Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις σημερα βρηκα λιγο χρονο και κατεβασα το Qt Creator και εχω καταενθουσιαστει. ο λογος ειναι οτι τα περισσοτερα προγραμματα που εχω κανει μεχρι σημερα τρεχουν μονο σε γραμμη εντολων. ομως συνάντησα καποια περιεργα πραγματα (που δεν μου αρεσαν καθολου) και σκεφτηκα: ή εγω δεν ξερω και κάνω λαθη ή το προγραμμα (qt creator) ειναι αστα να πανε

οποτε θα ηθελα να σας ρωτησω: ειναι το qt creator το καλυτερο που υπαρχει μεταξυ των παρομοιων του ? π.χ. παλιοτερα ειχα δουλεψει λιγο με visual studiο (σε υπολογιστη με 256mb και windows 95 :P - οι εντυπωσεις μου δεν ηταν και οι καλυτερες)

μου αρεσει τα προγραμματα μου να τρεχουν σε γραφικο περιβαλλον περισσοτερο απο'τι σε γραμμη εντολων. θελω να ασχοληθω και να μαθω περισσοτερα.

εννοειται σε γλωσσα c που ψιλογνωριζω ή c++

τι εχετε να μου προτεινεται ?

Δημοσ.

To Qt είναι cross-platform. Το Visual Studio είναι μόνο για Windows.

Υπάρχει δωρεάν έκδοση τόσο για το qt όσο και για το visual studio.

Η επίσημη έκδοση του  Qt είναι μόνο για C++. Υπάρχει και έκδοση για python όμως. Για άλλες γλώσσες δεν γνωρίζω τι γίνεται.

Για C νομίζω υπάρχει το gtk.

Τι προβλήματα όμως αντιμετώπισες με το qtcreator?

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ zynil

Τι προβλήματα όμως αντιμετώπισες με το qtcreator?

ειμαι αρχαριος. πιθανοτατα για τα προβληματα ευθυνεται το οτι δεν εχω μαθει ακομα καλα το προγραμμα

Δημοσ.

Το QT από ότι θυμάμαι δεν έχει C bindings, είναι γραμμένο για C++, έχει όμως bindings για πολλές άλλες γλώσσες. Ένα εξίσου δημοφιλές C++ cross-platform GUI είναι το WxWidgets (επίσης με bindings και για άλλες γλώσσες)

Για C, το πλέον δημοφιλές cross-platform GUI είναι το GTK+, το οποίο επίσης έχεις bindings για πολλές γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης της C++, αλλά για C++ καλύτερα να πας εξαρχής είτε με QT είτε με wxWidgets).

Σε όλες τις περιπτώσεις, το να χρησιμοποιήσεις ένα GUI προϋποθέτει άνω του μετρίου εξοικείωση με τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...