Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνήσαμε με κάποιον να του νοικιάσω ένα κατάστημα που έχω αλλά επειδή δεν έχω ξαναμπλεχτεί με τέτοια δεν ξέρω τι μου γίνεται και έχω πολλές απορίες. Απ την άλλη δεν θέλω να ρωτάω συνέχεια τον ενοικιαστή και να φαίνομαι άσχετος.

Οι απορίες μου είναι:

1. Εγγύηση: Πόσα ενοίκια είναι η προκαταβολή=εγγύση? Είναι 2 ενοίκια η εγγύηση και ένα η προκαταβολή του πρώτου ενοικίου ή 1+1? Έχει μήπως να κάνει με το ύψος του ενοικίου η εγγύηση? Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ χαμηλό.
  2. Συμβόλαια: Βρίσκω εγώ συμβολαιογράφο? Τα έξοδα των συμβολαίων ποιός τα πληρώνει και πόσα είναι περίπου?
  3. Συμφέρον Χρόνος συμβολαίων: Μου ζήτησε να κάνουμε συμβόλαια για 3 χρόνια. Μου ακούγονται πολλά. Εμένα τι με συμφέρει, πολλά χρόνια ή 12μηνο? Υποθέτω πως αν το κάνω για 3 χρόνια δεν θα μπορεί να ανέβει η τιμή. Αντίστοιχη δέσμευση όμως ισχύει και για τον ενοικιαστή? Δηλαδή ακόμα και να φύγει νωρίτερα θα πρέπει να με αποζημιώσει επειδή θα σπάσει το συμβόλαιο?
  4. Ρεύμα: Απ όσο ξέρω θα μπει στο όνομα του ενοικιαστή, σωστά? Ποιος πληρώνει όμως την εγγύση επανασύνδεσης?
  5. Νερό: Μπαίνει κι αυτό στο όνομα του ενοικιαστή? Απ όσο ήξερα δεν μπαίνει, αλλά στο τελευταίο λογαριασμό της ΕΥΑΘ που μας ήρθε (Θεσσαλονίκη είναι το ακίνητο) υπήρχε ένα ενημερωτικό σημείωμα που παρότρυνε πλέον ο λογαριασμός να μπαίνει στο όνομα του ενοικιαστή. Επίσης την εγγύηση της επανασύνδεσης ποιός την πληρώνει?
  6. Βεβαίωση διαχειριστή πολυκατοικίας: Ο ενοικιαστής μου ζήτησε βεβαίωση απ τον ενοικιαστή της πολυκατοικίας ότι αποδέχεται να ανοίξει το μαγαζί από κάτω. Αυτό χρειάζεται πάντα? Πρώτη φορά το ακούω. Κι αν ο διαχειριστής είναι τρελός και δεν μου την δίνει επειδή έτσι του κάπνισε τί θα γίνει?

Αν έχετε και καμιά άλλη συμβουλή μιας και δεν έχω ιδέα.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγγύηση: Ο νόμος απαγορεύει η εγγύηση να είναι μεγαλύτερη από 2 ενοίκια, το σύνηθες είναι 1 ενοίκιο. Ο τρέχον μήνας που προπληρώνεται δεν είναι εγγύηση.

Συμβόλαια: Δεν χρειάζεται συμβολαιογράφος, με ιδιωτικό συμφωνητικό γίνεται η μίσθωση(ένα χαρτί που απλά υπογράφετε και οι δύο). Καλό είναι να το συντάξει δικηγόρος, τον οποίο φυσικά θα πληρώσεις εσύ για δικό σου συμφέρον.

Συμφέρον χρόνος συμβολαίου: Η ελάχιστη διάρκεια επαγγελματικής μίσθωσης είναι 3 έτη, και λιγότερο να γράφει το μισθωτήριο ισχύει η τριετία.

Ρεύμα: Επιβάλλεται να μπει στο όνομα του ενοικιαστή, και φυσικά την εγγύηση θα την πληρώσει αυτός.

Νερό: Δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει η σύνδεση νερού στο όνομα του ενοικιαστή, και να γινόταν δεν έχει νόημα μια και τα χρέη νερού στην τελική βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Όσο για το ενημερωτικό σημείωμα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από αυτά πρόσφατα.

