα που βρισκεται ειναι απιστευτη, οι τιμες εχουν πεσει απιστευτα στα pc monitors, εγω την πηρα στα 700 ευρω με το που κυκλοφορησε. Πώς είναι η εργασία σε 27άρι 4Κ σε Windows; Είναι πολύ μεγάλη ανάλυση για αυτή τη διάσταση, οπότε τι scaling χρησιμοποιείς και γενικά τι θέματα έχεις αντιμετωπίσει; βασικα αυτο μπηκα να ρωτησω. Βασικα, δουλευεις Lightroom?
Justhavocman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Update : επιστρέφω την πρώτη στην , γίνεται αντικατάσταση και η defter έρχεται με γρατζουνιές στα bezel και το display port να μην λειτουργεί , εικόνα δίνει μονο μέσω HDMI. Από εμενα μακρυά από προϊόντα Dell. Έλεος δηλαδή.
viper2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Update : επιστρέφω την πρώτη στην , γίνεται αντικατάσταση και η defter έρχεται με γρατζουνιές στα bezel και το display port να μην λειτουργεί , εικόνα δίνει μονο μέσω HDMI. Από εμενα μακρυά από προϊόντα Dell. Έλεος δηλαδή. και εγω μολις επεστρεψα το BENQ και αποτι μου ειπανε μαλλον δεν θα κυκλοφορησει [ και πολυ] στην ελληνικη αγορα...
Justhavocman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 και εγω μολις επεστρεψα το BENQ και αποτι μου ειπανε μαλλον δεν θα κυκλοφορησει [ και πολυ] στην ελληνικη αγορα... Απο που στο ειπανε αυτο?
viper2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Απο που στο ειπανε αυτο? δεν μου το ειπανε ακριβως ετσι αλλα αρχισανε και μου λεγανε οτι δεν μπορει να την βρει ο προμηθευτης και αλλα τετοια. Επισης, εχει εξαφανιστει απο καποια μαγαζια στο skroutz. επισης απο οτι διαβαζω στο overclocker, ειναι hit or miss η συγκεκριμενη οθονη (ειτε θα σου ερθει τελεια ή θα σου ερθει με white spots kai bleed). Και το ερωτημα παραμενει, και τωρα τι διαλεγουμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα