Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής για home cinema

xristakis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή χρονιά, με υγεία πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

Έχω 5 ηχεία: 2 δαπέδου 100W και 8ohm με 90db ευαισθησία (CELESTION SCi6), 2 βιβλιοθήκης 100W και 8ohm με 90db ευαισθησία (B&W 302)  και κεντρικό Roister 100W και 6ohm με 89db ευαισθησία.

Θέλω να αγοράσω ενισχυτή 5.1, που να έχει είσοδο USB και να περνά σήμα για 3D και αυτόματη ισοστάθμιση (αν το λέω καλά).

Σκέφτομαι για το Pioneer VSX-424.  Tα ohm που δίνει είναι 6. Tι γίνεται;

1) Θα έχω πρόβλημα με τα ηχεία; 2) Μήπως καούν ή καεί ο ενισχυτής; 3) Μήπως δεν ταιριάζει ο συγκεκριμένος ενισχυτής για τα ηχεία μου;

Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει. Αν έχει να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο ευπρόσεκτη η γνώμη του-συμβουλή του.

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Πρόβλημα δεν θα χεις να καεί, οι ενισχυτές παίζουν και 6 και 8Ωμ αντίστασης ηχεία, απλά τα ηχεία που είναι 6Ωμ σημαίνει ότι κατεβαίνουν χαμηλά κι αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερες απαιτήσεις απ τον ενισχυτή σε ρεύματα. Αρα τα 8Ωμα ηχεία είναι πιο εύκολο φορτίο όμως για παράδειγμα τα δικά μου λένε 8Ωμ αλλά λέει ο κατασκευαστής ότι σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να κατέβει μέχρι και τα 3,2 Ωμ!!!!! Μην κολλάς σ αυτά, εξάλλου ηχείο 6 Ωμ με 89db ευαισθησίας που με παλιότερους ενισχυτές θα έπαιζε πιο χαμηλά σε σχέση με ένα 8Ωμο και 90db τώρα θα παίξουν το ίδιο λόγω ισοστάθμισης. Εγώ θα σου πρότεινα τον Denon x1000 τίμιο μηχάνημα θα παίξει ανετότατα τα ηχεία σου, με καλύτερο Dac απ τον Πιονέρο θα ευχαριστηθείς και μουσική συν ότι έχει το πιο εξελιγμένο μοντέλο ισοστάθμισης το ΧΤ32, στο χώρο σου κυριολεκτικά θα κάνει παπάδες. 

Πρόβλημα δεν θα χεις να καεί, οι ενισχυτές παίζουν και 6 και 8Ωμ αντίστασης ηχεία, απλά τα ηχεία που είναι 6Ωμ σημαίνει ότι κατεβαίνουν χαμηλά κι αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερες απαιτήσεις απ τον ενισχυτή σε ρεύματα. Αρα τα 8Ωμα ηχεία είναι πιο εύκολο φορτίο όμως για παράδειγμα τα δικά μου λένε 8Ωμ αλλά λέει ο κατασκευαστής ότι σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να κατέβει μέχρι και τα 3,2 Ωμ!!!!! Μην κολλάς σ αυτά, εξάλλου ηχείο 6 Ωμ με 89db ευαισθησίας που με παλιότερους ενισχυτές θα έπαιζε πιο χαμηλά σε σχέση με ένα 8Ωμο και 90db τώρα θα παίξουν το ίδιο λόγω ισοστάθμισης. Εγώ θα σου πρότεινα τον Denon x1000 τίμιο μηχάνημα θα παίξει ανετότατα τα ηχεία σου, με καλύτερο Dac απ τον Πιονέρο θα ευχαριστηθείς και μουσική συν ότι έχει το πιο εξελιγμένο μοντέλο ισοστάθμισης το ΧΤ32, στο χώρο σου κυριολεκτικά θα κάνει παπάδες. 

Ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σε σχέση με τις συνδέσεις.

Το ίδιο και για την πρόταση. Θα το ψάξω.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται τι θέλει, σ αυτή την κατηγορία οι Pioneer λυπάμαι που το λέω απλά δεν ακούγονται, ο Denon έχει Dac 24/192, τον βάζει κάτω και τον πατάει τον pioneer μουσικά ενώ έχει και πιο εξελιγμένο σύστημα ισοστάθμισης διόρθωσης ακουστικής στο χώρο, επίσης θα μπορεί να κάνει streaming αρχεία flac, κανένας ενισχυτής σ αυτή την κατηγορία δεν το κάνει, για τους αντίστοιχους pioneer θα πρέπει να πάει απ τη σειρά 9 και πάνω εκεί όπου πράγματι αλλάζουν τα πράγματα άρδην μιας και προσφέρουν καλύτερη ισοστάθμιση αλλά όχι καλύτερο ήχο σε μουσικό πρόγραμμα. Θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει το παλληκάρι όσον αφορά τα ακούσματά του, κινηματογράφο ή μουσική κι αν του χρειάζεται 4Κ passthrough να πάει στον χ3000. Eπίσης οι Denon είναι πιο τίμιοι όσον αφορά τα ρεύματά τους στα ηχεία σ αυτή την κατηγορία πάντα το τονίζω. 

