Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη νέα έκδοση του USB, την 3.1 Type-C, μπορέσαμε να δούμε από κοντά στη φετινή CES και να την αγαπήσουμε αφού λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα και την ίδια στιγμή να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και χαρακτηριστικά.Φυσικά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όσων συσκευών θα υποστηρίξουν το συγκεκριμένο πρότυπο είναι η πολύ πιο εύκολη σύνδεση του καλωδίου χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα το βάλουμε από τη σωστή πλευρά αφού αυτό μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές όπως το καλώδιο lighting της Apple.

Εντυπωσιαστήκαμε παράλληλα από το μέγεθος του το οποίο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τα καλώδια microUSB 2.0 με ταχύτητες όμως πολύ καλύτερες. Θεωρητικά, η ταχύτητα των μεταφορών μέσω του νέου προτύπου κυμαίνονται από τα 5 έως 10Gbps η οποία είναι διπλάσια από αυτή του USB 3.0 αν και στο πρωτότυπο board που συναντήσαμε από κοντά, κατασκευής Texas Instruments, δεν υπήρχε η δυνατότητα μέτρησης των επιδόσεων.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δυστυχώς δε μπορέσαμε να δούμε ζωντανά το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του προτύπου, αυτό της φόρτισης συσκευής ακόμα και φορητών υπολογιστών, κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει με τις παλαιότερες εκδόσεις του USB.

Η μεγάλη έκρηξη gadget που θα ενσωματώνουν τη νέα θύρα, αναμένεται προς το τέλος του έτους, με το Nokia N1, να είναι το πρώτο tablet που ενσωματώνει το συγκεκριμένο πρότυπο.

Δημοσ.

Θυμηθηκα το τραγουδι του Καρρα "Γι' αυτο στασου, στασου, που πηγαινειιις?"

Δεν προλαβα να βαλω στη ζωη μου το USB 3.0 . Ευτυχως γιατι απ' ο,τι φενεται θα μεταπηδησω στο 3.1 απευθειας.

Καλυτερα, ετσι νομιζω τουλαχιστον. Καλυτερα αν δε βγει σε κανα 6μηνο το 3.2 κι αρχισω τα καντηλια και τα εξαπτερηγα.

• Like 2
Δημοσ.

Και η ερώτηση,όλοι μας που έχουμε pc και οι μητρικές μας είναι usb 3 τι πρεπει να κάνουμε?Να παρουμε καινούργια μητρική με 3.1??!!Λογικά θα βγάλουμε χαμπακια για αυτή την δουλεια,η και pci καρτες.

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι, από το 1996 που σχεδιάστηκε το USB μέχρι σήμερα, με πόσες "εκδόσεις" στο ενδιάμεσο και πόσους διαφορετικούς τύπος βυσμάτων, ένας ρημαδο-μηχανικός δε μπορούσε να σκεφτεί ότι πρέπει να μπαίνει κι απ' τις δύο μεριές; 

Έπρεπε να βγει πρώτα κάποιο άλλο βύσμα που να δίνει αυτή την (αυτονόητη) δυνατότητα για να ... ξυπνήσουν;

• Like 28
Δημοσ.

Παιδιά έχετε σκεφτεί το πιο απλό? Το ότι θα μπορούσε κάλλιστα το lighting να είναι το νέο USB... μικρό θαυματουργό , δυνατότητα σύνδεσης και απο τις δύο πλευρές.

Είδατε που τελικά μερικά πράγματα αυτονόητα πρέπει να περάσουν αιώνες για να εξελιχτούν?

• Like 2
Δημοσ.

Δε θα μπορούσε. Είναι proprietary. Θέλει αδειοδότηση από την Apple. 

Ναι, αυτό λέμε... ότι έπρεπε να βγει το Lightning για να "ξυπνήσει" και το groupάκι που σχεδιάζει το USB. Λες κι είναι μεγάλη φιλοσοφία το να μπαίνει όπως να 'ναι...

• Like 2
Δημοσ.

Εντυπωσιαστήκαμε παράλληλα από το μέγεθος του το οποίο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τα καλώδια microUSB 2.0 με ταχύτητες όμως πολύ καλύτερες

το μεγεθος της αποληξης ως προς την ταχυτητα δε παιζει κανενα ρολο, παρατηρησε καλυτερα το παχος του καλωδιου σε ολο του το μηκος  για να αντιληφθεις ποσο δυσχρηστο θαναι.

ηδη εχω ενα παρομοιο 3.0 στο 8αρι ταμπλετ μου το οποιο ειναι και θυρα φορτισης και αναπολω το γωνιακο καρφακι με το μικροσκοπικο καλωδιο σε διαμετρο του προηγουμενου ταμπλετ μου...

Εγώ αναρωτιέμαι, από το 1996 που σχεδιάστηκε το USB μέχρι σήμερα, με πόσες "εκδόσεις" στο ενδιάμεσο και πόσους διαφορετικούς τύπος βυσμάτων, ένας ρημαδο-μηχανικός δε μπορούσε να σκεφτεί ότι πρέπει να μπαίνει κι απ' τις δύο μεριές; 

Έπρεπε να βγει πρώτα κάποιο άλλο βύσμα που να δίνει αυτή την (αυτονόητη) δυνατότητα για να ... ξυπνήσουν;

εκτοτε και για πολλα χρονια το usb ηταν απλα αλλο ενα πρωτοκολλο  επικοινωνιας μεταξυ πολλων άλλων, οπως σειριακων, παραλληλων, ps2, firewire κλπ το μονο του πλεονεκτημα ηταν το daisy chain μεχρι και 120 συσκευων το οποιο ηταν αχρηστο feature μεχρι να βγουν τα hubακια, που και αυτα αχρηστευτηκαν πλην εξεζητημενων περιπτωσεων τη στιγμη που καθε μητρικη βγαζει 8+ usb ports σε σχεση με 2-4 που ειχαν στις αρχες...

κανεις δε μπορουσε να φανταστει και να προδικασει το boom που εγινε στη πορεια απο ενα πληθος περιφερειακων συσκευων,

ουτε χρειαστηκε να γινει καποια αλλαγη οπως αυτη της αμφιπλευρης γιατι ετσι κι αλλιως σε συγκριση με ολες τις υπολοιπες θυρες απο αποψη συνδεσμολογιας  ηταν και παραμενει η απλουστερη

• Like 1
Δημοσ.

<p>"χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα το βάλουμε από τη σωστή πλευρά αφού αυτό μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές"</p>

<p> </p>

<p>Δεν ξέρω αν φταίει η ηλικία.... αλλά.....</p>

<p> </p>

<p>ΝΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΠΙΤΕΛΟΥΥΥΣ</p>

Είσαι Θεός... Χαχαχαχα!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Βέβαια να λέμε και τα καλά. Είναι η μονη πόρτα που δεν έχει άχρηστα pinout.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...