Justhavocman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μόνο εσύ μπορείς να πάρεις αυτές τις αποφάσεις.Εγώ, όπως και ο κάθε άλλος χρήστης δηλαδή, απλά μπορούμε να σου παραθέσουμε ένα σκεπτικό, το οποίο όμως θα βασίζεται κυρίως στην ιδιοσυγκρασία μας και τα δικά μας δεδομένα.Εσύ ο ίδιος όμως ξέρεις καλύτερα το πορτοφόλι σου, τα γούστα σου και τις απαιτήσεις σου και συνεπώς θα έχεις τον τελευταίο λόγο.Αξίζει κατά τη γνώμη σου να δώσεις 170€ ακόμα για να πας από την 970 g1 στην 980 g1;Θα δεις μικρότερη διαφορά από την 980 εαν έπαιρνες τον αντικαταστάτη της 970 με το που βγει βάζοντας τα "κερδισμένα" 170€ της 980;Θα σε κρατήσει ιδιαίτερα παραπάνω η 980 έναντι της 970 ώστε να δικαιολογεί τα 170€ διαφορά και να πας μία γενιά παραπίσω για αναβάθμιση;Υπάρχουν ήδη ή θα υπάρξουν στο διάστημα που θα την κρατούσες παιχνίδια που η 970 δε θα σε κάλυπτε, με την έννοια της κάλυψης που εσύ θέτεις, ενώ θα το έκανε η 980 και μάλιστα άνετα; Θα μου πεις, ρε φίλε εαν ήμουν σίγουρος για τα παραπάνω δε θα ρωτούσα.Ή έστω πώς να είμαι περίπου σίγουρος όταν δεν την έχω δοκιμάσει την ανάλυση;Ανάγαγέ το λοιπόν επί τη βάσει μικρότερης ανάλυσης, έστω 1080p, και προσπάθησε να υπολογίσεις στο περίπου.Προσωπικά πάντως σαν bigiς, στις παραπάνω ερωτήσεις θα απαντούσα σε όλες αρνητικά. Και εγω αυτο εχω αρχησει να σκεφτομαι , φενεται ειχα "ενθουσιαστει" απο την χαμηλη τιμη της 980 σε σχεση με τις υπολοιπες που δεν σκεφτηκα αν οντως αξηζει η χρηματικη διαφορα. Θα παω με την 970 , και θα βγαλω οσο Overclock μπορω . Ευχαριστω για την αποψη σου Αυτή την έχεις δει; https://www.skroutz.gr/s/4533892/Dell-Ultra-HD-P2815Q.html 30ΗΖ σε 4k
Bigi444444 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Nα στο θέσω και αλλιώς.Η nv φαίνεται πως τον πήγε λίγο στο ρελαντί τον πυρήνα στις 9ρες της και έχει και άλλα να δώσει, ενώ περιμένει στη γωνία την amd σε περίπτωση που οι δικές τις προτάσεις βγουν δυνατές.Ακόμα και ψυχολογικά να το δεις, σκέψου την ήττα που θα σερβιριστείς εαν σου βγάλει μία 980ti ας πούμε σε ένα 3μηνο από τώρα με άλλο ένα 15% επιδόσεων στην ίδια τιμή με την 980.Δε μπορείς να τη σταματήσεις την πρόοδο ούτε εαν ασχολείσαι με το χώρο, τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο, θα περιμένεις πως δε θα σου πιάνουν και λίγω πισινούλη ούτε θα βαυκαλίζεσαι νομίζοντας ότι αυτό που μόλις ψώνισες θα κρατηθεί για πάντα στην κορυφή.Όλα αυτά είναι γνωστά και λογικά, απλά όταν σκας 600ρια και σε ένα χρόνο σου κλείνουν το μάτι τα νέα μοντέλα με -200 ευρώ κόστος, ε θέλεις λίγη βαζελίνη έστω δώρο συσκευασίας.Αν έχείς δώσει τα μισά εξαρχής, λογικά δεν θα τη ζητήσεις τόσο επίμονα.
