delfis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Θέλω να ρωτήσω αν εχει δουλέψει κανένας το trim enabler με Yosemite χωρις προβλήματα λειτουργικότητας στο σύστημα, και αν ειναι απαραίτητο να βάλουμε trim σε δίσκο ssd. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 εγω το δουλευω μια χαρα. δεν εχω δουλεψει ssd χωρις trim σε mac για να σου πω πτωση αποδοσης μετα απο καιρο, αλλα σε xp που ειχα καποτε, ηταν θεαματικη η πτωση αποδοσης (δεν ειχε trim). αρα καλο ειναι να βαλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Βασίλη, πως το τρέχεις ;. Έχεις απενεργοποιήσει το kext signing ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KiriosD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Με το chameleon ssd optimizer το έχω ενεργοποιήσει και δεν έχει θέματα, περι kext δε θυμάμαι αν έκανα κάποια ενέργεια προ εγκατάστασης της εν λόγω εφαρμογής. **Σημείωση: όταν ενεργοποιούμε το trim παρά τη θέληση του λειτουργικού (βλέπε yosemite), θα πρέπει να απενεργοποιούμε το trim πριν από smc kai pram reset αλλιώς μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως σε αναγκαστική επανεγκατάσταση του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Βασίλη, πως το τρέχεις ;. Έχεις απενεργοποιήσει το kext signing ;. ακολουθησα εναν οδηγο, δεν θυμαμαι πολλα. δες εδω, απο εδω τα ειχα δει: http://macnotes.gr/2014/11/07/to-trim-or-not-to-trim/ http://macnotes.gr/2013/11/21/trim-enabler/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkotanid Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Με trim enabler από cindori, δουλεύει μία χαρά...Στην ενεργοποίηση του πρώτα ρωτάει αν θέλεις να απενεργοποίησεις τα kext....και μετά κάνει enable το trim, το οποίο ενεργοποιείται βέβαια μετά από επανεκκίνηση. Προσοχή στο PRAM RESET γιατί ίσως δε bootάρει. Θέλει μετά με cmd+R από το Terminal να γράψουμε κάποιες ειδικές εντολες (είναι πλήρης οδηγός στο side του cindori - trim enable) για να ξαναενεργοποιηθεί! Πάντως οι επιδόσεις πάιζουν ανάλογα με τον δίσκο ssd, μερικοί έχουνε trim enabler by default, άλλοι πάλι έχουν Garbage Collector. Στο side του cindori έχει benchmarks με ή χώρις trim enabled σε ssd, οι διαφορές δε μου φάνηκαν εντιπωσιακές πάντως, αλλά για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, καλό είναι να το έχουμε enabled. Αναμένεται στο συγκεκριμένο patch και αναβάθμιση τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο2015). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Και γω το έχω στο Yosemite ΟΝ χωρίς κανένα θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) κι εμένα όν ειναι σε yosi.. Ωστόσο είχα 2 παγώματα μέσα σε 1 μήνα . Δεν ξέρω αν προέρχονται απο το trim ή απο τα πολλά bugs του λειτουργικού. Είμαι 10.10.2 beta v2 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2015 από Prof_Chaos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 κι εμένα όν ειναι σε yosi.. Ωστόσο είχα 2 παγώματα μέσα σε 1 μήνα . Δεν ξέρω αν προέρχονται απο το trim ή απο τα πολλά bugs του λειτουργικού. Είμαι 10.9.2 beta v2 γιατί beta? μήπως αυτό φταίει? Εγώ έχω 10.10.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 γιατί beta? μήπως αυτό φταίει? Εγώ έχω 10.10.2 μπά τελικά την final είχα 10.10.2 και δεν είχα πάρει χαμπάρι. Κάτι άλλο θα είναι. Θα το κοιτάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 γιατί beta? μήπως αυτό φταίει? Εγώ έχω 10.10.2 μπά τελικά την final είχα 10.10.2 και δεν είχα πάρει χαμπάρι. Κάτι άλλο θα είναι. Θα το κοιτάξω. Που την βρήκατε βρε την 10.10.2 ? Το πολύ να έχετε publick beta 2 Trim always ON Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 τώρα μόλις είδα στο system και μου γράφει 10.10.2 δεν γράφει beta δίπλα. Αν δεν το γράφει γενικά τότε την beta θα έχω.. Δεν εχω παρακολουθήσει τα τελευταία updates . Θυμάμαι σίγουρα οτι πήρε 2 ενημερώσεις beta για την 10.10.2 Επίσης στο update center δείχνει τελευταία ενημέρωση 8/1/2015 prerelease public beta οπότε μαλλον αυτη θα έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Public Beta 2 είσαι ναι δεν το γράφει αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η 10.10.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχω στον imac έναν intel X25-E 64Gb. Τον έχω σε fusion και δουλεύει αψογα χωρίς trim. Το trim enabler λέει οτι δεν υποστηρίζει trim o συγκεκριμενος σκληρος. Είναι enterprise class σκληρός,πανάκριβος,σπάνιος και δουλεύει ασταματητα 3 χρόνια τώρα και το health του δεν λεέι να πέσει απο το 99%. Η απόδοση για τα δεδομενα του imac μου(2009) είναι κορυφαία. Τα παραπάνω τα αναφέρω για να έχετε υποψη σας και μια άλλη εκδοχή σχετικά με το trim.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα