Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα παιδιά, έχω συνεχώς θέματα με την σύνδεσή μου (πιθανότατα είναι θέμα του router) και σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο (Netgear D6300-AC1650) το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο ac και παίζει και στα 5GHZ αλλά δεν είναι VDSL. - Σε πόσο καιρό περίπου προβλέπετε να έρχεται το VDSL εκτός Αθηνών ; - Τι παραμετροποίηση χρειάζεται να κάνω για να δουλέψει ; Σας ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα παιδιά, έχω συνεχώς θέματα με την σύνδεσή μου (πιθανότατα είναι θέμα του router) και σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο (Netgear D6300-AC1650) το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο ac και παίζει και στα 5GHZ αλλά δεν είναι VDSL. - Σε πόσο καιρό περίπου προβλέπετε να έρχεται το VDSL εκτός Αθηνών ; - Τι παραμετροποίηση χρειάζεται να κάνω για να δουλέψει ; Σας ευχαριστώ. δεν μπορει κανεις να σου πει ποτε θα ερθει εκτος αθηνων.αλλα γενικοτερα αθηνα προχωραει αρκετα καλα οποτε να παρεις ac router αι να δωσεις τοσα λεφτα για να μην ειναι vdsl δεν αξιζει. βαζεις username/password και παιζει. vpi 8 vci 35 pppoe/llc
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Έκανα έλεγχο στον πάροχό μου και βλέπω ότι έχει VDSL στην πλατεία της πόλης μου (μάλλον τυπικά και όχι ουσιαστικά) αλλά όχι στην οδό μου (περίπου 3.5 Km από την πλατεία και τον ΟΤΕ). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και σε 1-2 χρόνια να υπάρχει VDSL διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και θα δουλεύει καλά ; Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο modem/router που να είναι VDSL, 5 GHz και ac. Ζητάω πολλά ; Edit : H ταχύτητά μου τώρα είναι 8 Mbps download (το μέγιστο), άρα μάλλον θα αργήσω πολύ να χαρώ VDSL, σωστά το σκέφτομαι ;
BigMen 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Σίγουρα υπαρχουν, απλα δεν ξέρω αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 200+ € για ενα τέτοιο ρουτερ και αν το χρειαζεσαι πραγματικα.. Τώρα για το αν θα καλύψουν την περιοχή σου, τι να πω; παρόμοια φαση με την δικιά σ ήμουν κ εγώ.. 3,5km απο το αστικό κεντρο, maximum συγχρονισμός στα 5mbps και βαλανε καμπίνες vdsl στο χωριό μου.. Γενικά, προταιρεοτητα είναι να καλυφθούν οι περιοχές χωρίς ευρυζωνικότητα.. Αλλά υπαρχουν και εξαιρέσεις, πχ αν η περιοχή σου έχει μεγαλο πληθυσμο, και μπορεί να επωφεληθεί ο ΟΤΕ απο νέες συνδέσεις vdsl *edit.. Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις modem router με αυτά τα χαρακτηριστικά.. Μπορείς να πάρεις ενα VDSL modem και να το συνδέσεις με ενα ρουτερ των χαρακτηριστικων που θες..
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Τώρα με το VDSL πόσο πιάνεις περίπου σε ταχύτητα ; Υπάρχει αισθητή διαφορά δηλαδή ; Σκέφτομαι να πάρω αυτό που έχω βάλει στο μάτι και μου αρέσει και αργότερα αν χρειάζεται, (προβλέπω να χρειάζεται σε 3-5 χρόνια τουλάχιστον) να αγοράσω ένα VDSL modem όπως λες.
BigMen 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Και αυτό μπορείς να κανεις... Εγώ έχω modem VDSL απλα δεν έχω βάλει ακόμα.. Είμαι με ADSL.. Η μέτρηση στο ρουτερ μου λέει οτι η γραμμή πιάνει μέχρι 110mbps.. Αμα έβαζαν δλδ το 50αρι το VDSL, θα το έπιανα, και θα κατεβαζα με περιπου 5MB/s.. Τώρα κατεβαζω με 2,5 οποτε ναι θα είχε αισθητή διάφορα η διπλάσια ταχυτητα
fotis menidi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Έκανα έλεγχο στον πάροχό μου και βλέπω ότι έχει VDSL στην πλατεία της πόλης μου (μάλλον τυπικά και όχι ουσιαστικά) αλλά όχι στην οδό μου (περίπου 3.5 Km από την πλατεία και τον ΟΤΕ). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και σε 1-2 χρόνια να υπάρχει VDSL διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και θα δουλεύει καλά ; Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο modem/router που να είναι VDSL, 5 GHz και ac. Ζητάω πολλά ; Edit : H ταχύτητά μου τώρα είναι 8 Mbps download (το μέγιστο), άρα μάλλον θα αργήσω πολύ να χαρώ VDSL, σωστά το σκέφτομαι ; Υπαρχει το tp link w9980 που ειναι vdsl και ac στα 80 ευρω http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Υπαρχει το tp link w9980 που ειναι vdsl και ac στα 80 ευρω http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html ειναι n 600 dual band δεν ειναι ac δυστυχως.
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Κοιτώντας αυτό που έδειξε ο φίλος βρήκα και ac από TP-Link στα 155 €. Αλλά μου αρέσει περισσότερο της Netgear, είχα και στο παρελθόν. Της Draytek που μου είπες φίλε Pouline, δυστυχώς δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλω στα χρήματα που διαθέτω.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Και αυτό μπορείς να κανεις... Εγώ έχω modem VDSL απλα δεν έχω βάλει ακόμα.. Είμαι με ADSL.. Η μέτρηση στο ρουτερ μου λέει οτι η γραμμή πιάνει μέχρι 110mbps.. Αμα έβαζαν δλδ το 50αρι το VDSL, θα το έπιανα, και θα κατεβαζα με περιπου 5MB/s.. Τώρα κατεβαζω με 2,5 οποτε ναι θα είχε αισθητή διάφορα η διπλάσια ταχυτητα και θα ειχες και καλυτερo upload Κοιτώντας αυτό που έδειξε ο φίλος βρήκα και ac από TP-Link στα 155 €. Αλλά μου αρέσει περισσότερο της Netgear, είχα και στο παρελθόν. Της Draytek που μου είπες φίλε Pouline, δυστυχώς δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλω στα χρήματα που διαθέτω. τα draytek ειναι αρκετα ακριβα.εχει σε n300 με gigabit και vdsl.απλα τo ac το μονο που θα σε βοηθησει θα ειναι σε μεταφορα αρχειων μεσα στο δικτυο σου.πουθενα αλλου Τώρα με το VDSL πόσο πιάνεις περίπου σε ταχύτητα ; Υπάρχει αισθητή διαφορά δηλαδή ; Σκέφτομαι να πάρω αυτό που έχω βάλει στο μάτι και μου αρέσει και αργότερα αν χρειάζεται, (προβλέπω να χρειάζεται σε 3-5 χρόνια τουλάχιστον) να αγοράσω ένα VDSL modem όπως λες. εξαρτατε ποτε θα ερθει τo vdsl σε σενα και αμα ερθει αμα θα θελησεις να βαλεις ή οχι.αν παρεις σκετο ρουτερ μετα μπορεις να βαλεις του παροχου σε bridge και να βαλεις το router που εχεις ηδη να παιζει.Eπισης μερικα adsl /vdsl router εχουν και wan ωστε να μπορεις μελλοντικα να τα βαλεις να παιζουν σαν σκετο router.
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Παντού υπόσχονται καλύτερες ταχύτητες με το ac και νόμισα εννοούν το download/upload, με ενδιαφέρει το Internet να δουλεύει αδιάκοπα περισσότερο παρά το δίκτυό μου (για το οποίο δεν με νοιάζει σχεδόν καθόλου). Επομένως να κοιτάω για Dual Band μόνο ; Ας πιάσω πρώτα 10-15 Mbps με ADSL και μετά βλέπω για παραπάνω..
