Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει διάφορα πληκτρολόγια κατά καιρούς και το μόνο που με έχει βολέψει πλήρος(σχεδόν :P ) είναι ένα Microsoft Wired Keyboard 600

post-44542-0-67525800-1420970998_thumb.jpg

Πάντα κοιτάω να είναι low profile, να μην κάνουν θόρυβο τα κουμπιά και να έχει το παραπάνω layout.

Μηχανικό keyboard δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά λόγο του θορύβου και το ύψος των κουμπιών νομίζω δε θα με βόλευε με τίποτα.

Εσείς τι έχετε;

Δημοσ.

Φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας. Εγώ έχω συνηθίσει εδώ και 4 χρόνια στο χάλια πληκτρολόγιο του Acer5750G. Σε όποιο άλλο και να χρειαστεί να μεταβώ για λίγο τα κάνω σαλάτα, ειδικά με το στήσιμο των Esc-F1-F2 που είναι κολλητά στα laptop ενώ αλλού όχι.

Δημοσ.

Προσωπικά με βολεύει αυτό της Apple αν και κοιτάζω και προς τα μηχανικά με Cherry MX Brown switches που είναι κατάλληλα ειδικά για γράψιμο.

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι τα curved είναι πάρα πολύ καλά για τέτοιες δουλειές.

Αυτό που έχει στη μέση του πληκτρολογίου είναι για την μετακίνηση

του pointer;

EDIT: Μόλις είδα πως είναι scroller.

Δημοσ.

Και εγώ σχεδόν πάντα ενσύρματο (αν και έχω δοκιμάσει 1-2 ασύρματα) παίρνω. Κοιτάω να έχει κάποια macro keys ώστε να μπορώ να ξεκινώ 2-3 προγράμματα που θέλω γρήγορα (κυρίως τερματικό, firefox και τέτοια) και αν γίνεται να έχει το κλασικό 3x2 layout πάνω από τα βελάκια για insert-home-κτλ (δεν με καίει και τόσο αλλά με βολεύει σε mame street fighter για τις 3 μπουνιές και 3 κλωτσιές :P)

Από απλά έχω δοκιμάσει ένα ενσύρματο logitech (δεν θυμάμαι πως λεγόταν αλλά ήταν το κλασικό που έβρισκες σε όλα τα γραφεία και υπηρεσίες), ένα wired της microsoft σαν το δικό σου και τέλος το Natural 4000 που φαίνεται παρακάτω. Το N4K το είχα πολύ καιρό και ήταν πάρα πολύ βολικό (πολλά macro keys) και πολύ ξεκούραστο (όσο εργονομικό φυσικά μπορεί να είναι ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης των 25 ευρώ αλλά καμμία σχέση με τα απλά μη-σπαστά μεμβράνης)

Microsoft_Natural_Ergonomic_keyboard.jpg

Από μηχανικά έχω το κλασικό παλιό τύπου ibm-m και αυτή τη στιγμή γράφω από το Coolermaster Storm Trigger το οποίο με έχει βολέψει πάρα πολύ.

cm-storm-trigger-mechanical-keyboard_top

Όπως βλέπεις έχει 5 macro keys (άλλη μία 5άδα θα ήταν ευπρόσδεκτη) και επίσης πάρα πολύ βολικό είναι τα σετ πλήκτρων που υποστηρίζει έτσι μπορώ να δουλεύω dvorak σε όποιον υπολογιστή και να το συνδέσω χωρίς να χρειάζεται να πειράζω το εκάστοτε λειτουργικό και όταν έρθει κάποιος και θέλει να δουλέψει μπορώ με ένα κλικ να το γυρίσω σε qwerty για αυτόν.

Ο θόρυβος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ακόμη και στην υπηρεσία που δούλευα το έπαιρνα μαζί και οι συνάδελφοι το συνήθισαν από τη 2η άντε 3η ημέρα. Το μόνο πράγμα που δεν έχω καταφέρει τόσο καιρό να συνηθίσω είναι το πλήκτρο με την περισπωμένη ~. Δεν μπορώ να το πατήσω με τίποτα. Ή θα πατήσω το ! που είναι δίπλα ή πιο συχνά το M1 πλήκτρο.

Το παρακάτω είναι το τέλειο πληκτρολόγιο για μένα και το οποίο όλο είναι να αγοράζω τα τελευταία 10 χρόνια αλλά ποτέ δεν μαζεύω τα απαραίτητα χρήματα και πάντα παίρνω κάποιο άλλο για να με βγάλει μέχρι να μαζέψω για αυτό :P Με ένα trackball στο τεράστιο κενό στη μέση, θα ήταν το απόλυτο πληκτρολόγιο (υπάρχουν DIY projects που το κάνουν αλλά τόσα χρήματα που κάνει δεν θα το ρίσκαρα να το κάνω).

kinesisadvantagepro.jpg

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι τα curved είναι πάρα πολύ καλά για τέτοιες δουλειές.

Αυτό που έχει στη μέση του πληκτρολογίου είναι για την μετακίνηση

του pointer;

EDIT: Μόλις είδα πως είναι scroller.

Κοιτα το scroller δεν το εχω χρησιμοποιησει και ποτε στην ζωη μου, αλλα το πληκτρολογιο καθε αυτο ειναι τοσο ανετο και για πληκτρολογιση τοσο über, που οπως ανεφερα σου δινει ανετα προγραμματισμο +3.

Δημοσ.

Από απλά έχω δοκιμάσει ένα ενσύρματο logitech (δεν θυμάμαι πως λεγόταν αλλά ήταν το κλασικό που έβρισκες σε όλα τα γραφεία και υπηρεσίες), ένα wired της microsoft σαν το δικό σου και τέλος το Natural 4000 που φαίνεται παρακάτω. Το N4K το είχα πολύ καιρό και ήταν πάρα πολύ βολικό (πολλά macro keys) και πολύ ξεκούραστο (όσο εργονομικό φυσικά μπορεί να είναι ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης των 25 ευρώ αλλά καμμία σχέση με τα απλά μη-σπαστά μεμβράνης)

Microsoft_Natural_Ergonomic_keyboard.jpg

Αν κτλβα καλά Microsoft Comfort Curve Keyboard 4000 == Natural Ergonomic Keyboard 4000

Θα το δοκιμάσω μιας και το δικό μου αφήνει πνεύμα σιγά σιγά, έχει και το layout που έχω συνηθίσει.

Ίσως βοηθήσει να μάθω και σωστό touch type. :D

Δημοσ.

Αν κτλβα καλά Microsoft Comfort Curve Keyboard 4000 == Natural Ergonomic Keyboard 4000

Θα το δοκιμάσω μιας και το δικό μου αφήνει πνεύμα σιγά σιγά, έχει και το layout που έχω συνηθίσει.

Ίσως βοηθήσει να μάθω και σωστό touch type. :D

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που το πήρα αλλά κοίταξε μήπως υπάρχουν ακόμη DSP εκδόσεις πουθενά. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με αυτό αλλά τότε είχα διαβάσει ότι οι "DSP" εκδόσεις είναι αποκλειστικά για πώληση με νέο υπολογιστή (κάτι σαν starter package δηλαδή) για αυτό είναι φτηνές αλλά ειδικά στην Ελλάδα η MS επέτρεπε να πωλούνται και χωρίς υπολογιστή για κάποιο λόγο.

Edit: Νάτο

NEK4_package.jpg

Η κανονική έκδοση ήταν μέσα σε χαρτόκουτο μέσα σε ένα κόκκινο γυαλιστερό χαρτί που λέει πληροφορίες για το προϊόν και περιέχει το πληκτρολόγιο. Η DSP έκδοση έρχεται μόνο με το χαρτόκουτο χωρίς το εξωτερικό χαρτί και περιέχει και ποντίκι μαζί με το πληκτρολόγιο (ένα ενσύρματο φτηνό ποντίκι μη φανταστείς κάτι ιδιαίτερο αλλά τσάμπα στο δίνει). Όταν το πήρα εγώ, η κανονική έκδοση κόστιζε γύρω στο 45άρι και η DSP έκδοση κόστιζε 20 ευρώ (ή 25).

(Το παράκανα λίγο στην τιμή :). Μπήκα στο site και είδα την παραγγελία. Το πήρα το 2008 σε τιμή 22.82 αλλά με κουπόνι. Η πραγματική τιμή ήταν 32.82. Και πάλι όμως ήταν 10+ ευρώ πιο φτηνό + ένα ποντίκι δώρο και το μόνο που έχανες ήταν ένα εξωτερικό χαρτί).

• Like 1
Δημοσ.

Microsoft Comfort Curve Keyboard 4000.

Τοσο καλο που ειναι σχεδον cheat.

Και εγω αυτο εχω, εδω και σχεδον μια δεκαετια. Πολυ ευχαριστημενος για το value for money που προσφερει. Ισως καποια στιγμη να παω καποια στιγμή σε μηχανικό αλλά θέλω να δουλέψω πρώτα κάπου ένα για λίγο πριν το αποφασίσω.

Δημοσ.

Όπως βλέπεις έχει 5 macro keys (άλλη μία 5άδα θα ήταν ευπρόσδεκτη) και επίσης πάρα πολύ βολικό είναι τα σετ πλήκτρων που υποστηρίζει έτσι μπορώ να δουλεύω dvorak σε όποιον υπολογιστή και να το συνδέσω χωρίς να χρειάζεται να πειράζω το εκάστοτε λειτουργικό και όταν έρθει κάποιος και θέλει να δουλέψει μπορώ με ένα κλικ να το γυρίσω σε qwerty για αυτόν.

Για πιο λογο να το κανεις αυτο στον ευατο σου? Γιατι δηλαδη να κατσεις να ασχοληθεις μερες ωστε να μαθεις κατι που συμφωνα με πληθωρα ερευνων δεν σου προσφερει κατι και ειναι αντιθετο με την νορμα; 

Ασε που το ποσο γρηγορα γραφεις σαν developer ουδεμια σημασια εχει με την ταχυτητα της δουλειας σου...

Δημοσ.

Θέλετε να ανοίξουμε καλύτερα ένα θέμα περί touch type; Και εγώ ήθελα να ρωτήσω τον imitheo για την εμπειρία του σε dvorak.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...