Joshua21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 @funbreaker: Στη θεωρία δεν διαφωνούμε σχεδόν σε τίποτα, στην πράξη είναι η διαφορά μας.
funbreaker Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 @funbreaker: Στη θεωρία δεν διαφωνούμε σχεδόν σε τίποτα, στην πράξη είναι η διαφορά μας. Αν δεν υπάρχει διαφωνία στην θεωρία τότε με χαρά μπορώ να πω πως καταλήξαμε επιτέλους σε ένα συμπέρασμα για το τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος έστω και θεωρητικά. Σε προηγούμενα βέβαια posts έλεγες πως προ της 3ετίας δικαίωμα καταγγελίας έχει μόνο ο ενοικιαστής οπότε και μπορεί να φύγει όποτε του καπνίσει χωρίς συνέπειες. Μετά την διαπίστωση πως στην θεωρία δεν διαφωνούμε υποθέτω πως λέγοντας αυτά που έλεγες δεν εννοούσες όχι πως ο ιδιοκτήτης δεν έχει τα παραπάνω δικαιώματα αλλά δεν έχει νόημα να τα ασκήσει γιατί δεν θα δικαιωθεί. Αν ισχύει αυτό επιβεβαίωσέ το. Αν ισχύει η παραπάνω πρόταση τί είναι αυτό που διαφοροποιεί τα αποτελέσματα στην πράξη? Η αντιμετώπιση με συγκεκριμένο τρόπο τέτοιων ζητημάτων από τους δικαστές ας πούμε?
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Στα ξαναέγραψα. Πρακτικά ο ενοικιαστής, παρόλο που δεν έχει το δικαίωμα, μπορεί άνετα να σηκωθεί και να φύγει πριν την τριετία, δεν θα τον σταματήσει κανείς. Ίσως και να έχει συνέπειες για αυτό, αλλά οι πιθανότητα να υποστεί συνέπειες είναι από μικρή ως ανύπαρκτη. Πρακτικά ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ μπορεί έτσι απλά να πετάξει έξω τον ενοικιαστή χωρίς να προηγηθεί δικαστικός αγώνας με επιτυχία, αν προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα τον πάνε μέσα δεμένο χειροπόδαρα και μετά θα τον σκίσουν. Και ναι, ο νόμος οφείλει να προστατεύσει τον πιο αδύναμο, και ο ενοικιαστής είναι εξ ορισμού ο πιο αδύναμος της υπόθεσης. Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο επί του θέματος, καλή τύχη με την ενοικίαση.
funbreaker Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μάλιστα κατάλαβα, ευχαριστώ. Κάτι άλλο που προέκυψε: Το ηλεκτρολογικό σχέδιο που χρειάζεται στην ΔΕΗ για να συνδεθεί το ρεύμα το πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής?Επίσης στην ΔΕΗ για την επανασύνδεση υπάρχει κάποιο παράβολο ή κάτι που πρέπει να πληρώσω εγώ? Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2015 από funbreaker
funbreaker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Έβγαλα το σχέδιο. Το ερώτημα που έχει προκύψει τώρα είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο να κρατήσω αντίγραφο του σχεδίου. Υποθέτω πως στην ΔΕΗ θα πρέπει να κατατεθεί το πρωτύτυπο οπότε αν βγάλω φωτοαντίγραφο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. ΤΟ ρωτάω αυτό γιατί μετά από 2-3 χρόνια μπορεί αυτός ο ενοικιαστής να φύγει, να διακόψουμε το ρεύμα, να έρθει άλλος και μετά να χρειάζεται πάλι καινούριο σχέδιο.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Το σχέδιο αυτό έχει ισχύ για 7 χρόνια(επαγγελματικοί χώροι χωρίς εύφλεκτα υλικά), αν γίνει διακοπή και επανασύνδεση μέσα σε αυτό το διάστημα δεν χρειάζεται νέο σχέδιο.
funbreaker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μου είπε ο ενοικιαστής ότι χάλασε η κλειδαριά και φώναξε κλειδαρά και του πήρε 50 ευρώ και ζητάει να τα πληρώσω εγώ.Έχει δίκιο? Μου την έδωσε γιατί,1ον την χάλασε μάλλον αυτός γιατί λειτουργούσε κανονικά και2ον το ποσό μου φαίνεται πολύ μεγάλο για την κλειδαριά που έχει το ακίνητο.Φώναξε κλειδαρά επι τόπου γι αυτό και το μεγάλο κόστος.