viper2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Αυτή την έχεις δει; https://www.skroutz.gr/s/4533892/Dell-Ultra-HD-P2815Q.html tn panel επισης μολις εκανα κλικ σε μια g1 970 και ειμαι αναμεσα στην u2715h & p2715q
Justhavocman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Nα στο θέσω και αλλιώς.Η nv φαίνεται πως τον πήγε λίγο στο ρελαντί τον πυρήνα στις 9ρες της και έχει και άλλα να δώσει, ενώ περιμένει στη γωνία την amd σε περίπτωση που οι δικές τις προτάσεις βγουν δυνατές.Ακόμα και ψυχολογικά να το δεις, σκέψου την ήττα που θα σερβιριστείς εαν σου βγάλει μία 980ti ας πούμε σε ένα 3μηνο από τώρα με άλλο ένα 15% επιδόσεων στην ίδια τιμή με την 980.Δε μπορείς να τη σταματήσεις την πρόοδο ούτε εαν ασχολείσαι με το χώρο, τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο, θα περιμένεις πως δε θα σου πιάνουν και λίγω πισινούλη ούτε θα βαυκαλίζεσαι νομίζοντας ότι αυτό που μόλις ψώνισες θα κρατηθεί για πάντα στην κορυφή.Όλα αυτά είναι γνωστά και λογικά, απλά όταν σκας 600ρια και σε ένα χρόνο σου κλείνουν το μάτι τα νέα μοντέλα με -200 ευρώ κόστος, ε θέλεις λίγη βαζελίνη έστω δώρο συσκευασίας.Αν έχείς δώσει τα μισά εξαρχής, λογικά δεν θα τη ζητήσεις τόσο επίμονα. Χάχα , σαφέστατα , και για να λέμε και του στραβού το δίκιο , αν δεν ανέβαινα σε ανάλυση , δεν θα υπήρχε λόγος να αντικαταστήσω την 670 μου που έχω εδώ και δυο χρονια Οποτε καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και το συμμερίζομαι.
Heatspreader Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) tn panel επισης μολις εκανα κλικ σε μια g1 970 και ειμαι αναμεσα στην u2715h & p2715q Προσωπικά θα πήγαινα σε TN μεγαλύτερης ανάλυσης. http://www.insomnia.gr/topic/547588-dell-p2414h-calibration-και-εμπειρίες/?p=53588637 Σαφώς και τα IPS είναι καλύτερα, αλλά Overated imho... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2015 από Heatspreader
Justhavocman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικά θα πήγαινα σε TN μεγαλύτερης ανάλυσης. http://www.insomnia.gr/topic/547588-dell-p2414h-calibration-και-εμπειρίες/?p=53588637 Προσωπικά θα πήγαινα σε TN μεγαλύτερης ανάλυσης. http://www.insomnia.gr/topic/547588-dell-p2414h-calibration-και-εμπειρίες/?p=53588637 Σαφώς και τα IPS είναι καλύτερα, αλλά Overated imho... με μια 970 δεν θα παιξει και πολα στο 4κ , ακομα και downscaled στα 1080p θα ειναι καπως περιεργη η εικονα . Ναι εννοειται.Μπορει να μην εχουν αισθητες διαφορες αλλα να κοιτας και την εμπορικη αξια.Ωστοσο η 2713Η ειναι πιο καλη απο την 2715Η καθως εχει 1δις χρωματα αλλα ξεφευγει σε τιμη(589ε την εχει το amazon.de).Δε χρειαζεται να περιμενεις καθως την εχουν αρκετοι.Πχ υπαρχει εδω (αλλα σου βγαινει οσο η 2713Η) http://www.ebay.com/itm/Dell-UltraSharp-U2715H-27-QHD-IPS-2560x1440-6ms-LED-Monitor-/121537477867?pt=UK_Computing_ComputerComponents_Monitors&hash=item1c4c32bceb και εδω(βγαινει φτηνοτερα) http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4667116_-u2715h-dell.html Αν ξερεις Γερμανικα ολο και καποιο απο τα παραπανω θα στελνουν Ελλαδα.Ετσι θα σου ρθει πιο φτηνα γιατι αν περιμενεις τιμη Ελλαδας αστο. Επιπλεον,(εννοειται βεβαια αλλα το επισημαινω) πρεπει να χεις και την καταλληλη καρτα γραφικων για να υποστηριζει την αναλυση που θες. Στη θέση σου μάλλον θα περίμενα το Dell U2715H, έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τιμή αντίστοιχη ή ελάχιστα υψηλότερη του U2713HM. Παιδια , παντως βρηκα αυτο το review απο εμπιστο Γερμανικο σαιτ http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-dell-u2715h-teil11.html#Fazit, με αυτοματο google translate κανεις δουλεια σου και φενεται ενα πολυ καλο μονιτορ με το μισο input lag των προκατοχων του.
viper2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 ^ας το έδινε στα 400 ευρώ και θα το έπαιρνα και εγω. Οταν όμως με 55 ευρώ παραπάνω μπορεις να πάρεις 4k, θα πάρεις 1440p? :-/
Justhavocman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 ^ας το έδινε στα 400 ευρώ και θα το έπαιρνα και εγω. Οταν όμως με 55 ευρώ παραπάνω μπορεις να πάρεις 4k, θα πάρεις 1440p? :-/ Επειδή είναι μεγαλύτερη η ανάλυση δεν σημαίνει ότι " ο κοίτα είναι πιο φθηνή από την 1440p ας την αγοράσω" , δεν πάει έτσι , παίζουν πολλά ρολο , καταρχάς το scaling των windows για 4k είναι άθλιο , δεύτερον εκτος αν έχεις 2x980 δεν νομίζω να παίξεις πολλά παιχνίδια σε playable fps σε 4k .
viper2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Επειδή είναι μεγαλύτερη η ανάλυση δεν σημαίνει ότι " ο κοίτα είναι πιο φθηνή από την 1440p ας την αγοράσω" , δεν πάει έτσι , παίζουν πολλά ρολο , καταρχάς το scaling των windows για 4k είναι άθλιο , δεύτερον εκτος αν έχεις 2x980 δεν νομίζω να παίξεις πολλά παιχνίδια σε playable fps σε 4k . Το βίντεο που ποσταρα παραπάνω εχει και νούμερα για τα fps. Also, δεν ασχολούνται όλοι με games...
Justhavocman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Το βίντεο που ποσταρα παραπάνω εχει και νούμερα για τα fps. Also, δεν ασχολούνται όλοι με games... Well το βιντεο που ποσταρες αναφερεται στο 4Κ gaming , so...
viper2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Well το βιντεο που ποσταρες αναφερεται στο 4Κ gaming , so... Μιλάει για την p2715q και λιγο για το gaming με μια 980 στην συγκεκριμένη οθόνη...
Fulgore Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 ^ας το έδινε στα 400 ευρώ και θα το έπαιρνα και εγω. Οταν όμως με 55 ευρώ παραπάνω μπορεις να πάρεις 4k, θα πάρεις 1440p? :-/ Προφανως και θα παρεις 1440p αν μιλαμε για παιχνιδια τουλαχιστον,καθως για να βγαλεις τα fps σε 4κ που βγαζεις σε 1440p πρεπει να εισαι συνεχεια στις αναβαθμισεις.Ειναι πολυ νωρις ακομα για 4κ,το γνωριζουν αυτο οι εταιριες και γιαυτο και εχουν βγαλει μερικα φθηνα Monitor.
Bigi444444 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι μόνο αυτό.Καλώς ή κακώς τα πάνελ των 4k οθονών ακόμα δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είναι στων μιρκότερης ανάλυσης οθονών.Όχι από άποψη χρωματικής απόδοσης, αλλά από τα υπόλοιπα.Εξαρτάται λοιπόν τι θέλει ο καθένας από μια οθόνη.Εαν κάποιος θεωρεί ότι το πρόβλημά του είναι απλώς η ανάλυση και θέλει πάση θυσία να έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση έστω και βλέποντας ένα desktop, δίνει τα επιπλέον χρήματα και παίρνει την 4k.Εαν έχει κάποια standard του τύπου πάνω από 60hz, freesync, γρήγορο πάνελ κλπ, δε μπορεί αναγκαστικά να πάει σε κάτι πάνω από 1440 γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις εκεί.Οπότε για να μην κουβαλάει για ένα ψυχολογικό boostάρισμα όλες τις παιδικές ασθένειες που αυτή τη στιγμή έχει το 4k, είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει έστω ένα φθηνό 1440ρι μόνιτορ και να αναβαθμίσει αργότερα σε κάτι καλό στα 4κ όταν θα είναι ώριμες οι συνθήκες από κάθε άποψη.Είναι ποιά όψη του νομίσματος θέλεις να δεις επί της ουσίας.
sterizos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Πάρε την 2715 και μην το κουραζεις το θεμα.Οσο πιο πολυ ψαχνεις τοσο πιο πολυ μπερδευεσαι.Αν ειχες καμια titan θα σου λεγα να πας σε 4Κ αλλα με 970-980 πανε σε αυτη.Θα σαι υπερ ευχαριστημενος απο το συνδυασμο οθονης-καρτας.
koprodogis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη από τον Ts αλλά μιας που πιάσατε την κουβέντα περί αναλύσεων. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία U2515h και να τη συνδέσω με displayport σε ένα φορητό με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD3000 της Intel. Στα datasheet ο φορητός (hp 2560p) υποστηρίζει αυτή την ανάλυση αλλά δε γνωρίζω αν θα υποστηρίξει dual monitor. Γνωρίζει- έχει δοκιμάσει κάποιος? Επιπλέον, για χρήση γραφείου και σχέδιο 2D και καμιά ταινία αυτή η ανάλυση βοηθάει ή καλύτερα να κοιτάξω κάτι σε 1080p (που δοκιμασμένα αντέχει να κάνει και dual monitor ο φορητός). Ενδιαφέρομαι για μία ξεκούραστη οθόνη για την παραπάνω χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα