Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Router έχω αγοράσει μόνο μία φορά στη ζωή μου.
Αυτό γιατί φοβάμαι μήπως δώσω πολλά λεφτά και τελικά έχω χαμηλότερο συγχρονισμό από ότι ήδη έχω (5Mbit). Σε λίγες μέρες όπου θα μετακομίσω, θα έχω 8Mbit.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σίγουρα αλλά θα τα πιάνω όμως όντως ή απλά ονομαστικά ; Γιατί τώρα πληρώνω έως 24 και πιάνω 8.

οταν παιρνεις απο Kv ειναι δυσκολο να μην πετυχεις την ονομαστικη εκτος αν το καφαο ειναι κανα χιλιομετρο απο σενα ή αν η καλωδιωση σου δεν ειναι σωστα φτιαγμενη για vdsl. Το vdsl ειναι πιο απαιτητικο απο το adsl οποτε η καλωδιωση πρεπει να ειναι σωστα φτιαγμενη .Αλλαζουν καποια πραγματα απο το adsl δηλαδη. 'Η να το πω καλυτερα. Η καλωδιωση που θα κανεις για το vdsl θα πρεπε να την κανεις και για το adsl απλα δεν την κανουν επειδη α.δεν βολευει πολλες φορες και β.δεν εχεις απωλειες.στο vdsl ομως οποιοδηποτε λαθος το πληρωνεις σε ταχυτητα σε mbit οχι σε kbit.

Αν τωρα καποιος παιρνει απο το αστικο κεντρο adsl/vdsl ναι εκει ειναι μεχρι 24 ή μεχρι 30 ή μεχρι 50.Το ιδιο ισχυει και στο kv οτι ειναι μεχρι 30 μεχρι 50 απλα στην πραξη ειναι δυσκολο να μην τα πετυχεις.

Router έχω αγοράσει μόνο μία φορά στη ζωή μου.

Αυτό γιατί φοβάμαι μήπως δώσω πολλά λεφτά και τελικά έχω χαμηλότερο συγχρονισμό από ότι ήδη έχω (5Mbit). Σε λίγες μέρες όπου θα μετακομίσω, θα έχω 8Mbit.

Δυστυχως οταν αγοραζεις ενα adsl/vdsl router δεν μπορεις να ξερεις αν θα συγχρονισει καλυτερα ή οχι απο πριν.Εξαρτατε τι ειχες πριν ποσο παλιο router ηταν ,τι chipset ειναι το dslam τι chipset εχει το ρουτερ και παει λεγοντας.,καποια ρουτερ παιζουν καλυτερα απο καποια αλλα ειδικα σε χαλια γραμμες .Πχ τα thomson ειναι πολυ καλα σε χαλια γραμμες.τα linksys σε χαλια γραμμες δεν ηταν καλα αλλα σε καλες γραμες επαιζαν πολυ καλα.Συνηθως +- 1 mbit βλεπεις αλλα ναι μπορει να υπαρχουν και μεγαλυτερες διαφορες.πχ τα fritz ειναι πολυ καλα αλλα λενε οτι συγχρονιζουν πιο χαμηλα απο αλλα.Αν μπορεις να κανεις δοκιμη απο πιο πριν τοτε καλο ειναι.

θα εχεις 8 mbit επειδη τοσο πιανεις εκει ή θα εχεις 8mbit επειδη θα παρεις πακετο 8mbit.επισης ποιο παροχο.πχ η Hol δινει 11 margin αλλα αμα παρεις τηλεφωνο μπορει να στο χαμηλωσουν και στο 6 για καλυτερη ταχυτητα.Αν επισης εχεις κανα zte οτι και να παρεις θα ειναι καλυτερο απο το zte και πιο σταθερο.απλα ενα ρουτερ δεν το κρινεις μονο απο το sync αλλα και απο τα υπολοιπα χαρακτηριστικα.Σταθεροτητα,ασυρματο,τι feautures δινει.

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα ρουτερ για το σπίτι στο οποίο να έχει μεγάλη εμβέλεια και αξιοπιστία γιατί αυτό της wind είναι τέλειο :'( πόσα πρέπει να δώσω για ένα καλό?

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα ρουτερ για το σπίτι στο οποίο να έχει μεγάλη εμβέλεια και αξιοπιστία γιατί αυτό της wind είναι τέλειο :'( πόσα πρέπει να δώσω για ένα καλό?

υπαρχουν tp link 8970 adsl ,μετα σε λιγο πιο καλo tp link 8980 adsl dual band,μετα σε tp link 9980 vdsl & adsl + dual band.

σε πιο καλη μαρκα αν εχεις τα λεφτα πας σε draytek 2760n delight που ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση

Δημοσ.

Ανάμεσα στα δύο πρώτα είμαι πόση διαφορά θα δω μρ το τωρινό μου ρουτερ ?επειδή τώρα έχω κάνει γέφυρα στο σπίτι. Τι θα γίνει όταν πάρω το καινούργιο ?

Δημοσ.

ειναι μικρη η διαφορα στην τιμη στα 2 πρωτα.οποτε παρε το 8980.δεν μπορω να σου πω ποσο καλυτερα θα συγχρονισει.αναλογως τι εχεις.αμα εχεις κανα zte εννοειται θα παιξει σε ολα καλυτερα.τι εννοεις γεφυρα?αν εχεις βαλει repeater θα πρεπει να το ξανασεταρεις το repeater απο την αρχη με το νεο adsl router.

• Like 1
Δημοσ.

θα εχεις 8 mbit επειδη τοσο πιανεις εκει ή θα εχεις 8mbit επειδη θα παρεις πακετο 8mbit.επισης ποιο παροχο

Ρώτησα φίλο που μένει στην πολυκατοικία που πρόκειται να πάω.

Έχει Forthnet:

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 8.208

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1,37 / 18,45

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 21,4 / 36,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 5,9 / 6,1

Λέει ότι δεν έχει αποσυνδέσεις.

Εγώ έχω HOL και πρόκειται να κάνω μεταφορά τις γραμμής μου από εδώ που είμαι τώρα στο νέο σπίτι.

Δημοσ.

Ρώτησα φίλο που μένει στην πολυκατοικία που πρόκειται να πάω.

Έχει Forthnet:

Λέει ότι δεν έχει αποσυνδέσεις.

Εγώ έχω HOL και πρόκειται να κάνω μεταφορά τις γραμμής μου από εδώ που είμαι τώρα στο νέο σπίτι.

36 attenuation ειναι πραγματι λιγο μακρυα.Αν πεφτει σε dslam alcatel = broadcom chipset ισως να μπορουσε να κερδισει κανα μισο megabit ακομα αν ζητησει free no rfi profile απο forthnet.το Thomson συνηθως γραφει local/remote vendor και φαινεται αν ειναι alcatel (θα γραφει στο remote vendor bdcm).

Απλα οταν κανεις μεταφορα γραμμης γιατι δεν ξερω αν θα εισαι στο ιδιο αστικο κεντρο ή οχι ζητα να σου βαλουν 6 margin ή εστω 9 για να συγχρονισεις παραπανω.Αν εισαι στο ιδιο αστικο κεντρο θα παρεις το ιδιο οριο οποτε λογικα αν ειχες 6αρι θα στο αφησουν.Αν ομως αλλαζεις αστικο κεντρο αρα και οριο τοτε θα εχεις παλι  11.απο default δινουν 11 που ειναι πολυ μεγαλο.Ελπιζω να μην ειχες voip τηλεφωνια εκει που ησουν ουτε να εχεις εκει που θα πας γιατι μετα σε δεσμευει οτι δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ και να βαλεις κατι δικο σου διοτι χανεις την τηλεφωνια και επισης αν εχεις αποσυνδεσεις με την γραμμη θα χανεις και το τηλεφωνο.Και επειδη εισαι λιγο μακρυα δεν θα ειναι οτι καλυτερο.Και το κακο ειναι οτι δινουν και κατι σαπιδο ρουτερ που αν δεν μπορεις να το αλλαξεις ναι ειναι σπασιμο.Μετα μονο με bridge mode και ρουτερ βελτιωνεται η κατασταση αν μπορει να παιξει bridge mode με voip

Δημοσ.

Δεν έχω Voip. Κανονικό τηλέφωνο έχω.

Το θέμα είναι πότε να αρχίσω την διαδικασία. Τέλος Φεβρουαρίου θα είμαι στο νέο σπίτι... :)

οποτε οκ βαζεις οτι ρουτερ θες.Για το τελευταιο μιλα με την Hol διοτι παιζουν πολλα σεναρια.Αν πχ εισαι σε αλλο αστικο κεντρο μπορεις να ζητησεις να ενεργοποιηθει η νεα γραμμη χωρις να κοπει η παλια και απλα να στην διακοψουν οταν πας και γινει η μεικτονομηση στο αλλο σπιτι.

Αν ειναι στο ιδιο αστικο κεντρο ομως τοτε ναι θα σταλλει αιτηση στον οτε για να μεταφερει την γραμμη αλλου που βαλε δυο βδομαδες να εισαι σιγουρος.Οποτε κατα 13-15 φλεβαρη θα την ξεκιναγα.Λογικα μεχρι τελος θα σε εχουν φτιαξει εκτος απροοπτου να ακουσεις κανα κουφο οτι δεν υπαρχει ζευγαρι για σενα,οτι πεφτεις σε pcm και δεν ξερω τι αλλο.Δηλαδη δυο βδομαδες συνηθως ειναι οκ για την ενεργοποιηση.Ακριβως δεν μπορει να σου πει κανενας αφου υπαρχουν γραμμες που σε πεντε μερες ειναι ετοιμες και αλλες γραμμες που κανουν εναν μηνα.Εξαρτατε τον οτε ποση δουλεια εχει ποσες γραμμες περιμενουν ενεργοποιηση,ποσες βλαβες υπαρχουν.Ποτε θα στειλει  η Hol την αιτηση στον οτε etc.

κυριε πουλινε επειδη δεν ξερω και θελω να μαθω τι πρεπει να κοιταμε σε  ενα ρουτερ για να λεμε οτι ειναι καλο ?

ποιος ειναι ο κυριος?:P.

σε καθε ρουτερ υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κοιταξεις αναλογως τις αναγκες σου. Περα απο το να ειναι μια σωστη μαρκα και οχι πχ zte,huawei και τετοια μετα κοιτας τα χαρακτηριστικα που μπορει να σε ενδιαφερουν.

Πχ καποιος μπορει να θελει gigabit lan,καποιος αλλος να θελει wifi ac για μεταφορα αρχειων στο δικτυο,καποιος αλλος να θελει πχ να εχει voip θυρες ή να εχει vpn.καποιος αλλος να εχει bandwidth management.Καποιος αλλος να κοιταξει το κοστος και να το βαλει σαν περιορισμο.Καποιος μπορει να θελει να παρει router που να ειναι και vdsl για μελλοντικη αγορα.

ps ωραιο nick

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n14u-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617275

τωρα ας πουμε αυτο για παραδειγμα

τι κακο εχει και τι καλο εχει (εαν εχει ) :P

ειναι ενα νορμαλ ρουτερ.δεν δινει κατι xtreme δεν ειναι ουτε στην κατηγορια για πεταμα.

δινει 802.11n οπως τα περισσοτερα εχει μια Usb που αρκετα ρουτερ εχουν ειτε για σκληρους δισκους ειτε για 3g/4g sticks(οχι ολα) ειτε για printer.στα συν ειναι οι αποσπωμενες κεραιες αν καποιος θελει να τις αλλαξει.επισης εχει και vpn για καποιον που μπορει να θελει.επισης οπως γραφει παιζει και σε annex a και σε annex b.απλα για τα asus ακουγεται οτι δεν εχουν το καλυτερο modem πανω.Αυτο βεβαια παντα ειναι λιγο σχετικο αναλογως την γραμμη κτλ .ωραιο ρουτερακι σε γενικες γραμμες σε χαρακτηριστικα και απο μια καλη εταιρεια.

Δημοσ.

Ποτε δεν θα μαθω τα ρουτερ δυσκολα :( πρεπει να βρω βιβλια η κατι παρομοιο ετσι ωστε να τα μαθω

οσο μεγαλυτερη καιρια  μεγαλυτερη εμβελεια ?

Δημοσ.

Ποτε δεν θα μαθω τα ρουτερ δυσκολα :( πρεπει να βρω βιβλια η κατι παρομοιο ετσι ωστε να τα μαθω

οσο μεγαλυτερη καιρια  μεγαλυτερη εμβελεια ?

δεν παει παντα οσο μεγαλυτερη κεραια τοσο καλυτερη εμβελεια.παντα καπου κερδιζεις καπου χανεις.για τους περισσοτερους μας που θελουμε νορμαλ χρηση υπαρχουν και νορμαλ ρουτερ για να κανουμε αυτα που θελουμε.ειναι τι θελει ο καθενας και τι  χρηση κανει,εγω πχ το εχω το ιντερνετ για καμια ταινια για το forum εδω και νορμαλ πραγματακια.οποτε ειμαι με ενα 784 technicolor που μου ειναι υπεραρκετο.(εχει και voip θυρες που τις χρειαζομαι) Το να παω να παρω ενα ρουτερ που κανει 200 ευρω για να μην χρησιμοποιησω ουτε τα μισα δεν εχει νοημα.καλο ειναι σε ολα τα πραγματα να πηγαινεις με τις αναγκες (οχι οτι το κανει κανεις αλλα λεμε).ειναι σαν τα κινητα.Κανονικα παιρνεις ενα που να καλυπτει αυτα που θες.Οτι ολοι τωρα πανε και παιρνουν κινητα 700 ευρω δεν σημαινει οτι τα χρησιμοποιουν. Ετσι και στα ρουτερ.το να σου πω πηγαινε παρε ενα ρουτερ 200 ευρω και εσυ να το θες για απλο surfarisma δεν εχει νοημα.Δινεις βαρυτητα εκει που θες.Πχ αν ειναι να πας σε vdsl σε κανα χρονο  τοτε αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για να πας σε καποιο που παιζει και vdsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...