gio4 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Είναι παλαιό το θέμα αλλά είπα να προσθέσω εδώ κάποιες δικές μου απορίες, γιατί ο Τίτλος του θέματος με καλύπτει πλήρως! Α) Σε ανανέωση συμβολαίου, (που κατά τον λογιστή μου πρέπει να κάνουμε, κυρίως λόγω της κατάστασης με τα μειωμένα ενοίκια για κάποια πιθανή αποζημίωση αν κατάλαβα καλά) ο ενοικιαστής θέλει να βάλουμε 12 χρόνια, μετά από επικοινωνία με τον λογιστή του. Ποιά τα υπέρ και τα κατά για τον ιδιοκτήτη αν έχει συμβόλαιο στα 12 χρόνια αντί π.χ. 10 ή 6 ή απλά αορίστου χρόνου; Β) Η δυνατότητα ο ενοικιαστής να καταβάλει μειωμένο ενοίκιο λόγω των μέτρων της πανδημίας αφορά μόνο καταστήματα ή και διαμερίσματα; Έχω την περίπτωση που νοικιάζω ένα κατάστημα αλλά και το από πάνω διαμέρισμα με 2 διαφορετικά μισθωτήρια, στον ίδιο ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής το από πάνω διαμέρισμα, το χρησιμοποιεί για την εργασία του στο κατάστημα, ως εργαστήριο, αποθήκη, κλπ. Γνωρίζει κανείς αν ο ιδιοκτήτης δικαιούται την μειωμένη καταβολή του ενοικίου και στο διαμέρισμα, λόγο των ρυθμίσεων για την πανδημία;
29gk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, gio4 είπε Είναι παλαιό το θέμα αλλά είπα να προσθέσω εδώ κάποιες δικές μου απορίες, γιατί ο Τίτλος του θέματος με καλύπτει πλήρως! Α) Σε ανανέωση συμβολαίου, (που κατά τον λογιστή μου πρέπει να κάνουμε, κυρίως λόγω της κατάστασης με τα μειωμένα ενοίκια για κάποια πιθανή αποζημίωση αν κατάλαβα καλά) ο ενοικιαστής θέλει να βάλουμε 12 χρόνια, μετά από επικοινωνία με τον λογιστή του. Ποιά τα υπέρ και τα κατά για τον ιδιοκτήτη αν έχει συμβόλαιο στα 12 χρόνια αντί π.χ. 10 ή 6 ή απλά αορίστου χρόνου; Β) Η δυνατότητα ο ενοικιαστής να καταβάλει μειωμένο ενοίκιο λόγω των μέτρων της πανδημίας αφορά μόνο καταστήματα ή και διαμερίσματα; Έχω την περίπτωση που νοικιάζω ένα κατάστημα αλλά και το από πάνω διαμέρισμα με 2 διαφορετικά μισθωτήρια, στον ίδιο ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής το από πάνω διαμέρισμα, το χρησιμοποιεί για την εργασία του στο κατάστημα, ως εργαστήριο, αποθήκη, κλπ. Γνωρίζει κανείς αν ο ιδιοκτήτης δικαιούται την μειωμένη καταβολή του ενοικίου και στο διαμέρισμα, λόγο των ρυθμίσεων για την πανδημία; Α) Καταρχην για μισθωτηριο συμβολαιο επαγγελματικης στεγης, θα απευθυνθεις ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ σε δικηγορο και οχι στον λογιστη σου ή στο.....περιπτερο. Στη συνεχεια, για διαρκεια μεγαλυτερη των 9 ετων χρειαζεται συμβολαιογραφος αρα και κατα πολυ μεγαλυτερα εξοδα. Τελος, τα 12 ετη παραειναι κατα τη γνωμη μου μεγαλο χρονικο διαστημα, αλλα αυτο φυσικα εξαρταται απο παμπολλες παραμετρους και παραγοντες που εσυ τελικα θα κληθεις να δεις αν σε συμφερει. Β) Η ενοικιαση του διαμερισματος απο τον ιδιο ενοικιαστη και με χρηση επαγγελματικη, ειναι εξισου μια επαγγελματικη μισθωση με ΟΛΑ ΟΣΑ αυτο συνεπαγεται. Δεν ξερω πως το αντιλαμβανεσαι αλλα επαγγελματικοι χωροι δεν ειναι μονον οι αποθηκες ή οτι εχει γυαλινη βιτρινα, αλλα καθετι που χρησιμοποιειται για οτιδηποτε αλλο εκτος της οικιακης στεγασης. Γ) Επειδη η κατασταση με τα ενοικια και τις καταχρηστικες μειωσεις της κυβερνησης ( υπαρχει ηδη ανοιχτο ζητημα με αγωγες που ετοιμαζονται κατα του Δημοσιου ) ειναι εντελως αοριστη, ασαφης και εξαιρετικα προβληματικη, θα σου προτεινα να μην βιαστεις να "κλειδωσεις την ευκαιρια" αλλα να περιμενεις ενα πιο ομαλο διαστημα, πχ απο τον Μαιο-Ιουνιο και μετα.
xp-user Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Τα επαγγελματικά συμβόλαια ειναι 6 χρόνια και αν θέλει ο ενοικιαστής παρατείνετε άλλα 6.Συμβουλη....με τετοια σφαγη που γινετε εκει εξω αν βρεις καλο ανοικιαστη δωστου το και για 20
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gio4 είπε Είναι παλαιό το θέμα αλλά είπα να προσθέσω εδώ κάποιες δικές μου απορίες, γιατί ο Τίτλος του θέματος με καλύπτει πλήρως! Α) Σε ανανέωση συμβολαίου, (που κατά τον λογιστή μου πρέπει να κάνουμε, κυρίως λόγω της κατάστασης με τα μειωμένα ενοίκια για κάποια πιθανή αποζημίωση αν κατάλαβα καλά) ο ενοικιαστής θέλει να βάλουμε 12 χρόνια, μετά από επικοινωνία με τον λογιστή του. Ποιά τα υπέρ και τα κατά για τον ιδιοκτήτη αν έχει συμβόλαιο στα 12 χρόνια αντί π.χ. 10 ή 6 ή απλά αορίστου χρόνου; Β) Η δυνατότητα ο ενοικιαστής να καταβάλει μειωμένο ενοίκιο λόγω των μέτρων της πανδημίας αφορά μόνο καταστήματα ή και διαμερίσματα; Έχω την περίπτωση που νοικιάζω ένα κατάστημα αλλά και το από πάνω διαμέρισμα με 2 διαφορετικά μισθωτήρια, στον ίδιο ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής το από πάνω διαμέρισμα, το χρησιμοποιεί για την εργασία του στο κατάστημα, ως εργαστήριο, αποθήκη, κλπ. Γνωρίζει κανείς αν ο ιδιοκτήτης δικαιούται την μειωμένη καταβολή του ενοικίου και στο διαμέρισμα, λόγο των ρυθμίσεων για την πανδημία; Α) Η διαφορά στην διάρκεια της ανανέωσης και για τους δύο συμβαλλόμενους είναι ότι δεσμεύονται και οι δύο για τη συμφωνημένη διάρκεια και τους συμφωνημένους όρους. Το αν σε συμφέρουν τα 12 έτη και με τι όρους, θα το κρίνεις μόνος σου. Β) Θα πρέπει να διευκρινίσεις πρώτα πως ακριβώς έχει νοικιάσει το διαμέρισμα, τι ακριβώς προβλέπει το μισθωτήριο? Είναι επαγγελματική η μίσθωση, και αν ναι εξυπηρετεί το επάγγελμα του? Το έχει νοικιάσει ως διαμέρισμα, και αν ναι ως κύρια κατοικία? 33 λεπτά πριν, xp-user είπε Τα επαγγελματικά συμβόλαια ειναι 6 χρόνια και αν θέλει ο ενοικιαστής παρατείνετε άλλα 6.Συμβουλη....με τετοια σφαγη που γινετε εκει εξω αν βρεις καλο ανοικιαστη δωστου το και για 20 Αυτό που περιγράφεις δεν ισχύει. Οι επαγγελματικές μισθώσεις που είχαν συναφθεί έως και το 2014 είχαν ελάχιστη διάρκεια 12 + 4 έτη, και όσες έχουν συναφθεί από το 2014 και μετά έχουν ελάχιστη διάρκεια 3 έτη. Επίσης για να παραταθεί η διάρκεια της μίσθωσης δεν αρκεί να το επιθυμεί μόνο ο ενοικιαστής, απαραίτητα πρέπει να το επιθυμεί και ο ιδιοκτήτης. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από Joshua21
xsterg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Στις 10/1/2015 στις 2:47 ΜΜ, funbreaker είπε 6) Δηλαδή το αν είναι υγειονομικά επαρκές ένα κατάστημα το κρίνουν οι γείτονες? Δεν βρίσκω καμία λογική σε αυτό. Το να έρθει να δει το υγειονομικό το καταλαβαίνω αλλά να εξαρτώμαι από την κρίση των γειτόνων τι νόημα έχει? εχει νοημα. δεν μπορει ο καθε ενας να ανοιγει οτι θελει οπου θελει. υπαρχουν περιορισμοι τοσο απο καταστατικα πολυκατοικιων οσο και απο τον δημο.
gio4 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μια ακόμα απορία που έχω εν γένει για τα θέματα μίσθωσης είναι σχετικά με την "νόμιμη ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος" ή κάπως έτσι. Υπάρχει κάτι τέτοιο που καθορίζεται από κάποιον δείκτη. Δηλαδή υπάρχει κάποιος κανονισμός ή νομοθεσία κλπ. Που καθορίζει κάποια αναπροσαρμογή του μισθώματος ανάλογα με κάποιον δείκτη, την οποία αναπροσαρμογή (προσαύξηση ή απομείωση) θα πρέπει να αποδεχτεί και ο ιδιοκτήτης αλλά και ο ενοικιαστής; ΠΡΟΣΟΧΗ στην παραπάνω διατύπωση! ...και παρακαλώ μόνο για έγκυρες και συγκεκριμένες απαντήσεις με στοιχεία (π.χ αριθμό νόμου, κανονισμού, όνομα δείκτη και ενδεχομένως λινκ κλπ.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα