xboomx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας παίδες. Έχω ένα θεματάκι..έχω ένα βάιο τουμπανάκι αλλά νομίζω πως είναι αρκετά αργό για τις δυνατότητες του(i7,8 ram,2GB γραφικών) και πιστεύω πως ευθύνονται τα προγράμματα που έχει φορτώσει στο pc η sony. Επισυνάπτω μια φωτογραφία με αυτά τα προγράμματα και θα θελα κάποιος να μου πει αν όλα αυτά χρειάζονται κάπου πέρα από το movie creator και αν θα έχω θέμα αν τα απεγκαταστήσω! Να προσθέσω πως το έχω ένα χρόνο και από την αρχή δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
David20 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα στον φιλο....αν θες γραψε ακριβως το μοντελο σου και ριξε μια screenshot την λιστα με ολα τα προγραμματα σου.Αυτα που επισυναπτεις δεν νομιζω να δημιουργουν θεμα... Ενδεχεται στα προγραμματα σου να υπαρχει κατι σαβουρε πχ toolbar κλπ κλπ .. Επισης κανε μια ωραια ωραια σαρωση με malwarebytes ,hitmanPro και superantispyware και για αρχη θα δειξει αν υπαρχει κατι περιεργο. Οπως και να χει βαλε screenshot της λιστας προγραμματων σου να δουμε τι παιζει. Απορια...Γραφεις απ τη μια οτι ειναι τουμπανακι (που βλεπω οτι εχει καλα χαρακτηριστικα οπως τα δινεις) και απ την αλλη λες οτι δεν σε ικανοποιει(δεν ειναι γραφεις ,αυτο που περιμενες)..Μας μπερδευεις εν ολιγοις,...Anyway ....
G1O Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 δεν βλεπω απο τη σονυ προγραμματα που να εχεις θεμα,εχεις το photoshop και στις δυο εκδοσεις 32 και 64 bit,αφησε μονο την 64bit.επισης μπορεις να κανεις ανασυγκροτηση του δισκου,μια αλλαγη σε δισκο ssd θα εχει τις καλυτερες επιδοσεις.μπορεις να κανεις καθαρη εγκατασταση των windows 8.1 ,αλλα δημιουργησε πρωτα δισκους αποκαταστασης του προεγκατεστημενου λειτουργικου / οδηγων μεσα απο το vaio care. το λαπτοπ ηταν εξαρχης ετσι αργο η εγινε αργοτερα ;γιατι αν εγινε μετα ειναι μια λυση να γινει σαρωση για ιους οπως ειπε ο david20
xboomx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Σαρώσεις κλπ έχω κάνει νομίζω ότι είμαι κομπλέ από ιούς κι αυτό συμβαίνει από την αρχή που τον πήρα και συμβαίνει κυρίως στην εκκίνηση και με εκνευρίζει πολύ μόλις ανοίξει και τρέξουν όλες οι εφαρμογές εκκίνησης δεν υπάρχει μεγάλο θέμα. Γι αυτό υπέθεσα πως είναι οι εφαρμογές vaio που τον καθυστερούν.
G1O Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 θα δεις μεγαλη διαφορα κανοντας μια καθαρη εγκατασταση των windows 8.1 ,αλλα θα πρεπει να κανεις εναν εναν τους drivers εγκατασταση και ειναι αρκετοι , αν κανεις κατι τετοιο πρωτα δημιουργησε δισκους αποκαταστασης. αν περιμενεις και 2-3 λεπτα να φορτωσει το λειτουργικο,οι υπηρεσιες και μερικα προγραμματα νταξει δεν τιθεται θεμα νομιζω. κανε μια δοκιμη αν θελεις και με το Site: hdsentinel να δουμε σε τι κατασταση ειναι ο δισκος μηπως υπαρχει καποιο προβλημα.ποιο ειναι το μοντελο του laptop ;
David20 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Θα θελα να δουμε αν γινεται τα προγραμματα σου μεσα απ το μενου των windows,δηλαδη αυτα που δειχνει οταν παμε "Πινακας Ελεγχου"--Λιστα προγραμματων κλπ,οποτε screenshot μολις μπορεσεις... Και 1)κανε ελεγχο μητρωου με ccleaner και καθαρισμο με ccleaner βεβαια 2)σαρωση με malwarebytes,με superantispyware,με Adwcleaner,και με hitman pro 3)Ελεγξε μηπως τυχον εχεις ενεργοποιημενο κανα windows defender παραλληλα με καποιο δικο σου antivirus (πηγε και εκει το μυαλο μου) 4)Αυτο που σε λεει παραπανω ο G10 με το hdsentinel και την καθαρη εγκατασταση καντο(αφου ξανακανεις διαγραφες και σαρωσεις και δεν ελθει βελτιωση ) , και επισης οπως σωστα σε ρωτησε ο ιδιος, σου κανε εξ αρχης την αργοπορια ή κατοπιν; 5)Θα σβηνα σε πρωτη φαση οτι εχει σχεση με το cyberlink (εκτος αν το χρησιμοποιεις). Οποτε δωσε screenshot να δουμε αλλη μια οπτικη. Ειμαι βεβαιος οτι αν δεν εχει θεμα ο σκληρος καπου υπαρχει προγραμμα σαβουρε,οποιο κι αν ειναι,εστω κι αν δεν φαινεται. Επισης τσεκαρε απ το ccleaner, αν γνωριζεις ,ποια προγραμματα εκκινουν ταυτοχρονα με την εκκινηση και αν εισαι βεβαιος και γνωριζεις, απενεργοποιησε τα ,να μην ξεκινουν κατα την εκκινηση
xboomx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 είχα ελέγξει παλιότερα από το msconfig ποια προγράμματα ξεκινάνε κατά την εκκίνηση. Ορίστε και οι φώτο που μου ζήτησες..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! windows security έχει μέσα από μόνο του έχω βάλει AVG + SuperAntiSpyware..είχα βάλει και το MalwareBytes αλλά το έσβησα γτ έπρεπε να κάνω μόνος μου τα σκαναρίσματα και το ξεχνούσα! G10 τα φοβάμαι αυτά γτ δεν έχω ξανακάνει μόνος μου φορμάτ . Άσε που δεν έχω και εξωτερικό σκληρό για backup. Να πω πως στον δίσκο είχα κάνει μία βλακεία που νομίζω όμως δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα ..Είχα προσπαθήσει να βάλω linux αλλά το βάιο ήταν κλειδωμένο και αναγνώριζε μόνο τα win8 και δεν με άφηνε καν να δώ τα linux μέσα στο στικ(σαν 2ο λογισμικό φυσικά όχι να σβήσω τα 8). Τότε λοιπόν είχα κάνει σε μία πρώτη προσπάθεια (που έιχα τα 8 και όχι τα 8.1 και τα 8 με άφηναν τότε ) τομή στον δίσκο μία μη αναστρέψιμη και καλά ενέργεια για να βάλω μέσα τα linux αλλά κάτι προέκυψε και πάλι μετά δεν τα αναγνώριζε και το παράτησα . Ο δίσκος όμως έμεινε έτσι και απλά μου λείπουν 60 GB από τον σκληρό!Επίσης ο Defender έχει απενεργοποιηθεί λόγω χρήσης άλλου προγράμματος! Για τα cyberlink σίγουρα χρειάζομαι το iso viewer και το power to go το αφήνω αν χρειαστεί να γράψω κανένα cd στον πατέρα μου που μου ζητάει συχνά!
G1O Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 το secure boot δεν σε αφησε να προχωρησεις στη δοκιμη/εγκατασταση μιας διανομης linux ειναι μια ρυθμιση απο τη μητρικη.τα 60 gb που δεν τα βλεπεις μπορουν να ενωθουν με τον δισκο με την επεκταση τομου απο τη διαχειριση δισκων.παραπανω βλεπω τα προγραμματα cyberlink,το acid music,το dvd studio,το real player,windows essentials,play memories,movie creator ολα αυτα ειναι αρκετα αλλα οχι σε βαθμο που αναφερεις,αν δεν τα χρειαζεσαι διεγραψε τα. περασαν αρκετα vaio απο τα χερια μου που σε μεγαλυτερο βαθμο απο αλλες εταιριες ειχαν αυτο το bloatware ,αλλα εκανα καθαρη εγκατασταση παντα γιατι δεν γουσταρα ολα αυτα. οπως σου ειπα και παραπανω ανεβασε μια φωτο με την κατασταση του δισκου.
G1O Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 οχι ,σου ειπα παραπανω #6 να κατεβασεις το hdsentinel κανε εγκατασταση και πες μου τι γραφει στην υγεια και την επιδοση επισης ρωτησα ποιο ειναι το μοντελο του υπολογιστη να ψαξω μηπως υπαρχει γενικοτερο προβλημα σε αυτη τη σειρα
xboomx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 α ναι σορρυ το ξέχασα το μοντέλο είναι το sve1713y1eb και δες τη φώτο
G1O Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 ο δισκος ειναι σε καλη κατασταση δεν υπαρχει θεμα,ή κανεις καθαρη εγκατασταση των windows αλλα εχει διαδικασια μετα με τους drivers εναν εναν ,αλλα θα δεις αρκετη διαφορα στην ταχυτητα,η βαζεις δισκο ssd και κανεις εγκατασταση το προεγκατεστημενο λειτουργικο με τους δισκους που θα δημιουργησεις. με το vaio care νομιζω τρεχεις διαγνωστικο ελεγχο στο υλικο του υπολογιστη,κανε και αυτο μηπως συμβαινει κατι αλλο αφου ανοιξεις τον υπολογιστη σε ποσα δευτερολεπτα μπαινει στην επιφανεια; το fast boot ειναι ενεργοποιημενο;
xboomx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 εμένα έχει μόνο αυτά :/ Στο μπουτάρισμα δεν έχω θέμα είναι ικανοποιητικά γρήγορα αν δεν έχει ενημερώσεις να κάνει μετά το μπουτάρισμα είναι το θέμα που μέχρι να ανοίξουν τελείως οι μπρόουζερ μου σπάει τα νεύρα
G1O Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 δηλαδη ποσο χρονο χρειαζεται αφου μπει στην επιφανεια να ανοιξει ενας browser; παραπανω στη φωτο εχεις μπει στα σχεδια ενεργειας,πηγαινε παλι στις επιλογες παροχης ενεργειας και αριστερα επιλεξε το απαιτηση κωδικου,η παρακατω επιλογη ενεργειας κουμπιου και θα δεις αυτες τις επιλογες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα