Προς το περιεχόμενο

Ποιο 1440p monitor?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με έβαλε σε σκέψεις αυτό το monitor...εκεί που ήμουν έτοιμος να χτυπήσω την u2715h τώρα το ξανασκέφτομαι, όχι τίποτα άλλο απο αύριο θα είμαι χωρίς οθόνη γιατί τη πούλησα και δεν έχω κατασταλάξει για το ποια θα την αντικαταστήσει ακόμα.  Τι λέτε; Αξίζει να πάρω την u2715h ή να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω τη MG279Q;

• Απαντ. 617
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με έβαλε σε σκέψεις αυτό το monitor...εκεί που ήμουν έτοιμος να χτυπήσω την u2715h τώρα το ξανασκέφτομαι, όχι τίποτα άλλο απο αύριο θα είμαι χωρίς οθόνη γιατί τη πούλησα και δεν έχω κατασταλάξει για το ποια θα την αντικαταστήσει ακόμα.  Τι λέτε; Αξίζει να πάρω την u2715h ή να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω τη MG279Q;

Για την παραπανω Asus και θα πληρωσεις περισσοτερα και θα χρειαστει να αγορασεις και δευτερη 970 για να αξιοποιησεις τα 120Hz που δινει. Επισης εχεις και την επιλογη οπως τα παιδια εδω να πας σε U2515 στα μισα χρηματα της Asus. Πιο πολυ για τους Enthusiasts ειναι η παραπανω Asus οπως ειναι και η http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?fro

Εγω προσωπικα παντως τοσα λεφτα για να παιζω αθλια Console ports οπως AC U κλπ δεν θα τα εδινα αρα θα ελεγα να το σκεφτεις αρκετα πριν την αγορα γιατι αν αργοτερα το μετανοιωσεις θα ειναι αργα.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά είμαι διατεθειμένος να το δώσω το 500ρι γιατί είναι αναγκαίο για μένα οι 27". Οπότε πάω για u2715h 60hz, δεν νομίζω να καταλάβω διαφορά ούτως ή άλλως. :P

Δημοσ.

Οσοι δεν ψηθηκανε για TN, πραξανε ορθα με νεα αυτη οθόνη που θα έρθει.. Οκ χρειάστηκε να ερθει το 2015 λοιπον για να δουμε επιτέλους ολα σε μια οθόνη, νοικοκυρεμενα :P

Αυτη η new οθόνη λοιπον ειναι και ο λογος που ο φιλος μου δεν θα παει τελικα για την dell μιας και 99% των παιχνιδιών που παίζει ειναι Fps(arma3,BF4,Rising Storm etc) οποτε θα μαζεψει τα υπόλοιπα που χρειάζονται και θα παει για την 1440p/ips/120hz.

Α και btw, ποτε δεν μετατρέπουμε το δολάριο σε €, Psycho νόμιζα οτι το ήξερες κατι τετοιο, ειναι κλασικο λαθος new user του φόρουμ :P Στην Ελλάδα την βλέπω στα 650€ και γνωστά μαγαζια εξωτερικού ~600€.Πιστεύω θα τα αξίζει αλλα θα δούμε και απο τα reviews.

θα διαφωνίσω μαζί σου φίλε μου, τα TN panel μπορει να εχουν κακες γωνιες θεασης αλλα δεν ειναι ολα ίδια,  ενα απο τα κορυφαια TN panel οπως αυτο της PG278Q το οποιο ειναι και 8bit αντι 6bit που ειναι τα περισσοτερα, καλυπτει το sRGB color space πληρως και οι γωνιες θεασης του ειναι αριστες για TN panel, μονο στον κατακορυφο αξονα καταλαβαινεις οτι προκειται για TN. Ο περισσοτερος κοσμος εχει κακη εμπειρια απο φθηνιαρικα TN panel των laptop κυριως με αθλια χρωματα και θερμοκρασια λευκου που χτυπαει 10000K. Να ξεκαθαρισουμε επισης και κατι αλλο, πως μπορει να βγαινουν σιγα σιγα IPS panels με 120hz αλλα το 1ms response σε συνδιασμό με το ανυπαρκτο motion blur μεσω της τεχνολογίας ULMB υπαρχει μονο στα TN πανελ. Με απλα λογια, παιρνει καποιος IPS 120hz αλλα η θολουρα στην κινηση υπάρχει, κατι το οποιο για μενα ηταν τρομακτικη αλλαγη οταν πηρα την PG278Q σε σχεση με την προηγουμενη dell IPS που είχα , ενιωσα οτι καθομουν μπροστα απο CRT οθονη. Εγώ προσωπικα πιστευω οτι ο αξιος αντικαταστατης αυτων των TN οθονων θα ειναι μονο οι AMOLED οθονες οταν βγουν για pc, οι οποιες θα εχουν τα πιο ζωντανα χρωματα, θα ειναι κατω απο 1ms αποκριση, ανυπαρκτο motion blur ,υψηλα refresh rates και γωνιες θεασης αριστες! θα εχουν δηλαδη ολα τα θετικα απο τις δυο αυτες διαφορετικες τεχνολογιες μαζι! 

• Like 1
Δημοσ.

θα διαφωνίσω μαζί σου φίλε μου, τα TN panel μπορει να εχουν κακες γωνιες θεασης αλλα δεν ειναι ολα ίδια,  ενα απο τα κορυφαια TN panel οπως αυτο της PG278Q το οποιο ειναι και 8bit αντι 6bit που ειναι τα περισσοτερα, καλυπτει το sRGB color space πληρως και οι γωνιες θεασης του ειναι αριστες για TN panel, μονο στον κατακορυφο αξονα καταλαβαινεις οτι προκειται για TN. Ο περισσοτερος κοσμος εχει κακη εμπειρια απο φθηνιαρικα TN panel των laptop κυριως με αθλια χρωματα και θερμοκρασια λευκου που χτυπαει 10000K. Να ξεκαθαρισουμε επισης και κατι αλλο, πως μπορει να βγαινουν σιγα σιγα IPS panels με 120hz αλλα το 1ms response σε συνδιασμό με το ανυπαρκτο motion blur μεσω της τεχνολογίας ULMB υπαρχει μονο στα TN πανελ. Με απλα λογια, παιρνει καποιος IPS 120hz αλλα η θολουρα στην κινηση υπάρχει, κατι το οποιο για μενα ηταν τρομακτικη αλλαγη οταν πηρα την PG278Q σε σχεση με την προηγουμενη dell IPS που είχα , ενιωσα οτι καθομουν μπροστα απο CRT οθονη. Εγώ προσωπικα πιστευω οτι ο αξιος αντικαταστατης αυτων των TN οθονων θα ειναι μονο οι AMOLED οθονες οταν βγουν για pc, οι οποιες θα εχουν τα πιο ζωντανα χρωματα, θα ειναι κατω απο 1ms αποκριση, ανυπαρκτο motion blur ,υψηλα refresh rates και γωνιες θεασης αριστες! θα εχουν δηλαδη ολα τα θετικα απο τις δυο αυτες διαφορετικες τεχνολογιες μαζι! 

Ο περισσοτερος κοσμος παντως δεν δινει 500αρες,600αρες ή 700αρες σε Monitor.Υπαρχει μεγαλη μεριδα που παιζει κατω απο 1080p και επισης απο πιο παλια ερευνα του Steam η πλειοψηφια εχει καρτες μεχρι 1gb παρακαλω. Και αυτο γιατι αφενος παιζουν σε χαμηλη αναλυση,και αφετερου γιατι δεν ξοδευουν μια περιουσια σε καρτες γραφικων για να παιξουν το Mordor για 10πχ ωρες και μετα να το παρατησουν. Τα Moba,CS,Mmo κλπ δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις και ειναι τα παιχνιδια που περνανε τον περισσοτερο χρονο τους. Τωρα ολες οι αλλες βλακειες που βλεπουμε στα διαφορα τεχνολογικα Forum που καποιοι μπορει να εχουν αγορασει και 3 οθονες οπως η παραπανω Asus και να παιζουν σε 3way sli 980 ή δεν ξερω και εγω τι κουλο,δεν αντιπροσωπευουν την πλειοψηφια του κοσμου,και αρα μια χαρα ειναι τα TN panel αν ειναι Monitor οθονες και οχι οθονες Laptop.

Βεβαια να πω οτι οταν μπορεις να αγορασεις πλεον φθηνα Ips monitor απο 120ευρω και πανω ειναι λιγο κουλο να εξακολουθουν καποιες εταιριες οπως η Benq να πλασαρουν τα γνωστα monitor 144hz και να μην ειναι καν με Ips panel.Ενταξυ δηλαδη στο 2015 εχουμε φτασει και ηδη εχουν βγει 5κ monitors τι περιμενουν δηλαδη αυτοι,να ξεζουμισουν την αγελαδα οσο δεν παει???

Γιατι εγω ξερω οτι οι περισσοτεροι επισης δεν καθονται 16ωρες την μερα 7 μερες την εβδομαδα να παιζουν μονο παιχνιδια.Θα δουν και τα Anime τους,τις ταινιες,τις σειρες,μπορει να ασχοληθουν με εργασιες για την σχολη να χρησιμοποιησουν το Pc για δουλειες κλπ.

Ο παραπανω πχ Sazistas ναι μεν αγορασε το ακριβο μοντελο της Asus αλλα εχει υπολοιπο συστημα ανταξιο αυτου του Monitor,κυριως στις καρτες γραφικων. 

Γιατι πραγματικα δεν θελω να φανταστω ατομα να εχουν αγορασει πχ το παραπανω Monitor και να τους βλεπεις τα παιχνιδια που θα παιζουν να ειναι μονο απο το θειο.....

Δημοσ.

Βασικα αν δεν παιζεις first person shooters και δεν εισαι καμενος με αυτα αλλα τα παιζεις χαλαρα,για χαβαλε και να περναει η ωρα τοτε δεν βλεπω τον λογο να πας σε περισσοτερο απο 60hz panel.