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Σίγουρα υπαρχουν, απλα δεν ξέρω αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 200+ € για ενα τέτοιο ρουτερ και αν το χρειαζεσαι πραγματικα.. Τώρα για το αν θα καλύψουν την περιοχή σου, τι να πω; παρόμοια φαση με την δικιά σ ήμουν κ εγώ.. 3,5km απο το αστικό κεντρο, maximum συγχρονισμός στα 5mbps και βαλανε καμπίνες vdsl στο χωριό μου.. Γενικά, προταιρεοτητα είναι να καλυφθούν οι περιοχές χωρίς ευρυζωνικότητα.. Αλλά υπαρχουν και εξαιρέσεις, πχ αν η περιοχή σου έχει μεγαλο πληθυσμο, και μπορεί να επωφεληθεί ο ΟΤΕ απο νέες συνδέσεις vdsl *edit.. Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις modem router με αυτά τα χαρακτηριστικά.. Μπορείς να πάρεις ενα VDSL modem και να το συνδέσεις με ενα ρουτερ των χαρακτηριστικων που θες.. πχ αθηνα εγινε οχι τοσο χαμηλων ταχυτητων οσο οτι θα επωφεληθουν απο πελατες .και οχι μονο απο υπαρχοντες πελατες του οτε που θα θελησουν vdsl οποτε θα δωσουν παραπανω λεφτα αλλα και απο συνδρομητες αλλων εταιρειων που θα διακοψουν και θα πανε στον οτε για vdsl.Αλλα ακομα και σε εναλλακτικο παροχο να πανε/μεινουν που δινει vdsl διαμεσω του Kv ο οτε παλι κερδισμενος ειναι αφου ο παροχος δεν θα πληρωνει μονο τον χαλκο αλλα θα πληρωνει και το vdsl.Εποχη AΡΥΣ. Επισης ο οτε θα παρει και πελατες απο αλλους παροχους δινοντας vdsl αλλα με ταχυτητα adsl 24/1 απο το Kv.Γιατι εκει σου εγγυαται 24 αρι αφου εισαι κοντα στο kv και δεν παιρνεις απο το αστικο κεντρο/. Παντού υπόσχονται καλύτερες ταχύτητες με το ac και νόμισα εννοούν το download/upload, με ενδιαφέρει το Internet να δουλεύει αδιάκοπα περισσότερο παρά το δίκτυό μου (για το οποίο δεν με νοιάζει σχεδόν καθόλου). Επομένως να κοιτάω για Dual Band μόνο ; Ας πιάσω πρώτα 10-15 Mbps με ADSL και μετά βλέπω για παραπάνω.. οταν το vdsl σου ειναι πχ 50 mbit και τo n ειναι 300 Mbit οπως καταλαβες προς το internet δεν θα δεις διαφορα.Ναι μεγαλυτερη ταχυτητα θα δεις οταν το ac ειναι πχ 1300mbit αλλα θα δεις σε ασυρματη μεταφορα αρχειων αναμεσα στο δικτυο σου.στο ιντερνετ καμια διαφορα απολυτως.Και επισης το dual band δεν σημαινει οτι θα πιασεις ταχυτητα πιο μακρια.Τα 5ghz σαν αποσταση παιζουν λιγοτερο απο οτι τα 2,4 ghz οταν μιλαμε για ιδια mw απλα η διαφορα ειναι οτι στα 5ghz επιτρεπονται παραπανω mw οσο ξερω οπως και επισης δεν εχεις πολλες παρεμβολες.τωρα εσυ που εισαι με 10-15 Mbit και το N300 πολυ ειναι ειτε 2,4 ghz ειτε 5.αν το ρουτερ ειναι σε μεγαλη αποσταση απο το pc σου πχ εκει ουτε τα 2,4 ghz ουτε τα 5ghz θα σε σωσουν και θα παιζεις αρκετα πιο χαμηλα απο το ονομαστικο πχ 300mbit .Το οποιο δεν σε νοιαζει και πολυ αφου το adsl ειναι στα 10-15 Mbit.Δηλαδη το 300 και 100 να γινει παλι θα εισαι μια χαρα. Έκανα έλεγχο στον πάροχό μου και βλέπω ότι έχει VDSL στην πλατεία της πόλης μου (μάλλον τυπικά και όχι ουσιαστικά) αλλά όχι στην οδό μου (περίπου 3.5 Km από την πλατεία και τον ΟΤΕ). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και σε 1-2 χρόνια να υπάρχει VDSL διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και θα δουλεύει καλά ; Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο modem/router που να είναι VDSL, 5 GHz και ac. Ζητάω πολλά ; Edit : H ταχύτητά μου τώρα είναι 8 Mbps download (το μέγιστο), άρα μάλλον θα αργήσω πολύ να χαρώ VDSL, σωστά το σκέφτομαι ; μπορει σε 5 μηνες μπορει σε 2 χρονια μπορει σε 5 χρονια.αν ο οτε στην πλατεια δινει διαμεσω του αστικου κεντρου τοτε οκ θα περιμενεις καμποσο.αν ομως δινει διαμεσω Kv τοτε συντομα θα εχεις και εσυ.αλλα με βαση οπως το λες μαλλον δεν δινει απο kv.Αν δινει απο kv θα δεις οτι θα εχουν αλλαχτει τα καφαο.εικονα απο Kv θα δεις στο θεμα στην υπογραφη μου για το πως παιζει το adsl /vdsl απο τον παροχο μεχρι το σπιτι. τωρα vdsl 5ghz ac υπαρχει απο asus αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα. http://www.asus.com/News/3gfmAU7lNEHfpsaB Και η τιμη του ηταν 200 ευρω + . Οτι τωρα παιζεις 8 Mbps σημαινει οτι κατα 99 τις 100 δεν μπορεις να παρεις απο το αστικο κεντρο οποτε περιμενεις vdsl απο kv υποχρεωτικα.τωρα ποτε ποιος ξερει. αν δεν θες ac το tp link 9980 οπως και ακομα καλυτερα το draytek 2760n (δεν ειναι dual band) θα σε καλυψουν.τωρα αν θες να πας σε ac ή θες να πας μονο σε router ή θες να πας στο vdsl,ac της asus εκει εσυ αποφασιζεις αναλογως και τα λεφτα.tp link 9980 = 100 ευρω σχεδον,draytek = 160 σχεδον ενω το asus 200 σχεδον
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Με συμφέρει γενικά να αναβαθμίσω σε VDSL όταν έρθει στην περιοχή μου ή απλά θα πληρώνω παραπάνω χρήματα χωρίς κάτι περισσότερο από την 24άρα ADSL γραμμή ; Ρωτάω για να ξέρω τι να κάνω τελικά με την αγορά router.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Με συμφέρει γενικά να αναβαθμίσω σε VDSL όταν έρθει στην περιοχή μου ή απλά θα πληρώνω παραπάνω χρήματα χωρίς κάτι περισσότερο από την 24άρα ADSL γραμμή ; Ρωτάω για να ξέρω τι να κάνω τελικά με την αγορά router. αναλογως αν σε νοιαζει η παραπανω ταχυτητα.εχεις ενα αμαξι που πιανει πχ τα 150 και ενα που πιανει τα 300.αν δεν σου χρειαζεται αυτο με τα 300 δεν θα το αγορασεις.το ιδιο και με το vdsl.απο τα 10 mbit στα 30 ή στα 50 της vdsl ειναι μεγαλη διαφορα αν καποιος την χρειαζεται συν το Upload απο το 1 στα 2,5 ή στα 5.
Pap_Lam Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Σίγουρα αλλά θα τα πιάνω όμως όντως ή απλά ονομαστικά ; Γιατί τώρα πληρώνω έως 24 και πιάνω 8.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα