Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι εταιρίες θεωρούν τα ψυγεία (και όλες τις άλλες λευκές συσκευές) ότι στα 4-5 χρόνια είναι "παλιό". Σταματάνε να φέρνουν ανταλλακτικά στα 6-7 χρόνια (πλέον) ζωής μιας συσκευής.

Pitsos-Bosch-Siemens έχουν το ίδιο (απαράδεκτο) service.

Ψυγείο Pitsos χαλασε στα 7 χρόνια και μου είπαν είναι πολύ παλιό δεν φέρνουμε το ανταλλακτικό του.

Πλυντήριο πιάτων Bosch χάλασε στα 5 χρόνια και εντελώς τυχαία δεν υπήρχε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό.

Πάρε κάτι που να σου δίνει πολλά χρόνια εγγύηση (είτε στο βασικό πακέτο είτε επι εξτρά πληρωμή).

• Like 1
Δημοσ.

Ο τεχνίτης που φέρνω συνήθως για επισκευές σε άσπρες ηλεκτρικές συσκευές που σύστησε Για ψυγείο και τα Hitachi. Από την εμπειρία του βγαίνουν πολύ καλά είπε.

Δημοσ.

7 χρόνια ???Όχι ρε παιδιά εδω η lg δίνει 10 χρόνια εγγύηση μοτέρ..

10 χρόνια έχει εγγύηση ο συμπιεστής του ψυγείου. ΟΧΙ όλο το ψυγείο. όλα τα ηλεκτρονικά του ψυγείου έχουν κανονικά 2ετής εγγύηση . Το ότι δίνουν 10 χρόνια στον συμπιεστή είναι φυσιολογικό μιας και η πιθανότητα να χαλάσει ο συμπιεστής πριν την 10 ετία (που είναι και το πιο ακριβό εξάρτημα του ψυγείου) είναι εξαιρετικά σπάνιο. :)

έχω πάρει πλυντήριο ρούχων κ λέει inverter..Τώρα κ σε ψυγείο.

Είναι καλό αυτό?

Ναι είναι καλό. Έχει πολιτισμένη λειτουργία, καλύτερη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας  και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συμπιεστή . Στην ουσία ο συμπιεστής δουλεύει διαρκώς σε πολύ χαμηλές στροφές και δεν ακούγεται. Άμα ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου και την αφήσεις π.χ 1 λεπτό ανοιχτή τότε αυξάνει στροφές ο συμπιεστής και ακούγεται το ψυγείο αλλά καμία σχεση με το θόρυβο ενός συμβατικού ψυγείου που είναι τύπου on off δηλαδή έχει 2 σκάλες. Μια που είναι off ο συμπιεστής και μία φουλ σκάλα με φουλ θόρυβο που ανοίγει ο συμπιεστής και παράγει ψύξη.

Στην ουσία με τους ινβερτερ συμπιεστές έχεις μεταβαλλόμενες στροφές ανάλογα την ζήτηση σε ψύξη και πολιτισμένη λειτουργία (μειωμένο θόρυβο)

Αν εκεί που μένεις έχεις αστάθειες στην τάση του δικτύου βάλε ένα αντάπτορα προστασίας υπέρτασης στην πρίζα του ψυγείου. 

Η αστάθεια του δικτύου μπορεί να κάψει εύκολα μια ινβερτερ συσκευή . https://www.skroutz.gr/s/4364247/APC-P1-GR.html

Εγώ έχω το εξής ινβερτερ :  https://www.skroutz.gr/s/3085291/Samsung-RB31FERNDSS.html?from=autocomplete&keyphrase=samsung+rb31ferndss

Εγώ μέχρι σήμερα για κλιματιστικά inverter ήξερα. WTF?  :confused:

Inverter ονομάζεται ο μετατροπέας ρεύματος απο εναλλασόμενο που είναι της ΔΕΗ σε συνεχές ρεύμα. 

Ετσι έχει το πλεονέκτημα ο συμπιεστής του κλιματιστικού να μπορεί να δουλέψει σε μεταβαλλόμενες στροφές  (πολλές σκάλες λειτουργίας) . Με το εναλλασόμενο ρεύμα ο συμπιεστής μπορεί να έχει μόνο 2 σκάλες. ON  και OFF με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Ίδια λογική λειτουργίας εχει και το ψυγείο. Μπορούμε να πούμε ότι το ψυγείο είναι μια απλοική μορφή ενός κλιματιστικού.

• Like 1
  • 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Ψάχνω για ψυγείο. Θέλω να έχει μικρή κατανάλωση. Βλέπω ενεργειακή κλάση C (νέα). Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι σε καλή τιμή και ποιότητα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tounion είπε

Πριν 5 χρόνια υπήρχαν ψυγεία κλάσης A+ / A++ . Το 2022 η καλύτερη κλάση είναι η D ???

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Καλύτερη ενεργειακή κλάση είναι η Α. Υπάρχουν ελάχιστες επιλογές στην κλάση Α και Β σε πολύ ψηλές τιμές.

Στην κλάση C υπάρχουν κάποιες επιλογές σε λογικές τιμές. Π.χ. αυτό https://www.skroutz.gr/s/33418301/Hisense-RB470N4SIC-Ψυγειοκαταψύκτης-361lt-NoFrost-Υ206xΠ60xΒ66-3εκ-Inox.html 

Στην κλάση D ακόμα περισσότερες επιλογές. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...