Προς το περιεχόμενο

Ποιο 1440p monitor?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνουσα μαζι σου αν τα μονιτορ στα οποια αναφέρομαι δεν είχαν ημερομηνία κυκλοφορίας απο Μαρτιο'15 έως Μαιο'15 , βάλε κανα μήνα παραπάνω να έρθουν ελλαδα. Το Asus Roq έπαιζε μόνο του (απο τότε που βγήκε) στα 1440p 144hz , τώρα βγαίνει σε IPS + τον ανταγωνισμό απο την Acer , οπότε λογικά θα πέσει και αρκετά (κανα 200αρι θελω να ελπιζω) . Δεν λέω σε καποιον να περιμενει του χρόνου μήπως βγάλουν κατι , αυτά τα μοντελα (της Acer τουλαχιστον) στην αγγλία μπορείς να τα κανεις και pre-order αυτη την στιγμη που μιλάμε .

Αν καποιος δεν μπορεί/δεν θέλει να περιμενει ας αγορασει άμεσα , εγω απλα τονίζω οτι το 2015 θα είναι μια πολυ ωραία χρονιά για νέα monitors ! :)

Αν μιλάμε για κάποιον ο οποίος θέλει να αναβαθμίσει, τότε ναι, αξίζει και μπορεί να περιμένει.

Για κάποιον ο οποίος θέλει τώρα να φτιάξει pc, δεν έχει νόημα να περιμένει, όποτε και αν βγουν κλπ κλπ. Ξεκινά έρευνα αγοράς, σταθμίζει παράγοντες και αγοράζει.

Αλλά όταν κάποιος ζητά βοήθεια για οθόνη (και οποιοδήποτε προϊόν κάποιας αξίας), πρέπει να γνωρίζουμε αν ενδιαφέρεται για άμεση αγορά ή μπορεί να περιμένει κλπ.

Ένα μόνιτορ είναι επένδυση, οπότε υπάρχει καλή και κακή περίοδος, ας πούμε ποιος ο λόγος να πάρει ένας gamer τώρα την U2715H όταν τον άλλο μήνα θα βγει IPS με 144Hz σε τιμή 599$ ;

Δεν θεωρώ επένδυση το monitor μιας και δεν το αλλάζουμε μόνο όταν χαλάσει,

όπως πχ συμβαίνει με τις τηλεοράσεις (αυτές ΟΚ, ίσως μπορούν να χαρακτηριστούν ως "επένδυση").

Προσωπικά σε 15 χρόνια, έχω αλλάξει 5 οθόνες, δηλαδή 3 χρόνια κατά μέσο όρο ανά οθόνη.

Υποκειμενικά είναι βέβαια όλα αυτά...

• Απαντ. 617
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βασικα συμφωνω με τον συμφορουμιτη απο πανω.Ηδη πριν βγει η U2515 απο πλευρας τιμης και 1440P υπηρχαν εδω και καιρο τα κορεατικα Monitor,δεν περιμεναμε την Asus να ερθει να μας πουλησει τις μπουρδες περι Republic of gamers και λοιπες αηδιες στην  http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?from=catspan

Επισης για το παραπανω που λεει ο Psycho,δεν ισχυει πια αυτο. Ο λογος που ανεκαθες ο κοσμος κοιταζε τις συγκεκριμενες 27ρες της Dell ηταν γιατι ηταν οι μονες με αυτη την αναλυση(αν φυσικα δεν ηθελες να πας σε κορεατικο μοντελο).Τωρα που υπαρχουν και φθηνοτερες λυσεις,γενικα δεν πολυ κοιτας στην 27αρα U2715 εκτως αν της θες για δουλεια πχ.

Και για να προσγειωθουμε και λιγο στην πραγματικοτητα http://store.steampowered.com/hwsurveyΜολις το 1% με 1440p monitor.

Γιαυτο παρτε οποιο Monitor σας αρεσει/ή περιμενετε για αυτα και ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.

Πιο πολυ να παρακαλατε να βγουν αξιολογα παιχνιδια παρα Super duper monitor....

• Like 1
Δημοσ.

Ένα IPS/144Hz/1440P θεωρώ ότι είναι επένδυση την στιγμή που το κάτι καλύτερο θα είναι είτε 4Κ με αυτές τις δυνατότητες(Το οποίο θα είναι πολύ πιο ακριβό) ή ακόμα καλύτερα 4Κ OLED. Πότε θα δούμε OLED 4Κ σε προσιτή τιμή ; 4-5 χρόνια ; Κάπου εκεί και αν. Τώρα όσον αφορά τα Κορεάτικα, καμία σχέση. Το Κορεάτικο για να πιάσει 100-120Hz θέλει υπερχρονισμό και δεν πάνε όλα 120, άλλο θα φτάσει 90, άλλο 100 και κάποια 120(Ελάχιστα χωρίς να παρουσιάζουν θέμα). Εκτός αυτού, τους λείπουν έξτρα υποδοχές(DP/DVI/USB θύρες κλπ) και φυσικά δεν έχουν FreeSync/G-Sync και γι' αυτούς τους λόγους είναι και πιο φτηνά.

Το ποσοστό που έχει 1440P είναι πολύ μικρό, κάτι που είναι λογικό από την στιγμή που θες και καλή κάρτα για να παίξεις και ειδικά την στιγμή που αγγίζουν το ένα μηνιάτικο τα επώνυμα, τώρα βγήκε η 2515 με ~3 κατοστάρικα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι είναι το 6 axis color adjust και γιατί είναι τόσο ακριβό;

Στο καλιμπραρισμα που μπορείς να της κάνεις, έχεις την επιλογή αυξομείωσης έξι χρωμάτων (red, green, blue, cyan, magenta, yellow) αντί τριών.

Στο άλλο σου απάντησε ο ThReSh.

Δημοσ.

damn...

Στο καλιμπραρισμα που μπορείς να της κάνεις, έχεις την επιλογή αυξομείωσης έξι χρωμάτων (red, green, blue, cyan, magenta, yellow) αντί τριών.

οποτε να φανταστω οτι ανηκει στην επαγγελματικη κατηγορια;

Δημοσ.

οποτε να φανταστω οτι ανηκει στην επαγγελματικη κατηγορια;

Ε ναι. 10-Bit,  ips, 32", 4k panel απευθύνετε κυρίως σε επαγγελματίες - ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι συμφωνώ με psycho γι' αυτούς που θα προβούν σε αγορά άμεσα πιστεύω μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα. Ο μόνος λόγος που το λέω και ίσως έχει βάση είναι οτι εφόσον θα βγουν monitor που θα συνδυάζουν IPS panel και παράλληλα υψηλά hz και θα κοστίζουν 500-600 ευρω γιατί να πας σε 60 hz... Πριν βγούν υπήρχε λόγος, οτί κάποιος που δεν ήθελε μόνο games (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) δεν συμβιβαζόταν με TN panels. To μεγάλο ζήτημα είναι όμως αν η τιμή τους στο Ελλάντα θα είναι στη τιμή ας πούμε της u2715h ή θα δούμε κανά 650-700. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας γι' αυτό πρεπει να κρατάμε μικρό καλάθι, και εγω απο την άλλη αν είχε βγει η asus που πρότεινε ο psycho σ' αυτά τα λεφτά που λέει εννοείτε πως θα την επέλεγα αντι της DELL. Αυτός είναι όμως και ο λόγος που διαφώνησα μαζί του εξαρχής, οτι δεν πιστεύω σε θαύματα στη χώρα που είμαστε, μπορεί να είμαι και λάθος. Είδομεν λοιπόν. Θα είμαι ο πρώτος που θα τη προτιμήσω σε αυτό το range.

Τέλος, αύριο επιστρέφω την U2715H στο μαγαζί απ' όπου την αγόρασα, και με τη βοήθεια της DELL η οποία επιβεβαιώνει οτι τα monitor είναι προβληματικά αλλά απομονώνει το θέμα αποκλειστικά στη δικιά μου περίπτωση λέγοντας οτι δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο ζήτημα ενώ έχει βουίξει ο τόπος και σ'αυτό το μοντέλο αλλά και στο προκάτοχο του, θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Ο λόγος που το έκανα είναι κυρίως γιατί απ'ότι με ενημέρωσαν δεν δικαιούμαι refund εφόσον γίνει και τρίτη αντικατάσταση, και επειδή κανείς δεν μπορεί να μου υποσχεθεί και να με διαβεβαιώσει οτι η τρίτη και η τέταρτη οθόνη που ίσως παραλάβω θα είναι αξιόλογες αποφάσισα να κρατήσω τα λεφτά και να πάω σε κάτι άλλο αργότερα. Παραθέτω μερικά links από κάτω που αντιπροσωπεύουν το πρόβλημα των οθονών το οποίο ονομάζεται "cross-hatching":

1. http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19617134
  2. http://forums.whirlpool.net.au/archive/2320473
  3. TFTcetrnal στην αξιολόγηση της u2713h μιλάει για cross-hatching στην u2713hm (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2713h.htm):
    "As a side note, some users reported a "cross hatching" appearance on the original U2713HM screen, where on very close inspection you could detect a small grid like effect as part of the coating. This didn't affect everyone of course but it was something some people complained about or became sensitive to. Having seen this so-called cross hatching on the U2713HM we're pleased to report that the U2713H is free from this and does not show any sign of it, even when looking very closely for it".
  4. Επιβεβαιώνει και στο tweeter όπως και στο site τους οτι πλέον δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα ενώ κατ ουσίαν έχουν ίδιο panel:

PS. Το περίεργο είναι οτι πολλά μέλη απο δω είναι κάτοχοι του προηγούμενο μοντέλου και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει κανένας τέτοιο ζήτημα. Επίσης σήμερα η οθόνη δεν έχει εμφανίσει τόσο έντονο θέμα αλλά έχει ξαναγίνει να εξαφανιστεί για λίγο και μετά να εμφανιστεί πάλι.

post-300762-0-48327700-1426707487_thumb.jpg

post-300762-0-92746400-1426707519_thumb.jpg

Επεξ/σία από kraken92
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

μην ξεχνάτε ότι η ισοτιμία euro:dollar είναι πλέον για τα κλάματα...

όχι ότι κερδίζαμε κάτι στις περισσότερες περιπτώσεις όταν δεν ήταν, αλλά τώρα θα είναι ακόμα χειρότερα...

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι αν βγαλει η Asus ips monitor 120 ή 144Hz στα 600ευρω,τοτε δεν υπαρχει λογος υπαρξης του http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html που ειναι παλι της ιδιας εταιριας,γιαυτο και εγω προσωπικα ειμαι λιγο επιφυλακτικος.

Δημοσ.

Αυτό έχει G-Sync όμως το οποίο αν υπολογίσεις πόσο έχει για να το βάλεις εσύ, θα καταλάβεις γιατί έχει τόσο το ROG.

Το οποιο ομως σε περιοριζει στην επιλογη καρτας γραφικων......Καλη φαση.

Αλλα και με G-sync ή Free Sync το Console port παραμενει Console port αυτο δυστηχως ειναι το θεμα. Θα το δεις με το καλο και στο Witcher 3 οταν βγει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...