Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία πολλοί κατασκευαστές, πάροχοι και εταιρείες ασφαλείας και ανάπτυξης λογισμικού ασχολούνται με χαρακτηριστικά τύπου “Kill Switch”, με στόχο να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην κλοπή των κινητών.Παρά τα όποια ψεγάδια, πολλοί –το βλέπουμε σε πολλές εφαρμογές ασφαλείας- προσπαθούν να ενσωματώσουν κάποια έκδοση “Kill Switch” στις εφαρμογές τους για να προσφέρουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας.

Οι Apple, Google και Microsoft προσφέρουν με τα λειτουργικά συστήματα τους iOS, Android και Windows Phone λύσεις τύπου “Find my Phone” και “Device Manager”. Πρόκειται για λογισμικό που μπορεί εξ’ αποστάσεως να απενεργοποιήσει μία συσκευή, να ανακτήσει δεδομένα, να την κλειδώσει ενώ επιπλέον βοηθάει στον εντοπισμό της μέσω GPS.

 

Η Qualcomm ενσωμάτωσε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στο hardware του νέου επεξεργαστή της Snapdragon 810 που ονομάζει “SafeSwitch”.

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι πολύ πιο ασφαλές από τις λύσεις λογισμικού, σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος ή σε επίπεδο εφαρμογής που προσφέρουν άλλοι κατασκευαστές και είναι απρόσβλητο στο hacking, αφού είναι ενσωματωμένο στο hardware και ενεργοποιείται πολύ νωρίς κατά την διάρκεια της εκκίνησης, πολύ πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος.

 

Ο διακόπτης ασφαλείας της Qualcomm, SafeSwitch θα κάνει το ντεμπούτο του με το Snapdragon 810 SoC, αλλά η εταιρεία αναμένεται να ενσωματώσει την τεχνολογία και σε άλλα chipsets ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από αυτή, και όχι μόνο οι κάτοχοι ναυαρχίδων.

 

Η Qualcomm θα προσφέρει το hardware καθώς και το λογισμικό που το συνοδεύει για την ενσωμάτωση του SafeSwitch, αλλά εξαρτάται από την πλατφόρμα και τους κατασκευαστές smartphone αν θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν.

 

 

Link.png Site: SlashGear

Δημοσ.

και αυτο ειναι τρωτο, το κλεβεις και πουλας για ανταλλακτικα ολα πλην του chip.

Φυσικα και οσα περισσοτερα επιπεδα ασφαλειας τοσο το καλυτερο

  • Like 3
Δημοσ.

ρε φιλε εδω μιλαμε για τα δεδομενα μας τι σχεση εχουν τα ανταλλακτικα και αυτα που λες

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ενσωματοσετε τη τεχνολογια "Kill thief",τοτε να με ειδοποιησετε,για την ασφαλεια που παρεχετε! :P

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 2
Δημοσ.

Και τα δύο μας ενδιαφέρουν.

Πρωτίστως τα δεδομένα αλλά και η μείωση των κλοπών η οποία σίγουρα θα επέλθει αν ξέρει ο άλλος ότι η συσκευή που πάει να κλέψει δεν θα δουλεύει.

Δημοσ.

Και τα δύο μας ενδιαφέρουν.

Πρωτίστως τα δεδομένα αλλά και η μείωση των κλοπών η οποία σίγουρα θα επέλθει αν ξέρει ο άλλος ότι η συσκευή που πάει να κλέψει δεν θα δουλεύει.

ναι θα τους σταματησει αυτο σιγουρα,σιγα μην κατσει ο αλλος να μπαινει στο ιντερνετ για να μαθει ποιο κινητο θα κλεψει...

Δημοσ.

Όχι, αλλά θα τον βρεις κατά πάσα πιθανότητα. Πολύ καλό μου ακούγεται. Μέχρι πρότινος, ότι εφαρμογή και να είχες, με μια καινούρια rm, την εξουδετέρωνες. Αυτό πάει ένα βήμα παραπέρα.

Δημοσ.

οι χακερ εχουν πολυ πλακα.

 

"θα τους βαλουμε σε ενα υπογειο σε μια οθονη με μονο πρασινα γραμματα και η οθονη θα κινείται πολυ γρηγορα και αυτοι θα δειχνουν ανησυχοι οταν θα γραφει fail και θα ειναι χακεραδες". wow such hack, very exploit

  • Like 11
Δημοσ.

ρε φιλε εδω μιλαμε για τα δεδομενα μας τι σχεση εχουν τα ανταλλακτικα και αυτα που λες

Αυτός που θα το κλέψει χέστηκε για τα δεδομένα μας. Να το πουλήσει θέλει. Αν μπορούμε να το κλειδώσουμε τότε θα του είναι άχρηστο. Εσύ θα αγόραζες κλειδωμένο κινητό; Όση και να κοστίζει, η αξία του πέφτει στα 0 ευρώ, εαν είναι κλειδωμένο.

  • Like 1
Δημοσ.

Το να μπορεί να γίνεται τούβλο αφού κλαπεί αλλά κανονικά τούβλο εμένα μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα.

 

Τα δεδομένα των περισσότερων είναι ανούσια και κανείς δε κλέβει κινητά για αυτά. Και στο κάτω κάτω υπάρχουν ήδη πολύ αποτελεσματικοί τρόποι να προστατευθούν για οποίον το έχει τόση ανάγκη.

 

Το ζητούμενο είναι να καθιερωθεί σε όλες τις συσκευές κλείδωμα σε επίπεδο HW ώστε να αποτραπεί μια και καλή η όποια σκέψη ακόμα για κλοπή

 

Τα android σε αυτό το θέμα είναι πολύ ευάλωτα πολλοί από εδώ μέσα ξέρουμε αν χρειαστεί να τα "καθαρίσουμε" από οτιδήποτε έχουν περασμένο και να τα κάνουμε του κουτιού. Μπορεί να μη δεις τα δεδομένα αλλά μπορείς να εκμεταλλετεις μια κλεμμένη συσκευή.

 

Ε αυτό είναι απαράδεκτο εδώ που τα λέμε και καλό θα ήταν να υπάρχει επιπλέον προστασία με μακροπροθεσμο στόχο την αποτροπή της οποιασδήποτε κλοπής

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...