Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανανέωση για τη σειρά φορητών υπολογιστών Inspiron της Dell, η οποία εμπλουτίζεται με τη νέα γενιά επεξεργαστών Broadwell της Intel με αυξημένη αυτονομία, πιο λεπτό σχήμα αλλά και οθόνες με ανάλυση 4K (3,840 x 2,160).Αρχικά η σειρά Inspiron 15 7000 διαθέτει μοντέλα το κόστος των οποίος ξεκινάνε από τα $1100, με το αρχικό μοντέλο να βασίζεται σε επεξεργαστή Core i5-5200U στα 2.7 GHz με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1366 x 768. Το υποσύστημα γραφικών της Intel είναι υπεύθυνο για τις γραφικές επιδόσεις του υπολογιστή ενώ στον αποθηκευτικό τομέα η Dell προτείνει δίσκους 1 TB ή 500 GB ο οποίος συνοδεύεται από έναν δεύτερο υβριδικό δίσκο 8GB.

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρέχει η Dell, μπορούμε να εξοπλίσουμε το μοντέλο με επεξεργαστή Core i7-5500U στα 3GHz, AMD Radeon GPU, οθόνη ανάλυσης 4K καθώς και δίσκο SSD 512GB.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μια πιο οικονομική πρόταση είναι η σειρά Inspiron 15 5000 με τιμές που ξεκινάνε από $750 ενώ και σ' αυτή την περίπτωση, η Dell διαθέτει μια σειρά από εναλλακτικά χαρακτηριστικά όπως Core i7-5500U, GeForce GPU της Nvidia, 17 ιντσών οθόνη αφής με 1080p ανάλυση και 1TB σκληρό δίσκο.

Στη σειρά 5000 η Dell ενσωματώνει την τεχνολογία RealSense 3D camera της Intel η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με το Kinect της Microsoft αφού επιτρέπει στον χρήστη να εκτελέσει μια σειρά από λειτουργίες απλά κάνοντας διάφορες χειρονομίες ανάλογα με το λογισμικό που τρέχει στον υπολογιστή. Πιο εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα να "σκανάρει" φυσικά αντικείμενα και να τα μετατρέψει σε τρισδιάστατα αρχεία έτσι ώστε να μπορέσετε να τα εκτυπώσετε σε έναν 3D εκτυπωτή.

Link.png Site: CNET

Δημοσ.

Γιατί συνεχίζουν να βάζουν αυτούς του υβριδικούς δίσκους ενώ οι τιμές των SSD έχουν πέσει τόσο; Για όνομα του θεού, σε laptop των 1500€ δε χωράει ένας SSD 500GiB (~200Ε) ή έστω 250GiB (150€);

Καταντάει αηδία. 

• Like 7
Δημοσ.

δεν είναι μόνο οι επιδώσεις. Ο κόσμος χρειάζεται και αποθηκευτικό χώρο ξέρετε. 250gb ακόμα και 500gb για πολλούς δεν είναι αρκετά. 

Θα προτιμούσα για να ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι κάποιους υβριδικούς (1ΤΒ συμβατικός + 128gb ssd σε ένα δίσκο) που έχω διαβάσει στο παρελθόν αλλα δεν έχω δει σε μηχανάκια ακόμα.

Στην τελική και με συμβατικούς δίσκους η απόδοσή τους είναι ικανοποιητική. Οποιος θέλει και ξέρει βέβαια τον αλλάζει..

Υ.Γ. αυτοί οι επεξεργαστές με U στο τέλος, δέν είναι ότι καλύτερο σε επιδώσεις. Αυτό πχ, ο Core i5-5200U σαν πολύ καλός i3 σειράς M είναι. Στην κατανάλωση είναι καλοί.

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα με τα μηχανήματα με επεξεργαστές ix-xxxxU είναι ότι δεν επιδέχονται αναβάθμιση επεξεργαστή, μιας και οι επεξεργαστές της κατηγορίας είναι κολλημένοι στη μητρική.

Αν το μηχάνημα έχει επεξεργαστή M, αγοράζεις σήμερα ένα μηχάνημα σχετικά φθηνό κι αν αργότερα έχεις φράγκα και σου την βιδώσει, πας και παίρνεις ένα καλύτερο cpu, μεταχειρισμένο και δίνεις στο μηχάνημα άλλον αέρα.

Χώρια τα κόστη επισκευής, που ανεβαίνουν αν τα πάντα βρίσκονται καρφωμένα στη μητρική..

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά έτσι είναι το μέλλον όμως.System on a chip κολημένα CPU,GPU και μάλλον και RAM.

Οι καινούριοι οι broadwell καλούτσικοι στην κατανάλωση αλλά από επιδώσεις...αναμένουμε την καινούρια φουρνιά SoC.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι μόνο οι επιδώσεις. Ο κόσμος χρειάζεται και αποθηκευτικό χώρο ξέρετε. 250gb ακόμα και 500gb για πολλούς δεν είναι αρκετά.

για αυτό είπα msata ή m.2 port ταυτόχρονα με έναν HDD :)

Δημοσ.

Χώρια τα κόστη επισκευής, που ανεβαίνουν αν τα πάντα βρίσκονται καρφωμένα στη μητρική..

Τα πιο ευπαθή σημεία είναι τα σημεία σύνδεσης. Ένα ολοκληρωμένο σε socket είναι πολύ πιο εύκολο να χρειαστεί άλλαγμα σε σχέση με ένα soldered πάνω στην πλακέτα. Δε χάνεις κάτι εδώ, ένα και το αυτό είναι. Μόνο η μικρή αναβαθμισιμότητα είναι downside.