Βεβαίωση διαχειριστή πολυκατοικίας: Δεν έχει καμία βαρύτητα η άποψη του διαχειριστή, μήπως σου ζήτησε το καταστατικό της πολυκατοικίας? Στο καταστατικό ναι, μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη για το τι είδους επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει στα καταστήματα της πολυκατοικίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Εγγύηση: Ο νόμος απαγορεύει η εγγύηση να είναι μεγαλύτερη από 2 ενοίκια, το σύνηθες είναι 1 ενοίκιο. Ο τρέχον μήνας που προπληρώνεται δεν είναι εγγύηση.
  2. Συμβόλαια: Δεν χρειάζεται συμβολαιογράφος, με ιδιωτικό συμφωνητικό γίνεται η μίσθωση(ένα χαρτί που απλά υπογράφετε και οι δύο). Καλό είναι να το συντάξει δικηγόρος, τον οποίο φυσικά θα πληρώσεις εσύ για δικό σου συμφέρον.
  3. Συμφέρον χρόνος συμβολαίου: Η ελάχιστη διάρκεια επαγγελματικής μίσθωσης είναι 3 έτη, και λιγότερο να γράφει το μισθωτήριο ισχύει η τριετία.
  4. Ρεύμα: Επιβάλλεται να μπει στο όνομα του ενοικιαστή, και φυσικά την εγγύηση θα την πληρώσει αυτός.
  5. Νερό: Δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει η σύνδεση νερού στο όνομα του ενοικιαστή, και να γινόταν δεν έχει νόημα μια και τα χρέη νερού στην τελική βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Όσο για το ενημερωτικό σημείωμα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από αυτά πρόσφατα.
  6. Βεβαίωση διαχειριστή πολυκατοικίας: Δεν έχει καμία βαρύτητα η άποψη του διαχειριστή, μήπως σου ζήτησε το καταστατικό της πολυκατοικίας? Στο καταστατικό ναι, μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη για το τι είδους επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει στα καταστήματα της πολυκατοικίας.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Να ρωτήσω κάποιες διευκρινισεις αν γνωρίζει κάποιος για μερικά από τα ερωτήματα:

3.Συμφέρον χρόνος συμβολαίου: Αν θελήσω να σπάσω την συμφωνία νωρίτερα ή εγώ ή αυτός θα υπάρξει    κάποιο πρόστιμο και πόσο? Η δέσμευση δηλαδή ισχύει και για τους δύο ή μόνο για μένα?

6.Βεβαίωση διαχειριστή πολυκατοικίας: Όχι μου ζήτησε υπογραφή του ενοικιαστή και μάλιστα είπε θα μου το στείλει αυτός για να έχει ακριβή διατύπωση. Μου είπε μάλιστα πως το χαρτί αυτό θα δωθεί στην εφορία.

5.Νερό: Βρήκα το ενημερωτικό σημείωμα το οποίο επισυνάπτω:

post-123340-0-82330400-1420887556_thumb.jpg

Εδώ υποτίθεται πως λέει λεπτομέρειες αλλά δεν με καλύπτει καθώς δεν αναφέρει για παροχή που είναι ήδη κομμένη τι γίνεται. Αν ξανακάνω σύνδεση και είναι στο όνομα του ενοικιαστή τι διαδικασίες προβλέπονται, πόση είναι η εγγήση και ποιος επιβαρύνεται?

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Νομιζω πως αν ειναι τυπικος στα ενοικια δεν τον βγαζεις που να χτυπιεσαι κατω. Σε μαγαζια νομιζω παιζει ειδικο καθεστως και μπορει να παραμεινει στο μαγαζι, χωρις να μπορεις να τον βγαλεις για 12 χρονια ασχετα αν το δυμβολαιο λεει για 3 (το χρ. διαστημα νομιζω αλλαξε προσφατα προς τα κατω. Δεν ξερω ακριβως ποσο)

Μονο για ιδιοχρησια ισως μπορεις να τον βγαλεις.

Επισης αυτος αν σου κοινοποιησει επισημα τρεις μηνες πριν πως θελει να φυγει δεν μπορεις να διεκδικησεις τιποτα ακομα και αν θελεις να το πας νομικα

Δημοσ.

Συμφωνήσαμε με κάποιον να του νοικιάσω ένα κατάστημα που έχω αλλά επειδή δεν έχω ξαναμπλεχτεί με τέτοια δεν ξέρω τι μου γίνεται και έχω πολλές απορίες. Απ την άλλη δεν θέλω να ρωτάω συνέχεια τον ενοικιαστή και να φαίνομαι άσχετος.

Οι απορίες μου είναι:

1. Εγγύηση: Πόσα ενοίκια είναι η προκαταβολή=εγγύση? Είναι 2 ενοίκια η εγγύηση και ένα η προκαταβολή του πρώτου ενοικίου ή 1+1? Έχει μήπως να κάνει με το ύψος του ενοικίου η εγγύηση? Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ χαμηλό.
  2. Συμβόλαια: Βρίσκω εγώ συμβολαιογράφο? Τα έξοδα των συμβολαίων ποιός τα πληρώνει και πόσα είναι περίπου?
  3. Συμφέρον Χρόνος συμβολαίων: Μου ζήτησε να κάνουμε συμβόλαια για 3 χρόνια. Μου ακούγονται πολλά. Εμένα τι με συμφέρει, πολλά χρόνια ή 12μηνο? Υποθέτω πως αν το κάνω για 3 χρόνια δεν θα μπορεί να ανέβει η τιμή. Αντίστοιχη δέσμευση όμως ισχύει και για τον ενοικιαστή? Δηλαδή ακόμα και να φύγει νωρίτερα θα πρέπει να με αποζημιώσει επειδή θα σπάσει το συμβόλαιο?
  4. Ρεύμα: Απ όσο ξέρω θα μπει στο όνομα του ενοικιαστή, σωστά? Ποιος πληρώνει όμως την εγγύση επανασύνδεσης?
  5. Νερό: Μπαίνει κι αυτό στο όνομα του ενοικιαστή? Απ όσο ήξερα δεν μπαίνει, αλλά στο τελευταίο λογαριασμό της ΕΥΑΘ που μας ήρθε (Θεσσαλονίκη είναι το ακίνητο) υπήρχε ένα ενημερωτικό σημείωμα που παρότρυνε πλέον ο λογαριασμός να μπαίνει στο όνομα του ενοικιαστή. Επίσης την εγγύηση της επανασύνδεσης ποιός την πληρώνει?
  6. Βεβαίωση διαχειριστή πολυκατοικίας: Ο ενοικιαστής μου ζήτησε βεβαίωση απ τον ενοικιαστή της πολυκατοικίας ότι αποδέχεται να ανοίξει το μαγαζί από κάτω. Αυτό χρειάζεται πάντα? Πρώτη φορά το ακούω. Κι αν ο διαχειριστής είναι τρελός και δεν μου την δίνει επειδή έτσι του κάπνισε τί θα γίνει?

Αν έχετε και καμιά άλλη συμβουλή μιας και δεν έχω ιδέα.

2) Υποχρεωτικά πλέον μέσω taxisnet.

3) Μέσα στο συμφωνητικό μπορείς να έχεις όρους αναπροσαρμογής του μισθώματος και όρους πρόωρης αποχώρησης του ενοικιαστή.

6) Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστημάτων (νομίζω υγειονομικού ενδιαφέροντος) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ βεβαίωση του διαχειριστή (μετά από απόφαση της συνέλευσης της πολυκατοικίας) ότι επιτρέπει την ενοικίαση του καταστήματος για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό γίνεται για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και όχι για να γίνει η ενοικίαση. Άρα μπορείς εσύ να του νοικιάσεις το κατάστημα αλλά να μην μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας στη συνέχεια. Οπότε αν δεν έχει τη βεβαίωση δεν έχει νόημα η ενοικίαση. Αν δεν τη δίνει ο διαχειριστής (που εκπροσωπεί τη συνέλευση της πολυκατοικίας) απλά δεν μπορείς να το νοικιάσεις για αυτό το σκοπό!

Δημοσ.

Νομιζω πως αν ειναι τυπικος στα ενοικια δεν τον βγαζεις που να χτυπιεσαι κατω. Σε μαγαζια νομιζω παιζει ειδικο καθεστως και μπορει να παραμεινει στο μαγαζι, χωρις να μπορεις να τον βγαλεις για 12 χρονια ασχετα αν το δυμβολαιο λεει για 3 (το χρ. διαστημα νομιζω αλλαξε προσφατα προς τα κατω. Δεν ξερω ακριβως ποσο)

Επισης αυτος αν σου κοινοποιησει επισημα τρεις μηνες πριν πως θελει να φυγει δεν μπορεις να διεκδικησεις τιποτα ακομα και αν θελεις να το πας νομικα

Ούτε για ιδιοχρησία δεν βγαίνει. Αν θέλει να καθίσει 12 χρόνια, θα τα κάτσει.

Δημοσ.

2) Υποχρεωτικά πλέον μέσω taxisnet.

3) Μέσα στο συμφωνητικό μπορείς να έχεις όρους αναπροσαρμογής του μισθώματος και όρους πρόωρης αποχώρησης του ενοικιαστή.

6) Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστημάτων (νομίζω υγειονομικού ενδιαφέροντος) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ βεβαίωση του διαχειριστή (μετά από απόφαση της συνέλευσης της πολυκατοικίας) ότι επιτρέπει την ενοικίαση του καταστήματος για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό γίνεται για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και όχι για να γίνει η ενοικίαση. Άρα μπορείς εσύ να του νοικιάσεις το κατάστημα αλλά να μην μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας στη συνέχεια. Οπότε αν δεν έχει τη βεβαίωση δεν έχει νόημα η ενοικίαση. Αν δεν τη δίνει ο διαχειριστής (που εκπροσωπεί τη συνέλευση της πολυκατοικίας) απλά δεν μπορείς να το νοικιάσεις για αυτό το σκοπό!

2) Οπότε πρέπει να συντάξω εγώ ένα συμφωνητικό, να του το δώσω να το δει αν συμφωνεί και μετά να το δώσω στον λογιστή μου να το ανεβάσει στο taxisnet και να το δεχτεί ο άλλος απ τον λογαριασμό του?

Αυτή είναι η διαδικασία?

6) Δηλαδή το αν είναι υγειονομικά επαρκές ένα κατάστημα το κρίνουν οι γείτονες? Δεν βρίσκω καμία λογική σε αυτό. Το να έρθει να δει το υγειονομικό το καταλαβαίνω αλλά να εξαρτώμαι από την κρίση των γειτόνων τι νόημα έχει?

Ως προς την καταγγελία της συμφωνίας και την ιδιοχρησία:

Νομιζω πως [...]

αν ειναι τυπικος στα ενοικια δεν τον βγαζεις που να χτυπιεσαι κατω. Σε μαγαζια νομιζω παιζει ειδικο καθεστως και μπορει να παραμεινει στο μαγαζι, χωρις να μπορεις να τον βγαλεις για 12 χρονια ασχετα αν το δυμβολαιο λεει για 3 (το χρ. διαστημα νομιζω αλλαξε προσφατα προς τα κατω. Δεν ξερω ακριβως ποσο)

Ούτε για ιδιοχρησία δεν βγαίνει. Αν θέλει να καθίσει 12 χρόνια, θα τα κάτσει.

Παιδιά έχει αλλάξει ο νόμος, δεν ισχύει η 12ετία αλλά 3ετία. Για να σπάσεις την συμφωνία προ της 3ετίας πρέπει να συντρέχει σημαντικός λόγος (αθέτιση πληρωμής, πρόκληση καταστροφής του μίσθιου, κτλ). Η ιδιοχρησία δεν θεωρείται πλέον σημαντικός λόγος για να κάνεις καταγγελία της συμφωνίας.

Μετά την 3ετια είτε τον διώξεις είτε φύγει δικαιούται ο καθένας 3μηνη παράταση.

• Like 1
Δημοσ.

6) Δηλαδή το αν είναι υγειονομικά επαρκές ένα κατάστημα το κρίνουν οι γείτονες? Δεν βρίσκω καμία λογική σε αυτό. Το να έρθει να δει το υγειονομικό το καταλαβαίνω αλλά να εξαρτώμαι από την κρίση των γειτόνων τι νόημα έχει?

Πρέπει να βρείς το καταστατικό της πολυκατοικίας και να δεί μήπως και απαγορεύεται η χρήση που θέλει να δώσει ο ενοικιαστής. ΠΧ έχω δεί καταστατικά που λένε οτι απαγορευεται η χτήση ψητοπωλέιου, οικο τελετών, οικο ανοχης κτλ. Η βεβαίωση που θα δώσει ο διαχειριστής βασίζεται στο καταστατικο, δεν ειναι θέμα αμα γουστάρει ή οχι. Αμα το καταστατικό δεν απαγορεύει την χρήση τοτε δεν μπορεί να την αρνηθεί.

Δημοσ.

2) Οπότε πρέπει να συντάξω εγώ ένα συμφωνητικό, να του το δώσω να το δει αν συμφωνεί και μετά να το δώσω στον λογιστή μου να το ανεβάσει στο taxisnet και να το δεχτεί ο άλλος απ τον λογαριασμό του?

Αυτή είναι η διαδικασία?

Ως προς την καταγγελία της συμφωνίας και την ιδιοχρησία:

Ο νόμος έχει αλλάξει ως προς τη διαρκεια του συμβολαίου.

Η 12ετία ισχύει κανονικότατα, αν θέλει να καθίσει μέσα ο ενοικιαστής.

Και φυσικό είναι, απόσβεση δύσκολο να γίνει σε 3 χρόνια.

EDIT

Μπορεί να κάνω και λάθος, βαριέμαι να ψάχνω.

Αν ξέρει κάποιος ας βάλει τον νόμο.

Δημοσ.

Πρέπει να βρείς το καταστατικό της πολυκατοικίας και να δεί μήπως και απαγορεύεται η χρήση που θέλει να δώσει ο ενοικιαστής. ΠΧ έχω δεί καταστατικά που λένε οτι απαγορευεται η χτήση ψητοπωλέιου, οικο τελετών, οικο ανοχης κτλ. Η βεβαίωση που θα δώσει ο διαχειριστής βασίζεται στο καταστατικο, δεν ειναι θέμα αμα γουστάρει ή οχι. Αμα το καταστατικό δεν απαγορεύει την χρήση τοτε δεν μπορεί να την αρνηθεί.

Ψάχνοντας την νομοθεσία είδα ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει καταστατικό αποφασίζουν κατά πλειοψηφία οι ένοικοι.

Καλά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να λέει τι επιτρέπεται και τί όχι αλλά εξαρτάται απ την διάθεση των γειτόνων?

Όχι ότι θα έχω πρόβλημα στην περίπτωσή μου, απλά μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/771491/energopoieitai-o-neos-nomos-ton-epaggelmatikon-misthoseon-ti-allazei-stin-praksi

http://www.capital.gr/News.asp?id=1966395

http://www.eea.gr/gr/el/articles/arthro-ti-isxyei-gia-tis-epaggelmatikes-misthoseis

εν ολιγης οτι συμφωνησετε κανετε...

δικηγορο ή λογιστη ή συμβολαιογραφο δεν εχεις?να υποθεσω οτι ειναι μικρο το ενοικιο?

Δημοσ.

Ψάχνοντας την νομοθεσία είδα ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει καταστατικό αποφασίζουν κατά πλειοψηφία οι ένοικοι.

Καλά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να λέει τι επιτρέπεται και τί όχι αλλά εξαρτάται απ την διάθεση των γειτόνων?

Όχι ότι θα έχω πρόβλημα στην περίπτωσή μου, απλά μου κάνει εντύπωση.

Θα ήθελες να έχεις ένα κ$$$μπαρο στο ισόγειο της πολυκατοικίας που μένεις, το οποίο έχει τσίτα τη μουσική μέχρι τις 3 το πρωί;

Φαντάζομαι όχι....

Και από το να προσπαθήσεις να συνετίσεις τον ιδιοκτήτη (με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς) να μην έχει δυνατά τη μουσική, είναι προτιμότερο να μην τον αφήσεις ποτέ να ανοίξει...

Δημοσ.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/771491/energopoieitai-o-neos-nomos-ton-epaggelmatikon-misthoseon-ti-allazei-stin-praksi

http://www.capital.gr/News.asp?id=1966395

http://www.eea.gr/gr/el/articles/arthro-ti-isxyei-gia-tis-epaggelmatikes-misthoseis

εν ολιγης οτι συμφωνησετε κανετε...

δικηγορο ή λογιστη ή συμβολαιογραφο δεν εχεις?να υποθεσω οτι ειναι μικρο το ενοικιο?

Σωστά υποθέτεις.

Θα ήθελες να έχεις ένα κ$$$μπαρο στο ισόγειο της πολυκατοικίας που μένεις, το οποίο έχει τσίτα τη μουσική μέχρι τις 3 το πρωί;

Φαντάζομαι όχι....

Και από το να προσπαθήσεις να συνετίσεις τον ιδιοκτήτη (με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς) να μην έχει δυνατά τη μουσική, είναι προτιμότερο να μην τον αφήσεις ποτέ να ανοίξει...

Το θέμα δεν είναι τι θα ήθελα εγώ, το θέμα είναι τι επιτρέπεται. Εγώ μπορεί να μην θέλω και μανάβικο.

Δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από τις διαθέσεις των γειτόνων το τι θα ανοίξει αλλά από νομοθεσία που θα λέει υπό ποιές προυποθέσεις και που επιτρέπονται κ$$$μπαρα.

Δημοσ.

3.Συμφέρον χρόνος συμβολαίου: Αν θελήσω να σπάσω την συμφωνία νωρίτερα ή εγώ ή αυτός θα υπάρξει    κάποιο πρόστιμο και πόσο? Η δέσμευση δηλαδή ισχύει και για τους δύο ή μόνο για μένα?

Η δέσμευση υποτίθεται πως ισχύει και για τους δύο. Εσύ δεν θα μπορείς να του κάνεις έξωση(για 12 χρόνια κιόλας), στην περίπτωση που το αφήσει αυτός όμως απλά έχεις το δικαίωμα να απαιτήσεις δικαστικά τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι το πέρας της τριετίας.

Το θέμα δεν είναι τι θα ήθελα εγώ, το θέμα είναι τι επιτρέπεται. Εγώ μπορεί να μην θέλω και μανάβικο.

Δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από τις διαθέσεις των γειτόνων το τι θα ανοίξει αλλά από νομοθεσία που θα λέει υπό ποιές προυποθέσεις και που επιτρέπονται κ$$$μπαρα.

Κοίτα, εφόσον στα σχέδια της οικοδομικής άδειας αναφέρεται ως "κατάστημα", μπορεί χωρίς καμία άδεια να λειτουργήσει ως εμπορική επιχείρηση. Για να λειτουργήσει όμως ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ως χώρος συνάθροισης κοινού υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι να προβλέπεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας. Νόμος είναι και αυτός. Αν δεν υπάρχει καταστατικό τότε αποφασίζουν κατά πλειοψηφία οι ιδιοκτήτες(όχι οι ένοικοι), αλλά κατά 99,99% ΔΕΝ θα συναινέσουν.

Δημοσ.

Η δέσμευση υποτίθεται πως ισχύει και για τους δύο. Εσύ δεν θα μπορείς να του κάνεις έξωση(για 12 χρόνια κιόλας), στην περίπτωση που το αφήσει αυτός όμως απλά έχεις το δικαίωμα να απαιτήσεις δικαστικά τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι το πέρας της τριετίας.

12 χρόνια? Αφού άλλαξε ο νόμος και πήγε στα 3.

Και γιατί να μην μπορώ να του κάνω έξωση? Αφού ο νέος νόμος αναφέρει πως αποτελεί περίπτωση που μπορεί να καταγγελθεί η συμφωνία και εντός της 3ετίας αν χρειαστεί.

Κοίτα, εφόσον στα σχέδια της οικοδομικής άδειας αναφέρεται ως "κατάστημα", μπορεί χωρίς καμία άδεια να λειτουργήσει ως εμπορική επιχείρηση. Για να λειτουργήσει όμως ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ως χώρος συνάθροισης κοινού υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι να προβλέπεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας. Νόμος είναι και αυτός. Αν δεν υπάρχει καταστατικό τότε αποφασίζουν κατά πλειοψηφία οι ιδιοκτήτες(όχι οι ένοικοι), αλλά κατά 99,99% ΔΕΝ θα συναινέσουν.

Κατά την γνώμη μου κακός νόμος αλλά γιατί ΔΕΝ θα συναινέσουν? Καταστατικό δεν ξέρω αν έχουν. Δεν τους ρωτησα ακόμα αλλά αποθήκη με τρόφιμα θα γίνει, τι τους πειράζει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...