Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από πάντα είχαμε στο σπίτι αρκετό θόρυβο σε παλαιότερο topic ο poulinos με είχε βοηθήσει πολύ!!!

Αυτή την στιγμή έχω αυτά τα στοιχεία 4mbps:

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: G.dmt

DSL Path Mode: Fast

Downstream Rate: 3200 kbps

Upstream Rate: 896 kbps

Downstream Margin: 1 db

Upstream Margin: 6 db

Downstream Line Attenuation: 47 db

Upstream Line Attenuation: 14 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 3 db

Γνωστός μου μου είπε ότι άλλαξε εταιρία και έχει πολύ πιο γρήγορο internet γιατί αλλάξανε λέει τα καλώδια. Αν αλλάξω πάροχο (έχω βρει τιμές και συμφέρει οικονομικά) ισχύει αυτό που μου είπαν και να με συνδέσουν με άλλο καλώδιο και να έχει λιγότερο θόρυβο; 

Από ότι μου έχουν πει στην ίδια πολυκατοικία πιάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτό με βάζει σε σκέψεις για τα καλώδια τις πολυκατοικίας και θα πάω να κάνω μια δοκιμή με το modem. Για παράδειγμα σε speedtest με 1/3 σήμα βγάζει 3.48 up 0.87 dn 54ping ενώ στο δικό μου με 2/3 σήμα βγάζει 2.64 up 0.85 dn 18 ping.

Αν αναβαθμίσω σε 24άρα στον ΟΤΕ αλλάζουν τα καλώδια;

Αν πάω σε vdsl τι θα γίνει (είναι διαθέσιμο) τότε αλλάζουν τα καλώδια;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Υ.Γ. Έτσι όπως το βλέπω πάω σε άλλον και χειρότερα δεν γίνεται (πιο οικονομικά σίγουρα);

Δημοσ.

Αν είναι θέμα καλωδίωσης (είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο καφάο) δεν νομίζω να δεις διαφορά γιατί όλοι οι πάροχοι είναι πάνω στον χαλκό του ΟΤΕ. 

Δημοσ.

Επειδή δεν πρόλαβα να πάω στο κουτί να κοιτάξω ήλεγξα την πρίζα και έκανα διάφορες δοκιμές. Λοιπόν ένας λόγος που δεν έπιανα τα ονομαστικά 4mbps ήταν ένα spliter που μας είχαν δώσει το οποίο το αντικατέστησα με φτιαχτό δικής μου κατασκευής spliter και στο τηλέφωνο έβαλα ένα φίλτρο και έχω πλέον 4.

Τα στοιχεία άλλαξαν λίγο:

Connected DSL Modulation Mode: G.dmt

DSL Path Mode: Fast

Downstream Rate: 4096 kbps

Upstream Rate: 896 kbps

Downstream Margin: 6 db

Upstream Margin: 6 db

Downstream Line Attenuation: 49 db

Upstream Line Attenuation: 14 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 4 db

Μου κάνει εντύπωση που ο θόρυβος στο κατέβασμα ανέβηκε 2 db.

Δημοσ.

Εγω εχω συνεχομενο φυσημα και σπασιματακια στο ακουστικο του τηλεφωνου οταν κλειδωνει το adsl. Χωρις μοντεμ το τηλεφωνο ειναι πεντακαθαρο. Χωρις τηλεφωνα επανω και μονο το μοντεμ σκετο παλι πεφτει. Φιλτρα, μοντεμ, συσκευες τα εχω δοκιμασει ολα. Απο ελευθερο 24αρι προφιλ που ημουν με σνρ 9, με βαλανε σε 11 σνρ με κανενα αποτελεσμα, ο θορυβος στο ακουστικο παραμενει και αντιθετως οι αποσυνδεσεις ειναι περισσοτερες. Και πριν την ανακαινηση ειχα το ιδιο θεμα. Θελω να πιστευω πως το προβλημα ειναι κατω στη χωνευτη της πολυκατοικιας η οποια ειναι λιγο μπαχαλο και με χαρτακια απο επισκεψεις τεχνικων. Ευελπιστω πως φερνοντας τον ηλεκτρολογο θα βρεθει μια λυση ή εστω να βρεθει η πηγη του προβληματος. Τι λετε παιδια?

Αττ 31

σνρ 11

down 9500

Δημοσ.

Αν είσαι σίγουρος ότι η εσωτερική σου καλωδίωση και η χωνευτή της πολυκατοικίας είναι οκ, τότε δωσε βλάβη στο παροχο σου!

Δημοσ.

Εγω εχω συνεχομενο φυσημα και σπασιματακια στο ακουστικο του τηλεφωνου οταν κλειδωνει το adsl. Χωρις μοντεμ το τηλεφωνο ειναι πεντακαθαρο.

Χωρις μοντεμ το τηλεφωνο ειναι πεντακαθαρο.

Αυτό είναι καθαρά θέμα φίλτρου. Η δουλειά του φίλτρου είναι να σου κόβει τους θορύβους αυτούς που περιγράφεις. Το θέμα των αποσυνδέσεων προφανώς οφείλεται κάπου αλλού.

Δημοσ.

Αυτό είναι καθαρά θέμα φίλτρου. Η δουλειά του φίλτρου είναι να σου κόβει τους θορύβους αυτούς που περιγράφεις. Το θέμα των αποσυνδέσεων προφανώς οφείλεται κάπου αλλού.

Μακάρι να ηταν τοσο απλο φιλε μου.. Δυστυχως εχω ενα κουτί γεμάτο φίλτρα (φθηνα - ακριβα) αλλα ο θορυβος παραμενει. Οι εγκαταστασεις μου ειναι καινουργιες ομως το ιδιο προβλημα υπηρχε και πριν την ανακαινηση οπου ειχα μονο ενα πριζακι, το κεντρικο. Και με χωρις τηλεφωνα επανω, φαινεται οτι η γραμμη μου εχει θεμα. Απο βδομαδα φερνω ηλεκτρολογο για να ελεγξει τη γραμμη και τον κατανεμητη της πολυκατοικιας.

Δημοσ.

Εδω και δυο ημερες χωρις δικια μου παρεμβαση, εχουν εξαφανιστει τα σπασιματα στο ακουστικο με το φυσημα να εχει μειωθει και το adsl να δειχνει 2 ημερες uptime με σταθερο σνρ (11). Αυτο εχει ξαναγινει οταν ειχα 10 ημερες uptime χωρις σπασιματα και φυσημα ωσπου ξαφνικα ξεκινησαν τα σπασιματα και οι αποσυνδεσεις. Τωρα δεν ξερω ποσο θα κρατησει αυτο. Μηπως τελικα το προβλημα βρισκεται πουθενα εξω πχ υγρασια σε καφαο κλπ;; Εννοειται πως μου εχουν αλλαξει ζευγος και πορτα στο dslam χωρις βελτιωση. Και οπωσδηποτε χρειαζεται ενας ελεγχος και στη χωνευτη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...