Δημοσ.

Τα πιο ευπαθή σημεία είναι τα σημεία σύνδεσης. Ένα ολοκληρωμένο σε socket είναι πολύ πιο εύκολο να χρειαστεί άλλαγμα σε σχέση με ένα soldered πάνω στην πλακέτα. Δε χάνεις κάτι εδώ, ένα και το αυτό είναι. Μόνο η μικρή αναβαθμισιμότητα είναι downside.

Έχω πασπατέψει επαναλαμβανόμενα με άκρως χοντροκομμένο τρόπο 3 διαφορετικές cpu υπολογιστή χωρίς να πάθουν τίποτα. Θα μπορούσα να ζήσω με τέτοιου είδους ευπάθεια προκειμένου να πάρω σήμερα ένα i3 μηχανηματάκι και σε 2-3 χρόνια που θα μου τη βιδώσει να του βάλω έναν i7.

Όσο για την soldered ram που αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η τάση ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της ανεκτής αθλιότητας.

Τα συναρμολογούμενα smartphones μας μάραναν κατά τ' άλλα...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ενω οι 4k οθονες με το ανυπαρκτο 4k περιεχομενο πανε πισω..

μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, φτάνει και περισσεύει...

μην τις μπερδεύεις με τις τηλεοράσειες..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πασπατέψει επαναλαμβανόμενα με άκρως χοντροκομμένο τρόπο 3 διαφορετικές cpu υπολογιστή χωρίς να πάθουν τίποτα. Θα μπορούσα να ζήσω με τέτοιου είδους ευπάθεια προκειμένου να πάρω σήμερα ένα i3 μηχανηματάκι και σε 2-3 χρόνια που θα μου τη βιδώσει να του βάλω έναν i7.

Όσο για την soldered ram που αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η τάση ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της ανεκτής αθλιότητας.

Κι εγώ έχω πασπατέψει όχι 3 επεξεργαστές, αλλά 3000. Χωρίς να πάθει τίποτα κανένας από αυτούς. Αυτό σημαίνει κάτι για το αν είναι όντως πιο ευπαθείς οι socketed υλοποιήσεις έναντι των soldered; Όχι βέβαια.

Εσύ που προτιμάς μια socketed υλοποίηση για να μπορείς να βάζεις εύκολα χέρι, έχεις επιλογές. Εγώ που θα θυσίαζα την δυνατότητα εύκολου "κατσαβιδιάσματος" για πιο μικρό, κομψό και φτηνό μηχάνημα, γιατί να μη μπορώ να το κάνω;

Που το κακό να κυκλοφορήσουν και τέτοιες λύσεις; Δε θα 'ρθει κανείς σπίτι σου να σου κολλήσει τη RAM σου πάνω στο mobo, ούτε πρόκειται να εξαφανιστούν από την αγορά οι λύσεις για το enthusiast κοινό. Το 90% των καταναλωτών όμως, ούτε που ξέρουν τι έχει μέσα ένα PC, πόσο μάλλον να τους απασχολεί και η δυνατότητα "πειράγματος" που λες εσύ. Αυτοί, γιατί να έχουν κάτι πιο ογκώδες και πιο ακριβό, αφού δε τους προσφέρει τίποτα;

Ένα AIO μηχάνημα με 256GiB SSD, i5 CPU, 8GB RAM, όλα κολλημένα στην πλακέτα, που να μη μπορείς να ακουμπήσεις το παραμικρό, με κόστος 350€, εσένα θα σε αφήνει αδιάφορο. Εσένα. Άλλος θα κάνει τη δουλειά του πάμθηνα και δε θα 'χει και το "κουτί" πάνω στο γραφείο. Κι αν του πεις για αναβάθμιση, θα σε ρωτήσει "για ποιο λόγο"... 

Καλό είναι να 'χουμε επιλογές, δε καλύπτονται όλοι από τα δικά μας "θέλω".

Δημοσ.

Εγω λεω το all in one να στο δινουνε δωρο. Που ειδες με 350 all in one ουτε turbox να ηταν. Δεν προκειται i5 σ αυτα τα λεφτα να δεις ποτε. Μπορει επιδοσεις των σημερινων ι5 σε pentium αυριο να τις δεις. Και οχι δεν ειναι καλο να ειναι ολα ενσωματωμενα γιατι θα κλεισουν κι καταστηματα και θα εχουμε μεγαλυτερη ανεργια. Ολα για τους καρχαριες.

Δημοσ.

Δεν είπα να μην υπάρχουν και υλοποιήσεις με soldered cpu. Είπα να μην υπάρχουν μόνο τέτοιες υλοποιήσεις. Γιατί αυτή η τάση υπάρχει. Σε πολλές εταιρίες δεν βρίσκεις πλέον μηχάνημα με βιδωμένη cpu, παρά μόνο στα καλύτερα και ακριβότερα προϊόντα τους.
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι θα περιοριστούν στα καλύτερα και ακριβότερα μηχανήματα, για το λόγο που έγραψα: δεν ενδιαφέρεται το 90% του κόσμου. Λίγοι enthusiasts υπάρχουν. Και ακόμα λιγότερες "ειδικές" χρήσεις που απαιτούν customάρισμα ή εύκολες αναβαθμίσεις.

Τις εταιρείες τις συμφέρει (χαμηλότερο κόστος κατασκευής), ο κόσμος χέστ*κε, οπότε στο μέλλον 8/10 θα βγαίνουν soldered.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...