dioskouros88 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Σίγουρα ο Liam Neeson δεν φανταζόταν πως όταν θα έλεγε το παραπάνω, λίγες μέρες μετά θα επακολουθούσαν οι πιο μαύρες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας και το όλο θέμα "ταξίδι/Ευρώπη" θα έπαιρνε μία εντελώς πιο δραματική τροπή. Όπως και να 'χει αυτό που κατέθεσε εκείνος έχει να κάνει με την δική του εμπειρία με το Taken, που όπως φαίνεται έχει τρομοκρατήσει λίγο τους Αμερικανούς γονείς. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουν τα παιδιά για να περάσουν τον Ατλαντικό και να επισκεφτούν την Ευρώπη; Να αποτρέψουν με κάθε τρόπο να δουν οι γονείς τους το Taken. Όπως αποκάλυψε ο Neeson στην εκπομπή του Graham Norton, μία καθηγήτρια στο Τέξας θέλησε να διοργανώσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να δουν οι σπουδαστές τα αξιοθέατα της. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι γονείς είχαν δει το Taken, συγκεκριμένα το Taken 2, και αυτό είχε αποτέλεσμα να απορρίψουν την ιδέα οι 40 από τους 60 κηδεμόνες.Το Taken franchise -το Taken 3 θα βάλει, επιτέλους, ένα τέλος στο θέμα- για όσους γνωρίζουν βρίσκει την κόρη του Neeson να απαγάγεται συνέχεια από διάφορους ύποπτους στα ευρωπαϊκά της ταξίδια και όπως φαίνεται έχει προκαλέσει μία μεγάλη αναστάτωση στις αμερικανικές οικογένειες που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τα υπερατλαντικά ταξίδια για τα τέκνα τους. Οι οποίοι φυσικά μετά τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία θα είναι εντελώς ανένδοτοι επί του θέματος... Δείτε το συγκεκριμένο σημείο που ο Neeson αφηγείται την εμπειρία του περίπου στο 30:00.
star12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 και οι ελληνες γονεις δεν αφηνουν τα παιδια τους να πανε στην νεα υορκη γιατι εγινε το 9 11 ε ΡΕ τι αλλο θα ακουσουμε.Η προπαγανδα σε ολο το μεγαλειο της.φυσικα οταν ολες οι αμ ταινιες παρουσιαζουν τους ξενους τους κακους τρομοκρατες βλεπε 24 και τους αμερικανους τους ηρωες ε πολυ θελει ο γονιος να του τη δωσει;; Η ηλιθιοτητα σε ολο της το μεγαλειο. God bless america 1
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Να το κάνω περίληψη; "Υπάρχουν αμέτρητοι βλάκες που παίρνουν αποφάσεις στη ζωή τους με βάση πράγματα που είδαν σε ταινίες". 12
Aristomaxos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Να το κάνω περίληψη; "Υπάρχουν αμέτρητοι βλάκες που παίρνουν αποφάσεις στη ζωή τους με βάση πράγματα που είδαν σε ταινίες". Δε καταλαβαίνω γιατί το θέτεις έτσι. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Taken όσον αφορά την απαγωγή του κοριτσιού, τα δημιούργησε ο σεναριογράφος απ' το μυαλό του ή είχε έναυσμα από πραγματικές ιστορίες απαγωγής νεαρών κοριτσιών που έρχονταν στην Ευρώπη απ' την Αμερική από διαφόρων εθνικοτήτων οργανωμένες μαφίες ; Αν συνέβη το πρώτο, τότε ισχύει αυτό που ανέφερες. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, τότε δεν είναι παράλογη η απόφαση ενός γονιού να μην ρισκάρει να στείλει το κορίτσι του σε εκδρομή στην Ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ισχύει και επίσης αν ισχύει το δεύτερο, οι απαγωγές αυτές είναι πολύ σπάνιες ή στατιστικά σημαντικός αριθμός ; Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας πει (εγώ βαριέμαι να ψάχνω τώρα).
slr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δε καταλαβαίνω γιατί το θέτεις έτσι. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Taken όσον αφορά την απαγωγή του κοριτσιού, τα δημιούργησε ο σεναριογράφος απ' το μυαλό του ή είχε έναυσμα από πραγματικές ιστορίες απαγωγής νεαρών κοριτσιών που έρχονταν στην Ευρώπη απ' την Αμερική από διαφόρων εθνικοτήτων οργανωμένες μαφίες ; Αν συνέβη το πρώτο, τότε ισχύει αυτό που ανέφερες. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, τότε δεν είναι παράλογη η απόφαση ενός γονιού να μην ρισκάρει να στείλει το κορίτσι του σε εκδρομή στην Ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ισχύει και επίσης αν ισχύει το δεύτερο, οι απαγωγές αυτές είναι πολύ σπάνιες ή στατιστικά σημαντικός αριθμός ; Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας πει (εγώ βαριέμαι να ψάχνω τώρα). Με αυτή την λογική αν οι γονείς είδαν μια ταινία με αεροπλάνα που πέφτουν στον ωκεανό, αν η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, τότε δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν σε αεροπλάνα.... 2
pitogiro Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Τέξας... γιατί δεν εκπλήσσομαι καθόλου όμως...
gavros10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Την ειδα την συνεντευξη πριν λιγες μερες. Δεν μου κανει καθολου εντυπωση. Ανεκαθεν ανθρωποι διαφορων κοινωνικων στρωματων επηρεαζονταν παραπανω απο οσο επρεπε απο ταινιες. Πιο κοντα μας, γυρω μας, υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπαινουν στο μετρο και προτειμουν να πληρωνουν 20αρια καθημερινα σε ταξι επειδη φοβουνται τρομοκρατικη επιθεση. (Και ποσα αλλα "κουφα" παραδειγματα για εμας τους κανονικους)
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δε καταλαβαίνω γιατί το θέτεις έτσι. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Taken όσον αφορά την απαγωγή του κοριτσιού, τα δημιούργησε ο σεναριογράφος απ' το μυαλό του ή είχε έναυσμα από πραγματικές ιστορίες απαγωγής νεαρών κοριτσιών που έρχονταν στην Ευρώπη απ' την Αμερική από διαφόρων εθνικοτήτων οργανωμένες μαφίες ; Αν συνέβη το πρώτο, τότε ισχύει αυτό που ανέφερες. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, τότε δεν είναι παράλογη η απόφαση ενός γονιού να μην ρισκάρει να στείλει το κορίτσι του σε εκδρομή στην Ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ισχύει και επίσης αν ισχύει το δεύτερο, οι απαγωγές αυτές είναι πολύ σπάνιες ή στατιστικά σημαντικός αριθμός ; Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας πει (εγώ βαριέμαι να ψάχνω τώρα). Σου απάντησε ήδη ο slr παραπάνω. Δεν πιστεύω να μπαίνεις σε αυτοκίνητο έτσι; Ξέρεις τι ποσοστό θανάσιμων τραυματισμών υπάρχει; Λες πως "δεν είναι παράλογο" αυτό ακριβώς που είναι παράλογο. Αν δεν ήταν παράλογο δε θα δεχόσουν και συ να μπεις σε αυτοκίνητο.
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Πού να δούνε και το hostel δηλαδή... 3
Aristomaxos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Με αυτή την λογική αν οι γονείς είδαν μια ταινία με αεροπλάνα που πέφτουν στον ωκεανό, αν η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, τότε δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν σε αεροπλάνα.... Όχι, "με αυτή τη λογική" το παράδειγμα που δίνεις δεν είναι το αντίστοιχο. Το αντίστοιχο παράδειγμα " με αυτή τη λογική" θα ήταν αν οι γονείς έβλεπαν μια ταινία στην οποία τα αεροπλάνα μιας συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας έπεφταν στον ωκεανό και η ταινία βασιζόταν σε αληθινή ιστορία τότε θα είχαν ενδοιασμούς να αφήνουν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν σε αεροπλάνα της συγκεκριμένης εταιρείας ; Ανέφερα τη φράση στατιστικά σημαντικός αριθμός. Διατυπώνω ξανά το ερώτημα. Ξέρουμε αν έχουν γίνει πολλές τέτοιου τύπου απαγωγές Αμερικανών νεαρών κοριτσιών στην Ευρώπη απ' αυτού του είδους τις μαφίες ; Αν δεν έχουν γίνει τότε αυτό που ανέφερε ο defacer περί βλακών ισχύει. Αν ναι τότε η ανησυχία είναι εύλογη. Σου απάντησε ήδη ο slr παραπάνω. Δεν πιστεύω να μπαίνεις σε αυτοκίνητο έτσι; Ξέρεις τι ποσοστό θανάσιμων τραυματισμών υπάρχει; Λες πως "δεν είναι παράλογο" αυτό ακριβώς που είναι παράλογο. Αν δεν ήταν παράλογο δε θα δεχόσουν και συ να μπεις σε αυτοκίνητο. Μπορεί να υπάρχει σημαντικό ποσοστό θανάσιμων τραυματισμών με τη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου, η ευκολία όμως που προσφέρει είναι τέτοια που αποδέχεσαι αυτό τον κίνδυνο. Δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτοκίνητο (ή μηχανή) στην εποχή που ζούμε. Το υπεραντλαντικό ταξίδι για τα νεαρά κορίτσια από την άλλη δεν είναι κάτι που αν δεν το κάνουν ο τρόπος ζωής τους πλήττεται ανεπανόρθωτα. Συγκρίνεις λοιπόν ανόμοιες καταστάσεις. Πού να δούνε και το hostel δηλαδή... Εργάρα !
KilliK Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δε καταλαβαίνω γιατί το θέτεις έτσι. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Taken όσον αφορά την απαγωγή του κοριτσιού, τα δημιούργησε ο σεναριογράφος απ' το μυαλό του ή είχε έναυσμα από πραγματικές ιστορίες απαγωγής νεαρών κοριτσιών που έρχονταν στην Ευρώπη απ' την Αμερική από διαφόρων εθνικοτήτων οργανωμένες μαφίες ; Αν συνέβη το πρώτο, τότε ισχύει αυτό που ανέφερες. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, τότε δεν είναι παράλογη η απόφαση ενός γονιού να μην ρισκάρει να στείλει το κορίτσι του σε εκδρομή στην Ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ισχύει και επίσης αν ισχύει το δεύτερο, οι απαγωγές αυτές είναι πολύ σπάνιες ή στατιστικά σημαντικός αριθμός ; Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας πει (εγώ βαριέμαι να ψάχνω τώρα). το δευτερο ισχυει. υπαρχει σοβαρο προβλημε με τα sex slave rings στην Γαλλια και στην Ευρωπη γενικοτερα. Πριν βγει η ταινια, η γαλλικη αστυνομια ειχε κλεισει ενα μεγαλο αλβανικο κυκλωμα. η Famke Jannsen μετα την ταινια, εγινε ενεργος εκπροσωπος για την ενημερωση και καταπολεμηση αυτου του μεγαλου προβληματος. τωρα ειναι λογος αυτος οι αμερικανοι γονεις να μην στελουν τα παιδια τους στην Ευρωπη για διακοπες; φυσικα οχι, αλλα σιγουρα πρεπει να τα συμβουλεψουν σωστα ωστε να προσεχουν για να μην την πατησουν. 1
king2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Μου θυμησε πριν χρονια τα καποια παιδια στην Κινα που εβλεπαν pokemon πηδουσαν απο τα μπαλκονια μπας και πεταξουν γιατι αυτα εβλεπαν στην τηλεοραση.Τωρα ειναι ακομα χειροτερα γιατι μιλαμε για ενηλικες ανθρωπους που επηρεαζονται απο χαζοταινιες.
defacer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Όχι, "με αυτή τη λογική" το παράδειγμα που δίνεις δεν είναι το αντίστοιχο. Το αντίστοιχο παράδειγμα " με αυτή τη λογική" θα ήταν αν οι γονείς έβλεπαν μια ταινία στην οποία τα αεροπλάνα μιας συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας έπεφταν στον ωκεανό και η ταινία βασιζόταν σε αληθινή ιστορία τότε θα είχαν ενδοιασμούς να αφήνουν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν σε αεροπλάνα της συγκεκριμένης εταιρείας ; Το παράδειγμα που δίνει είναι πολύ καλό. Επίσης δεν ξέρω γιατί λες για συγκεκριμένη εταιρία, δε βλέπω καμία σύνδεση με το Taken 1 (το μόνο που έχω δει). Ανέφερα τη φράση στατιστικά σημαντικός αριθμός. Διατυπώνω ξανά το ερώτημα. Ξέρουμε αν έχουν γίνει πολλές τέτοιου τύπου απαγωγές Αμερικανών νεαρών κοριτσιών στην Ευρώπη απ' αυτού του είδους τις μαφίες ; Αν δεν έχουν γίνει τότε αυτό που ανέφερε ο defacer περί βλακών ισχύει. Αν ναι τότε η ανησυχία είναι εύλογη. Common sense, google it αν χρειάζεται. Για να μην πω "την παλεύεις" και χαρακτηριστώ αγενής. Μπορεί να υπάρχει σημαντικό ποσοστό θανάσιμων τραυματισμών με τη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου, η ευκολία όμως που προσφέρει είναι τέτοια που αποδέχεσαι αυτό τον κίνδυνο. Δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτοκίνητο (ή μηχανή) στην εποχή που ζούμε. Really? Δε μπορείς να ζήσεις χωρίς να πάρεις το αυτοκίνητο για να πας για καφέ ή ποτό ή σινεμά; Ενώ μπορείς να ζήσεις χωρίς να ταξιδέψεις στην Ευρώπη; Για ποιό λόγο; Η ερώτηση βέβαια είναι ρητορική, την έχεις απαντήσει ήδη: αποδέχεσαι τον κίνδυνο γιατί ξέρεις πως είναι "μικρός". Η βλακεία που είπα παραπάνω έγκειται ακριβώς στο ότι ερχόμενος μπροστά σε κάποιο κίνδυνο που δεν "ξέρει" ήδη από εμπειρία πόσο μικρός ή μεγάλος είναι, ο αμερικανός της κουβέντας αποφασίζει να βασίσει την εκτίμησή του στο ότι είδε το Taken.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα