Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.

Ένα φιλαράκι έχει ένα παλιό σταθερό υπολογιστή με μνήμη RAM 512MB και επειδή κολλάει θέλουμε να βάλουμε 1GB για να λειτουργεί πιο καλά. Να σημειώσω πως τον θέλει για δουλειά γραφείου και ότι τον καλύπτει το σύστημα για τις ανάγκες που έχει....

Έχουμε και λέμε λοιπόν τρέχει windows xp με τα εξής χαρακτηριστικά.

Μητρική Πλακέτα: GA-8I945GZME-RH

Μνήμη RAM: DDR2 512MB PC2-4300 Kingston

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 

1. Τι ταχύτητα να έχουν οι μνήμες που θα επιλέξουμε ; Δεν νομίζω βέβαια να παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο αν βάλεις σε αυτό το σύστημα γρήγορες μνήμες...

2. Η μνήμη που έχει τώρα το σύστημα είναι 512MB και είναι single slot. Σκέφτομαι να πάρουμε 2 μνήμες 2χ512 για να τις βάλουμε να λειτουργούν σε dual mode αφού υποστηρίζει τέτοια λειτουργία η μητρική.

Λέτε να έχουμε κάποιο πρόβλημα ;

Παρακάτω βλέπετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή

Memory

post-192398-0-80744100-1421050865_thumb.jpg

SPD

post-192398-0-01242400-1421050865_thumb.jpg

Ευχαριστούμε πολύ, περιμένουμε τα σχόλια σας.....

Δημοσ.

Το κακό ειναι οτι οι ddr2 εχουν ακριβά εκτος και αν βρείς μεταχειρισμένες τώρα οσο αφορά την ταχύτητα δεν παίζει κανενα ρόλο αλλα καλύτερα να πάρεις στα 400 ή 533 που υποστηρίζεται , σε καινούργιες πάντως το 1gb εχει 22 euro http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29575&cat=4&sub=178&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefinedοποτε η αγοράζεις ενα τετοιο η αν θές και dual channel αλλα και περισσότερη ram 2 τετοιες

Δημοσ.

Λες να υπάρχει θέμα να βάλω 2 ίδιες ξεχωριστά αγορασμένες RAM σε dual mode ???

Επειδή λένε ότι μπορεί καμιά φορά να υπάρχει πρόβλημα είναι καλύτερο να αγοράζουμε 2χ512MB ddr2 και να τις εγκαταστήσουμε....

Να υπενθυμίσω για να μην ψάχνετε από το manual της μητρικής αυτά εδώ:

2 DDRII DIMM memory slots (supports up to 2GB memory)
Supports dual channel DDRII 533 DIMMs
Supports 1.8V DDRII DIMMs

Γενικά να πάρω μια 1GB και να τελειώνω ή να ψάξω για 2χ512ΜΒ ;
Τι λέτε ;
Δημοσ.

Ή ψάχνεις για ένα DIMMάκι των 512ΜΒ, για να μην χάσεις το dual channel, λέμε τώρα...

Ή παίρνεις ένα DIMMάκι του 1GΒ το οποίο το δουλεύεις μαζί με αυτό που ήδη έχεις, χάνοντας το dual channel που δεν θα πρέπει να σε απασχολεί...

Το θέμα είναι να δουλέψει έτσι, αν όχι αφήνεις μόνο του το 1GΒ...

Ιδανικά, από άποψη λειτουργίας κι όχι κόστους, παίρνεις 2 * 1 GB αξιοποιώντας τόσο το μέγιστο που παίρνει η Μο/Βο όσο και το dual channel...

* Πάντως παίρνεις 2*1 με λιγότερα από 25 ευρώ... http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200027125

Δημοσ.

Κοίτα επειδή ειναι παλιό το motherboard καμία φορά όταν βάζουμε διαφορετικές ram ενδέχεται να υπάρχει θέμα ασυμβατότας

Δημοσ.

Memory

1. 2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) 
  2. Supports 1.8V DDR II DIMM 
  3. Supports dual channel DDR II 533/400 DIMM

εως 4 λέει στην ιστοσελίδα της gigabyte για αυτη τη μητρική

ψάξε dimmάκια μεταχειρισμένα μάλλον όσο πιο μεγάλα βρεις τόσο το καλύτερο έως 2gb το ένα βέβαια

οι ταχύτητες καλό θα ήτω να μη ξεφεύγουν από τα 533 μπορεί να μη τις βλέπει καν μετά

τώρα με τις ραμ και τις μητρικές παίζουν πολλά, είχα 4 ίδιες που δε μπορούσαν να τρέξουν και οι 4 χωρίς προβλήματα, με ελέγχους που έκανα σε τυχαία ζευγάρια μεταξύ τους, ατομικούς ελέγχους τη καθε μία δεν έβγαζαν πρόβλημα αλλά και οι 4 μαζί όχι

τελικά βάζοντας παλαιότερες 2 μαζί με τις προηγούμενες 2 δούλευαν απροβλημάτιστα

μη μπαίνεις σε διαδικασίες πρόσθετε τι θα τρέξει και τι όχι, επίσης πιο πολύ θα επωφεληθεί από ένα άλλο dimm 1gb παρά από το dual channel για τα δυο 512 που θα έχει

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

Σκέφτομαι να βάλω 1GB single στα 533Mhz για να είμαι σίγουρος. Έτσι κι αλλιώς δεν βρήκα 2χ512MB μαζι να αγοράσω και το σενάριο να πάρω μια RAM και να τις βάλω μαζί με αυτή που έχω σε dual mode και να έχουμε προβλήματα ασυμβατότητας είναι πιθανό.

Επομένως σκέφτομαι αυτές τις 2:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29575&cat=4&sub=178&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

http://www.cosmodata.gr/product/75520/ram-corsair-ddr2-1gb-533mhz-vs1gb533d2

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια γεια.

θελω να να δω αν ο υπολογιστης μου σηκωνει παραπανω μνημη απο οσο εχω τωρα (2G)

Εχω windows 7 - 32 bit

Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι τα παρακατω (βλεπε φωτο)

Δημοσ.

Παιδια γεια.

θελω να να δω αν ο υπολογιστης μου σηκωνει παραπανω μνημη απο οσο εχω τωρα (2G)

Εχω windows 7 - 32 bit

Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι τα παρακατω (βλεπε φωτο)

Μπορείς να έχεις μεχρι 4gb αλλα να ξέρεις αν βάλεις 4gb για να σου δεί ολη την ram πρέπει να έχεις windows 64bit

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.

Ο υπολογιστης μου εχει 2 slot.

Αν αντικαταστησω την μια μνημη (1gb)  με μια των 2gb, ωστε να φτασω στα 3 G, Θα εχω αποτελεσμα (πρακτικο) η τα  64bit ειναι μονοδρομος?

Και.. τωρα οπως ειμαι, εκμεταλεύομαι κα τα 2 gb?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...