Για τον Yamaha συμφωνώ, φοβερή ισοστάθμιση και μουσικότατος, στα ίδια ρεύματα περίπου με τον Denon είναι κι αυτός μια πολύ καλή επιλογή. 

Επεξ/σία από CostasRompotis

dac αγοραζεις και εσυ αργοτερα...και σιγουρα θα ειναι καλυτερο το dac απο αυτο που εχει στα σωθικα του.βεβαια αναλογα τι ζητας και τι βλεψεις εχεις.

o yamaha για τα δικα μου δεδομενα και στα δικα μου τα ηχεια με τα δικα μου καλωδια τσιριζε...οποτε και αυτο ειναι σχετικο.

τελος δεν ξερω κατα ποσο αυτο το παντρεμα που εκανες θα βγει καλο...στην θεση σου θα κρατουσα τα B&W 302 :) και θα επαιρνα εναν ενισχυτη NAD 

Κύριοι, σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και τις συμβουλές-υποδείξεις που μου δώσατε.

Το ζήτημα τώρα έγινε τριπλό: PioneerVSX-529-K, Yamaha RX-V477, DENON AVR-X1000.

Άρχισα να ψάχνω για στοιχεία πρώτα για τον DENON και προτού προλάβω να πάρω θέση να και ο Yamaha.

Κάθισα κι έκανα ένα πρόχειρο πίνακα με τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός (σε σχέση πάντα με αυτά που ζητώ κι αυτά που δώσατε εσεις από την εμπειρία σας, και τις γνώσεις σας) μέσα από τα μάνιουαλ του κάθε μηχανήματος που κατέβασα από το διαδίκτυο.

Πάντα σε σχέση πρώτα με τα ηχεία που διαθέτω.

Πριν παρουσιάσω τα στοιχεία που συνέλεξα, θα ήθελα να πω ότι το μηχάνημα το θέλω και για μουσική.

(Παρόλο που έχω στερεοφωνικό ενισχυτή.)

Θα ήθελα να συνδέσω επάνω στον 5κάναλο το DVD που έχω, το οποίο δεν έχει έξοδο HDMI (έχει ψηφιακή και αναλογική για τον ήχο).

Αυτός είναι ο πρόχειρος πίνακας. Εννοείται ότι αυτά είναι στοιχεία που φαίνονται και δεν μπορώ να γνωρίζω την ακουστική ποιότητα του καθενός από τα 3 παραπάνω μηχανήματα, που για μένα είναι το πρώτιστο.

Ζω σε απομακρυσμένη περιοχή, μακρυά από πολυκαταστήματα που θα είχα την ευκαιρία να τα επισκεφτώ μερικές φορές και να έχω την δυννατότητα να ακούσω τον ήχο τους και την χρειά τους.

1) Ο PioneerVSX-529-K έχει δύναμη (100W), έχει 4Κ και 3D, οπτική και ομοαξονική είσοδο, έχει 5+1 εισόδους HDMI. Δεν έχει Componer Video in. (Δεν βρήκα αν έχει ενσωματωμένο WiFi).

2) O Yamaha RX-V477 έχει περισσότερη δύναμη (115W), έχει 4Κ και 3D, οπτική και ομοαξονική είσοδο, έχει 6+1 εισόδους HDMI. Έχει AV out σε RCA, Componer Video out monitor. Στα αρνητικά θα βάλω την πολύ του δύναμη (για τα δικά μου ηχεία).

3) Στον DENON AVR-X1000 θερικό η πολύ όμορφη εμφάνισή του. Δεν μπορεσα να καταλάβω πόσες εισόδους HDMI έχει. Αλλού εικονίζεται με 4 πίσω κι αλλού με 5(:). Είναι φτωχός σε εισόδους και λίγα ( καλά είναι και μάλιστα πολλά) τα 80W σε σχέση με τους δύο παραπάνω, ούτε έχει και 4Κ.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που δεν έγραψα σωστά η κάτι που θέλει συμπλήρωμα, μπορεί ο καθένας γνώστης να το συμπληρώσει.

Αν μάλιστα κάποιος γνωρίζει η μπορεί να περιγράψει τον ήχο που έχει το καθένα από τα παραπάνω μηχανήματα, θα ήταν ... το κερασάκι στην προτίμηση για την αγορά μου.

εγω παλι σου λεω πως τα watt δεν παιζουν ρολο.και εναν 50watt να παρεις ποτε σου δεν θα μπορεσεις να τα παιξεις τερμα!

μην κρινεις βαση των watt και ποσο μαλλον με αυτα τα ηχεια...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν λεει κατι αυτο, εγω παντα yamaha ειχα, δε το μετανιωσα ποτε. Αυτο που λες με τα watts, απλα δεν ισχυει. Watt=καταναλωση ενεργειας, το τι θα ακους μετριεται σε db.

Οχι δε θα εχεις προβλημα. 

Αν λεει κατι αυτο, εγω παντα yamaha ειχα, δε το μετανιωσα ποτε. Αυτο που λες με τα watts, απλα δεν ισχυει. Watt=καταναλωση ενεργειας, το τι θα ακους μετριεται σε db.

Οχι δε θα εχεις προβλημα. 

Τα ηχεία των 100W, 8ohm και 90db θα ακούγονται το ίδιο και με τους 3 ενισχυτές που αναφέρονται παραπάνω; ή κάποιοι θα τα οδηγούν πιο άνετα;

Βέβαια να πω ότι δεν ακούω, ούτε θα ακούσω (έτσι πιστεύω) σε εντάσεις πάνω από τα 60W (στο περίπου και πολλά είπα).'Εχω στερεοφωνικό ενισχυτή 100W και δεν με ικανοποιεί η φουλ ένταση (ζω σε μονοκατοικία).

Απλά ανέφερα τα W γιατί ηταν μέσα στη σύγκριση που έκανα για τα 3 μοντέλα. Μακάρι να βρώ κάποιον με λιγότερα  W και καλές δυνατότητες.

Ευχαριστώ πάντως για την θέση που πήρες σε ότι αφορά την μάρκα που σημαίνει ότι είσαι ευχαριστημένος από ήχο.

ακριβως τα watt δεν παιζουν ρολο.εγω εχω ενα 50w 100db.

τωρα στον χωρο αυτο οι yamaha δεν προτείνονται απο τους εκλεκτους του ειδους.τωρα ο φιλος εαν ειχε παντα yamaha δεν λεει κατι...και κορυφη δεν υπαρχει.

ακριβως τα watt δεν παιζουν ρολο.εγω εχω ενα 50w 100db.

τωρα στον χωρο αυτο οι yamaha δεν προτείνονται απο τους εκλεκτους του ειδους.τωρα ο φιλος εαν ειχε παντα yamaha δεν λεει κατι...και κορυφη δεν υπαρχει.

Φυσικά και κορυφή δεν υπάρχει. Αλλά για εμένα - για την παρτι μου μιλάω, κοιτάζω όχι την κορυφή, αλλά τον πάτο. Θέλω να πω ότι κοιτάζω να είναι καλό (σχετικό αυτό) για τον μέσω φίλο - λάτρη του συγκεκριμένου σπορ και να είναι όσο γίνεται και οικονομικό, αλλά να μην είναι ο πάτος.

Τα db είναι στα ηχεία, όχι στους ενισχυτές (ή κανω λάθος;). Αν έχω λάθος θα μπορούσες να με διωρθώσεις;

Δηλαδή θέλω να πω ότι τα ηχεία τα έχω, ενισχυτή ψαχνω γι αυτά τα ηχεία που διαθέτω.

Ενας ενισχυτης 100w 90db παιζει μακραν πιο χαμηλα απο εναν ενισχυτη 50w 100db.

Ναι οi yamaha ειναι κορυφαιοι γενικως.

Από τις λίγες γνώσεις που έχω (δεν είμαι ηλεκτρονικός) πρέπει τα 50w 100db να παίζουν δύο φορές πιο δυνατα από τα 100w 90db. (Κάθε 3db αύξηση διπλασιάζεται η ένταση του ήχου; αν θυμάμαι καλά από κάτι λίγα που διάβασα κάποτε για ήχο, δύναμη. κ.α).

Ευχαριστώ για τις θέσεις σου περί του ήχου που βγάζει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Φυσικά και κορυφή δεν υπάρχει. Αλλά για εμένα - για την παρτι μου μιλάω, κοιτάζω όχι την κορυφή, αλλά τον πάτο. Θέλω να πω ότι κοιτάζω να είναι καλό (σχετικό αυτό) για τον μέσω φίλο - λάτρη του συγκεκριμένου σπορ και να είναι όσο γίνεται και οικονομικό, αλλά να μην είναι ο πάτος.

Τα db είναι στα ηχεία, όχι στους ενισχυτές (ή κανω λάθος ;). Αν έχω λάθος θα μπορούσες να με διωρθώσεις;

Δηλαδή θέλω να πω ότι τα ηχεία τα έχω, ενισχυτή ψαχνω γι αυτά τα ηχεία που διαθέτω.

Από τις λίγες γνώσεις που έχω (δεν είμαι ηλεκτρονικός) πρέπει τα 50w 100db να παίζουν δύο φορές πιο δυνατα από τα 100w 90db. (Κάθε 3db αύξηση διπλασιάζεται η ένταση του ήχου; αν θυμάμαι καλά από κάτι λίγα που διάβασα κάποτε για ήχο, δύναμη. κ.α).

Ευχαριστώ για τις θέσεις σου περί του ήχου που βγάζει η συγκεκριμένη εταιρεία.

3 φορες και κατι πιο δυνατος ειναι ο 50ρης απο τον 100ρη στο συγκεκριμενο παραδειγμα. Καθε 3db, διπλασιαζεται η ισχυς και οχι η ενταση που αναφερεις πιο πανω.

Ή σε καθε διπλασιασμο ισχυος εχουμε αυξηση της εντασης 3db.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...