Προς το περιεχόμενο

Asus ROG HD 7970 Matrix Platinum artifacts στα games

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι κάτοχος της εν'λόγο κάρτας γραφικών και μερικές φορές αντιμετωπίζω το πρόβλημα των artifacts. Το πρόβλημα είναι αντίστοιχο του video:

Εγώ το αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής στο Assassasin's Creed III και Black Flag (δεν έχω δοκιμάσει άλλα απαιτητικά παιχνίδια). 

Σήμερα ανακάλυψα αυτό το video εντελώς τυχαία.

Από ότι φαίνεται κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι στις θερμοκρασίες της VRAM. Το παρακάτω video έρχεται να συμφωνήσει ουσιαστικά με τον τίτλο του.

Ωστόσο, υπάρχουν και η άποψη ότι μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό και κάποιοι προτείνουν ως λύση την αντικατάσταση του με ένα μεγαλύτερο.

Θα ήθελα την άποψη σας πάνω στο θέμα. Τι θα μου προτείνατε; Να βάλω heatsinks στις VRAM (όπως δείχνει το δεύτερο video) ή να σκεφτώ το τροφοδοτικό μου; Παρακάτω θα βάλω το rig μου.

Σας ευχαριστώ!

Case: Zalman z11 HF1 Plus

Motherboard: Asus ROG Ranger

CPU: Intel i5 4690

GPU: Asus ROG HD 7970 Matrix Platinum (το είπαμε αυτό  B) )

PSU: Cooler Master G650M

SSD: Samsung 840 120G

HDD: Western Digital Black 1T

CPU Fan: Cooler Master Hyper 212 Evo

Δημοσ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.Εγω αυτο εχω να πω απλα...Εχεις την καλυτερη υλοποιηση της 7970 πανεμορφη και πανακριβη και κοιτα κατι μλκιες που τυχαινουν ρε γμτ...

Δημοσ.

Μισο λεπτο τι εννοει προβλημα με την Vram???Λογω Overclock ή λογω καρτας γραφικων??Γιατι αν πχ παρουσιαζονται τα παραπανω σε Stock ρυθμισεις και δεν φταινε και οι Drivers κατευθειαν μιλα με Asus.

Δημοσ.

Μισο λεπτο τι εννοει προβλημα με την Vram???Λογω Overclock ή λογω καρτας γραφικων??Γιατι αν πχ παρουσιαζονται τα παραπανω σε Stock ρυθμισεις και δεν φταινε και οι Drivers κατευθειαν μιλα με Asus.

asus dcu ii 280/280x .Πως ξεφευγουν με την ιδια μαλακια εδω και 3 χρονια?

• Like 2
Δημοσ.

Καλα ενταξυ απλα ετσι οπως εχει γινει η κατασταση πλεον με την Asus μακρυα και αγαπημενα...Μου φενεται ουτε καν θα τις ξαναπροτεινω εκτως αν ειναι Nvidia που εμφανιζουν λιγοτερα προβληματα αλλα ακομα και εκει δεν ειναι λιγες οι Asus 970 που εχουν παρουσιασει προβληματα.Απλα ελεος...Κατα τα αλλα Republic of gamers και μλκιες..

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει να χαμηλωσεις λιγο τη συχνοτητα της VRAM?

Όχι δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πως να το κάνω. Στην τελική όμως για αυτό επέλεξα την special edition γιατί υπερέχει της απλής 7970.

Η κάρτα είναι overclock από το κουτί της. Έρχεται έτσι, ελαφρώς τσιμπημένη

Πρωτον,εχεις εγγυηση? H Asus δινει 3 χρονια.Εχεις κατευθειαν artifacts η μετα απο λιγο?

ουτε μα,ουτε μου απλα εφυγες για RMA και γρηγορα μαλιστα!

Η κάρτα έχει εγγύηση, το πρόβλημα είναι ότι είναι αγορασμένη από Γερμανία. Μιλάμε δηλαδή ότι θα μείνω χωρίς pc για μήνες...

Πρωτον,εχεις εγγυηση? H Asus δινει 3 χρονια.Εχεις κατευθειαν artifacts η μετα απο λιγο?

Νομίζω ότι στο 90% έχω μετά από κάποιες ώρες gaming. Αν θυμάμαι όμως καλά, μου έχει παρουσιαστεί και από την αρχή. Μερικές φορές δεν παρουσιάζεται καθόλου (λίγες φόρες) και το περίεργο είναι ότι ένα restart στο pc το διορθώνει το πρόβλημα, τουλάχιστον για τις επόμενες κάποιες ώρες

Δημοσ.

Επικοινωνησε με το καταστημα στην γερμανια η με την ιδια την asus.Στειλτην οσο εχεις εγγυηση για να μην το μετανιωσεις.

Δημοσ.

Απλά αναρωτιέμαι τι θα μου προσφέρει αυτή η μακροχρόνια και ψυχοφθόρα διαδικασία. Από ότι φαίνεται, γενικά το μοντέλο γενικώς έχει αυτό το πρόβλημα γιατί είναι απλά θέμα κακής σχεδίασης της κάρτας (όσο αναφορά την ψύξη της). Διάβασα πολλούς που λέγανε ότι περνάνε μήνες και τελικά στην καλύτερη σου φέρνουν μια νέα ίδια...τι να την κάνω; Πάλι τι ίδιο πρόβλημα θα έχει και εγώ θα έχω ξεμείνει από pc (δεν έχω άλλο) για μήνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο...Μπορώ να ρίξω τα Volt στα 1500 αλλά να κρατήσω τα Herz ίδια; Κατέβασα το tweak της Asus για της GPU και όταν μειώνω τα Volt δεν αλλάζουν από μόνα τους τα Herz. Μιλάω για τα Volt και τα Herz της vram!

Επεξ/σία από Viskas
Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο...Μπορώ να ρίξω τα Volt στα 1500 αλλά να κρατήσω τα Herz ίδια; Κατέβασα το tweak της Asus για της GPU και όταν μειώνω τα Volt δεν αλλάζουν από μόνα τους τα Herz. Μιλάω για τα Volt και τα Herz της vram!

Δυσκολο μιας και ειναι στοκ o.c. αρα ειναι το κατωτατο voltage που γινεται για το συγκεκριμενο o.c. 

Επισης μην φοβασαι δεν σου δινουν καινουργια.Δεν υπαρχει πια η καρτα.Οποτε μην το σκεφτεσαι καθολου,στειλτην πισω.Τουλαχιστον αν σου δωσουν την αντιστοιχη 280x asus απλα θα ανεβασεις το power limit και δεν θα εχεις κανενα προβλημα (βγαζει παρομοιο θεμα :P)

Δημοσ.

Πραγματικά απορώ και πουτο σκέφτεσαι.... ΑΦΟΥ ειναι εντός ΕΓΓΥΗΣΗΣ φευγει για Γερμανία (ΑΥΤΟ ειναι γνωστό ότι οι καρτες γραφικών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όπως οι μνημες ή και οι δίσκοι που μπορείς να κάνεις RMA στην εταιρεία.. και επομένως όταν αγοράζεις πο Γερμανια που είναι φθηνότερα περνεις και το ρισκο...) ΑΛΛΑ αν το γερμανικό κατάστημα είναι οκ μπορεί και να βρεις λύση γρηγορότερα ακόμη και απο το εαν την είχες πάρει απο Ελλαδα...

Εχεις βέβαια άλλες δύο επιλογές  έιτε να δοκιμάσεις να  βάλεις άλλες ψύκτρες στις μνήμες (εφόσον και εαν φταίνε αυτές)  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΆΣΕΙς ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗΗ ΣΟΥ (αυτό θα έκανα εγώ εαν η κάρτα  ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ..).. ΕΙΤΕ  2.  που το θεωρω και μη εντιμο να την πουλήσεις σε κάποιον φουκαρά που θα τρέχει μετά απο λίγο καιρό  όταν δει το πρόβλημα......

οποτε το  το τίμιο ηθικό και συμφερον ..για ΓΕΡΜΑΝΙΑ και γρηγορα...

Δημοσ.

Δυσκολο μιας και ειναι στοκ o.c. αρα ειναι το κατωτατο voltage που γινεται για το συγκεκριμενο o.c. 

Επισης μην φοβασαι δεν σου δινουν καινουργια.Δεν υπαρχει πια η καρτα.Οποτε μην το σκεφτεσαι καθολου,στειλτην πισω.Τουλαχιστον αν σου δωσουν την αντιστοιχη 280x asus απλα θα ανεβασεις το power limit και δεν θα εχεις κανενα προβλημα (βγαζει παρομοιο θεμα :P)

Η κάρτα που αναφέρεις είναι ακριβώς η ίδια με την δικιά μου. Αν ανεβάσω το power limit στην δικιά μου; Δεν θα λειτουργήσει αυτό; Εννοώ, γιατί να λειτουργήσει στην 280 και όχι στην 7970; Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου και τον χρόνο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...