Δημοσ.

Παίδες μην ξεχνάτε ότι το refresh rate ενός monitor είναι ακριβώς αυτό, refresh rate του monitor και ΟΧΙ το frame rate (fps) που θα βλέπει ο χρήστης. Γιατί καλά και Αγία και τα 120 και 144 και τα χιλιαδεκατεσσερα Hz refresh rate, αλλα για να τα δεις θες κάποια χιλιάρικα €€€ σε κάρτες και αν...... τα δεις

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς, αλλά άτομα που έχουν τέτοια monitor αναφέρουν ότι υπάρχει διαφορά στο smoothness (όχι στα fps) ακόμα κι αν τα fps δεν ξεπερνάνε τα 60...

• Like 1
Δημοσ.

Μην παίρνετε 60hz monitors, θέλει πολύ δυνατό σύστημα για να τρέχετε τα νέα παιχνίδια στα 60fps σταθερά.Πάρτε μία στα 30-40 να είστε ισορροπημένοι.Ρε τι διαβάζουμε.Πάλι τα ίδια, πάλι στο σημείο μηδεν φτάνουμε.

Δημοσ.

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-077-AC&groupid=17&catid=948

Specification:-
- Fully adjustable stand: tilt/swivel/pivot/height
- Screen Size: 27" (69cm)
- Pixel Pitch: 0.233mm
- Resolution: 2560x1440 WQHD
- Panel: IPS
- Response Time: 4ms
- Refresh Rate: 144Hz

- Brightness: 350cd/m
- Contrast ratio: 1000:1 (100,000,000:1 DCR)
- Connectivity: 1x DisplayPort (Display Cable and USB cables included)
- USB 3.0 Hub
- G-Sync Enabled
- Speakers: 2x2W Stereo
- Warranty: 3yr (On-Site with Acer - 0371 760 1000)

Δημοσ.

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-077-AC&groupid=17&catid=948

Specification:-

- Fully adjustable stand: tilt/swivel/pivot/height

- Screen Size: 27" (69cm)

- Pixel Pitch: 0.233mm

- Resolution: 2560x1440 WQHD

- Panel: IPS

- Response Time: 4ms

- Refresh Rate: 144Hz

- Brightness: 350cd/m

- Contrast ratio: 1000:1 (100,000,000:1 DCR)

- Connectivity: 1x DisplayPort (Display Cable and USB cables included)

- USB 3.0 Hub

- G-Sync Enabled

- Speakers: 2x2W Stereo

- Warranty: 3yr (On-Site with Acer - 0371 760 1000)

Γραψε και την τιμη να γελασουμε ομως....

Δημοσ.

Γραψε και την τιμη να γελασουμε ομως....

Γελαω με αυτους που το θελουν τσάμπα... μια χαρα ειναι η τιμη του. 

Οταν με 700-800 ευρω αγοραζεις το ιδιο σε ΤΝ δεν θα πληρωσεις λιγο παραπανω 800-900 για IPS..

Δημοσ.

Οταν με 700-800 ευρω αγοραζεις το ιδιο σε ΤΝ δεν θα πληρωσεις λιγο παραπανω 800-900 για IPS..

Εγω γελαω παλι να φτανει καποιος στο σημειο να σκαει 900ευρω για να παιξει τα κονσολο ports,ειδικα μετα τα χαλια που ειδαμε περυσι σε The Crew και Unity.Αλλα δεν βαριεσαι πρεπει πανω απο ολα να πουλαμε μουρη στους αλους....

http://store.steampowered.com/hwsurveyΔες εδω ποσοι ειναι κατοχοι 1440p Monitor...Και σκεψου οτι μπορει να βρει καποιος ενα τετοιο Monitor απο 400ευρω που κοστιζει μια Benq ή τωρα με την Dell κατω τον 390ευρω. Για να ξυπνησουμε λιγο στην πραγματικοτητα οτι ολα αυτα τα Monitor απευθυνονται σε ενα ποσοστο κατω του 5% πχ των καταναλωτων και αρα γιαυτο και κοστιζουν τοσο. Σου βαζουν μεσα και το gaming super wow κλπ για να το σπρωξουν και στα ζωα τους gamers,και για να ανεβει και η τιμη του και να το αποτελεσμα.

Και οσον αφορα αυτο που γραφεις περι TN panel ειναι καθαρα λογω προσφορας και ζητησης αγαπητε οχι οτι θελω κατι τσαμπα. Μια πιο κανονικη τιμη,ειδικα τωρα με την Dell U2515 θα ηταν στα 500ευρω.Εκει πραγματικα θα αξιζε γιατι και πληρωνεις με extra χαρακτηριστηκα για συγκεκριμενη χρηση και ειναι και πιο μεγαλη.Τωρα ομως οταν ο αλλος παραπανω σου αγοραζει καινουργιο Ips panel 1440p στα 300ευρω ε ναι ειναι σκετη κοροιδια.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...