Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα,

εχοντας μεταπηδησει σε πλατφορμα MAC OS τα τελευταια 6 χρονια, μου μπηκε στο μυαλο να προσπαθησω να αναβαθμισω και να αναστησω, αν ειναι εφικτο φυσικα, τον παλιο desktop pc μου (Altec iDo Personal Xtreme), αγορασμενος στα τελη του 2007.
Ακομα κρατιεται μια χαρα, τον εχω στον γραφειο και τον χρησιμοποιω σπανια μεν, αλλα θα ηθελα να πειραματιστω λιγακι με καμια αναβαθμιση...

Ψαχοντας λοιπον, βρηκα πως εχει την μητρικη Gigabyte GA-G31M-ES2L, τροφοδοτικο AL-8460BTX-450watt maximum, Intel Core 2 Quad Q6600 στα 2.4Ghz, μνημες ram kingston 1gb x 2, καρτα γραφικων Nvidia GT8600 και σκληρο δισκο 500gb.

Μπορω να κανω κατι με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα για να τον αναστησω και να χρησιμοποιηθει ξανα απο καποιο αλλο μελος της οικογενειας;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε παλιό μηχάνημα καλύτερα μην χώνεις λεφτά...ΟΙ προδιαγραφές του είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση οπότε μην πονοκεφαλιάζεις...

Δημοσ.

Απλα τρωγομαι να το πειραξω και να το αναβαθμισω και οχι να παρω καποιο αλλο γιατι προσφατα εκανα αγορα ενος macbook και ειμαι εντελως με αδειες τσεπες :P Αν επαιρνα καποιες μνημες ram θα βοηθουσαν να ανασανει αρκετα σωστα;

Δημοσ.

ναι, οι μνήμες θα βοηθούσαν, βέβαια θέλει ψάξιμο για να τις βρεις σε σωστή τιμή.
ο σκληρός δίσκος σε τι κατάσταση βρίσκεται;

το αλλο μέλος της οικογένειας τη χρήση θα του κάνει;

Δημοσ.

Απλα τρωγομαι να το πειραξω και να το αναβαθμισω και οχι να παρω καποιο αλλο γιατι προσφατα εκανα αγορα ενος macbook και ειμαι εντελως με αδειες τσεπες :P Αν επαιρνα καποιες μνημες ram θα βοηθουσαν να ανασανει αρκετα σωστα;

Καλησπέρα. Πάνω κάτω τα ιδια χαρ/κα έχουμε. Κ.γραφικών gt9500 και λίγο καλύτερο επεξεργαστή. Του εχω προσθέσει μνήμη ram και είναι μια χαρα. Σύνολο έχει 4 Gb. Tι λειτουργικό έχεις?

Δημοσ.

Windows 7 έχει πάνω και η αλήθεια ειναι πως με 2gb ram ζορίζεται αρκετά... Παλιότερα είχα 9800GT αλλά μια φορά το πήγα στο service γιατί είχε πρόβλημα με τα γραφικά, δεν θυμάμαι συγκεκριμένα γιατί πάνε πολλά χρονια απο τότε και μου έβαλαν 8600!

Ο σκληρός, δεν ξέρω την κατάσταση του, αν γίνεται να μου πείτε κάποιο προγραμμα να τσεκάρω για bad sectors θα σας ήμουν ευγνώμων!

Δημοσ.

ανεβασε τη ραμ στα 4 γιγα (2*2 μεταχειρισμένες βρισκεις με ~35€ "κανονικά") και παρε και εναν ssd 120gb αν σου περισσεύουν χρήματα και θα το αναστησεις το μηχανημα

• Like 3
Δημοσ.

πας την ραμ στα 4gb, βαζεις και εναν ssd ισα ισα για το λειτουργικο και τα προγραμματα και ειναι οκ ο υπολογιστης για χρηση!

Δημοσ.

Αν καταφέρει να τον ανεβάσει τόσο πολύ ώστε να γίνει πρόβλημα το τροφοδοτικό τότε το χαμηλώνει και λίγο,σιγά το πρόβλημα.

Οι μνήμες είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αφού ανεβαίνουν παρέα ,αν δεν είναι γρήγορες 800άρες έτσι κι αλλιώς δεν θα ανέβει πάρα πολύ. 

Δημοσ.

Μα δεν είναι το θέμα τα watts. Κοίτα τι λέει στο πρώτο post (AL-8460BTX-450watt maximum) ..τώρα πόσα δίνει ο Θεός και η ψυχή του. Χώρια τα υπόλοιπα θεματάκια που θα έχει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...